![]() |
KURKA WODNA!!!!
Wygląda (na razie) na to, że kupiłem wadliwy egzemplarz LTR 48125W. Otóż nie widzi czystych 870, ale dzisiaj zauważyłem, że nie czyta płyty dołączonej do ENTER'a nr 10, którą bez najmniejszego problemu czyta napęd w dwuletnim notebook'u!!! |
Na mój nos - jak kupisz inną płytę 870 - to będziesz mógł ją nagrać.
|
Grrrr... nikt nie wie, jaka jest przyczyna problemu??
|
Cytat:
|
Cytat:
Moze felerna seria? |
Cytat:
|
Nero nie pokaże ci nigdy 99 minut
Trzeba we właściwościach zaznaczyć opcję overbuning , nagrywać w trybie DAO (nie DAO/96) , jeszcze wcześniej wyłączyć kreatora i ustawiać wszystko ręcznie, aha , trzeba jeszcze zaznaczyć "no multisession". (Miałem ten sam problem z nową nagrywarką TDK 48/24/48 ) |
Cytat:
|
Cytat:
Przy okazji: zmieniłem BIOS na VS04 i żadnych zmian... |
1. Sprawdz na innym nosniku, TDK, Verbatim .... o tej samej pojemnosci.
2. Obejrzyj dokladnie plyty od spodu, czy nie maja pierscienia przy kolnierzu. 3. Sprawdz plyty na innej nagrywarce. ...nie wiem co jeszcze? |
pierwsze słysze, żeby Ltrka nie widziała tych Esperanz, który masz bios ? Może zmień na starszy np VS01 ;))
|
Cytat:
|
Re: Re: LiteON LTR 48125W nie widzi płyt Esperanza 870MB/99min
Cytat:
Otóż nie widzi znaczy, że umieszczam w napędzie czystą płytkę do nagrywania i żaden program jej nie widzi, tj. odmawiają nagrywania ze względu na rzekomy brak nośnika w napędzie. |
Jeśli chodzi Ci o to, że nie widzi powyżej 703 MB do zapisu - to jest to normalne i należy poznać pojęcie - overburning
Jeśli chodzi Ci o to, że nie widzi całości zapisu, to musiałeś coś skopać przy zapisie |
Re: LiteON LTR 48125W nie widzi płyt Esperanza 870MB/99min
Cytat:
Nie czyta ich, czy co? Bo ze nagrywa tego jestem pewien! |
LiteON LTR 48125W nie widzi płyt Esperanza 870MB/99min
Prawie wszędzie pisali, że LiteON LTR 48125W zapisuje i odczytuje takie płytki, a tymczasem mój nie widzi wspomnianych Esperanz... Zna ktoś wyjaśnienie problemu?
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:17. |