Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Dane (https://forum.cdrinfo.pl/f59/)
-   -   Niełatwe pytanie: czy kupić Nero? (https://forum.cdrinfo.pl/f59/nielatwe-pytanie-czy-kupic-nero-70795/)

Bartez 14.03.2007 15:09

Cytat:

Napisany przez loki7777 (Post 750199)
ripit4me, dvdshrink,dvddecrypter,imgburn, jeszcze?

Wymieniłeś programy, które służą do ripowania, ewentualnie backupowania głównie filmów. Pomijając już fakt, że dvderypter nie jest w ogóle rozwijany. Jednak nie ma (a przynajmniej ja nie znalazłem) dobrego, darmowego i w dodatku ciągle rozwijanego programu, który pozwalałby tak jak w nero np nagrać dane na DVD (DVD-ISO). Jeżeli taki istnieje, to będę wdzięczny za oświecenie mnie :) Ostatnio trochę szukałem i nic ciekawego nie znalazłem, czym bym mógł z czystym sumieniem zastąpić Nero.

loki7777 14.03.2007 15:00

ripit4me, dvdshrink,dvddecrypter,imgburn, jeszcze?

Bartez 14.03.2007 14:55

Cytat:

Napisany przez loki7777 (Post 750190)
nero jak nero, kiedys bylo cos teraz juz tylko mgielka. mozesz z sieci pobrac pelno darmowych odpowiednikow nero, moze bedziesz mial 3 programy zamiast 1 ale zaoszzedzisz kase

Jakieś przykłady darmowych, SPRAWDZONYCH i DZIAŁAJĄCYCH programów do nagrywania/kopiowania DVD?

loki7777 14.03.2007 14:53

nero jak nero, kiedys bylo cos teraz juz tylko mgielka. mozesz z sieci pobrac pelno darmowych odpowiednikow nero, moze bedziesz mial 3 programy zamiast 1 ale zaoszzedzisz kase

Diobeu 14.03.2007 11:56

A co powiesz o Nero 6 vs. 7?
Aktualizację robi się przez www czy z poziomu programu, jak w Win XP? I jeszcze pyt. dot nagrywania free. Pomijając funkcjonalność tych programów czy one np. charakteryzują się dużą ilością błędów? Czy Nero poza swoją kultowością :) gwarantuje sobą coś więcej niż nazwę? Przepraszam za lameriadę, jeśli jest gdzieś w sieci porównanie odeślijcie :D i nie bijcie
Diobeu

zene_k 14.03.2007 10:47

Osobiście mam kupioną wersję Nero 7 i jestem, w tej chwili zadowolony z niej. Faktycznie na początku były z tym programem problemy, ale w tej chwili, dzięki poprawkom wydawanym przez Nero, zostały one wyeliminowane. Faktycznie jest to kombajn, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby zainstalować sobie tylko te programy, z których akurat chcemy korzystać. Ja mam zainstalowane w tej chwili tylko NBR i narzędzia, czyli Nero Info Tool, Nero CDDVDSped.

Diobeu 14.03.2007 10:39

Niełatwe pytanie: czy kupić Nero?

Witam szanowne grono!
Poczytałem troszkę forum, mam pewne wątpliwości.
Dawno temu używałem Nero 6 (z tego co pamiętam 6.6.0.16) w wersji nazwijmy ją underground.
Teraz czasy się zmieniły, mój komputer jest w pełni legalny i taki pozostanie, a ja chciałbym nadal używać Nero Burning Rom. Na Nero Express nie mogę patrzeć, za kolorowy, za prosty, chcę mieć wygląd dwóch tabelek, do których jestem przyzwyczajony. Do tego przydałby mi się Nero Vision bo potrzebuję nagrywać filmy z kamery w systemie DVD.
Wydawałoby się - sprawa prosta - kup Nero 7 Premium reloaded. Ale wiele tu postów o problemach z Nero 7, nawet niektórzy piszą, że lepszy jest Nero 6, którego jednak nie da się już kupić. Darmowe programy do nagrywania jakoś do mnie nie przemawiają. Macie jakieś propozycje? Nero 6 nigdy mnie nie zawiódł, żadnych problemów z nim nie było. Czyżby siódemka naprawde była gorsza czy raczej nie mam się czego obawiać? Czy może jest jakiś soft freeware który zastąpiłby mi w dość przystępny sposób klasyczny Nero Burning Rom? No i pozostaje wątpliwość czy Nero 7 premium nie jest zbyt rozbudowanym kombajnem którego większości funkcji i tak nie wykorzystam? Bo tak naprawdę potrzebuje NBR i Nero Vision, z reszty nie skorzystam.
Diobeu

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:50.