Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nero > Zdjęcia i wideo

Zdjęcia i wideo Dział poświęcony programom do obróbki wideo i zdjęć: Nero Vision Express, Nero Recode, Nero PhotoSnap, Nero PhotoSnap Viewer, Nero PhotoShow, NeroDigital



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.11.2005, 15:39   #1
Kilroy
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.11.2005
Posty: 8
Kilroy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Problem z nagraniem DVD-Video w Nero Vision Express

Mam taki problem. Chodzi o nagrywanie DVD-Video w Nero Vision Express.
Kilkuminutowy filmik nagrywa sie przez 25 minut, a film przez 8 godzin! Co
jest grane? U kumpla zajmuje to o WIELE mniej czasu (film nagrał w ponad 1 godz.). Dodam, że pliki były wcześniej przekonwertowane z avi na DVD. Czy to zależy od procesora? Mam C 800 MHz (kumpel DUŻO szybszy). POMOCY!
Kilroy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.11.2005, 19:45   #2
Atronic
Stały bywalec ;)
 
Avatar użytkownika Atronic
 
Data rejestracji: 02.10.2004
Lokalizacja: 3miasto
Posty: 124
Atronic zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam . Ja mam podobne czasy konwersji i kompilacji na procku 1 Ghz . Wiele zależy od wielkości obrazu ( jego rozdzielczości ) , oraz trybu kodowania ( np. jedno czy dwu przebiegowy ) . Niestety zabawy z materiałem wideo są bardzo czasochłonne.
__________________
http://s10.bitefight.pl/c.php?uid=88876

http://atron.act4trees.com
Atronic jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.11.2005, 11:42   #3
Kilroy
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.11.2005
Posty: 8
Kilroy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dzięki, ale mój problem polega wyłącznie na tym, że bardzo długo to się nagrywa. Gdy nagrywam dane czy cokolwiek innego, to nagrywa się to krótko. Tylko z tym DVD-Video mam problem :/.
A przerabianie avi na DVD to też nie problem.
Kilroy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.11.2005, 13:06   #4
mckalyka
AQQ 3148978
 
Data rejestracji: 05.01.2005
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Posty: 175
mckalyka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Żeby to wytłumaczyc w prosty sposób to powiem tak. Film który chcesz nagrać nie jest o takich parametrach jaki byc powinien, chodzi o to że źle jest pzrerobiony na format DVD i nero go nie nagrywa w tradycyjny sposób tylko konwertuje do formatu DVD a pzrekonwertowany już film nagrywa. Skozystaj z innego programu do konwersji z avi do dvd a potem nagraj.
mckalyka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.11.2005, 13:18   #5
Reetou
Zarejestrowany
 
Data rejestracji: 18.05.2004
Posty: 9,590
Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Reetou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Czekaj, czekaj... Jeśli masz materiał przerobiony wcześniej do DVD-Video, to nie wypalaj go za pomocą Nero Vision, tylko Nero Burning albo Nero Express (bez Vision).
Reetou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 21.11.2005, 15:42   #6
Kilroy
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.11.2005
Posty: 8
Kilroy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W komputerowym też powiedzieli mi że to musi być wina przerabiania formatu. Tak czy siak, spróbuję jeszcze raz.
Kilroy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2005, 11:21   #7
mckalyka
AQQ 3148978
 
Data rejestracji: 05.01.2005
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Posty: 175
mckalyka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W jakim programie przerobiłeś ten film ? Masz plik mpg czy już gotowe pliki w folderze VIDEO_TS ?

Ostatnio zmieniany przez mckalyka : 22.11.2005 o godz. 13:10
mckalyka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2005, 14:52   #8
Kilroy
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.11.2005
Posty: 8
Kilroy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Używałem programu 'WinAVI'. Wspomniany kumpel też go używa i problemów nie miał. Wczoraj próbowałem z innymi rozszerzeniami. Jeden videoclip w rozszerzeniu .mpeg przerobiłem na DVD i bezproblemo nagrałem w NeroVisionExpress. Z kolei z plikami o rozszerzeniu .avi i .mpg ma problemy. Próbowałem je przerobić na .mpeg1 i .mpeg2 ale ciągle wychodził .mpg :/. Z kolei jeden clip o rozszerzeniu .avi przerobiłem na DVD i nagrałem bezproblemowo. Teraz już nic z tego nie rozumiem. Miałem nadzieję, że problem wynika z braku kodeka "Real Media" ale nic to nie dało.
Dodam też jedną rzecz. Jak nagrywam w NVE to już sam proces 'Tworzenie menu i strumieni kodowania' sporo czasu zajmuje. Wczoraj jak próbowałem coś z tym zrobić to każdy plik (czy to w rozszerzeniu .avi czy .mpeg) przerabiałem i nagrywałem na tych samych ustawieniach.

Ostatnio zmieniany przez Kilroy : 22.11.2005 o godz. 15:00
Kilroy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2005, 18:51   #9
mckalyka
AQQ 3148978
 
Data rejestracji: 05.01.2005
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Posty: 175
mckalyka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Staraj się nie używać WinAvi. Czas konwersji jest bardzo krótki jednak jakość jest nie najlepsza. Do przerabiania z Avi do DVD użyj DVD2SVCD lub TheFilm Machine + CCE. Jakość będzie zdecydownie lepsza. A jeśli już przerabiasz w WinAvi to nie wybieraj formatu mpeg tylko odrazu wybierz DVD. W ten sposób na dysku powtanie folder VIDEO_TS a w nim odpowiedznie pliki które bez problemu nagrasz na płytke. Zajżyj tu
mckalyka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.11.2005, 19:36   #10
Kilroy
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.11.2005
Posty: 8
Kilroy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ale ja przerabiałem z .avi na .mpg tylko te clipy, których nie mogłem nagrać. I przerabiałem to wyłącznie na próbę żeby sprawdzić czy nadal będą problemy z nagrywaniem (niestety były). Poza tym przerabiałem od razu dany clip na DVD, a nie na .mpg a potem na DVD.
Ale dzięki za linka i alternatywne programy.
Kilroy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2005, 09:39   #11
mckalyka
AQQ 3148978
 
Data rejestracji: 05.01.2005
Lokalizacja: Siemianowice Śląskie
Posty: 175
mckalyka w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Spróbuj DVD nagrać za pomocą ashampoo burning studio5. Jeśli coś z plikami do nagrania będzie nie tak to program wyświetli komunikat że nie można nagrać płyty i tym sposobem zaoszczędzisz czas.
mckalyka jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 23.11.2005, 17:30   #12
Kilroy
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 20.11.2005
Posty: 8
Kilroy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Hmm... Wiele czasu i tak nie tracę, bo od razu widzę ile zajmie mu wypalenie płyty. THX za alternatywny program.

Tymczasem problem rozwiązałem. Usunąłem WinAVI i zastosowałem wersję którą używa kumpel. Problemów już nie było. Z małym wyjątkiem. Po przerobieniu clipu u dołu ekranu zawsze jest cieniutki zielony pasek. Biorąc pod uwagę to że mogę te clipy nagrać to mały problem, ale czy można jakoś sie tego pozbyć? Albo jaka może być przyczyna że ten pasek się pojawia?
Kilroy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.10.2009, 21:11   #13
Nieuchwytny
Nowy na forum
 
Data rejestracji: 04.10.2009
Posty: 1
Nieuchwytny w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
pomoc

mam problem przeconvertowalem film WinAVI Video Converter na dvd video i nie moge zgrac na płyte tym programem nero Start Smart i niewiem co zrobic zeby mugl nagrac film i odwarzac na dvd
Nieuchwytny jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:19.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.