![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Inne aplikacje Nero Dział poświęcony innym programom autorstwa Nero AG (Nero SIPPS, Nero Linux) |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Otóż tak (jestem po testach) - może Nero, a w szczególności Nero Vision ma jakieś niesamowite wymagania, co do karty graficznej, ale co najwyżej można je traktować jako zalecenia producenta, zapewniające optymalną pracę, a nie powód restartów komputera. Dlaczego? Bo postawiłem wersję trial nerona i odpaliłem NV z powodzeniem na moim zabytku GF 4200. Więc nie tędy droga.
Z jednej strony mamy niezidentyfikowany błąd Kernela (a system czysty, dopiero co po instalacji), ale z drugiej strony jako przyczynę tego błędu wskazywany jest sterownik ATI. Można oczywiście dla spokoju ducha przelecieć jeszcze minidumpa programem WhoCrashed?, ale IMO przyczyna podawana jest właściwie. Bo owszem, ATI robi niezłe karty, ale z drugiej strony nie potrafią napisać do nich jakiegoś uczciwego drivera. A to errory, blue screeny, a to brak polskich znaków... Dlatego jedyna IMO walka, to czyszczenie wadliwych sterowników i instalacja najnowszych, a jak te też się będą sypać, to może jakieś starsze? Choć z drugiej strony jak widzę najnowszy sterownik z 2006 roku, to może być to historia, o której już tu ktoś wspominał: że najnowsze Nero może po prostu gryźć się z tym starociem... Po necie widziałem też pomysły skasowania tej felernej biblioteki z DOS promta - nie wiem, za co ona odpowiada i czym to będzie skutkowało, ale jako ostateczność (po niepowodzeniu reinstalacji różnych wersji sterownika) można spróbować. PS. Aha, przypomniała mi się jedna rzecz. Neron wymaga net frameworka 3.0 - masz go zainstalowanego? Ostatnio zmieniany przez Reetou : 04.08.2009 o godz. 21:59 |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wyczyściłem trochę ten czat. Panowie i Pani, na temat proszę. Teksty o ogórkach z pewnością nie pomogą nikomu w rozwiązaniu problemu, a z każdą kolejną stroną frustracja wzrasta.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Problem z funkcją ruchomego menu w Nero Vision 5 | WODZU1972 | Zdjęcia i wideo | 0 | 14.06.2008 16:17 |
Problem z napisami w Nero vision 4 | ewela | Zdjęcia i wideo | 3 | 18.11.2006 22:56 |
Nero Vision - strata jakości podczas tworzenia filmu | Robert.H | Zdjęcia i wideo | 10 | 17.10.2006 18:17 |
Ludzie czy stać was tylko na takie odpowiedzi !!!!Mam problem z nero vision | blu5 | Nero | 2 | 17.04.2006 19:36 |
Menu w Nero Vision Express 3 i TMPGEnc DVD Author | luciow | DVD-Video | 2 | 26.01.2005 10:08 |