Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   płyty DVD na CD-ROM'ie (https://forum.cdrinfo.pl/f2/plyty-dvd-cd-romie-11024/)

chinek 30.09.2002 21:38

płyty DVD na CD-ROM'ie

Witam.
Mam takie pytanko które mnie męczy a mianowicie czy da rady odpalić płyty DVD na zwykłym CD-ROM'ie ??:) :)

ThanatoS 30.09.2002 21:40

Nie, nie da się. CD-Rom nie obsługuje tych formatów, a przede wszystkim takiej gęstości zapisu.

/||\aster 30.09.2002 22:10

Wedlug sklepu komputerowego ADAX na zwyklym CD-ROMIE nie odczytasz plyt DvD, ALE oni maja takie nagrywarki CD-RW (nie pamietam nazwy bo ten kit sciemniali mojemu kumpolwi) ze nie odzczytasz plyt DvD ale je nagrasz na tej nagrywarce. Gdy to uslyszalem bylo jedno :-D :-D , ale co najlepsze moj kumpel w to uwierzyl i dopiero wtedy mialem niezly ubaw. Jezeli chcesz super nagrywarki wstap do Tyskiego sklepu komputerowego ADAX.
ADAX - profesjonalny sklep komputerowy, ludzie z serwisu zawsze dobrze ci doradza.
Ile oni juz tam kitow pociskali w tym sklepie to sie nie da zliczyc. Pozniej juz tam chodzilem zeby sie posmiac, zaciagalem rady jaki sprzet kupic i wogole, ale byl ubaw.

chinek 30.09.2002 22:12

A jakby tak przy pomocy jakiegoś oprogramowania (chyba że różnica polega na rodzaju lasera)

tomgoo 30.09.2002 22:17

Cytat:

chinek napisa***322;(a)
A jakby tak przy pomocy jakiegoś oprogramowania (chyba że różnica polega na rodzaju lasera)
chłopie inne oprogramowanie:-D :-D :-D :-D
doprowadzasz mnie do śmiechu.
W dvd jest całkowicie inna optyka.;) :-D :-D

ThanatoS 30.09.2002 22:19

Cytat:

chinek napisa***322;(a)
To jest kwestia sprzętowa. Kijem Wisły nie zawrócisz.:P ;)

NiEpOkOrNy 01.10.2002 17:00

jasne ze sie da !! wymontoj bebechy z dvd wstaw w obudowe cd i mozesz szpanowac ze twoj cd czyta dvd 8) ;p :) :P :-D 8)

Nikita_Bennet 01.10.2002 18:32

Cytat:

...Pozniej juz tam chodzilem zeby sie posmiac, zaciagalem rady jaki sprzet kupic i wogole, ale byl ubaw. [/B]
ja bylem z kumplem w ogolniaku to sie raz z nim wybralem (on ze swoim ziomkiem bywali tam juz pare razy - glownie wybierali sie dla jaj) - musze prznac, ze ubaw byl swietny - glownie odpowiedzi sprzedawcow na pytania kumpla (czekalem az wyjdziemy zeby sie smiac) - ubaw byl niezly - sklep byl i jest jeszcze w ketrzynie

master00log 09.01.2005 13:07

Oczywiscie ze sie da . Sposób opracowany przez Ojca i jego znajomych mojego kumpla :) , WP potrafi , wkoncu od czegos maja technikow i inzynierow

lopus 09.01.2005 13:27

To ja znam lepsze jaja.
Syn ostatnio przyszedł ze szkoły,i mówił jak to pani od informatyki pokazywała im nosniki:dyskietki i płyty CD.Chwaliła przewage CD nad dyskietka,i ubolewała, że na razie nie mozna nagrywac na CD ale swiat idzie tak szybko do przodu, ze na pewno cos niedługo wymyslą!!!!
Syn mówił,że to tylko było zastępstwo za pana informatyka.....i dobrze ze juz konczy gimnazjum w tym roku.
Mam w domu 3 nagrywarki....a tam taki CIEMNOGRÓD..

ThanatoS 09.01.2005 17:12

Cytat:

Napisany przez master00log
Oczywiscie ze sie da . Sposób opracowany przez Ojca i jego znajomych mojego kumpla :) , WP potrafi , wkoncu od czegos maja technikow i inzynierow

Po pierwsze nie rob wykopalisk,
Po drugie jak piszesz "technikow i inzynierow" to oznacza ze zmieniaja cos w samym napedzie, a wiec koszty przerobienia CD na DVD sa wieksze niz kupno nowego.

master00log 09.01.2005 17:33

nic nie bylo przerabiane w napedzie :nie: , napisali tyko swoj firmware i sflashowali , a o wymaganiach kompa juz nie wspomne jaki jest potrzebny do prawidlowego dzialania tak spreparowanego sprzetu

Eliasz 09.01.2005 18:48

Cytat:

Napisany przez master00log
nic nie bylo przerabiane w napedzie :nie: , napisali tyko swoj firmware i sflashowali , a o wymaganiach kompa juz nie wspomne jaki jest potrzebny do prawidlowego dzialania tak spreparowanego sprzetu

:\ Bez komentarza.

kodziu 09.01.2005 20:42

Cytat:

Napisany przez Eliasz
:\ Bez komentarza.

Dokładnie... nie możliwe, przecież to trzeba soczewke/laser wymienić a nie firmware ;)

Remix 09.01.2005 23:51

Witam!

Dokladnie... takie bajki to nie na tym forum.

nimal 10.01.2005 08:55

teamt sprzed dwoh lat
jak juz odkopany to przynajmniej napisz co i jak zebysmy sie mogli konkretniej posmiac ||

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:21.