Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Nero > Publikacje związane z Nero

Publikacje związane z Nero Książki, artykuły oraz inne materiały związane z aplikacjami Nero



Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post
 
Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.09.2006, 11:29   #1
Bartez
Team Member
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Bartez
 
Data rejestracji: 18.10.2002
Lokalizacja: malopolska
Posty: 4,173
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
[Artykuł]Internetowa aktualizacja Nero 7

Od wersji 7.0.8.2 pakiet Nero 7 Premium umożliwia aktualizację komponentów aplikacji przez Internet. Dzięki tej przydatnej funkcji nie musimy za każdym razem ściągać pliku ponad 130 MB. Jako, że niewielu użytkowników zdaje sobie sprawę z istnienia tej możliwości, postanowiliśmy napisać krótki artykuł opisujący ten proces. Zapraszamy do lektury.

Link do artykułu: Internetowa aktualizacja Nero 7
__________________
Pozdrawiam
Bartez

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post

  #ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec
 
 
 
Data rejestracji: 29.12.2008
Lokalizacja: Sieć globalna
Wiek: 31
Posty: 1227
 

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.09.2006, 11:35   #2
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,980
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Spos***243;b znam, ale jako***347; mi nie dzia***322;a... mo***380;e to co***347; z RAM-em, chocia***380; tylko przy pr***243;bie aktualizacji nero wyskakuje mi taki komunikat
Dołączone obrazki
File Type: png prset.png (6.8 KB, 309 oglądane)
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.09.2006, 11:36   #3
Bartez
Team Member
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Bartez
 
Data rejestracji: 18.10.2002
Lokalizacja: malopolska
Posty: 4,173
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez gallus
Sposób znam, ale jakoś mi nie działa... może to coś z RAM-em, chociaż tylko przy próbie aktualizacji nero wyskakuje mi taki komunikat
Jaka wersja Nero? I kiedy pojawia się ten komunikat?
__________________
Pozdrawiam
Bartez

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.09.2006, 11:39   #4
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,980
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Wersja 7.2.7.0 ale z wcze***347;niejszymi te***380; tak by***322;o
Komunikat pojawia sie w momencie "3. Przygotowywanie instalacji"
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.09.2006, 11:40   #5
Bartez
Team Member
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Bartez
 
Data rejestracji: 18.10.2002
Lokalizacja: malopolska
Posty: 4,173
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez gallus
Wersja 7.2.7.0 ale z wcześniejszymi też tak było
Komunikat pojawia sie w momencie "3. Przygotowywanie instalacji"
Może dlatego, że nie ma co aktualizować Ktoś spotkał się z podobnym problemem?
__________________
Pozdrawiam
Bartez

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.09.2006, 11:50   #6
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,980
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Raczej nie poniewa***380; przed instalacj***261; 7.2.7.0 mia***322;em wersje kilka numerk***243;w starsz***261; i te***380; to wywala***322;o.. wi***281;c pobra***322;em plik ~130MB i z niego zainstalowa***322;em
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.09.2006, 11:57   #7
Bartez
Team Member
Zlotowicz
 
Avatar użytkownika Bartez
 
Data rejestracji: 18.10.2002
Lokalizacja: malopolska
Posty: 4,173
Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>Bartez jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez gallus
Raczej nie ponieważ przed instalacją 7.2.7.0 miałem wersje kilka numerków starszą i też to wywalało.. więc pobrałem plik ~130MB i z niego zainstalowałem
Tzn o ile numerków starszą? Pamiętaj, że aktualizacja przez Internet działa dopiero od wersji 7.0.8.2. U mnie przy próbie aktualizacji wersji 7.0.0.0 pojawiał się komunikat o problemach z połączeniem z serwerem. Za moment sprawdzę wersję 7.2.7.0.
__________________
Pozdrawiam
Bartez

Ranking dysków twardych
Bartez jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.09.2006, 18:01   #8
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,980
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Dok***322;adnej wersji nie pami***281;tam, ale nie by***322;a to ***380;adna z tych w kt***243;rych pojawia***322; si***281; komunikat o problemach z po***322;***261;czeniem, poniewa***380; on wyst***281;powa***322; u mnie w jeszcze starszych wersjach
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.09.2006, 18:30   #9
BD
Team Member
CDRinfo VIP
 
Data rejestracji: 15.07.2002
Posty: 2,212
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Gallus najpierw by***322;y problemy z po***322;***261;czeniem. P***243;***378;niej jak mnie pami***281;***263; nie myli pojawia***322;o si***281; co***347; takiego jak u Ciebie. Dopiero od 7.0.8.2 aktualizacja przez internet dzia***322;a poprawnie.

Zainstaluj now***261; paczk***281; i zaczekaj miesi***261;c na kolejny update. P***243;***378;niej sprawd***378; czy wszystko ruszy***322;o.

PS
Pami***281;taj o tym by nie blokowa***263; na firewallu Nero bo inaczej nic nie zdzia***322;asz.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.09.2006, 18:34   #10
BD
Team Member
CDRinfo VIP
 
Data rejestracji: 15.07.2002
Posty: 2,212
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Wczoraj przeprowadzi***322;em ciekawy eksperyment. Wyczy***347;ci***322;em tempa - r***243;wnie***380; pliki Nero. Nast***281;pnie w***322;***261;czy***322;em aktualizacj***281; internetow***261; i niestety pad***322;a. Kolejne pr***243;by nic nie da***322;y.

***346;ci***261;gn***261;***322;em ca***322;y plik instalatora i chcia***322;em odinstalowa***263; star***261; wersj***281;. Niestety nie uda***322;o si***281; tego zrobi***263; bo uninstaller napisa***322;, ***380;e na dysku jest inna wersja Nero i nie potrafi jej usun***261;***263;. Instalacja od nowa r***243;wnie***380; si***281; nie uda***322;o bo instalator napisa***322;, ***380;e najpierw mam usun***261;***263; star***261; wersj***281;.

Chcia***322;em odinstalowa***263; Nero za pomoc***261; Nero Genera Cleaner ale niestety to nic nie da***322;o.

Skasowa***322;em r***281;cznie wszystkie pliki Nero, wyczy***347;ci***322;em tempa i ponownie uruchomi***322;em Nero General Cleaner. Nadal bez zmian... Dopiero za 4 czy 5 czyszczeniem za pomoc***261; Nero Genera Cleaner uda***322;o si***281; zrobi***263; now***261; instalacj***281; Nero...
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 05.09.2006, 18:37   #11
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,980
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Najnowszego oficjalnego nero ju***380; mam, a firewalla nie u***380;ywam wi***281;c to nie on stanowi problem
PS No chyba, ***380;e to wina systemu operacyjnego kt***243;ry ju***380; do***347;***263; dawno by***322; instalowany - 2005-05-01
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.01.2007, 01:30   #12
gallus
gÓru
 
Avatar użytkownika gallus
 
Data rejestracji: 20.12.2003
Lokalizacja: Zbąszynek
Posty: 5,980
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Ta aktualizacja to w ogóle działa?
Od kiedy zainstalowałem nowsze nero 7.5.7.0 przestałem mieć problemy z w/w komunikatem, ale aktualizacja i tak nie działa, sprawdzam czy istnieją nowe wersje, na stronie widzę, że aktualnie jest 7.5.9.0 a product setup na to:
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-upd1.jpg   -upd2.jpg  
__________________

gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 22.05.2007, 01:00   #13
zorg
Caliente
 
Avatar użytkownika zorg
 
Data rejestracji: 30.09.2002
Lokalizacja: Zorgberg
Posty: 3,402
zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>zorg jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
a ostatni numerek na ftp nero widze 7.9.6.0

nie sprawdzalem tego nowego , bo korzystam tylko z 7.7.5.1 micro
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-7960-nero.jpg  
__________________
zorg jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją
Tryby wyświetlania

Twoje uprawnienia:
Nie możesz rozpoczynać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz umieszczać załączników
Nie możesz edytować swoich postów

BB codeWłączone
EmotikonkiWłączone
Kody [IMG]Włączone
Kody HTML są Wyłączone

Teleport


Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:18.


Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.