![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Nero Oficjalne forum poświęcone aplikacjom ze stajni Nero AG |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.11.2006
![]() |
Przy nagrywaniu płyty SVCD pojawia się komunikat o przepalaniu. Jak nagrać poprawnie?
Witam, mam problem. Otóż chciałem sobie nagrać film na CD. Krótki (40-parę minutowy), konkretnie "Zagubieni". Wcześniej nagrałem 2 filmy jako VCD i szły w zasadzie w porządku. A teraz nagrałem na VCD i film urwał mi się przed końcem, spory kawałek nie został nagrany.
Jakość filmu nie jest najlepsza. W dodatku chciałem włączyć napisy, które mam na komputerze do tego filmu co nagrałem i strasznie spóźniał film, a napisy wyprzedzały o dużą ilość czasu. Mam ten film też na kompie jako avi i jak odtwarzam z kompa i włącze napisy to chodzi wszystko pięknie. Więc jeszcze na wstępie chciałem zapytać czy dlatego napisy tak wyprzedzają, że odtwarzam z CD? Więc jak można zrobić żeby napisy chodziły w filmie tak jak trzeba? A głównie, tak jak w temacie napisałem, chodzi mi o SVCD. Wolałbym nagrać ten film jako SVCD, bo słyszałem, że jest lepsza jakość i dźwięku i obrazu. Ale nie mogę nagrać bo jak skończy się kodowanie video to pojawia się komunikat, że nośnik (mam płyty 700MB i na takich zazwyczaj nagywam) ma za mało miejsca i pytanie czy chcę nagrywać z przepalaniem, ale może się to skończyć problemami z filmem na końcu lub nawet uszkodzeniem nagrywarki. Więc nie chcę przepalać. Próbowałem różnie. Dopasowywałem szybkość bitów do rozmiaru dysku (dawałem na 80 min. i 74 min., dawałem też samodzielnie na 270, 255 KB/s i za każdym razem na końcu pojawiał się ten komunikat o przepalaniu). A czekał 4,5 godziny za każdym razem i nici z nagrywania. Może tzeba gdzieś indziej coś zmienić. Więc jak mogę nagrać film VCD, żeby mi nie urwało na końcu i jak mogę nagrać SVCD bez przepalania Bardzo proszę o pomoc.
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
a czym chcesz zrobi***263; to SVCD - Nero Vision (Express) - zapomnij, jako***347;***263; tragiczna.
rozumiem, ***380;e film ma by***263; ogl***261;dany na komputerze tylko, czy ***378;le rozumiem... ![]() w jakim formacie jest film? ile klatek na sekund***281; (fps) |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
No więc chciałem nagrać to w Nero Burning Rom. Tych filmów mam sporo. Ale wszystkie są w formacie avi. Na przykładzie jednego:szerokość-608 pikseli,wysokośc-336 pikseli,czas trwania-00:42:15(wszystkie mają ok. 43 minut),szybkość transmisji bitów-128 kb/s,rozmiar próbki audio-16 bitów,format dźwięku-Lame MP3,szybkość klatek-23 klatek na sekundę,szybkość danych-140 kb/s. A nazwa pliku to "lost.s03e01.hdtv.xvid-xor". Po prostu 1 odcinek 3 serii. Mam kilka i chciałem je zgrać na płyty CD, bo z DVD jest większy problem A tak mało miejcsa mam na kompie, że już wolniej to chyba nie może chodzić. No i chciałem raczej na kompie odtwarzać, chociaż gdyby na odtwarzaczu DVD chodziło to też by było fajnie. Jak z kompa odtwarzam ten film (.avi) to chodzi super no i oczywiście napisy też. Jak nagrać i czym, żeby była dobra jakość obrazu i dźwięku i ewentualnie napisy żeby jakoś chodziły
I czy można te napisy otworzyć z kompa, bo z wgraniem ich do filmu słyszałem, że sporo trzeba się pomęczyć, a ja z takich rzeczy jestem ciemny. Błagam pomóżcie.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
jak ma by***263; to odtwarzane na komputerze to wypal to jako dane, napisy te***380; i odtwarzasz jak z twardego dysku. najlepiej na DVD, bo mnie p***322;yt potrzeba.
je***347;li odtwarzacz stacjonarny nie czyta xvid to najlepszym pomys***322;em jest zrobienie DVD, mo***380;na spokojnie zmie***347;ci***263; 4 odcinki na jednej p***322;ycie, polecam program CovertXtoDVD. mo***380;na zrobi***263; proste menu i wskaza***263; napisy, kt***243;re ma doda***263; - b***281;dzie je nawet mo***380;na w***322;***261;cza***263; i wy***322;***261;cza***263; pilotem czyli nie b***281;d***261; wklejone na sta***322;e.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Ale program CovertXtoDVD jest płatny. Po nagraniu filmu na środku chyba pojawi się przeźroczysty napis z reklamą. A jak nagram jako dane to jakość będzie chyba do kitu i napisy też będą spóźniać albo wyprzedzać. Do DVD są potrzebne programiki specjalne, a w necie nie ma darmowych. W dodatku konwersja trwa baardzo długo. Tak jak w nero. Ja chciałbym to wypalić jako VCD albo SVCD, ale nie wiem jak, żeby nie było żadnych błędów z nadpalaniem, obciętym filmem czy napisami.
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
jak nagrasz jako dane to b***281;dzie to samo co odtwarzanie z HDD tylko z p***322;yty.
czy ja pisa***322;em, ***380;e ConvertXtoDVD jest darmowy? 34.99 Euro kosztuje
|
|
|
|
![]() |
|
|