![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Mialem kiedys za starych dobrych czasow, kiedy plytka kosztowala jakies 7-10 zl, a btc 2:P mialem nagrane na niej dane. po pol roku warstwa sama zeszla i tyle ta plytke widzialem. i od tego zasu staram sie unikac btc'kow, bo szkoda nerwy (i naped) "strzępic".
|
btc nie polecam
hm, jakies 2lata temu kumpel nagral mi na btc muzyke i dane, a dzisiaj moj cd i jeszcze 5kumpli nie chce tego gowna czytac, tylko moja nagrywara sobie jako tako z tym radzi (teac) :)
wiec nie kupie juz nigdy zadnych btc a ty rob co chcesz ;) pozdro |
Cytat:
To tak moim skromnym zdaniem Pozdrawiam :) |
Jak już tak o płytkach gadacie to mam pytanko:
Dlaczego większość z was nie lubi AKOSSÓW (wręcz nienawidzi)??? Ja osobiście nagrywam na tych płytkach i jestem zadowolony a wy mi powiedzcie co wam w nich nie odpowiada ??? POZDRAWIAM |
olej je!!!
rok temu nagrałem na BTC za 2,50 zł z 4x Tydzień temu okazało sie że to co na zewnetrznej krawędzi jest nieczytelne!!! Płyty nie używałem prze rok,-więc nie ma żadnych!!!!zarysowań. |
Hej, /||\aster :)
Wczoraj byłem w Tychach. Lało jak cholera, zresztą jak na całym Śląsku. Często bywam w twoim mieście i przyznaję - dość przyjemne. Powiedz tylko które to osiedle "E" ? Ja byłem wczoraj na osiedlu "M" na Młodzieżowej, koło Pizza Hut. Jak będę w przyszłym tygodniu w Tychach to pozdrowie je od ciebie ;) Trzymaj się :) |
Zwierzen ciag dalszy.....
Pamietam moj komputer bardzo dobrze, ostatnio na niego narzekalem, ale dopiero teraz sobie uswiadomilem co to byl za potwor moze po configu tego nie bylo widac ale jaka wydajnosc. Wiem ze banshee nie obusgiwala nowych gier ale te co chodzily to chodzily dobrze. Jezeli znales osobe ktora posiadala takiego kompa bardzo prossze o kontakt. Narzekalem ze wolny ale gdy go sprzedalem to bardzo mi go brakowalo. Oto jego config: Procesor = AMD K6-2 333MHz czasami @400mhz RAM = 192MB 100 mhz HDD = 10 gb Barracuda I Plyta = Shuttle hot 591p DVD = Liteon LTD-122 CDRW = LG8081b Graficzna = Banshee 16 mb Dzwiek = SB 64 pci Wszystko tak dobrze ze soba wspolpracowalo ze NHL 2002 na 1024x768 na max detalach nie skakal tzn skakal ale tylko gdy hokeiscie wyjezdzali tak w grze to 0. Nie wiem co jeszcze napisac mam dola jak *** i juz nie wiem co sie dzieje za kazdym razem co pomysle o tychach to :'( w oku sie robi, ale chyba juz tak zostanie. I nie smiejcie sie ze mnie bo naprawde mam dola jak nie wiem. |
Do mojej wypowiedzi jeszcze bylem duzo razy na gieldzie ale tylko w odwiedzinach i zobaczyc co sie tam dzieje. Od kilku dnia mam dola jak nie wiem jeszcze sobie sciagnalem mp3 przy ktorych sie bawilem w tychach z kumplami z siostra i wogole:'( :'( Ale mam dola:'( Tutaj jest hujnia zero kontakow z ludzmi i wogole cioty komputerowe. Imprezy nie te co w Polsce, to juz nie jest to samo wszystko sie zmienia czy chce tego czy nie. Nie wiem po co te mp3 sciagalem teraz mam jeszcze wiekszego dola wspomnienia i wogole, wlasciwie nie wiem po co to pisze zaraz sie poplacze, juz placze :'( :'( Pozdrawiam cale tychy a w szczegolnosci:
Karine, Cebula, Artusia, Barana, Sebe, Neo, Radka, Krzyska, Wojtka, Kasie, Anie, Kasie W, Malpe Dlugiego, Tokarza, Gruby Chudy Damiana i cale osiedle "E" jezeli jest ktos z Tychow odezwijcie sie do mnie. Ale mam dola. Jezeli o kims teraz zapomnialem to sorksko |
Cytat:
koniec tej smutnej story:'( :'( :'( Jezeli to czyta Seba pozdrowienia dal ciebie. Tychy tesknie za wami jak nigdy dotad. Brakuje mi tego wszystkiego Cyfra+ chipy, sprzedaz gierek i programow, brakuje mi moich kontaktow i kumpli z osiedla.:'( I siostry i imprez :'( :'( |
Cytat:
|
Zapraszam na stronę:
http://ak.fabrika.pl/cdr/rank.php |
... ?8)
|
Mmory
Fakt, niezłe są. I mają plastyczek zabiezpieczający warstwę. A takie LG16x z szarym nadrukiem szlag trafił po 3 miesiącach, warstwa sama zlazła płatkami kilkoma, bez udziału podejrzanych narzędzi. Tak ładnie żarło, a zdechło... ;-)
|
no cóż ja kupiłem w tesco mmory po 1złszt. i zarąbiscie chodzą , zarąbiście się nagrywają , wsam raz dla litka .;)
|
...
|
Ja nagrywam ostatnio na płytkach z Auchan`a, Prostore marka. Płyta srebrna bez nadruków i jeszcze żadnego błędu nie miałem. Im tańsza tym lepsza jest płyta CD :)
|
testowalem ostatnio btc, niebieskie, all speed , kupione w markecie , nagrywarka teac 16x -
sa to plytkicmc .... .... zaraz po wypaleniu wses pokazal .... naprawde nieduzo blędów c1, przy czym najmniej przy predkosci 16x a najwiecej przy 4x ..... niemniej jezeli chodzi o ich kompatybilność to nie jest idealnie... lg52 nie chce ich zbyt latwo czytac .... Pozdrowka |
Cytat:
Nie tylko płyty są tam lipne ale także sprzęt częściej nawala niż kupowany w sklepach komputerowych !!! A WIĘC PRECZ Z MARKETAMI(( (( (( |
BTC to najgorsze plyty jakie mialem w reku. Gorsze nawet od Speerow i Akossow (a to juz o czyms swiadczy hehe). Problemy z odczytem i korozja po uplywie pewnego czasu ze tak powiem dodawane w standardzie (razem z koperta jak mniemam)...
|
Mialem kiedys plyty btc, niektore wogole nie chcialy sie wypalic, inne jak sie wypalily nie chodzily na wszystkich cd-romach. Kicha na maxa.
|
Jasnożółty BTC sprzed pięciu lat właśnie dokonał żywota. Nie daje się przeczytać połowy plików. TDK i Verbatimy chodzą jak zawsze 8)
|
Ja osobiscie ich NIKOMU nie polece!
Jeszcze 2 lata temu kupilem je (BTC) i wypalilem na nich swoje zdjecia z wakacji, ktore skanowalem caly dzien. Jakie bylo moje zdziwienie gdy po paru miesiacach nie moglem ich odtworzyc . W tym roku kupilem sobie nowa nagryware. Kupilem ok. 10 rodzaji plytek, w tym nieszczesne BTC. Po wypaleniu (x48 ) ZADNEJ plyty nie moge zgrac calej na HD. O tej chwili kozystam tylko z firmowek (TDK, Verbatim). Pozdro |
Cytat:
i od tego czasu omijam wyroby tej firmy lepiej nie qpowac /już wole akossy i esperanzy / pozdro |
Tak jak koledzy - miałem - ale prędkości były wtedy niższe (x4, x8.
Jakoś się wypalały, chodzą i dzisiaj - wprawdzie rzadko, testów nie robiłem. Ale Ty sam zrobiłeś testy, i chyba jesteś zadowolony :) |
U mnie na kilku z nich zdarła się warstwa odblaskowa bliżej środka płyty, ale krążki nadal działają. Reszta płyt BTC (ok. 80 sztuk) działa bez zarzutu.
|
U mnie ta tych płytkach po około roku porobiły się małe dziurki, widoczne tylko pod światło i płytki oczywiście przestały się odtwarzać!
Ja miałem 8x , może teraz robią lepsze... |
mialem , jak bylem mlody a pozadny nosnik kosztowal kolo 10 zeta.
Nagrywac to mi sie nagrywalo, ale pare plytek po roku nie moglem otworzyc.:) posugujac sie jezykiem reklam napisze..."wybor nalezy do ciebie, ale nie jestes tego warty"....:-D |
Przyjcielu!
Z tymi nosnikami nie mialem do czynienia, ale mialem do czynienia z nosnikami kupowanymi w naszych suuuuuuuper;)marketach. Moje osobiste spostrzezenie jest takie, ze mam wrazenie, jakby one byly z odrzutu. Cena niska (nie zeby swiadczyla o jakosci), ale po testach np. plyki TDK kupionej w sklepie (nie markecie), a takiej samej z hiper....... Roznica powalajaca. Trzeba sie zastanowic. Matryca, ktora bija kompakty ma okreslona ilosc krazkow do wybicia. A moze te koncowe (nie spelniajace pewnych norm) ida wlasnie do takich sklepow?? Podobnie te pierwsze (kiedy matryca nie jest jeszcze "dotarta") moga tych mnorm nie spelniac. ... Ale co tam, w Polsce sprzeda sie i kupi cos co na zachodzie by sie wypierniczylo na smietnik, podobnie jak z tymi hiper...busami, co to nasz kraj zakupuje ze zlomowiska z zachodu... Przykra rzeczywistosc, ale prawdziwa... Pozdrawiam wszystkich. Nie dajmy sie!! Lepiej doplacic 10-20gr na sztuce i miec pewnosc, ze po kilku latach ta plytka jeszcze bedzie hulala :) |
nośniki BTC
Ostanio spotkałem się z bardzo tanimi płytkami firmy BTC. Zdaję sobie sprawe, że nośniki tej firmy nie należą do najlepszych ;). Niemniej ich cena jest i tak dość niska bo za płytę x24 w kopercie trzeba zapłacić 90 gr. Taką cenę mają w jednym z marketów, wiec jak poszukam w hurtowni to może znajdę jeszcze tańsze. Kupiłem kilka paczek i wypaliłem. Nie było ani jednej uszkodzonej.
Może ktoś miał do czynienia z tymi krążkami ? Jakieś spostrzeżenia ? Robił ktoś testy na ilość błędów w zapisie ? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 11:08. |