Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nero

Nero Oficjalne forum poświęcone aplikacjom ze stajni Nero AG

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 15.11.2006, 12:30   #1
mariusz_1985
Nowy na forum

Data rejestracji: 15.11.2006
mariusz_1985 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przy nagrywaniu płyty SVCD pojawia się komunikat o przepalaniu. Jak nagrać poprawnie?

Witam, mam problem. Otóż chciałem sobie nagrać film na CD. Krótki (40-parę minutowy), konkretnie "Zagubieni". Wcześniej nagrałem 2 filmy jako VCD i szły w zasadzie w porządku. A teraz nagrałem na VCD i film urwał mi się przed końcem, spory kawałek nie został nagrany. Jakość filmu nie jest najlepsza. W dodatku chciałem włączyć napisy, które mam na komputerze do tego filmu co nagrałem i strasznie spóźniał film, a napisy wyprzedzały o dużą ilość czasu. Mam ten film też na kompie jako avi i jak odtwarzam z kompa i włącze napisy to chodzi wszystko pięknie. Więc jeszcze na wstępie chciałem zapytać czy dlatego napisy tak wyprzedzają, że odtwarzam z CD? Więc jak można zrobić żeby napisy chodziły w filmie tak jak trzeba?
A głównie, tak jak w temacie napisałem, chodzi mi o SVCD. Wolałbym nagrać ten film jako SVCD, bo słyszałem, że jest lepsza jakość i dźwięku i obrazu. Ale nie mogę nagrać bo jak skończy się kodowanie video to pojawia się komunikat, że nośnik (mam płyty 700MB i na takich zazwyczaj nagywam) ma za mało miejsca i pytanie czy chcę nagrywać z przepalaniem, ale może się to skończyć problemami z filmem na końcu lub nawet uszkodzeniem nagrywarki. Więc nie chcę przepalać. Próbowałem różnie. Dopasowywałem szybkość bitów do rozmiaru dysku (dawałem na 80 min. i 74 min., dawałem też samodzielnie na 270, 255 KB/s i za każdym razem na końcu pojawiał się ten komunikat o przepalaniu). A czekał 4,5 godziny za każdym razem i nici z nagrywania. Może tzeba gdzieś indziej coś zmienić. Więc jak mogę nagrać film VCD, żeby mi nie urwało na końcu i jak mogę nagrać SVCD bez przepalania Bardzo proszę o pomoc.
mariusz_1985 jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 15.11.2006, 12:43   #2
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
a czym chcesz zrobi***263; to SVCD - Nero Vision (Express) - zapomnij, jako***347;***263; tragiczna.

rozumiem, ***380;e film ma by***263; ogl***261;dany na komputerze tylko, czy ***378;le rozumiem...

w jakim formacie jest film? ile klatek na sekund***281; (fps)
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 15.11.2006, 13:41   #3
mariusz_1985
Nowy na forum

No więc chciałem nagrać to w Nero Burning Rom. Tych filmów mam sporo. Ale wszystkie są w formacie avi. Na przykładzie jednego:szerokość-608 pikseli,wysokośc-336 pikseli,czas trwania-00:42:15(wszystkie mają ok. 43 minut),szybkość transmisji bitów-128 kb/s,rozmiar próbki audio-16 bitów,format dźwięku-Lame MP3,szybkość klatek-23 klatek na sekundę,szybkość danych-140 kb/s. A nazwa pliku to "lost.s03e01.hdtv.xvid-xor". Po prostu 1 odcinek 3 serii. Mam kilka i chciałem je zgrać na płyty CD, bo z DVD jest większy problem A tak mało miejcsa mam na kompie, że już wolniej to chyba nie może chodzić. No i chciałem raczej na kompie odtwarzać, chociaż gdyby na odtwarzaczu DVD chodziło to też by było fajnie. Jak z kompa odtwarzam ten film (.avi) to chodzi super no i oczywiście napisy też. Jak nagrać i czym, żeby była dobra jakość obrazu i dźwięku i ewentualnie napisy żeby jakoś chodziły I czy można te napisy otworzyć z kompa, bo z wgraniem ich do filmu słyszałem, że sporo trzeba się pomęczyć, a ja z takich rzeczy jestem ciemny. Błagam pomóżcie.
Stary 15.11.2006, 14:16   #4
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jak ma by***263; to odtwarzane na komputerze to wypal to jako dane, napisy te***380; i odtwarzasz jak z twardego dysku. najlepiej na DVD, bo mnie p***322;yt potrzeba.

je***347;li odtwarzacz stacjonarny nie czyta xvid to najlepszym pomys***322;em jest zrobienie DVD, mo***380;na spokojnie zmie***347;ci***263; 4 odcinki na jednej p***322;ycie, polecam program CovertXtoDVD. mo***380;na zrobi***263; proste menu i wskaza***263; napisy, kt***243;re ma doda***263; - b***281;dzie je nawet mo***380;na w***322;***261;cza***263; i wy***322;***261;cza***263; pilotem czyli nie b***281;d***261; wklejone na sta***322;e.
Stary 15.11.2006, 15:14   #5
mariusz_1985
Nowy na forum

Ale program CovertXtoDVD jest płatny. Po nagraniu filmu na środku chyba pojawi się przeźroczysty napis z reklamą. A jak nagram jako dane to jakość będzie chyba do kitu i napisy też będą spóźniać albo wyprzedzać. Do DVD są potrzebne programiki specjalne, a w necie nie ma darmowych. W dodatku konwersja trwa baardzo długo. Tak jak w nero. Ja chciałbym to wypalić jako VCD albo SVCD, ale nie wiem jak, żeby nie było żadnych błędów z nadpalaniem, obciętym filmem czy napisami.
Stary 15.11.2006, 15:21   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

jak nagrasz jako dane to b***281;dzie to samo co odtwarzanie z HDD tylko z p***322;yty.

czy ja pisa***322;em, ***380;e ConvertXtoDVD jest darmowy? 34.99 Euro kosztuje
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: