Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kolekcja starego rocka - proszę o pomoc ! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kolekcja-starego-rocka-prosze-o-pomoc-11078/)

mati1700 06.10.2002 23:06

Jakiś kawałek z płyty pink floydów "Dark Side of the Moon" . Wkońcu to najlepsza płyta rockowa XX w !!!

Yahol 06.10.2002 23:00

Kiedys chcialem zrobic taka plyte, z najlepszymi utworami R&R....i co?
Rozroslo mi sie to do ok. 200 utworow, z ktorych kazdy byl wart tego by byc na liscie! Tak wiec o jednej plycie mozna zapomniec (chyba ze MP3!)
Ale na piewszym miejscu!!!!!!!!!!!
SCHODY DO NIEBA - LZ !
...a pozniej pozotale 199 utworow:-D

tomall0 06.10.2002 21:49

Re: Kolekcja starego rocka - proszę o pomoc !

Cytat:

macio.men napisa***322;(a)
Chcę zrobić prezent przyjaciółce - nagrać składanke starych przebojów rocka Polskiego i nie tylko. Więc stąd moje pytanie, co według was powinienem zamieścić na takiej komplikacji? Pewne plany już mam, na pewno:
Omega - A girl with pearl's hair
Lombard - Przeżyj to sam
Budka Suflera - Jolka, Jolka
Simon & Garfunkel - Sound Of Silence

Co wy byście wrzucili na taką płytkę? Proszę o pomoc ;)

Pink Floyd MAROONED!

Pedros 06.10.2002 07:06

Cytat:

oldgringo napisa***322;(a)

Moje ulubione.

Wczoraj udało mi się kupić Coc.Twins - Head Over Heels razem z EP'sem Sunburst And Snowblind. Ciężko teraz kupować te stare płyty.

oldgringo 04.10.2002 17:22

Cytat:

Pedros napisa***322;(a)

A pomyśl - jaką fajną składankę można by zrobić ze stajni 4 AD -
Cocteau Twins, DCD, This Mortal Coil, Lush, Colourbox, Wolfgang Press, Throwing Musses, Pixies
Mniam :)

Moje ulubione.

Macio.Men 04.10.2002 17:10

ftp nie postawie, a chciałbym bardzo, bo nie mam stałego zewnętrznego IP :(

a box mam tez drugi - 100 mb, ale wieki będziecie wysyłać i ja odbierać...

no nie wiem, pomyślę jeszcze co i jak :)

grzeniu 04.10.2002 11:07

Po prostu ustaw sobie ftp, to ci chlopaki powrzucaja co bedzie trzeba i transfer tez bedziesz mial lepszy niz z tych P2P.

Pedros 04.10.2002 10:34

Cytat:

Chłopaki, dzięki wam za to wszystko, ale jest jeden, niewielki, malutki problem - SKĄD JA TE UTWORY WEZMĘ :P Nie nie, DC nie, mam dysk 10gb i nigdzie mnie nie wpuszczą,
Kazaa - dobry transfer i kazaa? śmiesz żartować
WinMX - można sprobować...
eDonkey? - phi, nigdy się nie połączyłem, chyba właśnie teraz też proboje

coś jeszcze?

Troszku masz mały box na wp.
Ale konkretne potrzeby (również czy mp3, czy wav - w końcu jest poczta polska ) zgłoś na maila.
Dogadamy się poza forum.

Macio.Men 03.10.2002 15:57

Chłopaki, dzięki wam za to wszystko, ale jest jeden, niewielki, malutki problem - SKĄD JA TE UTWORY WEZMĘ :P Nie nie, DC nie, mam dysk 10gb i nigdzie mnie nie wpuszczą,
Kazaa - dobry transfer i kazaa? śmiesz żartować
WinMX - można sprobować...
eDonkey? - phi, nigdy się nie połączyłem, chyba właśnie teraz też proboje

coś jeszcze?

Pedros 03.10.2002 09:13

Cytat:

Dobra, pozbieram coś. Sid, to nie tylko Polski rock, sporą listę dał mi Pedros - dzięki! Teraz czekam na propozycje zagraniczne :). Chyba tego z 5 płyt będzie...to dobrze :)
You welcome :)
Pedros nie pisał o U2, The Stranglers, Ultravox... i o Metallice, Black Sabath...
Uświdomiłem sobie przy okazji, że muszę odświeżyć pamięć

A pomyśl - jaką fajną składankę można by zrobić ze stajni 4 AD -
Cocteau Twins, DCD, This Mortal Coil, Lush, Colourbox, Wolfgang Press, Throwing Musses, Pixies
Mniam :)

bgn 03.10.2002 09:07

walnij jej ( pisze fonetycznie ) "Żetem". Bedzie wniebowzieta

Pedros 03.10.2002 08:45

Re: Re: Kolekcja starego rocka - proszę o pomoc !

Cytat:

przemas napisa***322;(a)

generalnie kilka lat temu ok 6-7 a moze wiecej pojawiła się na rynku kaseta [plyta także] "jolka" to jest składanka na której znajdują się utwory o które pytasz, tak sądzę. jeśli dobrze pamiętam to było tam m.in." lombard, wilki, budka suflera, emigranci, perfect, aya rl... pamietam że ta kaseta nie wychodziła z magnetofonu...

Całkiem niedawno wyszedł taki składak "Ballady Polskiego Rocka" 3 CD i 2 CD dodatkowo chyba pirackie. Razem 5CD!:) Ale tak to ze składankami jest, że ktoś je składził wg własnego gustu. ;)

Macio.Men 03.10.2002 07:17

Dobra, pozbieram coś. Sid, to nie tylko Polski rock, sporą listę dał mi Pedros - dzięki! Teraz czekam na propozycje zagraniczne :). Chyba tego z 5 płyt będzie...to dobrze :)

-Sid-The-Rat=> 03.10.2002 07:09

pojawil sie problem zmojej strony (a wlasciwie dwa):
- nie doczytalem ze tam powinien byc rock Polski - ja polskiej muzy poza Turbo i SBB nie trawie i jestem w tym temacie zielony i jakos nie spieszy mi sie to zmieniac
- zmeczony 6 godzinami stania w kolejce do dziekanatu zasnalem przy komputerze... wiec jeszcze nic nie mam

ale tak na niezaco - bo musze biec na ta chol... uczelnie...

Led Zeppelin - na poczatek plyta II potem I potem IV i ew. Houses of the Holy
Deep Purple - plyta Deep Purple (arcydzielo!)i ew. Fireball
dla bardziej zaawansowanych Jethro tull/Passion Play lub Thick As a Brick - troche to artystyczne ale...
Pink Floyd/Wish you were here i ew. kocert PULSE - reszta floydow potem (tylko nie zaczynaj od Meddle bo Echoes to chyba ich najwieksze dzielo ale reszta tej plyty srednio strawna)
niesmiertelni Beatlesi - oni nie byli zli...

poza tym - ciezko mi mowic dalej bo sam nie chce sie ograniczac do starego rocka z ktorego to tak naprawde lubie LedZeppelin/Deep P./ Jethro./Black Sabbath - a to chyba nie jest dobre

reszty nie chce mi sei wymyslac - ale jesli sytuacja jest taka ze kolezanka juz slucha rocka tylke 'tego nowego' to moze wystarczy skombinowac starsze plyty zespolow? (dopisalbym Pearl Jam - on jakos spaja lata 70 z 90... chodz jest z 92...)

pomysle w autobusie

przemas 03.10.2002 02:12

Re: Kolekcja starego rocka - proszę o pomoc !

Cytat:

Chcę zrobić prezent przyjaciółce - nagrać składanke starych przebojów rocka Polskiego i nie tylko. Więc stąd moje pytanie, co według was powinienem zamieścić na takiej komplikacji? Pewne plany już mam, na pewno:
Lombard - Przeżyj to sam

generalnie kilka lat temu ok 6-7 a moze wiecej pojawiła się na rynku kaseta [plyta także] "jolka" to jest składanka na której znajdują się utwory o które pytasz, tak sądzę. jeśli dobrze pamiętam to było tam m.in." lombard, wilki, budka suflera, emigranci, perfect, aya rl... pamietam że ta kaseta nie wychodziła z magnetofonu...

Pedros 03.10.2002 00:41

Brzuszki - co do The Stranglers to wolę Strange Little Girl, a najlepiej + cała płyta Feline
Ale w ten sposób - wybierając na 1 płytę - pominęliśmy... KILKASET pozycji :(
Twoje kawałki też są qurczę mocne. Chyba jakoś trzeba się będzie dogadać... no bo przecież wszystkiego się nie ma ;)
Sid i ja, i ja, i mnie przyślij, i mnie... :)

brzuszki 03.10.2002 00:31

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
dotaniesz jutro rano odpowiedni liste na maila...

mam juz takie doswiadczenia - z Pink Floydow polceam Wish You Were Here (tak plyte jak i utwor...)

czy mozesz sprecywzowac czy koleznka jest totalnym ignoranetm czy slucha w tej chwili czegos innego (disco, pop, dub, ambient, 'radio') pomoglo by mi to wybrac odpowiednie 'przejscie'...

Ja też poprosze jeśli można-ciekawi mnie co zaproponujesz.
B.

brzuszki 03.10.2002 00:29

stary Rock

ja swojej nie muszę oswajać,ale zdziwiłem ją niektórymi tytułami /wybierałem głównie ballady rokowe/:
Led Zeppelin-Tengerine,
Kilka ballad Chicago i solowe popisy Petera Cetery-polecam,
Yes-Yesterday & Today,
Uriah Heep-Rain-tylko piano i vocal-perełka!
Aerosmith-Crain',
The Stranglers-Golden Brown,
Reo Speedwagon-I can't fight this feeling anymore,
Deep Purple -Love Conquers all
kilka Bad Company,
Lennon -Mother - jest tylko na singlu-powala!!!
kilka ślicznych wczesnych Jethro Tull-oj Chłopie-mi tego wyszło kilka płyt napchanych do bólu-skończyło się ślubem.
A Patrick Moraz-Grand Canyon-trochę przycięte..
a Bangla Desh-Harrisona,kurcze kończę bo się rozmarzyłem!
Pozdro dla Twojej Pani.
Brzuszek
I koniecznie
Mungo Jerry-Memoirs Of A Stockbroker!

Pedros 03.10.2002 00:28

Ilość załączników: 1
macio.men - No nie wiem jak Ty to chcesz zmieścić na jedną płytę.

Zrobiłem Ci 2 propozycje obie niestety baaaaaardzo okrojone
Pierwsza mieszana - ciężko było mi wybrać (jestem na modemie teraz)
A druga śliczna - "bardzo" stary rock polski - oryginalne wykonania remasterowane w stereo
Kwestia gustu oczywiście - może coś z tego wybierzesz :) ;) do nagrania
Tak czy inaczej - mam nadzieję, że Ci się przyda ;)

tajmin 02.10.2002 23:47

led zeppelin KASZMIR

ThanatoS 02.10.2002 22:34

Poleciłbym jeszcze Electric Light Orchestra - Here Is The News

Macio.Men 02.10.2002 22:13

Hmmm, ona słucha rocka, tak, że tak powiem, "ciągle" to tego rocka nowoczesnego, współczesnego, ale ogólnie lubi rocka, nawet bardzo. Starego też lubi czasem posłuchać, a ja chce tak zeby ten stary był "ciągle" :). Rozumiesz, Sid?

-Sid-The-Rat=> 02.10.2002 22:09

dotaniesz jutro rano odpowiedni liste na maila...

mam juz takie doswiadczenia - z Pink Floydow polceam Wish You Were Here (tak plyte jak i utwor...)

czy mozesz sprecywzowac czy koleznka jest totalnym ignoranetm czy slucha w tej chwili czegos innego (disco, pop, dub, ambient, 'radio') pomoglo by mi to wybrac odpowiednie 'przejscie'...

Macio.Men 02.10.2002 21:57

kurde, zapomniałem wpisać :) ok dzięki, but we want more :)

ale też chce żeby dziewczyna rozszerzyła swoje zainteresowania muzyczne, tak "powolutku", wiadomo jak jej dam Perfect to się spodoba, ale jak jej rzuce Pink Floyd "Astronomy Domine" (które jest świetne) to się przestraszy :), a bardzo bym chciał żeby jej się to podobało. Więc powolutku chcę ją przekonywać do różnych gatunków rocka... no nie wiem czy rozumiecie, ale licze tutaj na kilku panów na tym forum, których teraz nie wymienię, którzy z pewnością mnie rozumieją i podadzą kilka kawałków.

Aha, jak będzie trzeba to nagram i 100 tych płyt :)

grzeniu 02.10.2002 21:53

Na pewno Autobiografie Perfektu! 8)

Macio.Men 02.10.2002 21:17

Kolekcja starego rocka - proszę o pomoc !

Lombard - Przeżyj to sam

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:38.