Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nero > Etykiety

Etykiety Dział poświęcony tworzeniu etykiet w Nero CoverDesigner a także technologiom LightScribe I LabelFlash w Nero



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 24.04.2014, 11:30   #1
Wakeford
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 24.04.2014
Posty: 9
Wakeford w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nero 12 Expres - problem z wypalaniem Lightscribe

Witam Wszystkich !

Ostatnio musiałem przeinstalować system, na którym miałem nero 8 - gdzieś zgubiłem płytkę OEM i teraz mam zainstalowanego Nero 12 Express.

Pojawił się jednak problem - wypalany napis za pomocą light scribe jest ledwo widoczny, używam Verbatimów +, -, Oraz TDK, na wszystkich tych płytkach problem jest identyczny.
Na starym Nero 8 problem też był, ale na Verbatimach + było już ok i napis wypalał się bardzo dobrze. Nie jest to wina nagrywarki, bo mam dwie nowe i na każdej jest tak samo. Prosiłbym więc o radę, gdzie tkwi przyczyna takiego stanu rzeczy.
Wakeford jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 24.04.2014, 12:16   #2
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,407
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Zainstaluj najnowsze sterowniki do LS
http://www.dobreprogramy.pl/LightScr...ows,12914.html
Przetestuj również na programie LightScribe Template Labeler
http://www.cdrinfo.pl/download/7295184751
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2014, 15:34   #3
Wakeford
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 24.04.2014
Posty: 9
Wakeford w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Wielkie dzięki !

Nie wiem czy te sterowniki są aktualne, bo teraz na TDK jest ok, a na vebartimach poprawy nie ma, albo jeżeli jest to bardzo mała.

Ja widzę takie rozwiązanie, że trzeba iść do sklepu i kupić nową nagrywarkę z dolączonym Nero ... o nagrywarkę mi nie chodzi, ale o tego nero
Wakeford jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2014, 15:47   #4
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,407
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Wakeford Podgląd Wiadomości
Wielkie dzięki !

Nie wiem czy te sterowniki są aktualne, bo teraz na TDK jest ok, a na vebartimach poprawy nie ma, albo jeżeli jest to bardzo mała.

Ja widzę takie rozwiązanie, że trzeba iść do sklepu i kupić nową nagrywarkę z dolączonym Nero ... o nagrywarkę mi nie chodzi, ale o tego nero
To są najnowsze wersje sterowników do LS i ostatnia wersja programu do wypalania .
Tu masz tanio Nero 8

http://allegro.pl/nero-8-ultra-pl-pe...157897276.html
http://allegro.pl/nero-8-pelna-wersj...149915385.html

Możesz jeszcze powalczyć -może coś namieszane w sterach jest bo Nero potrafi
LightScribe Diagnostic Utility
http://www.cdrinfo.pl/download/7295191509
Inny program do przetestowania do etykiet
http://www.cdrinfo.pl/download/7295190139
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2014, 15:50   #5
Wakeford
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 24.04.2014
Posty: 9
Wakeford w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Przepraszam, dopiero teraz zauważyłem, że ten TDK to był CD, zrobiłem próbę chwilę temu na TDK dvd i okazuje się, że na dvd jest jeszcze gorzej niż przedtem - napis jest ledwo widoczny ...

To ja bym wziął w takim razie tego Nero z Allegro.

Mam tylko pytanie: czyli muszę wyinstalować tego mojego nero 12 ? - z tym że po wyinstalowaniu zawsze jakieś pliki zostają - czy trzeba go więc dokladnie wyinstalować - czyli po standardowym wyinstalowaniu, jeszcze przeszukać i skasować, co zostało ?

Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 24.04.2014 o godz. 16:27
Wakeford jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2014, 16:10   #6
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,407
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Wakeford Podgląd Wiadomości
To ja bym wziął w takim razie tego Nero z Allegro.

Mam tylko pytanie: czyli muszę wyinstalować tego mojego nero 12 ? - z tym że po wyinstalowaniu zawsze jakieś pliki zostają - czy trzeba go więc dokladnie wyinstalować - czyli po standardowym wyinstalowaniu, jeszcze przeszukać i skasować, co zostało ?
Całkowite odinstalowanie jak najbardziej + Nero General Clean Tool
http://www.dobreprogramy.pl/Nero-Gen...ows,12458.html
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 24.04.2014, 20:39   #7
Wakeford
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 24.04.2014
Posty: 9
Wakeford w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Zainstalowałem tę wersje Nero z allegro, ale jak widzę ten Nero 8 nie posiada lightscribe do wypalnia płyt, owszem jest Nero Cover Designer ale to jest do drukowania papierowych etykiet na CD, natomiast wersja nero expres nie zawiera light scribea.

PS Po zainstalowaniu sterowników lightscribe pojawił się ! - jednak problem tkwi chyba w tych sterownikach - efekt wypalania jest taki jak przedtem - bardzo słaby.

Mam więc pytanie, czy zakup nowej nagrywarki rozwiąże problem ? - gdyż otrzymam tam wersję Nero - jak mniemam z dobrymi sterownikami.

Edit: Nie pisz posta pod postem. Forum umożliwia edycję postów w czasie 2 godzin od napisania. Kolejny raz edytuję za ciebie. /grzeniu

Ostatnio zmieniany przez grzeniu : 24.04.2014 o godz. 21:47
Wakeford jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2014, 09:44   #8
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,407
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Wakeford Podgląd Wiadomości
Zainstalowałem tę wersje Nero z allegro, ale jak widzę ten Nero 8 nie posiada lightscribe do wypalnia płyt, owszem jest Nero Cover Designer ale to jest do drukowania papierowych etykiet na CD, natomiast wersja nero expres nie zawiera light scribea.

PS Po zainstalowaniu sterowników lightscribe pojawił się ! - jednak problem tkwi chyba w tych sterownikach - efekt wypalania jest taki jak przedtem - bardzo słaby.

Mam więc pytanie, czy zakup nowej nagrywarki rozwiąże problem ? - gdyż otrzymam tam wersję Nero - jak mniemam z dobrymi sterownikami.

Edit: Nie pisz posta pod postem. Forum umożliwia edycję postów w czasie 2 godzin od napisania. Kolejny raz edytuję za ciebie. /grzeniu
Wątpię żeby to coś pomogło -albo jest coś namieszane w kompie albo laser od napędów nie wyrabia już -ale dziwne że na dwóch napędach.
Sprawdź jak masz gdzie te napędy na innym kompie ?
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2014, 09:59   #9
Wakeford
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 24.04.2014
Posty: 9
Wakeford w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ten Nero z Allegro to pirat jest i do tego zacznijmy ... nie ma sterowników do Lightscribea, problem od początku rozbija się o te sterowniki z netu, bez sensu jest montowanie kolejnych wersji Nero, jeżeli potem doinstalowuje się do każdej z nich te same, ściągnięte z netu, sterowniki do Lightscribea,

Nagrywarki sa ok, moim zdaniem trzeba mieć orginalne streowniki kupione wraz z orginalnym oprogramowaniem.
Wakeford jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2014, 10:14   #10
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
 
Data rejestracji: 30.11.2004
Posty: 39,007
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
To faktycznie mamy problem, kolega nie przeczytał regulaminu forum.
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2014, 10:17   #11
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,407
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Wakeford Podgląd Wiadomości
Ten Nero z Allegro to pirat jest i do tego zacznijmy ... nie ma sterowników do Lightscribea, problem od początku rozbija się o te sterowniki z netu, bez sensu jest montowanie kolejnych wersji Nero, jeżeli potem doinstalowuje się do każdej z nich te same, ściągnięte z netu, sterowniki do Lightscribea,

Nagrywarki sa ok, moim zdaniem trzeba mieć orginalne streowniki kupione wraz z orginalnym oprogramowaniem.
To są oficjalne sterowniki od HP czyli twórce tego wynalazku i również takie identyczne masz w Nero-być może z inną wersją sterowników - starszą jest lepiej albo sprzęt działa inaczej -trudno na odległość orzec.
Ja mam kilkadziesiąt napędów LS i tak jest że nie które na tym samym kompie działają super a inne bardzo blado piszą a przełozone do innego kompa działają bardzo dobrze..

Tu masz najnowszą wersję Nero Cover Designer-jest ona darmową aplikacją od jakiegoś czasu -zobacz na niej czy coś jest inaczej
http://www.nero.com/redir.php?id=10770

Nero 12 Expres - problem z wypalaniem Lightscribe-2014-04-25_10-15-56.png
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2014, 11:01   #12
Wakeford
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 24.04.2014
Posty: 9
Wakeford w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
U mnie ten nowy Nero Cover Designer nie da się już zainstalować. Od wczoraj montowanych było kilka wersji Nero, komp zgłupiał, mimo że wszystko wyinstalowywałem za każdym razem dokładnie programem.
Wakeford jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2014, 11:56   #13
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,407
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A czy testowałeś inne programy do wypalania etykiet które wcześniej polecałem?
Z Nero Cover Designer często są problemy właśnie z wykrywaniem napędów i nagrywaniem LS.
Ja osobiście od wieków używam LightScribe Template Labeler i nie wiem co to są problemy z LS
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2014, 11:57   #14
Wakeford
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 24.04.2014
Posty: 9
Wakeford w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Tak, używałem, efekt taki sam.
Wakeford jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.04.2014, 12:00   #15
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 21,407
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Jakie napędy ?jakie firmware w napędach ,jak podłączone do kompa-?Jaki system w komputerze?
Może coś z płytami DVD jest nie tak -skoro na CD jest OK -a to nie ma żadnej różnicy pod względem technicznym?
__________________
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Problem z Nero madmax2 Nero 3 14.02.2006 21:38
Nero problem z nagraniem jako dane pliku avi Jagna Dane 4 20.01.2006 21:18
NERO i CD-RW. Problem. monroe Napędy optyczne CD 2 21.04.2004 23:09
Nero 6 - problem z wypalaniem DVD Robert SP8SN DVD-Video 4 17.04.2004 23:27
Problem z nagraniem VCD w Nero. nerouser DVD-Video 5 18.04.2003 10:30


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.