![]() |
11.09.2002 Zapalcie wirtualną świeczkę
|
Re: 11.09.2002 Zapalcie wirtualną świeczkę
Cytat:
|
zapaliłem :'(
|
Pomylilem country, ale najwazniejsze ze zapalilem.
|
Ja też :'(
|
....ja rowniez .... dzieki za link
|
Moja już się pali.
|
moja także się pali
|
zapalona. Dzieki za link.
|
Zapłon ...:'(
|
moja też już niestety płonie...:(
|
i moja :'(
|
Moja także się zapaliła:'( :'(
|
... moja tez juz płonie ... :'( :'( :'(
|
I płonie...
|
Wiem, ze to straszne co sie stalo w NY, ale niezapominajcie o I i II wojnie swiatowej, holocaust, podczas tych wojen zginelo milony niewinnych ludzi, tylko ze to stalo sie w Europie w krajach malo znanych, a gdy ktos "zaatakowal" (nie mozna tego doslownie nazwac atakiem) USA to na swiecie wielkie oburzenie "Jak oni mogli, przeciez oni zaatakowali ameryke to jest nie dopuszczalne" Ludzie juz zapomnieli o wiele straszniejszych tragediach, Chocby ta co sie ciagle dzieje w "Palestynie" tam codziennie gina niwinni ludzie a oni tylko mowia o tym w newsach i to wszystko. Prezydent mysli ze jest panem swiata. jak jeszcze zacznie z irakiem to dopiero beda dymy ale to juz powazne bo sie Irak nie da. Najpierw Usa budowalo dla talibow w afganistanie fortece w gorach a teraz je atakuja czegos tu nie rozmiem. Ja nie jestem za Osama tylko mowie ze Sa owiele straszniejsze rzeczy od WTC i ludzie o nich zapomnieli. Chocby taki Wietnam Usa sie wtracilo i zginelo bardzo duzo ludzi.
|
a czy ktoś by o nas pamiętał, gdybyśmy tak stali się celem ataku? pomijam, oczywiście, sprawę, kto i co miałby atakować u nas...
|
Cytat:
|
Wali mnie polityka, zapaliłem ze tych niewinnych którzy zgineli.
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie jestem bezkrytyczny w stosunku do posunięć amerykańskich elit, z prezydentem na czele, ale co do ingerencji USA w różnych rejonach świata to mógłbym długo z tobą polemizować. - Tylko że to nie jest ani właściwy czas, ani właściwe miejsce. Wirzę, że ci którzy zapalili te wirtualne świece, zapalili je dla zwykłych ludzi, którzy zginęli w tych samolotach, dla tych którzy spłonęli w gruzach budynków, dla pasażerów czwartego samolotu, którzy zdając sobie sprawę ze swojej beznadziejnej sytuacji zdobyli się na walkę i uniemożliwili za cenę własnego życia kolejne uderzenie na wybrany przez terrorystów cel. Te świece paliliśmy także dla ratowników, którzy zginęli próbując ratować ofiary z WTC. Ci wszyscy ludzie zasługują chyba na naszą pamięć i na to by nazwać ich bohaterami... |
Cytat:
|
Cytat:
świeczki to jedynie pusty gest |
... to nie jest pusty gest, to wyraz ludzkiej przyzwoitości i solidarności przez małe "s".
|
Cytat:
|
Cytat:
Ija również |
Mi tez jest szkoda tych ludzi tylko gdyby ta sama sytuacja sie stala w kraju trzeciego swiata to byloby o tym najwyzej przez miesiac mowione w wiadomosciach. Prawda jest taka a nie inna. Milony ludzi umiera w afryce z braku jedzinia i lekarstw i o tych ludziach sie zapomina. Bush zamiast niszczyc powienien powinien budowac.
|
A ja nie zapale
I zgadzam się z przedmówcą,Ameryka nic nam nie dała Sprzedali nas w Jałcie i nech nikt mi nie mówi że to było 50 lat temu.Dzieki temu mamy teraz takie rzeczy w Polsce a nie inne ,Nie pochwalam ataku ale też nie mam zamiaru się litować nad Amerykańskim społeczeństwem ,,Nic za darmo'' to ich maksyma.
|
Re: A ja nie zapale
Cytat:
|
zapalona
Zapalona:)
Nich zginie osama binladen(( (( (( (( (( (( |
zapętlony post
Do tych wszystkich co wyżej gadali że cośtam "nic za darmo" i tego typu sprawy:
ten temat w końcu by doszedł do spraw religi jak jest zawsze :) wiec to przyspieszymy: Bóg przecież mówił, żeby wybaczać, nawet najwiękrzemu wrogowi więc moim zdaniem nie ma się rozczulac nad tym co było 50 lat temu (post bart220) czy tam teraz, tylko wybaczyć itp :) no wiem zbyt to proste, ale tak Bóg mówi, "a więc Katon przemawia przez moje usta..." (to nie mowi Bóg tylko ja) dobra dobra sam zacząłem już coś gadać bezsensu, więc koncze i wy tez skonczcie, bo myśle że ten temat prowadzi do nikąd, stalo sie co stalo, trudno, świeczki zapalone (bo o to chodzi w tym temacie) itp itd a więc Shine On no teraz możecie mnie zbluzgać "co ty sobie $%@#$% myślisz, oni zgineli a ty $@#$%..." itp :P |
Cytat:
|
To bardzo milo z twojej strony ze pamietasz o zapomnianych.
|
Re: zapętlony post
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 09:51. |