![]() |
Nie mogę nagrać CD z muzyką
Wszystko u mnie działa OK. Mam nagrywarkę AOpen 24x10x40. Rewelacyjnie nagrywa i przegrywa. Ale ... w żaden sposób nie mogę nagrać płyty Audio z MP3. Uzywam Nero. Na razie testuje zapis na 4 roznych plytach CD-RW. Co może być przyczyną? Stacjonarne odtwarzacze audio (sprawdzalem w 4 roznych) wyswietlaja info NO DISC.
Macie jakies pomysly - o co z tym chodzi? BaQba |
hmmm
Wiec wydaje mi sie ze nie ejst to problem nagrywarki czy tez plyty cdrw..provblem pewnie tkwi w odtwarzaczu cd ktory nie obsluguje plyt wielokrotnego nagrywania..tak ejst bardzo czesto..zadko ktory odtwarzacz potrafi taka plytke odczytac..jezeli zas potrafi to napewno gdzies to jest napisane w widocznym miejscu..pozdrawiam
|
Re: Nie mogę nagrać CD z muzyką
Cytat:
|
Zaraz, zaraz.....pytanie czy nie mozesz nagrac czy nie mozesz odtworzyc tych nagranych cdrw w odtwarzaczach?
|
Dzieki za szybkie odp.
1. Nie probowalem jeszcze na plytkach cd-r. Zaraz to zrobie. 2. Pliki sie zapisuja ale nie moga byc odtwarzane po nagraniu na plytach cd-rw w stacjonarnych odtwarzaczach. By the way: 1. Jaki Waszym zdaniem jest najlepszy program do nagrywania plyt audio? Czy Nero jest OK? 2. Co mam zrobic w Nero gdy dlugosc plikow mp3 ktore chce nagrac na plytke jest np o 1 min wieksza niz pojemnosc plyty (tak jest z jedym z albumow) - widzialem w nero info ze over-... moze zniszczyc nagrywarke - Co Wy na to? |
Ustaw ten overburning i wypalaj bez obaw.
|
Quiet,
Miałes racje z tym problemem odczytu przez odtwarzacze. Przed chwila wlozylem plytke cd-rw do stacjonarnego dvd i o dziwo zaczal odtwarzac. Probuje teraz z nagraniem na cd-r. Nie ma jakiejs mozliwosci aby inne odtwarzacze odtwarzaly cd-rw? |
Overburning nie zniszczy ci nagrywarki . Możesz spać spokojnie;) . a jak go właczyc poczytaj w faq-u.
|
Cytat:
Sam wypalałem w Nero,ale spróbyje w Fuerio. |
Cytat:
tylko nie za szybko,. X4 bedzie zupelnie na miejscu |
Cytat:
dopiero od niedawna jest tak dobrze. Rzuc okiem do ksiazeczki ktora dostales z wieza - tam pisze czy cdrw moga byc odtwarzane . jak nie pisze to nie moga |
Sprawdzałem empirycznie. Wsród moich znajomych, na kilkanaście odtwarzaczy tylko jedna wieża (Philips, modelu nie pamietam) odtwarza CD-RW. Za to z CDR nie ma zadnych problemów.
|
Zacznijmy od tego ze:
zeby normalny odtwarzacz cd zaczal czytac muzyke z plyty cd-rw musisz miec do tego specjalna nagryware.Zwykla nagrywarka nie nagra ci na tej plycie muzyki tak zebys mogl czytaj ja na zwyklych cd.Sprobuj nagrac na zwyklych cd-r. |
Cytat:
-1-bzdura -2-bzdura -3-BZDURA Ta specjalna nagrywarka to chyba nagrywarka CD-RW, a takie są sprzedawane dopiero od... ...4.5-5 LAT |
Cytat:
|
Wychodzi na to, ze ja mam wlasnie taka specjalna nagrywarke - a jest nia TEAC 524E. CDRW przez niego nagrane swietnie odtwarza moje radio w samochodzie. :P :-D 8)
|
sprzęty firmy "Aiwa" już od 2-3 lat konsekwentnie odtwarzają CD-RW i to zarówno wieże jak i discmany.
|
Cytat:
Aiwa to sprawdzona firma w usa Teraz w polsce robi furore;p |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:48. |