Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nero

Nero Oficjalne forum poświęcone aplikacjom ze stajni Nero AG

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 20.10.2006, 12:04   #1
andrut
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.06.2005
andrut w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Czy 512MB RAM to za mało dla Nero w XP?

Zmieniłem ostatnio kompa na semprona 64 na am2. Było sporo problemów, bo chipsety nvidia nie należą do wzorowo ze wszystkim kompatybilnych, ale w końcu udało się wszystko opanować.
To co mnie dziwi to, że nagrywając płytę DVD Nero6 zmiania system z wielo na jednozadaniowy. Każde przełączenie okienka to minuta grzechotania dyskiem i opróżnienie bufora. Mam tylko 512MB RAMu (po podrożał ostatnio, jak stanieje i będzie kasa to dokupię), ale bez przesady, żeby nie można było przy nagrywaniu przełączać się pomiędzy powiedzmy dwoma okienkami IE, GG i Nero? Zmniejszyłem bufor w Nero do 16MB i dalej to samo. W menadżerze zadań nie pokazuje żadnych cudów, same drobiazgi po kilka MB (oprócz IE, GG i Nero, które zajmują po kilkadziesiąt MB).
Też tak macie? Przy nagrywaniu trzeba teraz nie dotykać kompa jak w czasach gdy nie było burnproofa i można było zmarnować płytę? Co prawda płyty się nie zmarnuje, ale nic na kompie się nie da robić w czasie nagrywania, bo można zajoba dostać od tych spowolnień.

pozdrawiam
andrut
andrut jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: