Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nero > Etykiety

Etykiety Dział poświęcony tworzeniu etykiet w Nero CoverDesigner a także technologiom LightScribe I LabelFlash w Nero



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.11.2011, 18:29   #1
TomoMadej
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika TomoMadej
 
Data rejestracji: 31.10.2011
Lokalizacja: Modlin k. W-wy
Posty: 5
TomoMadej w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z LightScribe na LiteOn IHAS-624 B

Posiadam:
* Windows 7 64bit
* płyta główna ASUS MAXIMUS GENE-Z IV z najnowszym biosem
* kupiona tydzień temu nagrywarka LiteOn IHAS-624 B z najnowszym biosem GL2A z 10.11.11
* program do nagrywania DVD - Nero 9 dołączony do nagrywarki
* ściągnięte i zainstalowane ze strony LS pliki: LS_Update_1.18.24.1_.exe oraz LsDiagnosticUtility_1.18.24.1.exe
* płyty DVD-R Verbatim z LS - do najtańszych nie należą

Chciałem zarchiwizować serial na płycie DVD. Danych 3.2GB, resztę zapełniłem fajną grawerką Label Tag. Podjarany gapiłem się na ten bajerancki efekt przez kilka minut. Włożyłem ją znowu do napędu, ale do góry nogami, aby zrobić Lighscribe, włączyłem program do tych etykiet LS, zaprojektowałem nadruk i naciskam drukuj.
Wyskakuje komunikat: Brak dysku w napędzie . Proszę włożyć do napędu dysk LightScribe stroną z nalepką skierowaną do dołu i tacka się wysuwa, a płyta włożona poprawnie.

Wiem, że nie pierwszy opisuję ten problem w internecie, bo szukałem już rozwiązań, ale ci, którzy rozwiązali problem, mieli stare oprogramowanie. Ja mam chyba wszystko aktualne.
Proszę, pomóżcie
TomoMadej jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.11.2011, 06:57   #2
czary2mary
Zamaskowany
 
Avatar użytkownika czary2mary
 
Data rejestracji: 12.10.2005
Posty: 22,250
czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>czary2mary ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Często takie błędy są efektem nie dopracowanych sterowników SATA co powoduje błędy w komunikacji napędu z programem do wypalania.

Spróbuj zaktualizować -widzę że na stronie Asus jakieś są

http://pl.asus.com/Motherboards/Inte...ENEZ/#download
__________________

Mój sklep on-line
czary2mary.pl
czary2mary jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 13.11.2011, 10:12   #3
TomoMadej
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika TomoMadej
 
Data rejestracji: 31.10.2011
Lokalizacja: Modlin k. W-wy
Posty: 5
TomoMadej w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>


Działa!
A niech Ci bozia w dzieciach wynagrodzi...
Nie pomyślałbym, żeby sterowniki SATA uaktualnić.
TomoMadej jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2012, 16:36   #4
Azazel0603
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika Azazel0603
 
Data rejestracji: 30.01.2012
Lokalizacja: Puławy
Posty: 3
Azazel0603 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam!
Mam podobny problem jak powyzej. Ja uzywam CD Verbatim + DL i opcja Lightscribe mi nie dziala wyskakuje to co koledze...
Mam plyte ASUS P5QSE 2 z najnowszym BIOSEM i nigdzie sterownikow SATA nie moge znalezc...
Ps o opcji LabelTag to juz nawet nie wspomne bo nawet nie wiem jakiego programu uzywac... Mam pelna wersje Nero11 i tak nigdzie nie widze...
Moze ktos mi tu pomoze...
Azazel0603 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2012, 16:46   #5
TomoMadej
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika TomoMadej
 
Data rejestracji: 31.10.2011
Lokalizacja: Modlin k. W-wy
Posty: 5
TomoMadej w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Np. do p5q se jest na stronie producenta. Raczej nie różniły się kontrolerem.
TomoMadej jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2012, 17:43   #6
Azazel0603
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika Azazel0603
 
Data rejestracji: 30.01.2012
Lokalizacja: Puławy
Posty: 3
Azazel0603 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zainstalowalem stery i dalej nic wola to samo...
dobra dam sobie spokuj z LightScribe ... a co z LabelTag jaki program bo w nero11 nie widze
Azazel0603 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2012, 17:46   #7
TomoMadej
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika TomoMadej
 
Data rejestracji: 31.10.2011
Lokalizacja: Modlin k. W-wy
Posty: 5
TomoMadej w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja mam nero 9 i mnie pyta przed wypaleniem, czy chcę etykietę labertag
TomoMadej jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 30.01.2012, 17:58   #8
Azazel0603
Zarejestrowany
 
Avatar użytkownika Azazel0603
 
Data rejestracji: 30.01.2012
Lokalizacja: Puławy
Posty: 3
Azazel0603 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dobra dzieki za odpowiedzi...
Pozdrawiam
Azazel0603 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Tagi
lightscribe, liteon ihas-624 b

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport

Podobne dyskusje
Dyskusja Autor Forum Odpow. Ostatni Post
Wiadomości... (MOD edit: tydzień BANA za politykę w tym temacie. Czytaj post #1). andrzejj9 Off topic 18621 19.10.2023 22:46
Apple flame war (było: Apple iPad) Bartez Systemy operacyjne i aplikacje 8008 20.04.2020 17:13
11 Wrzesnia WTC andy Off topic 51 22.11.2006 21:34
problem z tmpg fati DVD-Video 1 11.12.2004 22:24
Tematy maturalne na Polski.. (przeciek z IRCa ;) Martin_TP Off topic 7 15.05.2003 00:20


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:55.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions Inc.