![]() |
płyty DVD na CD-ROM'ie
Witam.
Mam takie pytanko które mnie męczy a mianowicie czy da rady odpalić płyty DVD na zwykłym CD-ROM'ie ??:) :) |
Nie, nie da się. CD-Rom nie obsługuje tych formatów, a przede wszystkim takiej gęstości zapisu.
|
Wedlug sklepu komputerowego ADAX na zwyklym CD-ROMIE nie odczytasz plyt DvD, ALE oni maja takie nagrywarki CD-RW (nie pamietam nazwy bo ten kit sciemniali mojemu kumpolwi) ze nie odzczytasz plyt DvD ale je nagrasz na tej nagrywarce. Gdy to uslyszalem bylo jedno :-D :-D , ale co najlepsze moj kumpel w to uwierzyl i dopiero wtedy mialem niezly ubaw. Jezeli chcesz super nagrywarki wstap do Tyskiego sklepu komputerowego ADAX.
ADAX - profesjonalny sklep komputerowy, ludzie z serwisu zawsze dobrze ci doradza. Ile oni juz tam kitow pociskali w tym sklepie to sie nie da zliczyc. Pozniej juz tam chodzilem zeby sie posmiac, zaciagalem rady jaki sprzet kupic i wogole, ale byl ubaw. |
A jakby tak przy pomocy jakiegoś oprogramowania (chyba że różnica polega na rodzaju lasera)
|
Cytat:
doprowadzasz mnie do śmiechu. W dvd jest całkowicie inna optyka.;) :-D :-D |
Cytat:
|
jasne ze sie da !! wymontoj bebechy z dvd wstaw w obudowe cd i mozesz szpanowac ze twoj cd czyta dvd 8) ;p :) :P :-D 8)
|
Cytat:
|
Oczywiscie ze sie da . Sposób opracowany przez Ojca i jego znajomych mojego kumpla :) , WP potrafi , wkoncu od czegos maja technikow i inzynierow
|
To ja znam lepsze jaja.
Syn ostatnio przyszedł ze szkoły,i mówił jak to pani od informatyki pokazywała im nosniki:dyskietki i płyty CD.Chwaliła przewage CD nad dyskietka,i ubolewała, że na razie nie mozna nagrywac na CD ale swiat idzie tak szybko do przodu, ze na pewno cos niedługo wymyslą!!!! Syn mówił,że to tylko było zastępstwo za pana informatyka.....i dobrze ze juz konczy gimnazjum w tym roku. Mam w domu 3 nagrywarki....a tam taki CIEMNOGRÓD.. |
Cytat:
Po drugie jak piszesz "technikow i inzynierow" to oznacza ze zmieniaja cos w samym napedzie, a wiec koszty przerobienia CD na DVD sa wieksze niz kupno nowego. |
nic nie bylo przerabiane w napedzie :nie: , napisali tyko swoj firmware i sflashowali , a o wymaganiach kompa juz nie wspomne jaki jest potrzebny do prawidlowego dzialania tak spreparowanego sprzetu
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Witam!
Dokladnie... takie bajki to nie na tym forum. |
teamt sprzed dwoh lat
jak juz odkopany to przynajmniej napisz co i jak zebysmy sie mogli konkretniej posmiac || |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:21. |