![]() |
Petycja
Mam gorącą prośbę.
Jeśli możecie się podpisać pod petycją, którą znajdziecie na stronie: http://code-linux.w-net.pl w skrócie chodzi o wyemitowanie filmu The Code w telewizji publicznej. Jest to film dokumentalny na temat Linuxsa i jego Twórcy. Pomyśł na wyemitowanie tego w TVP zrodził się z faktu, iż ten film jest po fińsku, japońsku...i nie ma do niego polskich napisów i pewnie szybko nie będzie bo nie wiele osób zna te jezyki i mogłoby go przetłumaczyć. Więcej o problemie znajdziecie na grupie pl.comp.os.linux |
Re: Petycja
Cytat:
Jest tam jush / narazie / 321 ludu razem ze mną ! |
Jak zbierzemy 100000 podpisów to będzie można skierować wniosek do sejmu.:) :) 8)
|
Cytat:
Przecierz to nawet do 10.000 nie dojdzie ! / a szkoda / |
Mało istotne do ilu dojdzie, ważne, żeby wyemitowali ten film
|
Re: Re: Petycja
Cytat:
Hehe sorry porypało mi sie narazie tylko 319 ... |
Ze mną jest już 328 podpisów. Powoli to idzie.
|
Juz jest 337;)
|
Jest 338. Jak będzie okrągły tysiąc, to może się coś ruszy i film zostanie wyemitowany.
|
A tak z ciekawosci podawaliscie prawdziwe dane???
|
Tak, i było by miło gdyby tak robili wszyscy.
|
Cytat:
|
Też już dołączyłem
|
też się podpisałem ciekawe czy ten film będzie fajny :)))
|
ja też sie podpisałem jest już ponad 400 podpisów
|
Ze mna 2x, jest 413. Glosowalem 2x! Jako ja i jako Ja. Nie oszukiwalem!! Ale niestety jakies buraki - tak!
|
A wpisywać znajomych??
|
Cytat:
Witam ! Bez ich wiedzy ... :-D |
Cytat:
|
Bez takich bo nikt nie będzie tego traktował poważnie!!!!!!!!!
|
Cytat:
|
Aby zgłosić wnoisek obywatelski pod obrady parlamentu wymagane jest 100000 podpisów(tyle samo co na prezydenta RP).
|
Wiele ludzi chciałoby obejrzeć w telewizji film, który przedstawia dokładną historię Linuxa, początki Wolnego Oprogramowania. Film, który by uświadomił innym kim jest `hacker', co to jest GPL, Wolne Oprogramowanie, jak powstał i rozwijał się Linux. Zobaczyć ludzi, którzy wkładają mnóstwo pracy w rozwijanie programów, które nie robią dla pieniędzy, lecz dla własnej satysfakcji i chęci dzielenia się z innymi.
To jest to!!! Moze wreszcie przestana opowiadac glupstwa o Linuxie, hackerach i tym podobne! LUDZIE GLOSUJCIE!!! |
Cytat:
podręcznik do szkoły liceum ogólnokształcącego pt. "Wiedza o Społeczeństwie", rozdział "Inicjatywy obywatelskie": "... a do zgłoszenia wniosku pod obrady Parlamentu potrzebne jest zebranie pod petycją 50000 podpisów osób zainteresowanych z uwzględnieniem imienia, nazwiska i miejscowości zamieszkania..." po prostu źle mnie nauczyli:-D :P |
Może wtedy kiedy cie uczyli było 50000 ale dzisiaj....cały nasz rząd mógł wszystko pomieszać.
|
Ludzie, skąd my weźmiemy pięćdziesiąt TYSIĘCY podpisów???!!! Nawet 1/10 tego nie będzie...:'( :'( :( :(
|
Cytat:
|
Chwila, chwila, a nie bylo by latwiej zalatwic jakiegos tlumacza ktory by to przetlumaczyl, a pozniej znalezc jakiegos zdolnego hackera ktory podpiol by sie do TVP i wyemitowal film???;p
|
Murt, to jest myśl!!! że też nikt wcześniej o tym nie pomyślał!... zmarnowaliśmy tyle czasu na twprzenie petycji, podpisywanie się pod nią, dyskusję o ilości potrzebnych głosów... aaa...
:-D :) :-D |
juz sie wpisalem!@
|
Mój podpis był 456!!
|
466
|
mój kuzyn jest 630.
jeszcze tylko troszkę, troszeczkę i jesteśmy w sejmie. |
Cytat:
Zrobiłeś to ....... :-D :-D :-D :-D |
Jak miło, że jest już ponad 2032 podpisów. Czytając stronkę www.hacking.pl natknąłem się na informacje o filmie o Linuxie; może nie jest to ten sam tytuł, ale jego temat jest podobny z tym wymienionym wcześniej filmem. Link tutaj: http://www.hacking.pl/news.php?id=1692, jest nawet 8-minutowy fragment filmu do ściągnięcia i obejrzenia.
|
Ja wam cos powiem takie petycje gowno daja jak beda chcieli puscic ten film to go i tak puszcza a te petycje to oni maja daleko w dupie. Jeszcze widzicie jak malo osob sie podpisuje.
A teraz zbluzgac mnie |
Cytat:
|
no pewnie że wtedy to byłoby jush dawno wystarczająco dużo podpisów.
Może ma ktoś znajomego admina w wp,interi,onecie albo hodze? |
wysłałem adres qmlopm z gg. narazie 2046 :)
|
sorry za literówke qmplom
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:29. |