Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Jak zabezpieczyc plyte??? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/jak-zabezpieczyc-plyte-10538/)

sebek1 17.09.2002 09:26

Jak zabezpieczyc plyte???

Chce zabezpieczyc plyte z gra zeby kolesie z podworka nie kopiowali ode mnie najnowszych gier, jak zabezpieczyc plyte (jakim programem) zeby nie mozna bylo skopiowac ani po plikach ani image'em?

Yahol 17.09.2002 09:36

1. Kup sobie program Koli-ego! (moderator z Forum!)
2. To nie to forum!
3. Nie pozyczaj!

Sebastian997 17.09.2002 09:49

Panowie, który to już post w tym temacie ? A oni dalej swoje... :P :P :P Mówiłem już że takie pytania powinny się pojawiać na forum ZAIKS-u :-D :-D :-D

sebek1 17.09.2002 09:57

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
1. Kup sobie program Koli-ego! (moderator z Forum!)
2. To nie to forum!
3. Nie pozyczaj!

jak to "nie to forum" jesli na stronie głownej CDRINFO sa opisane sposoby oi programy do zabezpieczen (jednak po plikach da rade plyte skopiowac). Moze to autor tego artykulu pomyli strony;) moze to Wy ?
Jak nie umiecie pomoc to nie odpowiadajcie...

cana 17.09.2002 10:09

1. jest soft na serwisie i są do tych progamów manuale, może zamiast pytać użyjesz najpierw opcji szukaj i poczytasz a dopiero później będziesz zadawał pytania / na które prawdopodobnie nikt Ci nie poda wiąrzącej odpowiedzi 8) bo to nieetycznie ;)/ i zobacz program Koliego, a jak nie chcesz zeby Ci kopiowali "Twoje nowości" to nie pożyczaj i po problemie bo jaki to ma sens pożyczyć kumplowi gierkę żeby jak lizaka przez szybe mógł polizac?
2. z tego ze po skopiowaniu alles plików mozna z plików zrobić image i będzie działa wnioskuję zę to warezik / w w oryginałąch płyta jest swoistym kluczem sprzetowym/ a to już podwójnie nieetyczne

Sebastian997 17.09.2002 10:11

Cytat:

sebek1 napisa***322;(a)

Moze to autor tego artykulu pomyli strony;) moze to Wy ?
Jak nie umiecie pomoc to nie odpowiadajcie...

Chłopaki !!! On ma w jednym racje - zignorujmy go
:-D :-D :-D

bgn 17.09.2002 10:18

masz racje Sebastian. A sebkowi co moge poradzic
:) Zmien chlopie podworko, jak masz takich kumpli
A Koli duzo nie bierza za program

-Sid-The-Rat=> 17.09.2002 10:35

nie chce byc bardzo niemily ale mi ten tekst o podworku i pozyczaniu plyt to mi troche gielda smierdzi...

napisze jeszcze raz to co juz nieraz pisalem (bo takie pytania pojaiwja sie raz na miesiac)

Kalemu ukrasc plyte - to dobrze
Kali ukrasc MI plyte ktora ja ukradlem wczesniej - to ZLE!

nieladnie

Yahol 17.09.2002 10:44

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
nie chce byc bardzo niemily ale mi ten tekst o podworku i pozyczaniu plyt to mi troche gielda smierdzi...

napisze jeszcze raz to co juz nieraz pisalem (bo takie pytania pojaiwja sie raz na miesiac)

nieladnie

Bede polemizowal!
Nie kupuje na gieldzie, bo nie mam takiej potrzeby!
Sciagam z netu!
Nagrywam dla siebie!
Nie uwazam tego za kradziez, bo jednak troche wysilku i pieniedzy w to wkladam!
Nie handluje moimi nagraniami!
Tez nie lubie jak ktos bez pytania kopiuje moje plyty, a pozniej okazuje sie ze kraza one w drugim oiegu (podworkowym!)
Jak ktos poprosi i da plyte, to od czasu do czasu nagramu mu cos ciekawego!
I tyle!
A program Kolego jest bardzo dobry i skuteczny. Po co wywazac otwarte drzwi? 20 czy 30 zlp za taki program to nic! A spokoj gwarantowany!

sebek1 17.09.2002 10:45

Cytat:

nieladnie

Dobra odpowiedzieliscie juz, zamiast macic i wyzywac od piratow trzeba bylo od razu napisac o safelocku. A prawda jest taka ze jak sobie kupie pirata to nie chce zeby mialo za darmo go pol wioski, wole sam koledze nagrac zabezpieczone, teraz kazdy gowaniarz ma nagrywarke i wystarczy ze kumpel raz cos pozyczy.

Caly czas myslalem ze forum jest zeby pomoc, ale nie, ***cie mnie dalej, "KOLEDZY"...

No ale dobra ja uwazam dyskusje za zakonczona.

ps. w****ilem sie

Zetoxa 17.09.2002 11:19

sebek za szybko się wku...asz, zwolnij, albo jakieś ziółka nienerwowe sobie wypij.:cool:

-Sid-The-Rat=> 17.09.2002 15:04

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)

Bede polemizowal!
Nie kupuje na gieldzie, bo nie mam takiej potrzeby!
Sciagam z netu!
Nagrywam dla siebie!
Nie uwazam tego za kradziez, bo jednak troche wysilku i pieniedzy w to wkladam!
Nie handluje moimi nagraniami!
Tez nie lubie jak ktos bez pytania kopiuje moje plyty, a pozniej okazuje sie ze kraza one w drugim oiegu (podworkowym!)
Jak ktos poprosi i da plyte, to od czasu do czasu nagramu mu cos ciekawego!
I tyle!
A program Kolego jest bardzo dobry i skuteczny. Po co wywazac otwarte drzwi? 20 czy 30 zlp za taki program to nic! A spokoj gwarantowany!

to ja z kolei zaproponuje lepsze dobieranie kolegow - bo taki co niewiadomo czy przegra czy nie nie jest godzien bycia moim kolega

sebek1 17.09.2002 15:13

Cytat:

to ja z kolei zaproponuje lepsze dobieranie kolegow - bo taki co niewiadomo czy przegra czy nie nie jest godzien bycia moim kolega

Ja jeszcze raz odpowiem, zydkiem nie jestem i jak z kims piję to grę też pożycze. Tylko zdarza sie ze gowniarze tym handluja i tylko o to chodzi, czemu ja mam wydawac pieniadze a reszta nie.
Zrobila sie niezla dyskusja...

/||\aster 17.09.2002 15:21

Cytat:

sebek1 napisa***322;(a)

Ja jeszcze raz odpowiem, zydkiem nie jestem i jak z kims piję to grę też pożycze. Tylko zdarza sie ze gowniarze tym handluja i tylko o to chodzi, czemu ja mam wydawac pieniadze a reszta nie.
Zrobila sie niezla dyskusja...

To z kim ty pijesz??? Z gowniarzami???

sebek1 17.09.2002 15:27

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)

To z kim ty pijesz??? Z gowniarzami???

Taa ja mam 28, kolega 4 lata mlodszy, ten z kolei daje gierki jeszcze mlodszym. Z nim sie nie pozre bo jest w pozo ale chce mu troche ukrocic interesy moim kosztem... E czy to warto o tym pisac...

-Sid-The-Rat=> 17.09.2002 15:41

warto, warto - w sumie wiekszosc z nas w jakis tam sposob 'dostarcza' towar na chlonny przeciez rynek - ja nigdy nic nie sprzedawalem, rzadko kiedy pozyczam - za to jesli mnie ktos poprosi to nagram wszystko - sam chcialbym wiedziec jak to wyglada w przypadku innych

wiec sie nie denerwuj - sfaelock ci nie pomoze jesli to jakies warezy sa (trzeba by bylo z tym troche zachodu jednak) bo mozna sobie w kazdj chwili cracka sciagnac na ktorym nie robilo sie czarodziejskich sztuczek Koliego - a czy warto bo kumpla stracisz przez to

sebek1 17.09.2002 15:55

Cytat:

warto, warto - w sumie wiekszosc z nas w jakis tam sposob 'dostarcza' towar na chlonny przeciez rynek - ja nigdy nic nie sprzedawalem, rzadko kiedy pozyczam - za to jesli mnie ktos poprosi to nagram wszystko - sam chcialbym wiedziec jak to wyglada w przypadku innych

wiec sie nie denerwuj - sfaelock ci nie pomoze jesli to jakies warezy sa (trzeba by bylo z tym troche zachodu jednak) bo mozna sobie w kazdj chwili cracka sciagnac na ktorym nie robilo sie czarodziejskich sztuczek Koliego - a czy warto bo kumpla stracisz przez to

Kolesie sa ciency nie poradza sobie z najprostzym zabezpieczeniem. Kumpla nie strace, bo wałki mi wykreaca non stop, taki jego charakter, nic sie nie poradzi, zreszta jest bezrobotny to orze jak moze :) Ale umawia sie ze mna ze kupimy cos na spole to ja juz wiem ze on to pchnie dalej w wiekszej ilosci :) dobra to tyle, jak ktos cos ciekawego napisze to odpowiem :)

/||\aster 17.09.2002 19:17

Cytat:

sebek1 napisa***322;(a)

Kolesie sa ciency nie poradza sobie z najprostzym zabezpieczeniem. Kumpla nie strace, bo wałki mi wykreaca non stop, taki jego charakter, nic sie nie poradzi, zreszta jest bezrobotny to orze jak moze :) Ale umawia sie ze mna ze kupimy cos na spole to ja juz wiem ze on to pchnie dalej w wiekszej ilosci :) dobra to tyle, jak ktos cos ciekawego napisze to odpowiem :)

Nie lepiej zalozyc spolke i kazdy ma swoich staych klientow. Ja tak mialem z 2 kumplami. Wszystkie gry bralismy na 3 wychodzilo po 3 zety. Kazdy sprzedawal na wlasna reke. Jeden mial malo klinetow bo na zadupi mieszkal ale mial, drugi troche wiecej, a ja mialem w pizdu sprzedawalem w szkole na podorku na innych osiedlach i na czaterii ale sie teraz urwalo. A i jak ktos zgubil swoja kopie to sobie zawsze za darmo przegrywalismy. To byly czasay kasy w pizdu i tyle. A jedna plytka kosztowala 5 zl i co 5 gratis u mnie byla wiec sie nie denerwojcie bo to za grosze i do tego ja dawalem plytke. Mysle ze to tanio bylo. ALe czasami byly walki8) ale tylko dla bogatych dzieci
Oczywiscie sprzedawalismy tylko programy wlasnej produkcji zadnych PIRATOW:-D

-Sid-The-Rat=> 17.09.2002 19:44

/||\aster - rzeczywiscie tanio, moze nie za darmo bo sam mowisz ze miales wtedy kupe kasy, ale przystepnie - pamietam byl tu taki los ktory chwalil sie ze gry daje za 20 zeta...

cana 17.09.2002 20:41

Cytat:

/||\aster - rzeczywiscie tanio, moze nie za darmo bo sam mowisz ze miales wtedy kupe kasy, ale przystepnie - pamietam byl tu taki los ktory chwalil sie ze gry daje za 20 zeta...
chyba w czasach jak nośniki byłu po 10 i więcej :)
BTW też czasem jeszcze gierki qpuje do spółki/ raz ja raz qmpel/ a jak ktoś przyniesie coś / nie ważne co no chyba zę coś fajnego :)/ to sobie zrzucę w celach wyłącznie edukacyjnych ;) a osobikowi zrobię backup / często to już backup backupu :)/ o ile to nie jest disco polo or ich troję / jakieś zasady trzeba mieć 8) /

tylko ze gierek które mniwe interesuję to mało jest / a jak mało to i kasę warto wydać na oryginał / a i z muza która lubię / last time próbuję to co mam na kasetach / oryginałach i takich tam gm i takt :)/ skompletować na cd i tu niestety qpa bo nie dośc ze audio są tak drogie to jeszcze tego co szukam to za cholera nie mogę znaleźć /
pozdro

-Sid-The-Rat=> 17.09.2002 20:57

nie - ten post szedl tu mniej wiecej 3 miesiace temu - czyli nosniki byly po 1.2...

cana 17.09.2002 23:02

Cytat:

nie - ten post szedl tu mniej wiecej 3 miesiace temu - czyli nosniki byly po 1.2...
wiem :) ale po oblookaniu postu o pierwszych nagrywarkach i informacji od qmpla że odkopał w domu timexa / spectrum :)/ właczyl mi się tryb nostalgia :) / to były czasy clone dopiero zaczynał swją walke o kopie bezpieczeństwa i życie było prostsze :)/
pozdro

/||\aster 18.09.2002 00:13

Cytat:

I to obojetnie jakie ja zgarnialem wszystkich klientow bo ja mialem pierwszy plyte matke oni dostawali po jakis 2 godzinach. Ja mialem najlepszy czas wydania gierek w budzie wiec kazdy chodzil do mnie, ale w maju kiedy juz zamykalem interes to przychodzili do mnie ludzie ktorych nawet nei znalem i pewnie gdybym byl jeszcze teraz w Polsce to pewnie nie pisalbym tego posta. Bylem nieostrozny jak cholera, ale mialem pica. Doszlo do tego ze drzwi sie balem otwierac i gdy ktos pukal mowilem calej rodzince cisza i skradalem sie na palcach do drzwi, czasami wydawalo mi sie ze mni ktos sledzi jeszcze z 2 miesiace (czyli wtedy do wrzesnia czyli teraz) albo by mnie zwineli albo bym siedzial w rybniku. True story

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:53.