Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   LG, Memorex czy Platinum? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/lg-memorex-czy-platinum-11576/)

niceboy 16.10.2002 14:51

LG, Memorex czy Platinum?

Mam do wyboru szybkie kupienie dzisiaj opakowania (50 szt.) CDR 700 MB: LG, Memorexów lub Platinum - w identycznej cenie... W jakiej kolejności powinienem się decydować? Sorry że nie sprawdzam czy temat już był ale przed chwilą się dowiedziałem i muszę się pośpieszyć z wyborem (ilośc ograniczona)... Pozdrawiam

sayan 16.10.2002 15:02

.. ja wybrałbym Platinum :)

sprawdzone .. a na Lg nie nagrywałem

Plemnik 16.10.2002 15:12

A ja bym bral LG - Platinum nie jest pewne jesli przed zakupem nie mozesz sprawdzic producenta plyty (robi je kilku producentow) - trafisz na Riteka bedziesz mial ekstra plyty za male pieniadze ale jak trafisz na gorszego producenta...

LG przynajmniej te sprzedawane w szpindlach po 10szt (LG 24X [bez napisu Road to Korea na plycie]) to identyczne plyty jak Verbatim Datalife (zwykly) wiec chyba nie sa badziewne i nie ma ryzyka.

tomgoo 16.10.2002 15:25

moim zdaniem Platinium

DJ_LukBoj 16.10.2002 15:37

To zależy jeszcze na jakim sprzęcie nagrywasz ?
Bo niektóre nagrywary nilubią pewnych płyt itd. i jeszcze zależy od prędkości z jaką nagrywasz !!!

Druss 16.10.2002 16:00

Ja bym bral Memorex, 5 lat temu na nich nagrywalem, byly wtedy jeszcze samsungi takie zolte wtedy z niebieskimi napisami, ogolnie byly dobre, mialem zlote i niebieskie obydwie sprawialy sie jak najlepiej, polecam bo platinum zalezy na jaka partie trafisz jakiego producenta, a lg, no od lg to powiem ze powinny byc napewno lepsze.

niceboy 16.10.2002 16:14

dzięki za dotychczasowe odpowiedzi

okazało się że do 17.50 mam czas, a potem muszę podjąc decyzję... a nagrywarka to TEAC 516EB.

Druss 16.10.2002 16:19

A kolesjnosc powinienes wedlug mnie obrac taka Memorex, Lg, Platinum.

niceboy 16.10.2002 17:59

dzięki za wszystkie rady

Postawiłem na Memorexy... Wypaliłem ich już kilkadziesiąt i wszystkie były OK, zaś z Platinumów (aczkolwiek było ich trochę więcej) kilkanaście musiałem wyrzucić... bez sprawdzenia producenta jednak zbyt wielkie ryzyko. Płyt LG nie znam... może kiedyś... :) A propos tanich płyt... nagrałem też kilkadziesiąt płyt Vision kupionych w niemieckim MM i wszystkie były OK. Mogę śmiało polecić...
Pozdrawiam

DJ_LukBoj 16.10.2002 18:16

Re: dzięki za wszystkie rady

Cytat:

niceboy napisa***322;(a)
Postawiłem na Memorexy... Wypaliłem ich już kilkadziesiąt i wszystkie były OK, zaś z Platinumów (aczkolwiek było ich trochę więcej) kilkanaście musiałem wyrzucić... bez sprawdzenia producenta jednak zbyt wielkie ryzyko. Płyt LG nie znam... może kiedyś... :) A propos tanich płyt... nagrałem też kilkadziesiąt płyt Vision kupionych w niemieckim MM i wszystkie były OK. Mogę śmiało polecić...
Pozdrawiam

Mam tą samą nagryware co TY ichyba też bym tak zrobił (może jeszcze nad LG bym się zastanawiał) ale INUM bym napewno nie wziął bo mi nie leżą pod tą nagrywarą((

Laser 16.10.2002 19:25

Witam !

W sumie to tesh bym postawił na MEMOREXY w końcu to amerykańska firma je firmuje i badziewnia czy odpadów wrzucić za bardzo nie mogą !

niceboy 16.10.2002 20:14

prawdziwych przyjaciół

poznaje się ponoć w biedzie... lub w przypadku wątpliwości )))
a zatem dzięki za wsparcie moralne także post factum:)
Pozdrawiam

/||\aster 16.10.2002 21:39

Ja na Memorexach jade juz dlugo i szczerze mowiac zmienilem zdanie o nich, sa one niby od dobrego producenta (Taiyo Yuden), a to jest shit. Dzisiaj rano patrze na jedna plytke i widze odprysk nie duzy ale jest. Plyta byla w slime i byla dobrze traktowana.
Stwierdzilem, ze teraz nie ma wiekszego znaczenia od kogo sa plytki(nie mowcie mi o tescie seby997 bo widzialem). Teraz bede kupowal najtanszy shit, jak za starych dobrych czasow:-D

ThanatoS 17.10.2002 00:50

mi Memorexy przypadły do gustu, ale RW, choć zwykłe też są w miarę dobre. Wziąłbym Memorexy.

TOMMYx 17.10.2002 01:06

A jaka była ich cena ?

niceboy 17.10.2002 07:05

niestety, dla mających możliwość kupowania na giełdzie chyba niezbyt interesująca... ale w mojej "metropolii" dalej atrakcyjne 1,1 PLN/szt.

sayan 17.10.2002 13:46

a ja mam LG 35gr/sztuka :) na rolce pakowane po 10 sztuk

qmpel z hurtowni przywozi :) :) :)

Stef 17.10.2002 16:58

Ja nagralem duzo plyt LG i jeszcze zadnej nie wywalilem. czyli jetsem z nich zadowolony. Ale memorexy sa wg mnie troche lepsze niz lg, wiec nie zastanawialbym sie nad nimi i je wybral.
A co platiniumow...
tak jak mowili przedmowcy, czasem dobre innym razem gorsze...... lezy od producenta...

epol 17.10.2002 20:54

Platinum

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:59.