Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   -=- Windows XP Service Pack 1 PL -=- (https://forum.cdrinfo.pl/f5/windows-xp-service-pack-1-pl-10939/)

TOMMYx 28.09.2002 01:20

-=- Windows XP Service Pack 1 PL -=-

Czy ktoś juz to instalował ?
A jesli tak, to czy warto ?
Bo jak ostatni raz wrzuciłem parę łatek do mojego XP'ka, to sie taki bałagan porobił, że musiałem go przeinstalować.
Na dzień dzisiejszy nie instaluję żadnych łatek i śmiga aż miło :)

Macio.Men 28.09.2002 08:15

pamietacie news Gregga "Niespodzianka nr. xxxxxxxx" ? Jest mi potrzebna tamta instrukcja, jak zmienic ten kluczyk, nie chce sie bawic z tymi programikami, a stronka nie działa, ktos sobie to zachował na twardym ?

Patrix 28.09.2002 10:17

Parodia

Instalując tą łatke Bill Gates nabywa uprawnienie do administracji waszym kompem ...

(idiotyzm ale prawdziwy)

Macio.Men 29.09.2002 11:54

ping, tomgoo, adik - poszło do was
kasprzak - moze byś maila podał :)

no ja jestem świerzo po Service Pack 1. Muszę powiedzieć, że baaardzo mi przyśpieszył system. Włącza się o wiele krocej, nie mieli dyskiem jak wtedy - cudo. Oczywiście jest kilka błędów :) - przed chwilą na dosłownie 2 sec "zatkał" mi sie outlook, jak coś dopatrze nowego to powiem.

artoor 29.09.2002 15:07

Hmmm bracia......
nie ma tej instrukcji napisanej po polskiemu, bo z angielkim mi nie do twarzy:'( ??

Weron 29.09.2002 16:33

Cytat:

artoor napisa***322;(a)
Hmmm bracia......
nie ma tej instrukcji napisanej po polskiemu, bo z angielkim mi nie do twarzy:'( ??

Artoor podaj maila to ci wysle po polsku opis.

esem 30.09.2002 19:20

Prszę Państwa, nie ma żadnego problemu tylko wszystko należy robić z głową i po koleji. Pośpiech to zły doradca. Radzę aby każdy wygenerował dla siebie własny KEY. Cieszę się SP1 od wczoraj, narazie nie widzę różnicy. Wszystkie informacje co, jak i gdzie znajdziecie np. na forum www.phugm.pl/windowsxp. 8)

Bartek0000 01.10.2002 11:34

Mam problem , bo nowy klucz nie daje się podmienić?
Co robić z takim fantem , czy ktoś miał podobny przypadek?
Proszę o poradę.
Mam Win XP PRO i do momentu podmiany wszystko idzie prawidłowo.
A mój pierwotny klucz zaczyna się na F.

CZY KTOS MOŻE MI UDZIELIĆ POMOCU, PORADY.
DLACZEGO NOWY KLUCZ NIE DAJE SIĘ PODMIENIĆ?

surff 01.10.2002 14:48

A wpisz ten klucz:
---- tu BYŁ klucz ----

POLECAM STRONĘ:
http://www.trwhotfilez.kit.net/xpsp1....html#Download

Weron 01.10.2002 16:11

Oldgringo i Aster wyslalem wam.

Do Bartka0000.
Tam masz z 20 kluczy, ktore powinny pasowac. Oprocz tego mozesz sam wygenerowac .
Nie wpisywac kluczy na D i F.
Bo sa one zablokowaneprzez microsoft.

SoBal 02.10.2002 03:21

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
Trzeba ułatwić życie sobie i innym...w załączniku to co dla Goździkowej ... ;) :)
Przykro mi, ale został naruszony regulamin forum - TOMMYx, to już drugi raz... Załącznik usunięty.

TOMMYx 02.10.2002 03:34

Cytat:

SoBal napisa***322;(a)

Przykro mi, ale został naruszony regulamin forum - TOMMYx, to już drugi raz... Załącznik usunięty.

:)

Sobal coraz bardziej Cię lubię, jeszcze trochę i Cię poluibę ;) :)

A tak na marginesie ... do ilu razy sztuka ? :)

SoBal 02.10.2002 05:05

TOMMYx, jeżeli chodzi o mnie, osobiście, to nie mam nic przeciwko zamieszczaniu tu "różnych" dodatków. Ale problem jest trochę inny. Jeżeli lubisz to forum, to nie dawaj powodów by się nas czepiało BSA czy inne organizacje, bo w wersji finalnej forum zostało by po prostu zamknięte - jeżeli tylko ono... :( Właśnie z tych powodów w regulaminie jest wpis o niezamieszczaniu załączników - za to można linkować.

TOMMYx 02.10.2002 12:03

Cytat:

SoBal napisa***322;(a)
TOMMYx, jeżeli chodzi o mnie, osobiście, to nie mam nic przeciwko zamieszczaniu tu "różnych" dodatków. Ale problem jest trochę inny. Jeżeli lubisz to forum, to nie dawaj powodów by się nas czepiało BSA czy inne organizacje, bo w wersji finalnej forum zostało by po prostu zamknięte - jeżeli tylko ono... :( Właśnie z tych powodów w regulaminie jest wpis o niezamieszczaniu załączników - za to można linkować.
Jasne, rozumiem Sobal i będę już grzeczny.

To fakt, lubię to forum i jest to na dzień dzisiejszy jedyne forum, które odwiedzam tak często. A to tylko dlatego, bo cały ten serwis jak i to forum jest 'najlepsze z najlepszych' i ludzie też są cool ( łącznie z kolegą Zbieg12 ). No i oczywiście niechciałbym, żeby ktoś zamknął to forum.

Tak więc oficialnie przepraszam za naruszenie regulaminu.

Szczerze mówiąc, to już nawet nie pamiętałem, co było w tym regulaminie, więc sobie go przeczytałem raz jeszcze.
Sorry za łobuziactywo, TOMMYx być od teraz grzeczny ;)

Pozdrawiam wszystkich Adminów tego serwisu i forum, łącznie z kolegą Zbieg12 ;) :)

SoBal 02.10.2002 12:12

Oto prawdziwa skrucha :) Aż mi się głupio zrobiło :) Ale cieszę się że jest OK

tomgoo 02.10.2002 15:50

Sobal po prostu pilnuje porządku na forum;)
Nie wolno umieszczać załączników o podobnej treści . Ale linki za to można;) Wiec czy chcemy czy nie musimy sie do tego zastosować.

BD 03.10.2002 09:06

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)

Sobal coraz bardziej Cię lubię, jeszcze trochę i Cię poluibę ;) :)

A tak na marginesie ... do ilu razy sztuka ? :)

nie igral z ogniem teraz bedzie BAN:P

TOMMYx 03.10.2002 21:52

Cytat:

BD napisa***322;(a)

nie igral z ogniem teraz bedzie BAN:P

A kim Ty k***a jesteś, żeby mnie upomiać i straszyć co ?? ;) :P :-D 8)

BD 03.10.2002 23:03

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)

A kim Ty k***a jesteś, żeby mnie upomiać i straszyć co ?? ;) :P :-D 8)

nikim geniusz kultury osobistej z Adresu IP: 80.48.111.2. Nazwa hosta: ko.atol.com.pl.

i pilnuj sie bo dam bana

TOMMYx 04.10.2002 01:07

Cytat:

BD napisa***322;(a)

nikim geniusz kultury osobistej z Adresu IP: 80.48.111.2. Nazwa hosta: ko.atol.com.pl.

i pilnuj sie bo dam bana

Niezle, tyle ze jak dasz bana na ten adres to zabanujesz cala siec do ktorej jestem podlaczony :-D
To nie jest IP, chłopcze musisz się jeszcze trochę/wiele postarać/nauczyć, ale wątpię, żebyś wyczaił moje IP.

A tak na marginesie, wiesz do czego służą i czym są 'mordki'(te uśmieszki, które można wrzucać do postów) ?

Jeśli nie, to zapytaj się kolegów Adminów, przy okazji powiedzą Ci, która co oznacza, no i oczywiście uważniej czytaj posty.

No i po czym stwierdzasz, że brak mi kultury osobistej ?
Wróżka jesteś czy jak ?
Bo jeśli tak, i wywróżyłes moje IP, to lepiej zmień zawód :-D :P

I tak jak wspomniałem wcześniej, nie jesteś dla mnie osobą kompetentną, tak więc pogróżki zachowaj sobie dla rodziny.

A tak poza tym co zyskasz gdy zabanujesz IP 'mojej' sieci ?

W ten sposób ograniczysz dostęp nie tylko mi, ale też masie ludzi, którzy tak jak ja sa podłączeni do tej sieci.

Nie chcę Cię obrażać, ponieważ nie mam takiego zwyczaju, więc w tym momencie zakończę ten post.

TOMMYx 04.10.2002 01:11

Cytat:

BD napisa***322;(a)

i pilnuj sie bo dam bana

PS " A czy czasem podając powyższe dane sieci nie naruszasz czyjejś prywatności ? Może ktos sobie nie żyzyć, aby dane sieci, do której jestem podłączony były publicznie udostepniane. Wiem, że można to bardzo prosto sprawdzić, nawet przez gadugadu, ale to nie o to chodzi."

BD 04.10.2002 09:28

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)

Niezle, tyle ze jak dasz bana na ten adres to zabanujesz cala siec do ktorej jestem podlaczony :-D
To nie jest IP, chłopcze musisz się jeszcze trochę/wiele postarać/nauczyć, ale wątpię, żebyś wyczaił moje IP.

doskonale wiem co zablokuje i wiem, ze to nie twoj komp a cala siec
nie interesuje mnie IP twojego kompa bo nie ma go po co blokowac

jezeli to nie jest IP to proponuje bys sam dobrowolnie zrezygnowal z dalszego uzywanie sieci ...

Cytat:

No i po czym stwierdzasz, że brak mi kultury osobistej ?
po twojej wypowiedzi na forum

Cytat:

I tak jak wspomniałem wcześniej, nie jesteś dla mnie osobą kompetentną, tak więc pogróżki zachowaj sobie dla rodziny.
najpierw cos osiagnij a pozniej pogadamy o kompetencjach

TOMMYx 04.10.2002 11:44

Cytat:

BD napisa***322;(a)
[B]

doskonale wiem co zablokuje i wiem, ze to nie twoj komp a cala siec
nie interesuje mnie IP twojego kompa bo nie ma go po co blokowac

jezeli to nie jest IP to proponuje bys sam dobrowolnie zrezygnowal z dalszego uzywanie sieci ...

[B]

po twojej wypowiedzi na forum

najpierw cos osiagnij a pozniej pogadamy o kompetencjach

Facet, co Ty za głupoty wypisujesZ !!!
Dlaczego mam zrezygnować z dalszego używania sieci ???
Ty chyba na głowe upadłeś, proponuję dobrego specjalistę w dziedzinie urazów mózgu. !!!

I CO TO ZA PRYWATNE WIADOMOŚCI Z POGRÓŻKAMI CO ???
ZAUWAŻYŁEM, ŻE GÓWNO CIĘ OBCHODZI TO, ŻE ZABLOKUJESZ CAŁĄ SIEĆ A NIE TYLKO MNIE. TAKI WŁAŚNIE JESTEŚ, WIDZISZ TYLKO SWÓJ KONIEC NOSA I NIC WIĘCEJ. I nie ważne, że do sieci podłączonych jest kilkaset osób i oprócz mnie na CDRINFO zagląda tutaj masa ludzi ode mnie "z podwórka".

I nie pisz mi pierdół o tym, że mam coś osiągnąć, nie masz pojęcia, jakie posiadam wykształcenie i jakie mam osiągnięcia, także lepiej uważaj co piszesz, bo kiedyś TY źle skończysz, kiedyś się natniesz i wtdy będziesz żałował swoich czynów INFORMATYKU OD SIEDMIU BOLEŚCI !!!!!

I jak juz wspomniałem - nie jesteś dla mnie osobą kompetentną, mało tego, po przeczytaniu Twojej prywatnej wiadomości do mnie, uważam, że jesteś zwykłym aroganckim gnojkiem, który myśli, że jak ma pod nickname "Team Member" to już mu wszystko wolno, a tak naprawdę jestes takim samym szarym człowieczkiem jak ja czy cała reszta, ale że się starasz wywyższać i cwaniakować, to nawet nie zasługujesz na szczebel szarego człowieczka.

PS" żółte kartki to mżesz sobie przyczepić do lodówki, żebyś nie zapomniał czegoś a nie mi dawać"

Kolego BD, straciłem do Ciebie szacunek, tak więc myslę, że wszyctko co miałem do powiedzenia znajduje się wyżej. Nie mam juz zamiaru kontynuować tej głupiej rozmowy, tylko niepotrzebnie nabijam sobie ilość postów w takiej dennej rozmowie.

Mam propozycje, i tak się nie widzimy, więc po prostu unikajmy sie na tym forum a wszystko będzie dobrze.

wolfdog 04.10.2002 11:55

Tak sobie czytam kilka powyższych postów i

Panowie czy jest się o co kłócić ???
Słowo pisane można różnie interpretować tak że i jeden i drugi z Was powinien brać pod uwagę pewien margines błędu.

A tak nawiasem prosiłbym o generator i instrukcję z góry dzięki
osiriuso@poczta.onet.pl

cana 04.10.2002 12:08

Cytat:

wolfdog napisa***322;(a)
Tak sobie czytam kilka powyższych postów i

Panowie czy jest się o co kłócić ???
Słowo pisane można różnie interpretować tak że i jeden i drugi z Was powinien brać pod uwagę pewien margines błędu.

A tak nawiasem prosiłbym o generator i instrukcję z góry dzięki
osiriuso@poczta.onet.pl

a ja o link do regulaminu 8)
bo z tego co wiem, to keya i opis użycia / banalna sprawa ale ja bym sie wstrzymał bo coś za prosto to wyciekło z m$ i lepiej poczekać aż inni wszystko sprawdzą i dopiero wchodzic w jakieś sp1/ to dostaniesz ale ja regulaminiu w wersji finalnej to raczej nie.
BTW ale nerwusy :)
proponuje po relanium albo innym uspokajaczu + piwo bo piwo jest dobre na wszystko :)
pozdro

BD 04.10.2002 12:49

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)

Facet, co Ty za głupoty wypisujesZ !!!

coz nie wiele sie pomylilem

wolfdog 04.10.2002 13:42

Cytat:

cana napisa***322;(a)

bo z tego co wiem, to keya i opis użycia / banalna sprawa ale ja bym sie wstrzymał bo coś za prosto to wyciekło z m$ i lepiej poczekać aż inni wszystko sprawdzą i dopiero wchodzic w jakieś sp1/ to dostaniesz ale ja regulaminiu w wersji finalnej to raczej nie.
proponuje po relanium albo innym uspokajaczu + piwo bo piwo jest dobre na wszystko :)
pozdro

I tu masz rację a na regulamin to jeszcze chyba trochę poczekasz ;)

cana 04.10.2002 13:44

Cytat:

wolfdog napisa***322;(a)

I tu masz rację a na regulamin to jeszcze chyba trochę poczekasz ;)

i oby jak najdłużej 8)
pozdro

oldgringo 04.10.2002 14:29

TOMMYx WYLUZUJ !!!

TOMMYx, no co ty.Nie wygłupiaj się.Przeczytałem co napisał BD i nie znalazłem tam niczego o co można by się przyczepić.Stary wyluzuj.Nie reaguj tak ostro.
Dziabnij browca, albo blanta i spox.
Pozdrawiam.

Zetoxa 04.10.2002 16:26

ja w kwesti formalnej, co to jest ban i czym to skutkuje, gdy się go założy ?:(

TOMMYx 04.10.2002 16:41

Re: TOMMYx WYLUZUJ !!!

Cytat:

oldgringo napisa***322;(a)
TOMMYx, no co ty.Nie wygłupiaj się.Przeczytałem co napisał BD i nie znalazłem tam niczego o co można by się przyczepić.Stary wyluzuj.Nie reaguj tak ostro.
Dziabnij browca, albo blanta i spox.
Pozdrawiam.

Już jest spoko, wyluzowałem, niepotrzebnie się denerwuję o takie pierdoły.
A poszło o to, że gdy BD napisał: "nie igral z ogniem teraz bedzie BAN :P " ja mu odpowiedziałem : "A kim Ty k***a jesteś, żeby mnie upomiać i straszyć co ?? ;) :) :-D 8) "
Nie miałem zamiaru nikogo obrazić, to było przecież w formie żartu ( po to dodałem "mordki"). No i sie zaczeło... :)

Ale jest juz ok. Po prostu bedziemy sie unikać, a z czasem wszystko przejdzie w zapomnienie, a jeśli nie to i tak nic sie nie stanie.

Macio.Men 04.10.2002 17:19

Zetoxa - ban to takie cuś, np. BD zakłada bana na wstęp Tommyx na forum cdrinfo, na czas nieokreslony :). Czyli z tego IP gościu nie wejdzie na cdrinfo, taki szlaban

BD - nie zakładaj bana

TOMMYx - nie drapcie sie koty :)

Zetoxa 04.10.2002 17:23

tzn. z innego komputera wejdzie bez kłopotu, czy tak ?, czy nie jest to blokada np. po nazwie nicka?

Macio.Men 04.10.2002 17:30

wnioskując z wyższych odpowiedzi BD jest to BAN na IP, ale pewnie da się zrobic ban na nicka, nie znam sie na tym dobrze :) ale ogolnie BAN = blokada na wejście na strone/ftp itp. itd.

BD 04.10.2002 23:10

Cytat:

Zetoxa napisa***322;(a)
tzn. z innego komputera wejdzie bez kłopotu, czy tak ?, czy nie jest to blokada np. po nazwie nicka?
hello zetoxa wyjasnie ci to

zalozmy, ze jestes wpiety do netu np na stalym laczu i masz stale IP
jezeli zaloze ban na to IP to nie wejdziesz z niego na forum - zmiana nicka nic tutaj nie da

teraz zalozmy, ze jestes wpiety do lana i caly lan na zewnatrz wisi pod jednym IP a w srodku macie niepubliczne IP
w takim przypadku ban na to IP jest zablokowaniem wejscia na forum dla WSZYSTKIM z Twojego LANa - rowniez zmiana Nicka nic nie da

oczywiscie ban na dynamiczne IP mija sie z celem :)

BD 04.10.2002 23:11

Cytat:

macio.men napisa***322;(a)
wnioskując z wyższych odpowiedzi BD jest to BAN na IP, ale pewnie da się zrobic ban na nicka, nie znam sie na tym dobrze :) ale ogolnie BAN = blokada na wejście na strone/ftp itp. itd.
wiesz np na IRC mozna banowac IP i NICK
a jak jest na forum - jeszcze nie wiem i nie chce wiedziec
chyba, ze zajdzie taka koniecznosc ...

Macio.Men 04.10.2002 23:19

BD - wiem o IRC, dlatego napisałem "itp. itd." ;)

"leń patentowany" jestem i tyle :)

Pozdrawiam

cana 04.10.2002 23:55

Cytat:

BD napisa***322;(a)

wiesz np na IRC mozna banowac IP i NICK
a jak jest na forum - jeszcze nie wiem i nie chce wiedziec
chyba, ze zajdzie taka koniecznosc ...

WIĘĆ KIEDY REGULAMIN!!!!
aby nie było żadmych niscisłości?
BTW a komu on potrzebny? przeceiż sami alles wiemy co wolno a co nie by czasem ne stała się krzywda szefom cdrinfo.pl za nasze gierki słowno-cyferkowe
więć reasumując:
pytać o krzywe rzeczy wolno ale nie wolno odpowiadac PUBLICZNIE sekwencjami cyferek i literek / ale można na priva or podać linka/
i to by było na tyle bo resztę to sami załatwimy / kultura obowiązuje co nie eliminuje słownictwa uważanego powszechnie za obelżywe o ile jest używane rozważnie i z wyczuciem/
no to narka
ps na dziś jezdem myshonek warką strolowany :)

brzuszki 18.10.2002 20:41

Cytat:

cana napisa***322;(a)

pozdro

Istotnie połączenie Relanium z Piwem-rewelacja.Najszybcie działa po podaniu doodbytniczym /aż szkoda,ze tam nie ma kubków smakowych/
Brzuszek.
Pozdrawiam

TOMMYx 21.10.2002 11:42

WinXP Pro SP1

Czy zauważyliście jakieś zmiany (pozytywne bądź negatywne) po zainstalowaniu SP1 ?

TOMMYx 21.10.2002 14:21

Windows XP boot sector

... czy ktoś juz tego próbował?

Dla wyjaśnienia, zacytuję: :)

"Boot sector do zrobienia przy pomocy Nero własnej bootowanej płyty CD z Windowsem XP (i zintegrowania z nią Service Packa 1)."

Do ściagnięcia TUTAJ

Weron 21.10.2002 19:03

Re: Windows XP boot sector

Cytat:

TOMMYx napisa***322;(a)
... czy ktoś juz tego próbował?

Dla wyjaśnienia, zacytuję: :)

"Boot sector do zrobienia przy pomocy Nero własnej bootowanej płyty CD z Windowsem XP (i zintegrowania z nią Service Packa 1)."

Do ściagnięcia TUTAJ

Co do twojego pierwszego postu to mam service packa dopiero 2 dni :)
Po prostu czekalem na okazje az bede musial zarzucic instalke od nowa.
Zmian to narazie zadnych nie zauwazylem ale glownie to chodzi o te wszystkie poprawki zwiekszajace bezpieczenstwo.
Co do drugiego tak.
Tak. plyte zintegrowana z xp wypalilem od razu jak sie pokazal service pack do wersji angielskiej.Nie bylo problemu.
A po ukazaniu sie wersji polskiej zintegrowalem sp z wersja polska oczywiscie :) .
Wszystko prosto,latwo i przyjemnie. :)

BD 26.10.2002 17:31

do Radar22

prosze nie publikowac numerkow do XP

esem 27.10.2002 17:56

Już nie róbcie sobie "jaj". Trochę sami poszukajcie - wszędzie tego jest pełno! 8)

BD 27.10.2002 18:18

Cytat:

esem napisa***322;(a)
Już nie róbcie sobie "jaj". Trochę sami poszukajcie - wszędzie tego jest pełno! 8)
to moze ja sie rowniez przylacze do listy oczekujacych na przesylke
tylko nie wiem co tutaj daja :)

Weron 27.10.2002 19:04

Cytat:

BD napisa***322;(a)

to moze ja sie rowniez przylacze do listy oczekujacych na przesylke
tylko nie wiem co tutaj daja :)

Jak nie wiesz. :)Nie zartuj.Hehe.Skoro chcesz to tobie tez wysylam(xlukasowi18 juz wyslalem.).
Zgadzam sie z esemem, ze tego jest pelno.Ale....

BD 27.10.2002 21:00

Cytat:

Weron napisa***322;(a)

Jak nie wiesz. :)Nie zartuj.Hehe.Skoro chcesz to tobie tez wysylam(xlukasowi18 juz wyslalem.).
Zgadzam sie z esemem, ze tego jest pelno.Ale....

hehehe teraz juz wiem ze szerzy sie tutaj kontrabanda :)

btw zdaje sie czesc informacji jest nawet w technecie
ale to szczegol ...

kizio 02.11.2002 12:22

A może legal

A może byście zainwestowali w legala:-D

Nokia7650i 10.11.2002 09:44

Ilość załączników: 1
Legal ale nie w Polsce

Majonez 10.11.2002 12:39

troche tu posprzatalem :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:36.