Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nero > Dane

Dane Forum związane z nagrywaniem danych, za pomocą programów - Nero Burning ROM (tylko część o danych), Nero Express (tylko część o danych), Nero BackItUp, Nero InCD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 27.01.2019, 15:16   #1
ArmenVanLasso
Data rejestracji: 26.05.2012
ArmenVanLasso w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywanie kopii filmu blu ray 4K na płytę

Witam. Zrobiłem kopię filmu 4K na dysk (foldery BDMV, CERTIFICATE i UHD!).
Jak ją nagrać na płytę Verbatim 100gb, żeby dało się później odtwarzać ten film na Samsung UBD-K8500?
ArmenVanLasso jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.01.2019, 17:27   #2
misiozol
Moderator

Data rejestracji: 26.10.2008
misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>misiozol jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Tzn jak kopie ? foldery przekopiowales ?
Stary 27.01.2019, 18:29   #3
czary2mary
Zamaskowany

Data rejestracji: 12.10.2005
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Z tego co pamiętam w tych Samsungach nie działają BD-R TL XL 100GB .

W specyfikacji urządzenia jest tylko odczyt BD-ROM TL XL 100GB... taka mała oszczędność Samsunga na laserze ...

A nagrać trzeba jako BDMV Video jeżeli Nero jeżeli oczywiście wcześniej do zrobienia kopi użyłeś programu do deszyfracji AACS 2 ...bo jeżeli nie masz niedziałająca zaszyfrowaną kopię na 100%.

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 27.01.2019, 18:46   #4
ArmenVanLasso
Foldery BDMV, Certyficate i UHD! mam na dysku i wypaliłem na płytę. Z BDMV pliki da się odtwarzać na komputerze nie licząc Power DVD 18. Natomiast w żadnym programie nie działa menu.
Czyli dobrze, że nie kupiłem jeszcze tego odtwarzacza.

Ostatnio zmieniany przez ArmenVanLasso : 27.01.2019 o godz. 18:50
Stary 27.01.2019, 18:59   #5
czary2mary
Zamaskowany

czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez ArmenVanLasso Podgląd Wiadomości
Foldery BDMV, Certyficate i UHD! mam na dysku i wypaliłem na płytę. Z BDMV pliki da się odtwarzać na komputerze nie licząc Power DVD 18. Natomiast w żadnym programie nie działa menu.
Czyli dobrze, że nie kupiłem jeszcze tego odtwarzacza.
Rozumiem że robiłeś to z " pożyczonego " materiału z sieci zdeszyfrowanego "gotowca"

Większość darmowych czy w podstawowych wersjach player PC nie umożliwia odtworzenia menu.
Jak działa menu w PowerDVD 18 to jest chyba OK ...
Najlepiej z nagraną płytą kupować odtwarzać ....większość sprzętu na rynku UHD jeszcze ma problemy z odtwarzaniem nagranych płyt trzywarstwowych BD-R TL XL 100GB ...nie sugeruj się tym że na komputerze działa...

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Stary 27.01.2019, 19:05   #6
ArmenVanLasso
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
Rozumiem że robiłeś to z " pożyczonego " materiału z sieci zdeszyfrowanego "gotowca"

Większość darmowych czy w podstawowych wersjach player PC nie umożliwia odtworzenia menu.
Jak działa menu w PowerDVD 18 to jest chyba OK ...
Najlepiej z nagraną płytą kupować odtwarzać ....większość sprzętu na rynku UHD jeszcze ma problemy z odtwarzaniem nagranych płyt trzywarstwowych BD-R TL XL 100GB ...nie sugeruj się tym że na komputerze działa...
Gdzieś w tekście straciło mi się zdanie - Power DVD 18 nie odtwarza mi w ogóle filmu. Wyświetla się komunikat: This type of disc is not supported.

Ostatnio zmieniany przez ArmenVanLasso : 27.01.2019 o godz. 19:09
Stary 27.01.2019, 19:15   #7
czary2mary
Zamaskowany

Cytat:
Napisany przez ArmenVanLasso Podgląd Wiadomości
Gdzieś w tekście straciło mi się zdanie - Power DVD 18 nie odtwarza mi w ogóle filmu.
To najpewniej nagrałeś jako dane ... więc tylko ręcznie jako multimedia będziesz mógł odtwarzać poprzez wskazanie folderu BDMV w większości stacjonarnych odtwarzaczy UHD jeżeli oczywiście rozpozna nośnik BD-R TL XL 100GB.

Musisz to nagrywać w NERO jako BDMV Video

2017-04-25(1).png

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
Stary 27.01.2019, 19:30   #8
ArmenVanLasso
Cytat:
Napisany przez czary2mary Podgląd Wiadomości
To najpewniej nagrałeś jako dane ... więc tylko ręcznie jako multimedia będziesz mógł odtwarzać poprzez wskazanie folderu BDMV w większości stacjonarnych odtwarzaczy UHD jeżeli oczywiście rozpozna nośnik BD-R TL XL 100GB.

Musisz to nagrywać w NERO jako BDMV Video

Załącznik 132181
Ok pojawiły się te 2 foldery, do których muszę poprzeciągać pliki z dysku.
Niestety bezpośrednio razem z tymi 2-ma folderami mam jeszcze 3-ci o nazwie "UHD!" i tego nie mogę dodać, nie wiem dlaczego.
Dołączone obrazki
File Type: jpg 1.jpg (83.6 KB, 284 oglądane)
File Type: jpg 2.jpg (80.4 KB, 321 oglądane)

Ostatnio zmieniany przez ArmenVanLasso : 27.01.2019 o godz. 19:42
Stary 28.01.2019, 11:37   #9
MajsterPopsuj
Odmrożony leniwiec

Avatar użytkownika MajsterPopsuj

Data rejestracji: 02.03.2018
MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>MajsterPopsuj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Tak to jest jak się ściąga pirackie kopie.
MajsterPopsuj jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: