![]() |
Problem z p³ytami Platinum
Do tej pory nagrywalem na p³ytkach Platinum 700 mb Multispeed i by³o wszystko OK(pare sie spali³o:-D ). Ostatnio kupi³em 25 p³ytek Platinum 700 mb 1x-40x i wszystkie 10/10 znalaz³y siê w koszu. Próbowa³em nagrywaæ filmy i mp3, w ka¿dym przypadku nagrywanie siê nie powiod³o. Oto komunikaty: no seek complete; invalid writestate; could not perform endtrack; session fixation error. Dodam tylko, ¿e u¿ywam Nero 5.5.9.0 i gdy nagrywam to samo na Verbatimach jest OK zawsze z prêdko¶cia 24x. Mam nagrywarke Teac W524E 24x10x40. Powiedzcie co mam zrobiæ, czy to wina p³ytek, czy te¿ nagrywarki ?
|
No jezeli na verbach ci dobrze nagrywa to mozna postawic tylko jedna diagnoze i juz ja wystawiles to wina plytek, trafiles na felerny rzut tych plyt, ja nigdy za nimi nie przepadalem zawsze cos z nimi nie tak bylo.
|
Hmmm...
Te pierwsze nagrywaj x16 - ¿adnej nie spalisz. One nie s± stworzone do tak du¿ych prêdko¶ci.
Te drugie, to ju¿ powa¿niejszy problem, bo pojêcia nie mam, co siê wali. U mnie na lgx24. Nie spali³em ¿±dnej z 50 sztuk. |
Re: Hmmm...
Cytat:
Dodam tylko, ¿e u¿ywam Nero 5.5.9.0 i gdy nagrywam to samo na Verbatimach jest OK zawsze z prêdko¶cia 24x. - TO SA TE DRUGIE KLADE NACISK NA SLOWO JEST OK ZAWSZE.:P |
Re: Hmmm...
Cytat:
Bo na Verbatimach wszystko dobrze siê nagrywa ! |
Wlasnie o to mi chodzilo w moim ostatnim poscie aby mu to uswiadomic ze nawet nie przeczytal dobzre zagadnienia i glebi tego problemu jaki poruszyles. :-D
|
Panowie ! Mam te same p³ytki i przydarzy³o mi siê to samo. Nagrywa³em zarówno na Teac'u jak i na LiteOn'ie z prêdko¶ci± x24 i x32 i ta sama historia - idzie, idzie i pod koniec wszystko pada. Spali³em tak po kolei 6 p³yt (4 na Teac i 2 na LiteOn). Jak da³em inn± p³ytkê wszystko by³o w najlepszym porz±dku. Próbowa³em te¿ na w pracy na nagrywarce Yamaha - ta sama ¶piewka - p³yta do kosza. Wniosek jeden - te p³yty sa do d..y !!!
|
Aha... Zeby wszystko by³o jasne to mam te same komunikaty: no seek complete; invalid writestate; could not perform endtrack; session fixation error
|
Ilo¶æ za³±czników: 1
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
"Nagrywalna plyta kompaktowa, super trwala powierzchnia zabezpieczajaca :-D, Kompatybilny z najnowszymi wersjami napedow CD oraz drukarek do dyskow, szybkoschnaca powierzchnia dyskow umozliwia umieszczanie nadrukow i napisow, dozywotnia gwarancja. |
Cytat:
|
Oczywiscie nie mozna zapomniec o wspanialym napisie jaki widnieje na Platinumach "Recordable Campactdisc for Professionals" :-D. Byc moze caly problem w tym, ze ja nie jestem profesionalista ? :-D
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Panowie, sprawdzcie prosze ATIP p³yty (jej rzeczywistego producenta) .... ciekawe czy to Ritek czy jakis inny szajs ;-)
nizej link do odpowiedniego programiku, dodatkowo trzeba sci±gn±c ASPI http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191034429 |
Panowie taka jest normalana kolej ¿eczy co idzie w sklepach
i dobrze siê sprzedaje to potem z jako¶ci± jest na bakier,najlepiej przej¶æ na inne no¶niki. Ja tak zrobi³em O platinum nie mam dobrych wspomnieñ. Pozdrawiam wszystkich wypalaczy. |
Cytat:
Dzieki wszystkim za pomoc ! |
Koledzy na Verbatimkach zawsze musi wszystko dzia³aæ. Na Platinum nagra³em ostatnio i filmy i audio i dane i wszystko dzia³a, a p³ytki s± 1x-40x.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:24. |