Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Nero (https://forum.cdrinfo.pl/f57/)
-   -   NERO 7 nowa wersja juz jest - 7.0.8.2 (https://forum.cdrinfo.pl/f57/nero-7-nowa-wersja-juz-jest-7-0-8-2-a-63239/)

BD 09.03.2006 10:37

Cytat:

Napisany przez loki7777
co do wychodzenia nowych wersji to 2-3 dni temu byla Nero Premium Edition 7.0.5.5, wiec miesiac to troche przesadzony termin

Jakoś nie umiem znaleźć możesz podać linka bo wg mnie ostatnią wersją było 7.0.5.4 z 8 lutego -> http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/2006_02.php

Dodatkowo na ftp://ftp.nero.com/software/nero7 nie ma wersji 7.0.5.5 a jest 7.0.5.4.

PS
Na stronie http://www.nero.com/enu/NVidia.php?www.dailytech.com jest informacja o Nero 7 Ultra Edition 7.0.5.5 ale zdaje się nie o tym piszesz... Pamiętaj, że Ultra to wersja na rynek amerykański a nie europejski.

loki7777 09.03.2006 11:38

chyba wlasnie o tym ftp://ftp2.usw.nero.com/oem/nVidia/N..._eng_no_yt.exe
wiec jakby nie patrzec to jest 7.0.5.5 faktem jest ze usprawniono kompresje do hd w tej wersji nero i wspolprace z nvidia ale wersja jest .5.5 i jest to nero premium.
News z 9down, nie daje adresu, bo strona zawiera nieodpowiednie tresci

BD 09.03.2006 11:44

Cytat:

Napisany przez loki7777
News z 9down, nie daje adresu, bo strona zawiera nieodpowiednie tresci

hmmm a dla mnie jedynym wyznacznikiem jest www.nero.com. Na tej stronie jedynym newsem jest to co podalem...

**mondeo** 09.03.2006 11:47

jest właśnie nowsze
http://www.nero.com/nero7/plk/nero7-demo.php

nero7 09.03.2006 13:52

Cytat:

Napisany przez **mondeo**

O a to dopiero news :D
Zapraszam do SONDY

**mondeo** 10.03.2006 08:18

Sonda to sonda a każdy i tak zrobi jak chce
zostaję przy Nero 6 jak większość

nero7 10.03.2006 14:08

Cytat:

Napisany przez **mondeo**
a każdy i tak zrobi jak chce
zostaję przy Nero 6 jak większość

"wiekszosc" - rozumiem, ze masz na mysli uzytkownikow forum ? Bo jesli chodzi o wszystkich uzytkownikow nero to raczej sie z Toba nie zgodze... :)

mgit 10.03.2006 14:31

Cytat:

Napisany przez nero7
"wiekszosc" - rozumiem, ze masz na mysli uzytkownikow forum ? Bo jesli chodzi o wszystkich uzytkownikow nero to raczej sie z Toba nie zgodze... :)

Chodzi mu o wszystkich userów, którzy wiedzą, co dobre i zostali przy Nero 6 :)

BD 10.03.2006 14:38

Cytat:

Napisany przez mgit
Chodzi mu o wszystkich userów, którzy wiedzą, co dobre i zostali przy Nero 6 :)

A co Ci sie nie podoba w 7? Z tego co widac to modul do nagrywania zostal ten sam + kilka przydatnych zmian. Reszty nie musisz instalowac wiec nie rozumiem o co chodzi!

mgit 10.03.2006 14:44

Cytat:

Napisany przez BD
A co Ci sie nie podoba w 7? Z tego co widac to modul do nagrywania zostal ten sam + kilka przydatnych zmian. Reszty nie musisz instalowac wiec nie rozumiem o co chodzi!

- Kreator nagrywania w Nero buring Rom ogromny przy rozdzielczości 1024x768
- Nowa ikonka w mój komputer nie idzie jej wywalić
- Reklama Nero.... przy pasku postępu nagrywania
- i jeszcze pare innych dupereli :fiu: :czytaj:

BD 10.03.2006 16:08

Cytat:

Napisany przez mgit
- Kreator nagrywania w Nero buring Rom ogromny przy rozdzielczości 1024x768

Ciekawe bo w NBR nie widze kreatora. Jest tylko okno wyboru kompilacji i wcale takie duze nie jest.

Cytat:

Napisany przez mgit
- Nowa ikonka w mój komputer nie idzie jej wywalić

"nie idzie" jak sie jest ortodoksyjnie nastawionym do nowych wersji produktów. Zapewne chodzi o to, że w Nero 7 w Moj komputer pojawia Ci sie ikona Nero Scout. Ikone mozna wylaczyc bez problemu - wystarczy odpalic konfiguracje Nero Scout i tam odznaczyc odpowiednia opcje. Poza tym nie musisz instalowac Nero Scout - wystarczy odznaczyc w instalatorze :D.

Wszystko da sie zrobic...

Cytat:

Napisany przez mgit
- Reklama Nero.... przy pasku postępu nagrywania

Nie widze byc moze dlatego, ze mam pelna legalna wersje...

Cytat:

Napisany przez mgit
- i jeszcze pare innych dupereli :fiu: :czytaj:

a jakich bo do tej pory nic sensownego nie wymieniles :D :bicz:

mgit 10.03.2006 16:30

Może się i da...
Wady:
- reklama obok paska postępu nagrywania (napis Under Protector czy jakoś tak) ---> wnerwia mnie to raz
- wybór komplikacji to też w pewnym sensie kreator i jest znacznie większy od kreatora nero 6
- odrzucanie seriali zapasowych po restarcie :fiu: jeśli się w firewalu nie zablokuje ....
- dużo zajmuje instalka
- ikona wcale po odznaczeniu nie znika ---> pierwsza wersja 7
- uruchamiając wersje 7 nasuwa mi się myśl wersja dla niewidomych czy co
- Cena, jak za taki syf za wysoka
Moim zdaniem 6 jest ok zaś 7 jest blee, jestem nastawiony do 7 negatywnie to jest fakt :taktak: i to nie tylko moje zdanie :taktak: :fiu:
Niech żyje nero 6 i k3b

BD 10.03.2006 20:59

Cytat:

Napisany przez mgit
- reklama obok paska postępu nagrywania (napis Under Protector czy jakoś tak) ---> wnerwia mnie to raz

U mnie jest obrazek Ultra Buffer - to logo technologii majace zapewnic ciaglosc dostaw danych do nagrywarki. Nie widze nic w tym zlego.

Cytat:

Napisany przez mgit
- wybór komplikacji to też w pewnym sensie kreator i jest znacznie większy od kreatora nero 6

Chyba jednak Ci sie cos wydaje.

Cytat:

Napisany przez mgit
- odrzucanie seriali zapasowych po restarcie :fiu: jeśli się w firewalu nie zablokuje ....

A kto majac legalna wersje wpisuje kilka seriali - tylko pirat i zlodziej.

Cytat:

Napisany przez mgit
- dużo zajmuje instalka

Pierwsza paczka instalki 6.6 zajmowala 35 MB razem z plikami jezykowymi. Do tego druka paczka zajmowala zadaje sie podobnie... Poza tym od wersji 7.0.8.2 nie musisz juz sciagac 100 MB aby aktualizowac program.

Cytat:

Napisany przez mgit
- ikona wcale po odznaczeniu nie znika ---> pierwsza wersja 7

To zainstaluj sobie aktualizacje...

Cytat:

Napisany przez mgit
- uruchamiając wersje 7 nasuwa mi się myśl wersja dla niewidomych czy co

he?

Cytat:

Napisany przez mgit
- Cena, jak za taki syf za wysoka

Cena wersji 6 byla podobna.

mgit 10.03.2006 21:06

Cytat:

Napisany przez BD
A kto majac legalna wersje wpisuje kilka seriali - tylko pirat i zlodziej.

No chyba że ktoś chce przetestować przed kupnem :fiu:
Proponuje skończyć przekonywanie, i tak się do tego nie przekonam ... ani nikt z klubu nero 6 :fiu: przynajmniej na razie....

nero7 11.03.2006 11:03

Cytat:

Napisany przez mgit
No chyba że ktoś chce przetestować przed kupnem :fiu:
Proponuje skończyć przekonywanie, i tak się do tego nie przekonam ... ani nikt z klubu nero 6 :fiu: przynajmniej na razie....

przeciez nie chodzi o przekonywanie. Jesli uzywasz Nero 6 to uzywaj. Wazne, zebys mial dobry soft do wlasnych potrzeb. Ja tez uzywam tego oprogramowania, ktore mi odpowiada. Nie mozna jednak slepo zapierac sie, ze nero 7 jest bleee bo to tak jak bys chcial powiedziec, ze skoro w "syrenach" nie bylo klimatyzacji to znaczy, ze klimatyzacja jest bleee. To przeciez nie tak...
I nie o to chodzi. Jest po prostu Nero 7 , nastepca Nero 6 i taka jest kolej rzeczy. Tak to funkcjonuje. Indianie nie chcieli kolei zelaznej a dzis jest kolej a nie ma indian (prawie) ;) niestety zreszta....
Nie spierajmy sie, ktore Nero lepsze. Wazne, zeby miec pojecie co sie robi i czego sie uzywa. Pozdrawiam ogolnie zainteresowanych :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:59.