Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nero > Audio

Audio Dział poświęcony programom związanych z audio: - Nero Express (tylko część o audio), Nero Burning ROM (tylko część o audio), Nero SoundTrax, Nero WaveEditor



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 23.03.2006, 21:18   #1
Alojss
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.03.2006
Posty: 4
Alojss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
CD audio w nero,problem nietypowy.

Witam wszystkich tutaj zgromadzonych i proszę o pomoc w następującej kwestii.
Problem dotyczy programu Nero 6.6.1.4 na platformie Win Xp SP2.
Podczas próby nagrywania kompilacji CD Audio program nagrywa na płytce jeden wielki plik niemożliwy do odtworzenia przez gramofon CD i jakikolwiek odtwarzacz programowy na komputerze. Zazwyczaj po nagraniu na płytce ***8222;widzimy***8221; pliki z rozszerzeniem.cda, czyli np. track 1.cda. Obecnie jest to jeden wielki plik o nazwie ***8222;track***8221; bez rozszerzenia. Gramofon CD ***8222;widzi***8221; płytę, lecz nie chce nawet ***8222;wystartować***8221;. Zainstalowałem sterowniki ASPI najświeższe, lecz bez rezultatu.
Wykonałem tą samą kompilację w WMP 10 i nagranie było poprawne, lecz owy program nie oferuje tych opcji co Nero, więc dlatego proszę o Waszą pomoc.
Przeinstalowanie Nero też nie przyniosło rezultatu. Nagrywanie w innych opcjach (dane,vcd itp.) jest nienaganne.
Alojss jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 26.03.2006, 14:48   #2
Agusia
forumholiczka
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Agusia
 
Data rejestracji: 09.11.2004
Lokalizacja: Ziemia Obiecana
Posty: 3,523
Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
A jakie rozszerzenie mają pliki które dodajesz do kompilacji CD Audio ?
__________________
Pozdrawiam wszystkich fanów Toma Waitsa
Agusia jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2006, 14:59   #3
michal1988lodz
Bywalec
 
Data rejestracji: 21.03.2006
Posty: 54
michal1988lodz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
pewnie masz zanzaczona opcje ktora koduje pliki do jednego wielkiego pliku tak jak w twoim przypadku, opcja ta jest dostepna chyba w compilation proparties

ja do cd-audio uzywam Sony CD-ARCHITECT swietne narzedzie!
michal1988lodz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2006, 20:24   #4
Alojss
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.03.2006
Posty: 4
Alojss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Do okna kompilacji przesówam pliki wav. lub mp3, ustawiam tryb "disc at once"( kompilacja oczywiście CD Audio).
Alojss jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2006, 20:31   #5
**mondeo**
*Dziadziuś*
 
Avatar użytkownika **mondeo**
 
Data rejestracji: 27.10.2005
Lokalizacja: podlasie
Posty: 642
**mondeo** zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
to mo***380;e zainstaluj najnowsze Nero
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=22&id=1378&t=114
__________________
Stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś....
**mondeo** jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2006, 21:03   #6
Agusia
forumholiczka
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Agusia
 
Data rejestracji: 09.11.2004
Lokalizacja: Ziemia Obiecana
Posty: 3,523
Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Agusia ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Z plików mp3 nie utworzysz płyty audio, chyba że masz zainstalowany specjalny plugin. W innym razie mp3 nagrywa się jak zwykłe dane. Natomiast wave'y powinny się nagrywać poprawnie
__________________
Pozdrawiam wszystkich fanów Toma Waitsa
Agusia jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2006, 21:31   #7
**mondeo**
*Dziadziuś*
 
Avatar użytkownika **mondeo**
 
Data rejestracji: 27.10.2005
Lokalizacja: podlasie
Posty: 642
**mondeo** zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Agusia
Z plików mp3 nie utworzysz płyty audio,
czy aby napewno
__________________
Stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś....
**mondeo** jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.03.2006, 21:42   #8
Alojss
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 23.03.2006
Posty: 4
Alojss w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W owej wersji mam oczywiście odpowiedni plugin, który pozwala mi na takie nagrywanie mp3, próbowałem przeinstalowywania,instalowania nowej,trialowej wersji Nero. Pliki mp3. przekonwerowane do wav. również nagrywają się w/w sposób.Kompilacje vcd,svcd,dane, nagrywają się bezproblemowo.
Alojss jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.03.2006, 21:16   #9
nero7
Bywalec
 
Avatar użytkownika nero7
 
Data rejestracji: 05.03.2006
Lokalizacja: D
Posty: 61
nero7 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie mozesz nagrac plyty Audio w Nero jednoczesnie z MP3 oraz WAV plikow. Ja bym chcial natomiast wiedziec dwie rzeczy - jaka kompresje mialy pliki MP3, ktore sie tak zle nagrywaja oraz moglbys podeslac LOG z nagrywania ?
__________________
***works for me***
ksiazka prawde Ci powie !
nero7 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2006, 09:46   #10
michal1988lodz
Bywalec
 
Data rejestracji: 21.03.2006
Posty: 54
michal1988lodz zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
mozesz mi podac model swojej wypalarki
michal1988lodz jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2006, 10:07   #11
masterfox
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.03.2006
Posty: 2
masterfox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A jezeli sciagam najnowsza wersje aktualizacyjna nero 7 z serwera Nero wiem, ze to pirackie ale wpisuje klucz z keygena i nadal przerywa i nie jest sciagniete nero z p2p to co nadal uwazacie, ze nero 7 jest OK??
masterfox jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2006, 18:43   #12
masterfox
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 28.03.2006
Posty: 2
masterfox w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Moja wypalarka to LG GSA 4167B z najnowszym firmware. Chcialbym uzywac nero 7 ale to przerywanie w utworach mnie dobija. A w zasadzie nie powinno miec znaczenioa na takie rzeczy to czy ja klucza uzywam z keygena czy orginalnego skoro w nero 6 to bylo bez znaczenia
masterfox jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 28.03.2006, 19:03   #13
**mondeo**
*Dziadziuś*
 
Avatar użytkownika **mondeo**
 
Data rejestracji: 27.10.2005
Lokalizacja: podlasie
Posty: 642
**mondeo** zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
tu mas najnowsze
Wersja testowa dzia***322;a do 1 maja 2006 roku.
http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=1378&t=114
__________________
Stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś....
**mondeo** jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 29.03.2006, 22:47   #14
nero7
Bywalec
 
Avatar użytkownika nero7
 
Data rejestracji: 05.03.2006
Lokalizacja: D
Posty: 61
nero7 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
MP3 enkoder

dostalem to od BD, dziekuje, cytuje:

"Pakiet Nero wyposażony jest w możliwość kodowania plików do formatu MP3.
Rozwiązanie to przydaje się np. przy zgrywaniu płyty CD Audio do postaci
plików MP3.
Domyślnie Nero oferuje kodek MP3 w wersji limitowanej (do użycia 30
razy) aby zmniejszyć cenę końcowa. Po użyciu enkodera 30 razy, opcja ta
przestanie funkcjonować.
Aby aktywować na stale kodek MP3 należy złożyć zamówienie w sklepie
internetowym NERO - http://www.nero.com/eng/catalog.html
Ograniczeniami objęte są również wersje BOX pakietu Nero."

jednak jesli ktos posiada juz full enkoder to nalezy przeanalizowac LOG z nagrywania Audio CD....moze sie tam cos znajdzie
__________________
***works for me***
ksiazka prawde Ci powie !
nero7 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.03.2006, 20:20   #15
**mondeo**
*Dziadziuś*
 
Avatar użytkownika **mondeo**
 
Data rejestracji: 27.10.2005
Lokalizacja: podlasie
Posty: 642
**mondeo** zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
a tu prosz***281; instrukcja jak nagrywa***263; Audio CD
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/how...?sm=nero/audio
__________________
Stajesz się odpowiedzialny za to,co oswoiłeś....
**mondeo** jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:52.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.