![]() |
Potwierdzam że to żwiązek Fe, i dlatego opstaje za zastosowaniem HNO3, możesz go czywiscie polaczyc z perhydrolem lub H2SO4, wtedy to już wszystko rozpusci, lub z HCL-em wtedy rozpuszcza nawet zloto.
Tak naprawde wystarczylaby kropla moczu pewnego pana z Rządu RP (bez nazwisk)- wszystko rozpuści ,wszystko zeżre.... (jakby ktoś się pytał kogo miałem na myśli- to każdego z tych kre....w) |
Cytat:
|
Nie chce mis sie tego juz ciagnac ALE, zapytam sie jeszcze o jedno czy wie ktos napewno, otoz chodzi mi oto ze talerze sa pokryte jakims metalem czy czyms na ktorym sa dane zapisywane czy wie ktos co to jest.????
|
ja tam jak kończyła mi sie gwarancja i chciałem dostać nowy twardziel to owijałem go grubą szmatke i po czym zrzucałem na podłog aż wkońcu coś w srodku szczeliło i nie działał - od reki dali mi nowy:) ale dane to by sie chyba jeszcze dało odzyskać:)
|
skoro mowa juz o panach ktorzy wejda do Ciebie i beda chcieli zabrac Ci sprzet lub ingerowac w dysk, powiedz ze komputer jest podlaczony do nadajnika, a nadajnik steruje bomba, ktora moze duzo zlego uczynic np. w jakims samolocie, wtedy mozesz negocjowac o czas, w tym czasie formatujesz dysk, niszczysz go, lub sam nie wiem co jeszcze mozesz go nawec zjesc :) a potem mowisz panom ze to byl dowcip, i skruszony ze lzami w oczach prosisz panow o wybaczenie, nie zrobia Ci nic zlego tylko dostaniesz pare w zawieszeniu
pozdrawiam:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D |
Cytat:
|
Nie chodzi o to kto wchodzi tylko o ktorej poze, lubia przycjodzic rano okolo godziny 6-7 kiedy jeszcze twoj umysl nie pracuje i zgadzasz sie na wszytsko zeby sobie tylko poszli.((
|
Cytat:
probe powtorz 3 razy. efekt??? zadnych ubytkow..... |
Cytat:
|
Witam !
Chmm w sumie jak masz zdolmości manualne i srubokręt pod ręką to otwierasz dysk i łamiesz talerze i po sprawie .... |
Młotek albo kilof - oto jest rozwiązanie. Ew. 3*400V na zasilanie. 8)
|
Cytat:
Panowie!!! Jak dzieci ,jak Mame kocham. Ta warstwa to jest warstwa odbijajaca leser a nie jakiś tam nosnik.Nosnik danych jest zatopiony w srodku płyty i prawie niewidoczny i przezroczysty. Bez odblasku płyta idzie w kosz. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Nie musza sprawdzac go w domu zaraz, oni to konfiskuja jako narzedzie zbrodni i idzie caly komp do ekspertyzy. A co do prawa to sobie poczytaj o nowych gadzetach jakim jest doniesienie, oraz zeznanie na papierze, wtedy nawet nakazu nie musza miec zeby wejsc.
|
Cytat:
Chodzilo mi o to ze Aster moze powiedzic panom ze to jest np. moj dysk, ale zgodnie z prawem Aster bedzie musial dysk ten "oddac wlascicielowi"... tymczasem "panowie" ktorzy maja kogos odowedzic musza miec naprawde wielka motywacje prawna i administracyjna aby wejsc do mieszkania i "sprawdzac dysk"... nie ma takie prawa w Polsce panowie... zamknijcie ten temat bo jest glupi! pozdrawiam:) |
Cytat:
THX |
Yahol miał dobry pomysł z ładunkami kumulacyjnymi.
Możesz sobie zrobić mały ładunek wybuchowy weź 95% saletry amonowej i 5% ON wymieszaj dobrze i już masz Zaj#$%^&ty materiał wybuchowy tylko jakąś dobrą spłonkę i gotowe. Tylko nie zrób za dużo tego saletrolu bo 20 kilo rozwala blok skalny o wadze 50 ton w drobne kawałki( a nie chemy chyba żeby sąsiedzi wylecieli w powietrze) a i ciebie mogą oskarżyć nie tylko o piradztwo ale i terroryzm:-D Pozdrowionka |
Cytat:
|
Wiesz co, zamiast go niszczyc, daj mi ten dysk, mi sie przyda, zamontuje go sobie do kompa i bede uzywal... a Ty masz problem z glowy
|
Kup Akossy albo Samsungi Gold 16x, schodzi sama:-D
|
po prostu wystarczy zeskrobać nożyczkami
|
dokładnie chodzi mi o "Ta fracowata warstwa na wiezchu, jezeli o tym samym myslimy?, to jest nosnik danych zapisanych na plytce. Sciaganie go z plytki jest raczej pozbawione sensu, chyba, ze chcesz miec ladny przezroczysty krazek " tak po prostu chce miec ładny krążek , tylko jak to ściągnąć???
|
Ta fracowata warstwa na wiezchu, jezeli o tym samym myslimy?, to jest nosnik danych zapisanych na plytce. Sciaganie go z plytki jest raczej pozbawione sensu, chyba, ze chcesz miec ladny przezroczysty krazek:-D
Co do niszczenia dysku. W wypadku dzialan skrajnych - mozna zastosowac srodek termitopochdny (to jst srodek zapalajacy-nie rodzaj termita:-D ) lub male ladunki kumulacyjne zamontowane przy dysku.(skonstruownie ich w warunkach domowych jest bardzo proste, a daje toto temperature ok.4500 st.C-powinno wystarczyc) Ale te akurat rozwiazania uwazam za wyrafinowany rodzaj masochizmu (nigdy nie wiadomo kiedy same zadzialaja:-D ):-D Powodzenia w dalszych pracach, byc moze jakas firma produkujaca dyski (lub moze jakis bank albo firma maklerska:)) zatrudni fachowcow od skutecznego niszczenia HDD. |
jestem chemikiem, moim zdaniem sprawa prosta.
Mówicie że dysk jest chermetyczny- to 1/2 prawdy. Dysk z boku ma zalepiony naklejką dość duży otwór technologiczny (nieprawdą jest ze w dysku jest próżnia)Ta naklejka zabezpiecza przed dostaniem się do srodka różnych żeczy. Wystarczy żebyś przygotował sobie szczykawkę ze stęzonym HNO3 (do kupienia w sklepach np elektonicznych-używany do trwienia płytek drukowanych) In my opinion taleze w dysku mają warstwę metaiczną z którą bez problemu poradzi sobie kwas. Uwaga metoda na pewno nie zadziała na dyski optyczne (cd, dvd). Przy okazji czy ktoś nie wie czym można rozpuścić to czym jest pokryty krążek Cd tak aby nie rozpuścić tworzywa??? Próbowałem wszystkich odczynników - chloroform rozpuścił mi płytę, a ta francowata warstwa na wierzchu została. |
Cytat:
|
No wiec to przebiega tak, wpadaja ci na chate i krzycza z gnatem przy glowie "gdzie masz plyty, gadaj bo ci leb rozku.....!!!!". (Tutaj masz do wyboru albo mowisz gdzie sa, albo robia ci burdel w domu). "Nie chcesz gadać, nie takich juz lamalismy!!!" (Cala twoja kolekcja idzie do kartonu jakby to byly jakies smieci, nawet nie wiedza jak bardzo sie zzylem z tymi kraglymi rzeczami). "Przegjoles bratku, juz my ci pokazemy gdzie raki zimuja, do samochodu marsz!!! Jak nie bedziesz spokojny to cie zakujemy i damy zastrzyk, a i nie zapomnij ze mozemy uzyc broni" (Tak jeszcze groza zartobliwie, pilnuj sie takich ktorzy maja miekki spust :)). Potem cie naswietlaja i musisz spiewac. :) A tak naprawde to nie opisze dokladnie calej akcji bo jeszcze mnie namierza i beda mieli jakies dowody ze obrazalem ich godnosc czy cos w tym stylu bo rozprawy jeszcze nie bylo. Takze jak juz mowilem wyzuc dysk gdzie chcesz byle by go nie znalezli. A drzwi ja nie otworzylem :).
|
Cytat:
Jeśli mieszkasz blisko jakiegoś szlaku komunikacyjnego to możesz spróbować wrzucić dysk pod tir'a(nie mylić z tirówką). |
Cytat:
|
Wiecie co zauwazylem, ze jestem analfabeta tak patrze teraz na moj temat z tloczeniem plyt a tam Tlocznia plyta. W co trzecim slowie mam literowke.
|
Cytat:
|
Cytat:
Ja niestety mieszkam na parterze, jeszcze jest tak do dupy ze mam dzrzwi wejsciowe i taki jakby balkon. Nieciekawa sytuacja. To z tym kompem i Ameryka pol dobry pomysl gorzej jak bedzie ich wiecej :-D :-D :-D :-D :-D |
To zanim zaczniesz kasować dane walniej kompem faceta w czache, zanim się ocknie(jeśli się ocknie) ty juz dawno bedziesz w poludniowej ameryce.
|
Cytat:
Druss opisz przebieg calej operacji. Ile sekund pukali czy wywazyli drzwi. Czy mowiles kto tam :-D :-D :-D jak pukali. Kto otworzyl drzwi mama tata a moze ty. A tak na erio opisz bo jestem bardzo ciekawy. I najwazniejsze miales cos za posiadanie samych CD. |
Cytat:
|
Kilka sekund trzeba, ale jak to sobie wyobrażasz, co? Masz wiertarkę cały czas przy komputerze? Cały czas podłączona? Jak się dowiercisz do talerzy, to włącz udar, żeby zrobić większe szkody. A może lepiej użyć broni palnej i zrobić kilka otworów wentylacyjnych (najlepiej w całym kompie)?
Spróbuj też przywiązać sznur do kieszeni HDD - w nagłym wypadku ciągniesz za sznur, wychodzisz na balkon, bierzesz wieeeeelki rozmach (jakbyś rzucał młotek) i rzucasz... ale w ścianę, tak, aby się roztrzaskał. Jak wyrzucisz go z prędkością kilkudziesięciu MPH, to powinno wystarczyć. Ale uważaj, bo jak się nie rozleci, to wystarczy wymienić głowice, często elektronikę i można odczytać dane z częsciowo uszkodzonych talerzy (no chyba, że są szklane i pękną). |
Dysk jest hermetyczny, a jak bedziesz mial pecha to i elektronika przetrwa(zakladam, ze wrzucasz dysk bez pradu do kibla). A może zainstaluj winde na wirtualnej maszynie w linuxie, zrób skrypt, który będzie przy próbie logowania jako np. administrator będzie kasował dane z dysku a następnie go zamazywał.
|
Najlepiej dysk wyrzucic przez okno, wtedy ci zabiora tylko plyty bo z kompa nie beda mogli nic juz odzyskac. Nie beda mieli juz podstawy do zarekwirowania go. Nie powiem ze juz mialem ten problem na chacie :).
|
Cytat:
|
THX all za rady.
A co sadzicie o wiertarce, jak myslicie ile czsu trzeba, aby przewiercic dysk. Ale chyba najlepszy sposob to ten z kiblem. |
Można dysk wrzucić do kibla i spuścić wodę (tylko nie zapomnij dodać wybielacza i proszku do prania). Możesz też palnikiem (lub ewentualnie spawarką na full mocy) wypalić otwory wentylacyjne - oznacza to śmierć wszystkich danych. A najlepiej zainstaluj Windows, wtedy nikt się nie połapie o co chodzi w strukturze dysku:-D .
|
Jeśli mieszkasz gdzieś wysoko to wchodzi w gre lot z okna na beton, tylko uważaj, żebyś kogoś nie zabił.
|
Jemu chodzi chyba o to, żeby danych nie można było W OGÓLE odzyskać - np. wtedy, gdy do drzwi zapukają panowie w garniturach (Men in Black:-D ) celem np. rewizji przy podejrzeniu o piractwo. Prawda jest taka, że młotek, paralizator i magnes, chociaż spowodują jakieś uszkodzenia, nie zniszczą dysku całkowicie. Rozwiazaniem może być natomiast magneZ, zamiast magnesu. Rzucasz opiłki magnezu do kieszeni dysku i w razie potrzeby podpalasz i spi...alasz jak najdalej.
Nawet po częsciowym uszkodzeniu dysku (talerzy), większość danych jest do odzyskania. Jeśli nie chcesz, aby ktoś odzyskać chociaż część jakichś użytecznych danych, to nie defragmentuj dysku (wtedy fragmenty plików sąa porozwalane losowo na całej powierzchni talerza dysku, który może być częściowo uszkodzony). |
Jak będziesz miał wtedy włączony komp to najlepiej szyfrator dysku + wyczyszczenie zawartości. A wogóle najlepiej wirusik, który skasuje dane producenta dysku. Murowane że dysk pójdzie od razu do kosza. Tylko u producenta dałoby się odzyskać dane.
|
Cytat:
Jestem humanista! |
Cytat:
|
Chyba paralizator powinien sobie z tym poradzic:P
|
Proponuje silny impuls elektromagnetyczny! Skutek gwarantowany natychmiast! Wykonanie - to raczej dla technikow lu b inzynierow, niech sie wykarza!
|
HDD czym najszybciej go zniszczyc???
Jak w temacie. Otoz ostatnio robi sie nie ciekawie na tym swiecie i nigdy nic nie wiadomo, czy jacys dziwni panowie nie zapukaja do twoich drzwi. Otoz chodzi mi oto, jak najszybciej zniszczyc HDD, ale tak zeby juz nie mozna bylo na 100% odzyskac danych. Ja mysle o wiertarce udarowej z wiertlem tytanowym. Ale wtedy dysk musi byc w kieszeni zeby go szybko wyciagnac i troche to potrfa i nie wiadomo czy przewierci sie przez oslone dysku. Chodzi mi dokladnie o zniszczenie Barracudy IV 80 GB. Ja go nie chce niszczyc ale nic nie wiadomo. Czy jest jakis prostszy sposob niz wiertarka. To jest powazne pytanie uprzedzam.
A tak na marginesie zauwazyliscie ze SID the rat juz nie przychodzi. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:28. |