![]() |
Dawno nie kupowalem czystych plytek. Do tej pory nagrywalem na platinum i nic zlego sie z nimi nie dzieje. Jaka teraz wybrac marke plyt? Piszecie ze Ver Pastel sa takie dobre. Czy nadal je kupowac czy moze jest juz cos lepszego (chociaz w sumie watpie biorac pod uwage ceny plyt DVD)
|
Ja widziałem w niedziele w Krakowie na giełdzie na Balickiej Verbatim Pastel w cake'u 100 szt. za 74 zł.Były Made in Japan czyli na 100% od TY.
|
nie wiem czemu ten temat nie jest w Nośnkach optycznych, no ale nic.
znalazłem gdzie są pastele do kupienia, trzeba tylko sprawdzić czy nadal made in Japan. http://www.nosniki.net/product_info....roducts_id=115 |
Cytat:
|
Jak to jest reklama, zabijcie mnie, ale www.cdrspeed.pl
|
Pastele mozna dostac w Poznaniu w Media Markt 20 w slimach za 29,90 zł.
|
Gdzie kupiłes te płytki Ed ? Obecnie Verbatim Pastel można dostac tylko na Allegro czy w Arcompie po 50 albo 100 sztuk.
Jabba |
Teraz płytki z nośnikiem TY można kupic pod marką Maxell Colour. :cool:
|
no to wykopalisko :D
Verbatim Pastel 52x cena 90 groszy http://img194.imageshack.us/img194/2...stel0fp.th.jpg tak jak kiedyś to było niebieskawa od spodu http://img194.imageshack.us/img194/7...lspd5hk.th.jpg palona 32x http://img194.imageshack.us/img194/3...robe2wv.th.jpg |
Mój brat kupił za 1.57 zł, ale 24X. :P
|
cena pastel po 15,90/10szt
w mediamarkt we Wroclawiu
|
Ja dzisiaj kupiłem w MAKRO 10xSLIM VERBATIM Pastel Disc x32 700MB za 1,8 pln/szt. Cena może nie jest rewelacyjna, ale u mnie w sklepach są po 2,2 pln i to x24.
:) |
Re: Verbatim Pastel disc
Cytat:
|
Cytat:
================================= Pozdrv Micio www.piatal.prv.pl gg: 2543258 ================================= |
chwali sie chwali ..ale co wy na ten post z RÓZOWYMI jednostkami ? jesli ktoś nie zauwazyl .. lub z lenistwa nie przeczytał to radze tam zajrzec :)
|
A jeszcze parę dni temu były po 19 zł/10szt (Ostrobramska). Z kolei w Carrefour Wileńska są po 17,90 :)
|
w Warszawie w Media Markt tez jest promocja - 15.9 za 10 sztuk:P
I z tego co widzialem to maja tego duuuuuuzo. Wyglada na to, ze Pastele juz niedlugo beda ogolnie dostepne:) |
sayan napisa***322;(a)
Media Markt Wrocław - 1,59zł Makro Wrocław - 1,57zł Moja Dziura - 2zł :( Warszawa => Giełda - 1,59zł :) Piękna cena, piękna płytka :D |
Media Markt Wrocław - 1,59zł
Makro Wrocław - 1,57zł Moja Dziura - 2zł :( i cą naprawde dobre :) |
No to ja polecam M1 w Krakowie, Pastele sa po 1,59 zł ....
Cena calkiem pyszna:-) |
Re: Re: Verbatim Pastel disc
Cytat:
|
Re: Verbatim Pastel disc
Cytat:
|
Cytat:
|
super
Verbatim jaki by nie byl to bedzie najlepszy!! takze kupuje je jak mozesz i nagrywaj na nich na bank nie bedziesz zalowal!!
================================================== =================== pozdrv Micio www.piatal.prv.pl gg: 2543258 ================================================== =================== |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Które Verbatimy są lepsze? Pastel, Metal Azo czy Super Azo?
|
Ale sie dzisiaj ucieszylem jak wszedlem do sklepu a tam paste(y)lki leza, pytam po ile... 2,60zl... yyy co tak drogo? no nic, biore 1 do sprawdzenia.. ide do nastepnego sklepu 10 metrow dalej... pastelki po 2zl... no tak to juz lepiej, wzialem wieksza ilosc.
wielbie ;) plytki od Taiyto (albo jakos tak) Corporation, TDK Ultra Reflex (z niebieskim spodem) tez od Taito (;)) i swietna sie sprawowaly na mojej konsolce (a wybredna jest strasznie) |
Cytat:
|
Tylko gdzie te cholerne pastele dostac? w moim miescie (koszalin) na prozno ich szukac. nie wiem, moze sie kiedys pojawia.
a moze daloby sie w jakims sklepie i-netowym zamowic? co prawda zamawianie plytek przez net to chyba nie najlepszy pomysl ale w akcie desperacji moglbym sie zdecydowac. zna moze ktos taki sklep? |
Cytat:
|
Cytat:
|
dlaczego pastele są tylko w slimach...buuuuuuu......do cdaudio takie pudełka są niepraktyczne...:(
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
W gliwicach
zaraz za GCH kupuja chyba cale Gliwice :) 1,40 same cdki (Verb) 700MB, bez zadnego pudelka, DataLife , 24x ale pala sie 40 (40125W) :). Kupowalem tez Platinumy po 1,10zl ale te 30 groszy za jakosc na jednej cd moge zaplacic.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Pastele są lepsze od AZO. Nie tak znowu wiele, ale lepsze. :) Idealne do wszystkich nagrywarek. :)
|
Cytat:
Czyli jednym słowem warto je kupować? A jak się mają Pastele do Azo jeśli chodzi o jakość? |
Cytat:
Mi bardziej się podoba Colour. Tak czy inaczej, u mnie Pastel'e są po 2 pln w slim'ie :( |
Re: ta
Cytat:
|
Ja kupiłem od goscia na giełdzie. Ale widziałem w tej samej cenie w Carrefour przy ulicy Rozdzienskiego i w Makro.
|
ehe
1.48????? do diabla:> u nas sa po 2 zeta na gieldzie mozna kupic za 1.60
|
@ Rendar : nie Color, ale Pastel.
@ Sebastian : A gdzie ? Bo u mnie po 1.95 :'( |
Po ile kupujecie te płytki ? Ja dałem ostatnio za Verbatim Pastel 1,48 za sztuke (w slimach).
|
Cytat:
Jeśli dobrze myślę i chodzi o kolorowe, to mi udało się wypalić 800mb Pozdrawiam |
ta
no i do audio sa naprawde za***iste
|
Zapewniam, że jeśli nie podoba Ci się ich wygląd, nie ma on nic wspólnego z ich jakością. :) Palą się po prostu wspaniale. :)
|
Ostatnio ogladalem je na gieldzie ale ich wyglad nie wzbudzil mojego zaufania...no i jeszcze udalo mi sie trafic metal azo wiec na razie wzialem na wstrzymanie, ale mysle ze to one wlasnie beda teraz w standardzie bo metal azo juz wychodzi z produkcji (bo jest tylko do 16x).
|
Pastele są lepsze. 8) Naprawdę. :)
Mają tylko dwie wady : pudełko slim bez papierków i maniejszą pojemność przy overburningu. Na tamtych zwykle można 718-720 MB, na Pastelach - 712 około. Ale jeśli chodzi o jakość, są lepsze. No i nie sprawiają kłopotów w LiteOnach, a z tamtych, te Super AZO niestety sprawiają. |
Verbatim Pastel disc
Czy ktos moze mi powiedziec czy Verbatimki pastel disc 24x 700 mb to jedne z lepszych verbatimek?
Jak one wygladaja w stosunku do Verbatim matel i super azo. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:54. |