Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nero > Dane

Dane Forum związane z nagrywaniem danych, za pomocą programów - Nero Burning ROM (tylko część o danych), Nero Express (tylko część o danych), Nero BackItUp, Nero InCD

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
Stary 19.07.2007, 17:53   #1
inteligencik
Nowy na forum

Data rejestracji: 19.07.2007
inteligencik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrywanie DVD-/+RW na Samsungu SH-S162L

Witam,
mój problem polega na tym że ta nagrywarka przed pierwszym nagraniem ( w windowsie) widzi te płyty jako RW ale po nagraniu nie mogę tych płyt skasować ani do nich nic dograć, pomimo zaznaczenia opcji multisesji( podobnie sytuacja wygląda z DVD-/+R) nie wiem czemu ale przed formatem który miał miesjce jakiś miesiąc temu wszystko przebiegało normalnie. Po formacie już nie mogę dogrywać ani kasować płyt na windowsie, za to na linuksie ( SUSE 10.2) wszystko przebiega tak jak powinno płyty RW widzi jako RW i je kasuje bez najmniejszego problemu. Bios uaktualniałem ostatnio do wersji TS08 ( na stronie producenta jest wersja TS05, i z nim jest to samo). Proszę o pomoc ponieważ chciałbym normalnie nagrywać na windowsie nie przesiadając sie bez większej konieczności na linuksa. ASPI uaktualniłem do wersji 4.7.1.2
Z góry dzięuję za pomoc
PS: podaję konfigurację kompa bo może się przydać:
płyta główna: ASRock K8NF4G-SATA2
Procesor: AMD Sempron 3000+ 64bit
Ram: 512MB Kingston DDR-400MHz
Grafika: Zintegrowana GeForce 6100 128MB
Nagrywarka DVD: Opis urządzenia
TSSTcorp CD/DVDW SH-S162L
Dane wzięte z Programu Everest

To jest mój pierwszy post i nie wiem czy jest umieszczony w dobrym dziale, jeżeli tak nie jest proszę o jego przeniesienie do odpowiedniego działu.
inteligencik jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  

Twoje uprawnienia: