Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napêdy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Problem z p³ytami Platinum (https://forum.cdrinfo.pl/f2/problem-plytami-platinum-10155/)

Phantom_Lord 03.09.2002 15:30

Problem z p³ytami Platinum

Do tej pory nagrywalem na p³ytkach Platinum 700 mb Multispeed i by³o wszystko OK(pare sie spali³o:-D ). Ostatnio kupi³em 25 p³ytek Platinum 700 mb 1x-40x i wszystkie 10/10 znalaz³y siê w koszu. Próbowa³em nagrywaæ filmy i mp3, w ka¿dym przypadku nagrywanie siê nie powiod³o. Oto komunikaty: no seek complete; invalid writestate; could not perform endtrack; session fixation error. Dodam tylko, ¿e u¿ywam Nero 5.5.9.0 i gdy nagrywam to samo na Verbatimach jest OK zawsze z prêdko¶cia 24x. Mam nagrywarke Teac W524E 24x10x40. Powiedzcie co mam zrobiæ, czy to wina p³ytek, czy te¿ nagrywarki ?

Druss 03.09.2002 15:33

No jezeli na verbach ci dobrze nagrywa to mozna postawic tylko jedna diagnoze i juz ja wystawiles to wina plytek, trafiles na felerny rzut tych plyt, ja nigdy za nimi nie przepadalem zawsze cos z nimi nie tak bylo.

P_M_ 03.09.2002 15:36

Hmmm...

Te pierwsze nagrywaj x16 - ¿adnej nie spalisz. One nie s± stworzone do tak du¿ych prêdko¶ci.
Te drugie, to ju¿ powa¿niejszy problem, bo pojêcia nie mam, co siê wali. U mnie na lgx24. Nie spali³em ¿±dnej z 50 sztuk.

Druss 03.09.2002 15:40

Re: Hmmm...

Cytat:

P_M_ napisa***322;(a)
Te pierwsze nagrywaj x16 - ¿adnej nie spalisz. One nie s± stworzone do tak du¿ych prêdko¶ci.
Te drugie, to ju¿ powa¿niejszy problem, bo pojêcia nie mam, co siê wali. U mnie na lgx24. Nie spali³em ¿±dnej z 50 sztuk.

Do tej pory nagrywalem na p³ytkach Platinum 700 mb Multispeed i by³o wszystko OK(pare sie spali³o ). Ostatnio kupi³em 25 p³ytek Platinum 700 mb 1x-40x i wszystkie 10/10 znalaz³y siê w koszu. Próbowa³em nagrywaæ filmy i mp3, w ka¿dym przypadku nagrywanie siê nie powiod³o. Oto komunikaty: no seek complete; invalid writestate; could not perform endtrack; session fixation error. - TO SA TE PIERWSZE.

Dodam tylko, ¿e u¿ywam Nero 5.5.9.0 i gdy nagrywam to samo na Verbatimach jest OK zawsze z prêdko¶cia 24x. - TO SA TE DRUGIE
KLADE NACISK NA SLOWO JEST OK ZAWSZE.:P

Phantom_Lord 03.09.2002 16:39

Re: Hmmm...

Cytat:

P_M_ napisa***322;(a)

Mówiac te drugie masz na mysli Platinum 1x-40x czy Verbatimy ?
Bo na Verbatimach wszystko dobrze siê nagrywa !

Druss 03.09.2002 18:55

Wlasnie o to mi chodzilo w moim ostatnim poscie aby mu to uswiadomic ze nawet nie przeczytal dobzre zagadnienia i glebi tego problemu jaki poruszyles. :-D

Sebastian997 03.09.2002 20:49

Panowie ! Mam te same p³ytki i przydarzy³o mi siê to samo. Nagrywa³em zarówno na Teac'u jak i na LiteOn'ie z prêdko¶ci± x24 i x32 i ta sama historia - idzie, idzie i pod koniec wszystko pada. Spali³em tak po kolei 6 p³yt (4 na Teac i 2 na LiteOn). Jak da³em inn± p³ytkê wszystko by³o w najlepszym porz±dku. Próbowa³em te¿ na w pracy na nagrywarce Yamaha - ta sama ¶piewka - p³yta do kosza. Wniosek jeden - te p³yty sa do d..y !!!

Sebastian997 03.09.2002 20:55

Aha... Zeby wszystko by³o jasne to mam te same komunikaty: no seek complete; invalid writestate; could not perform endtrack; session fixation error

Phantom_Lord 03.09.2002 21:28

Ilo¶æ za³±czników: 1
Cytat:

Sebastian997 napisa***322;(a)
Panowie ! Mam te same p³ytki i przydarzy³o mi siê to samo. Nagrywa³em zarówno na Teac'u jak i na LiteOn'ie z prêdko¶ci± x24 i x32 i ta sama historia - idzie, idzie i pod koniec wszystko pada. Spali³em tak po kolei 6 p³yt (4 na Teac i 2 na LiteOn). Jak da³em inn± p³ytkê wszystko by³o w najlepszym porz±dku. Próbowa³em te¿ na w pracy na nagrywarce Yamaha - ta sama ¶piewka - p³yta do kosza. Wniosek jeden - te p³yty sa do d..y !!!

Skoro tak, to czy mozna zlozyc reklamacje, akurat te plytki kupilem w sklepie i mam paragon :-D

QBUS 03.09.2002 22:21

Cytat:

Phantom_Lord napisa***322;(a)

Skoro tak, to czy mozna zlozyc reklamacje, akurat te plytki kupilem w sklepie i mam paragon :-D

Sproboj - przysluguje Ci rekojmia, poza tym na moich CDRW platinumach ktore kupilem ostatnio jest informacja, ze maja dozywotnia gwarancje...

Phantom_Lord 03.09.2002 22:30

Cytat:

QBUS napisa***322;(a)

Sproboj - przysluguje Ci rekojmia, poza tym na moich CDRW platinumach ktore kupilem ostatnio jest informacja, ze maja dozywotnia gwarancje...

hmmmmyyyyeeee..... na Platinumach nic takiego nie pisze ;p

QBUS 03.09.2002 22:36

Cytat:

hmmmmyyyyeeee..... na Platinumach nic takiego nie pisze ;p

Te CD-RW byly w pudelkach i pisalo na tej folii co jest, zreszta jedna mam zapieczentowana to Ci moge zacytowac:
"Nagrywalna plyta kompaktowa, super trwala powierzchnia zabezpieczajaca :-D, Kompatybilny z najnowszymi wersjami napedow CD oraz drukarek do dyskow, szybkoschnaca powierzchnia dyskow umozliwia umieszczanie nadrukow i napisow, dozywotnia gwarancja.

Phantom_Lord 03.09.2002 22:57

Cytat:

QBUS napisa***322;(a)

Te CD-RW byly w pudelkach i pisalo na tej folii co jest, zreszta jedna mam zapieczentowana to Ci moge zacytowac:
"Nagrywalna plyta kompaktowa, super trwala powierzchnia zabezpieczajaca :-D, Kompatybilny z najnowszymi wersjami napedow CD oraz drukarek do dyskow, szybkoschnaca powierzchnia dyskow umozliwia umieszczanie nadrukow i napisow, dozywotnia gwarancja.

Zgadzam sie z toba, na moich Verbatimach tez pisze "Do¿ywotnia gwarancja", ale my tu mowimy o Platinumach :(

Phantom_Lord 03.09.2002 23:01

Oczywiscie nie mozna zapomniec o wspanialym napisie jaki widnieje na Platinumach "Recordable Campactdisc for Professionals" :-D. Byc moze caly problem w tym, ze ja nie jestem profesionalista ? :-D

QBUS 03.09.2002 23:25

Cytat:

Zgadzam sie z toba, na moich Verbatimach tez pisze "Do¿ywotnia gwarancja", ale my tu mowimy o Platinumach :(

Niemniej jednak sprobowac zareklamowac mozesz.. nic nie kosztuje chyba?

ZiP 03.09.2002 23:39

Cytat:

QBUS napisa***322;(a)

Wiesz co? Dok³adnie to samo (oprócz sybkoschn±cej powierzchni) jest napisane na ka¿dej p³ycie w hiperamarkecie Real u mnie w mie¶cie. Widocznie takie naklejki s± drukowane seryjnie i przyklejane do ka¿dej p³yty CD. Niestety, zwykle nie sprawdza siê ani "super trwa³a powierzchnia zabezpieczaj±ca", a tym bardziej "do¿ywotnia gwarancja".

statistica 04.09.2002 07:26

Panowie, sprawdzcie prosze ATIP p³yty (jej rzeczywistego producenta) .... ciekawe czy to Ritek czy jakis inny szajs ;-)
nizej link do odpowiedniego programiku, dodatkowo trzeba sci±gn±c ASPI

http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191034429

PL 04.09.2002 09:03

Panowie taka jest normalana kolej ¿eczy co idzie w sklepach
i dobrze siê sprzedaje to potem z jako¶ci± jest na bakier,najlepiej przej¶æ na inne no¶niki. Ja tak zrobi³em O platinum nie mam dobrych wspomnieñ.
Pozdrawiam wszystkich wypalaczy.

Phantom_Lord 04.09.2002 16:39

Cytat:

statistica napisa***322;(a)
Panowie, sprawdzcie prosze ATIP p³yty (jej rzeczywistego producenta) .... ciekawe czy to Ritek czy jakis inny szajs ;-)
nizej link do odpowiedniego programiku, dodatkowo trzeba sci±gn±c ASPI

http://www.cdrinfo.pl/software/stron...?id=1191034429

Sprawdzilem, zeczywiscie jest to Ritek Co., ciekawe jest tez ze ani predkosc max i min nie jest znana skoro na plytce pisze 1x40x. Aha, udalo mi sie wkoncu nagrac tego Platinuma 1x40x z predkoscia 16x, co mnie dziwi skoro Platinumy Multispeed nagrywaly sie dobrze na 24x. Ale nawet jesli mi sie udalo, to i tak te plytki sa skopane skoro pisze na nich max 40x.
Dzieki wszystkim za pomoc !

epol 05.09.2002 16:08

Koledzy na Verbatimkach zawsze musi wszystko dzia³aæ. Na Platinum nagra³em ostatnio i filmy i audio i dane i wszystko dzia³a, a p³ytki s± 1x-40x.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:24.