![]() |
Cytat:
druga sprawa to chlodzenie - jak jest lipne to coz sie dziwic. to nie czasy 486 ze wystarczal radiator (mialem nawet na iP75 tylko radiator) wazniejsza sprawa jest to ze sa kruche na pewno bardziej kuche niz proc intela pzdrwm Niktia_Bennet |
same to się nia palą :)
trzeba im pomóc ;) nie miałem żadnych zwrotów amd / intela też poza jednym przypadkiem jak gość spalił wszystko :) p3, ram ,płytę / pozdro |
Cytat:
|
Cytat:
|
PIII i jestem zadowolony... ale jak mialem kupic nowe czesci 2 miechy temu wybralbym AMD (niestety nic nie wyszlo z zakupów bez szczegułów). Ale teraz .. tyle zlego sie slyszy o AMD .. Sam juz niewiem
|
Cytat:
aż się spociłem, gdy ją pisałem:-D |
kazdy ma swoje zdanie ale a ja wole intela
Cytat:
nastepny tez bedzie intel - mimo iz drogi pzdrwm Nikita_Bennet |
Witam !
Alesh skąd poprostu uzupełniłem Twoją wyczerpującą wypowiedź o moja i jest spox !;) :) |
Cytat:
|
Cytat:
Witam ! Poprawka PIII i PIV !!!! Only INTEL Pentium XX* *xx znaczy rodzina pentium a nie P20 ! |
Cytat:
Na koniec jeszcze sprawa wojny na polu 64bit. Co mamy ?? Itanium 2, ktore niestety jak narazie jest klapa Intela, a AMD jesli nie chce podzielic jego losu to nie moze w nieskonczonosc odsuwac premiery Hammer'ka, choc z drugiej strony wole sobie poczekac z trzy miesiace dluzej i miec pewnosc co do jakosci i niezawodnosci niz kupic niedopracowanego praocka via pierwsze egzemplarze Pentium 100. No i sa jeszcze pamieci...zobaczymy co przyniesie przyszlosc i nowy jeszcze nie zatwierodzony standard QDRAM..(wsparte juz przez Infineona). A nie zapominajmy o podstawie jaka jest chipset i plyta glowna. My i tak mozemy sobie dywagowac, spierac sie co jest lepsze, lecz niestety wszystko zalezy od kasy i od indywidualnych upodoban. Niech Beda Wszyscy Pozdrowieni Tomo |
Cytat:
SID zgadzam sie z tobą: Intel P4 z 512kb cache (np. 2,28GHz) i pamięciami RAMBUS o standardzie PC2700 (9,6 GB/s !) grzebie i to głęboko AMD. Oczywiście to wszystko na płycie ASUSA lub MSI :) Aha, nawet najszybsze obecnie DDRy 400MHz :):-D |
qrde nie tak to miało wyglądać ale trudno, już nie bedę poprawiał bo moje motto musiało by ulec zmianie :)
|
Cytat:
|
Cytat:
a GTA 3 chodzi extra. |
Predkość do ceny?? Oczywiscie wybieram Athlona :P
|
Re: amd vs. intel
Cytat:
|
Cytat:
Może nie wiesz ale AMD kiedyś produkował procesory 386 SX jak i DX, były o dziwo wydajniejsze od procesorów firmy Intel o ok. 10 %. A przy tamtych czasach to była niezła wydajność i nadwyżka mocy. |
Teraz coś od siebie :
Na samym poczatku miałem celerka oh eh intel gooood AMD beeeeeeeeeeee!!! Z czasem postanowiłem zmienic procka niestety kasy wystarczyło mi tylko na amd i to durona - ludzie mi odradzali "chłopie autocad bedzie sie cioł ple ble i inne szmiry ale ja postanowiłem zmienic i..... szok mocy predkosci i wogóle teraz mam athlona 1.33mhz i wstyd sie mi przyznac ze kiedykolwiek miałem intela. porównujac intela i amd o tych samych czestotliwosciach wygrywa amd . o cenie nie wspomnę ;))) i mała dygresja koles u mnie w sieci ma p4 1,5ghz gf2 mx 400 płyta abit 128mb ram gta3 ma 3 klatki na sec robilismy cuda na swierzy system nawet kiszka i mogiła nie wycisnie wiecej i koniec a jezeli ktos sie bawił celeronami od 633mhz to zapewne wie co oznacza termin "wąskie gardło" - nadmieniam że istnieje możliwosc wolniejszej pracy cel 633 od cel 366 - dlaczego ? tego nikt nie wiem anie w zaprzyjaznionej mi redakcji ani sam intel nie odpowiedział na pytanie ;)) czyli tak jak powiedziałem AMD !!!! |
p4
|
Cytat:
|
jest 3DNow! i jest 3DNow2! - obydwie te rzeczy byly odpowiednikami wynalazkow intela (MMX, SSE, SSE2) - tak jak mmx+ - ciezko dociekac ktore byly pierwsze - ale kiedy intel promowal mmx'y - procesory k6 i inne kosci firmy AMD byly co tu duzo mowic - marne i niedopracowane
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
ONLY YOU ...
|
3D now to przypadkiem nie zerzniete SSE2 Intela?
|
Cytat:
|
A ja obstaję na AMD, mam Athlonika, pamięci na DDR'ach i chodzi spoko. Nie ma co rozmawiać co jest lepsze, bo to jest zależne zawsze od kasy.
|
poniewaz bylem zawsze w takiej sytuacji ze cena komputera nie grala roli (wybaczcie ze pomnie szczegoly) wiem jak wyglada sytuacja kiedy przychodzi do kupowania zestawu za 8000-10000 (bez monitora i innych pierd..ek)
intel intel i tylko intel kiedy intelowskiego procka wsadzi sie w dobra plyte glowna (ASUS) na chipsecie intela dolozy do tego dobrej firmy pamiec (RAMBUS - a jakze) otrzymujemy POTWORA - mialem niewatpliwa przyjemnosc pracowac na tym systemie prawie 2 miesiace - nigdy sie nie powiesil, nigdy nie zobaczylem bsod, nie gryzly sie przerwania, sterowniki, nie bylo problemow z DMA i innymi *******kami (syst 98 i w2k) wiem ze AMD jest tansze, wiem ze jest dzieki temu bardzo lubiane wsrod klientow - jednak jest to firma mlodsza ktora swa pozycje na rynku wypracaowala dzieki kompromisom w jakosci - dlaczego AMDki pracuja w takich temperaturach? nie da sie tego obnizyc? dlaczego AMDki tak latwo sie pala? dlaczego dlaczego? to ze intel ma wyzsze czestotliwosci pracy wynika z przyjetej koncepcji rozwoju - wiecej mniejszych operacji a nie mniej wiekszych - to widac od razu kiedy sie popatrzy na benchmarki - w jednych wyraznie goruje INTEL w drugich AMD (z wyjatkiem ostatniego potworka P4 2.8...) poza tym nalezy patrzec na procesory produkowane w tym samym czasie a nie z tym samym zegarem - co z tego ze 1800+ jest szybszy niz P4@2000 kiedy pojawil sie pol roku pozniej? obecnie p4@2.8 jest nie do przescigniecia i pewnie jakis czas taki pozostanie - do nieprzekraczalnej granicy technologicznej (wymiar sciezki) pozostalo juz bardzo malo - koszty badan rosna astronomicznie - nie wiem czy AMD to wytrzyma zwlaszcza ze od roku generuje wylacznie straty jak bedzie wygladala 64bitowa nadzieja AMD... zobaczymy - jesli bedzie dobry, tani stabilny i na dodatek programisci zechca pisac pod niego programy to sam tego cudaka kupie |
Jak to który
.........tylko Intel.
Chociaż na dniach kupuje nowego kompa i niestety intela nie biorę pod uwagę bo jest poprostu dla mnie za drogi (w obecnej sytuacji ). Chociaż całkiem możliwe, że zmienię zdanie o AMD. |
patrze na te posty i normalnie jak bym widział cos w stylu TEAC VS LITEON, ale nie omieszkam pochwalić intela (wkońcu każda sójka swoje chwali):P
|
Cytat:
Autentyczne, nie wirtualne:-D |
to dlaczego mnie np. acad2001 i adobe illustrator 10 chadzają lepiej na athloniku niż na p3-t ? /fakt zę athlon jest szybszy ale ma tylko 1/4 tego ramu co system na intelu a systwemy to xp dla amd a win2k dla intela
aha catia 5 też fajnie pomyka na amd mimo iż jest pod intela robiona /ale i tak najlepiej chodzi na maszynkach z powerpc i pod aix;em/ aha i nie znalazłem zadnego progsa króry by miał jakieś kłopoty na amd zależy do czego kompa używasz i jak :) jak dla mnie na razie amd jest lepszy bo nie excytuje się samym zegarem tylko wydajnością całego zestawu /fakt nie mam co podskoczyć do prockas który ma zegar o 1GHz wyższy ale za tą kasą którą wydałem to jestem całakiem całkiem blisko a ta róznica ceny poszła na lepszą graf i przelew :)/ a od gier to mam mocnawą grafę i to wystarczy / nie wiem czego chesz od amd i gta3? / /pomijam fakt że jestem zaprzysięgłym fanem amd a intele które miałem to tylko potwierdzają regułę :)/ pozdro |
"O ile Intel produkuje najszybsze procesory, to AMD najlepsze".
Intel leci tylko na taktowanie zegara, zapominając zupełnie o wydajności. Ja wiem, że P4 2.8 GHZ bije na głowę najszybszego obecnie Athlona, ale gdyby porównać dwa procesory o TAKIM samym zegarze, wygrałby oczywiście Athlon. |
Cytat:
.................................................. .... |
Cytat:
To jest moje zdanie a teraz prosze o obelgi pod moj adres. |
Cytat:
O ludzie znowu bedzie zgrzyt ... |
pytanie bardzo na poziomie :))))))
|
... niestety, P4 2.8 Ghz bije najszybszego Athlona niestety mocno, ale mam nadzieję, że już niedługo.
|
masz przy sobie monete, jakąkolwiek ?
W takim razie rzuć ją.... Orzeł - AMD Reszka - Intel Na sztorc - VIA Proste ? |
Re: amd vs. intel
Cytat:
ktore procesory lubie i chce uzywac? Odpowiedz: AMD Athlon! |
amd vs. intel
które procesory są lepsze i szybsze
AMD XP czy P4 |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:39. |