Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   maszyna z Duronem (https://forum.cdrinfo.pl/f5/maszyna-duronem-10620/)

darek147 19.09.2002 13:56

maszyna z Duronem

Dzień Dobry

Ktoś używa procesora Duron?
Podobna się bardzo grzeje co powoduje zacinanie się pracy aplikacji.

Proszę o sprzstrzeżenia.

Dzięki

MaciejT 19.09.2002 13:58

O tak. Grzeje się. Bardzo.
A mój Athlon dużo bardziej.
I wiesz co? Stabilniejszej platformy niż AMD nie widziałem.

Yahol 19.09.2002 14:26

Grzeje sie, bo taka jest jego uroda. Mam Athlona!
A zacina sie? NIE!! A niby z jakiego powodu, on po prostu lubi cieplo:-D Nie zacina sie z tego powodu!

Zetoxa 19.09.2002 14:26

Zbiegu ma rację, maszynki AMD to naprawdę porządny kopniak w zakochanego w sobie Intela, nie przejmuj się darek temperaturą, ma być wysoka bo taki urok Duronów i Athlonów, pracują doskonale.

ThanatoS 19.09.2002 14:45

Ja mam Athlonika, temperatura jest wysoka, to normalka. Jeszcze mi sie nic nie wieszało. Super maszynka.

Stef 19.09.2002 14:51

Moj duron 900 sie grzeje max do 45 stopni. czyli znowu nie tak duzo. a pzry srednim obciazeniu systemu tak ok 33.

tomo82 19.09.2002 15:15

Zgadzam sie ze wszystkimi wypowiedziami powyzej i sam tez je potwierdzam.

Mam od roku Athlon'a 1,33 GHz z 512 DDR Kingston'a, a wszystko to oparte na plytce MSI-6380 i musze przyznac, ze chyba zakochalem sie w AMD na dobre, a milosc ta jest goraca, bo athlony i durony sa z natury gorace i lubia cieplo 8) 8-) ;p . Przede wszystkim jest jednak stabilna, bo nic sie nie wiesza 8-)8-) .

Wczesniej przez szesc czy siedem lat Pentium 100 (dziala do dzis zreszta), ale za zadne skarby nie przesiadlbym sie juz na Intela z powrotem. Teraz z niecierpliwoscia wyczekuje nowego dziecka AMD - Hammer'a to dopiero bedzie porazka Inetla :-D :-D 8) 8) 8-)

AMD - A (Intela to ja) Mam (w) D...e

Niech Beda Wszyscy Pozdrowieni

Tomo

Yahol 19.09.2002 15:25

Cytat:

Stef napisa***322;(a)
Moj duron 900 sie grzeje max do 45 stopni. czyli znowu nie tak duzo. a pzry srednim obciazeniu systemu tak ok 33.
Stary!!!Lejesz wode :-D Albo masz takie chlodzenia jak Niagara:-D

sypo 19.09.2002 15:25

Też mam Athlona 1GHz, pracuje na 1.33GHz i 0 problemów.
Nawet inventor 100% działa! AMD jest super!

cana 19.09.2002 15:30

duron lub athlon sie grzeją? :)
w normalnych warunkach i z dobrą pastą i coolerem nie powinny
innymą sprawą jest to zę spokojowo pracują nawet do 65 / wg inżynierów z AMD to górna granica ich zakresu pracy, tak pracy bo wytrzymać to wytrzymają wiecej/
tylko jak się w obudowie zrobi piekarnik z powodu braku wlotów i wylotów powietrza to nawet ultrawydajne chłodzenie nie pomoze bo co ma chlodzić komponenty /nie tylko procek ale też pamiątki pamiątki grafy i sam scalaczek na grafie / nie wspominając już o hdd i cd ktore też zimne są inaczej i chipsecie płyty głównej/ precież nie to gorące powietrze mielone przez wenty
ja tam nie mam nawet 50 przy full obciązeniu / tylko ze nie mam też ciszy :)/ -> i znów się chwalę :)
pozdro

Yahol 19.09.2002 15:35

Cytat:

cana napisa***322;(a)
duron lub athlon sie grzeją? :)
w normalnych warunkach i z dobrą pastą i coolerem nie powinny
innymą sprawą jest to zę spokojowo pracują nawet do 65 / wg inżynierów z AMD to górna granica ich zakresu pracy, tak pracy bo wytrzymać to wytrzymają wiecej/
tylko jak się w obudowie zrobi piekarnik z powodu braku wlotów i wylotów powietrza to nawet ultrawydajne chłodzenie nie pomoze bo co ma chlodzić komponenty /nie tylko procek ale też pamiątki pamiątki grafy i sam scalaczek na grafie / nie wspominając już o hdd i cd ktore też zimne są inaczej i chipsecie płyty głównej/ precież nie to gorące powietrze mielone przez wenty
ja tam nie mam nawet 50 przy full obciązeniu / tylko ze nie mam też ciszy :)/ -> i znów się chwalę :)
pozdro

Chwal sie, chwal:P Jak pewnie pamietasz mam 6 wentylatorow, wiesz jaki to halas?! Wiesz! Ale przy kilku otwartych aplikacjach i necie pracyjacym na full, to mam 50-53 st.C.:-D

Stef 19.09.2002 15:35

Ilość załączników: 1
Cytat:

Yahol napisa***322;(a)

Stary!!!Lejesz wode :-D Albo masz takie chlodzenia jak Niagara:-D

Jasne. NIAGARA FALLS.

cana 19.09.2002 15:51

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)

Chwal sie, chwal:P Jak pewnie pamietasz mam 6 wentylatorow, wiesz jaki to halas?! Wiesz! Ale przy kilku otwartych aplikacjach i necie pracyjacym na full, to mam 50-53 st.C.:-D

mam nie mniej wentów :)
ale fakt faktem ja było lato to w kompie do 55 potrafiło dojść /full load cpu/ a teraz chłodnawa jesień i luzik :)
tylko ze buda jest dobrze wentylowana /częśc wentów to przemysłówki więc wiesz jakie one hałasik potrafią zrobić nawet na 7V puszczone /
a zresztą i tak zmieniam budę na nowa / 120mm ( BETA V z czujnikiem temperatury powietrza wydmuchiwanego) jako odciąg z obudowy, 80 (MIB) mm jako chłodzenie dysków (kiedyś chłodziło to macierz dysków scsi ) i 80mm (MIB) w zasilaczu to jako standard/ tylko musze ją jeszcze dopracować do standardu ATX (gniazda bo zasilacz już mam gotowy) bo dorwałem serweróweczkę mocno nietypową ale gustowną z demobilu
pozdro

Laser 19.09.2002 21:11

Cytat:

tomo82 napisa***322;(a)
AMD - A (Intela to ja) Mam (w) D...e

Niech Beda Wszyscy Pozdrowieni

Tomo

Witam !

Hmm czy to zazdrosc czy tylko tak sobie napisane !!??

Musze pomyśleć jak rozszyfrować skrut I.N.T.E.L ...

Bez komentarzy proszę !

Ice 19.09.2002 22:55

Re: maszyna z Duronem

Cytat:

darek147 napisa***322;(a)
Dzień Dobry

Ktoś używa procesora Duron?
Podobna się bardzo grzeje co powoduje zacinanie się pracy aplikacji.

Proszę o sprzstrzeżenia.

Dzięki

Dziwne nigdy mi się to nie zdarzyło, a używam Duron'a już sporo czasu !!!

maciusk1 19.09.2002 23:11

Duron temperatura

A ja się pochwalę, żę mój Duron 850 poteafił za dobrych czasów dojść do 74 stopni i cały czas pracował stabilnie! Teraz po pewnych zmianach dochodzi max do 68. Nie myślcie, że mam słabe chłodzenie, bo pożyczałem od kumpla taki sam procek i dochodził góra do 59 stopni! Trafiła mi się poprostu taka seria!

Druss 20.09.2002 02:42

The best choice AMD 8)

+++LeWaP+++ 20.09.2002 08:24

Moim zdaniem AMD są szybbkie i tanie, a tanie nie bez powodu, bo niby dlaczego AMD nie chciałoby zarobić tyle co Intel. AMD to masówka, mają ceny niższe od Intela nawet o 200 zł, a dlaczego nie o 50zł np., ..., wiadomo, że ludzie kupowaliby wówczas INTELA. Trzeba przyznać, że AMD robi coraz lepsze i szybsze procesory, ale i coraz "gorętsze" :). Z tego co czytałem do AMD pali się prz 90 stopniach C, a pracuje tak do 65 stopni. Nagrzewa się od włączenia komputera od 15 - 25 stopni. Przy AMD trzeba wydać na cooler od 50 do 100 zł i jeszcze na dodatkowe chłodzenie do środka do 20zł. Treochę to dużo. Chyba widzieliście test na Toms' hardware ??? :) To chyba mówi samo za siebie... Plus dla AMD, że Athlony XP mniej się grzeją od Athlonów TB :), a to już jakiś postęp...

darek147 20.09.2002 08:55

Dzięki za wszelkie informacje na temat Durona

Dzięki za wszelkie informacje na temat Durona.

Widzę żre jest wielu użytkowników zadowolonych z procesorów AMD co utwierdziło mnie
w przkonaniu że zakup tego procesora to dobry wybór.

Chciałem jednak zapytać jak się ma rodzaj pamięci RAM jeżeli komputer jest wykorzystywany do
obróbki video (VirtualDub, TMPGEnc itp.)
Wiadomo, że SDRAM najtańsza, DIMM średnio, a DDR najdroższa, ale czy różnice w szybkości pracy mogą być bardzo kolosalne, czy raczej to nie robi różnicy

cana 20.09.2002 09:06

chcesz tanią, podkręcalną i stabilną płyte pod amd z ddr to bierz shuttle ak31 rev3.1 lub ak35 na kt266a lub kt333/ ak35gtr/ a went to ten polecany wszędzie tytan (sorki ale nie pamiętam jego modelu ale znajdziesz jego nazwę a może ktoś Ci ją poda na tym forum ) /jest tani, cichy i wydajny i całkowicie wystarcza dla zestawów które nie sa ostro bujane/ / ja tam używam miedziaka spire bo qpilem go jeszcze pod tbirda i szkoda się z nim rozstawać ;) ale niestety moje bydle chałasuje na potęgę/
nie patrz na żadne sdr bo k7 były robione pod ddr / magistrala EV6 jest typu ddr/ i tylko z takimi pamięciami rozwijają skrzydła/
pozdro

+++LeWaP+++ 20.09.2002 09:11

DIMM SDRAM -
} te same sloty, więcej styków ma ddr i inny volarz
DIMM DDR -
NIE MA PAMIECI "DIMM"

SDRAM 66/100/133 MHz - max transfer to 1,06 GB /s

DDR SDRAM 233/266/333/400 MHZ - max transfer to > 2,6 GS /s (333)

RAMBUS - 9,6 Gb/s :)

No i nawiązując do Twojego pytania. Im szybsza pamięć tym lepsza wydajność w tych programach. Oczywiście grafika, cpu i hdd też mają wpływ :)

KLANDERS 23.01.2005 21:05

mam durona 1,8
w stanie idle z wylaczonym wentylem na procku ma 52-53
z wentylem na 1600obr/min ma 40

wg mnie durony są świetne

Zelea 23.01.2005 21:20

Cytat:

Napisany przez KLANDERS
mam durona 1,8

ale zabytek wykopales... czlowieku... :|

Mich@ł 23.01.2005 21:26

Cytat:

Napisany przez KLANDERS
mam durona 1,8

:wow: Czyżby ominęły mnie jakieś zawody w odkopywaniu najstarszych tematów na forum??
Chwilkę mnie nie było, bo cuś nie bardzo mi forum odpowiadało, ale to może być wina mojego internetu, bo coś dziwnie działa... :/

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:22.