![]() |
LG or Lite ON
Witam
Ktora wybrac LG 48 x czy lite on-a 48 x ? , a moze to porownaywalne sprzety ?, co doradzicie Pozdrawiam |
zalezy o ktorym liteonie myslisz, bo sa cztery 48:
48125W 48125S 48126S 48246S z czego dwa ostatnie da sie zmienic na naped 52x 52246S a niedlugo moze i na 52326S :) |
Re: LG or Lite ON
Cytat:
8) |
Re: Re: LG or Lite ON
Cytat:
|
LITEON RULEZ
|
Cytat:
|
Cytat:
ale napewno lg ;) |
Cytat:
Tak czy inaczej LiteOn napewno nie RULEZ :) :-D Poczytaj sobie posty typu: "problem z Liteon (...)" :P ;) |
Cytat:
albo topic dlaczego narzekacie na sprzet lg:-D |
Cytat:
A tych postów apropos LG jest przynajmniej 5 razy mniej niż tych apropos LiteOn :) :P |
skąd wiesz, że można zmienić?
Cytat:
|
Cytat:
ale skończmy się kłucić bo tylko nabijamy sobie posty a to powadzi do niczego . i tak wiem że g jest do dupy . i wiekszosc urzytkowników forum by mnie poparła.:P |
Cytat:
A tak na marginesie - przecież się nie kłócimy, tylko wymieniamy swoje opinie na pewien temat ;) :-D |
Re: skąd wiesz, że można zmienić?
Cytat:
biosy od modelu 52 sa tutaj http://liteon.notrix.net/ ja LG mialem 2 lata i stwierdzam ze zostaje daleko w tyle za litkami jesli powstanie jakis nowy standard zapisu to litek na 90 wprowadzi go w biosach swoich wypalarek LG napewno nie |
LITEON jest lepszy od LG mimo zbliżonej ceny więc nie ma się co zastanawiać tylko brać litka;)
|
proponuje zeby tutaj wypowiadali sie ludzie którzy mieli i LG i LiteOn ?
ja niemialem LG wiec sie nie wypowiadam :) |
Kup Yamahe F1 i bedzie po klopocie i po dyskusji toczonej n-ty raz.
|
oczywicie LiteON
:cool:
składam kompy i z doświadczenia wiem ze LG to kiszka jakich mało na rynku.. ostatnio zje..psuł mi się LG wysłałem go do Warszawy na ulice Domaniewską, i co?? i przyszedł nie dość ze starszy model to jeszcze taki, który wogóle płyty nie chciał czytać płyt, już nikt mnie nie przekona do LG, mówicie co chcecie, moje doświadczenia są takie a nie inne. druga sprawa to serwis LG - bez komentarza. Nie polecam LG. Nigdy nie byłem miłośnikiem LiteOn ale nie mam z tym napędem problemów, a to się chyba najbardziej liczy.. Jeśli macie inne doświadczenia to piszcie... |
Ja bym wybrał LiteON. Powód - bardzo dobrze radzi sobie z zabezpieczeniami a do LG kilka razy się mocno zraziłem.
|
Ja jestem bardzo zadowolony z mojego Litka. Nie sprawia zadnych problemow a plytki (nagrywane x40)sa odczytywane na innych kompach bez zadnych zgrzytow. Od siebie - polecalbym Lite-On'a (ale to tylko i wylacznie moje zdanie, sam zdecyduj)
|
LiteON cieńka do zgrywania na niej muzy(długi czas dostępu wprzypadku muzy)
LG wsio spox Zależy od gustu 8) |
Cytat:
|
Cytat:
czy ty wogole wiesz jak sie zgrywa muzyke na PC? liteony zgrywaja muze blyskawicznie z uzyziem systemu SMART-X |
Cytat:
|
Cytat:
Dajcie sobie spokoj z takimi dyskusjami - jak ktos ma watpliwosci to niech poczyt testy. Ja mam Liteona i go chwale a jak bym mial LG to pewnie tez bym chwalil sobie ;-) (ale juz raz mialem LG i wiecej nie chce hehehe). Generalnie najwieksze roznice miedzy napedami tych firm to a) wieksza podkrecalnosc Liteonow b) archaiczny tryb pracy LG (PIO4) i thats all... Czy kupisz LG czy Liteona pewnie bedziesz zadowolony. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
zgadzam się;) |
Cytat:
ale i tak lepiej wziac litka :) |
Bardzo mozliwe ze nie jestem na biezaco - modele z ktorymi mialem do czynienia obslugiwaly PIO4. A dla rownowagi pare zalet LG (wiekszosc - przynajmniej jak dla mnie osobiscie nieistotna ale roznie ludzie wartosciuja):
+Zazwyczaj naped cichszy +Kwestia gustu ale powiedzialbym ze zwyczajnie ladniejszy... |
A teraz tak na poważnie, bez RULEZ'ów i THE_BEST'ciaków ;)
Ja osobiście miałem do czynienia z obiema nagrywarkami tych firm.
Tak się akurat złożyło, że miałem okazję przez dłuższy okres czasu przetestować i LiteOn'ka i LG'ka. Obie x40. Ale LiteOn czasami odmawiał współpracy z niektórymi płytkami, więc należało upgrade'wać bios. LG natomiast nie miał problemu z żadną płytką, brał to, co mu siś podało na tackę :) Poza tym sam design LiteOn'a nie podoba mi się (wiem, wiem, rzecz gustu). Inna sprawa, często słyszę od klientów, że mają problemy ze swoimi litkami, fakt pewna część z nich nie ma pojęcia o kompach, a co dopiero o nagrywarkach do nich. Ale pozostałe osoby, które narzekały, 'były w temacie'. Im nowszy model, tym większa funkcjonalność napędu. Ale przecież to jest oczywiste :) Tak więc bywa różnie z tymi Litkami. Ogólnie, nie mam nic do napędów LiteOn. Jeśli zaś chodzi o LG, hm, płytki łyka wszystkie, nawet baardzo stare i porysowane ( połamanych i mokrych nie sprawdzałem ;) ). Design LG'ków jest bardzo przyjemny dla oka, i wydaje mi się, że Napęd pracuje cicho w porównaniu do Liteon'ów. No i to nieszczęsne PIO ! Duży MINUS dla LG. Ale cóż, nie my o tym decydujemy. Mój LGx32 działa bezproblemowo (odpukać) i dzięki mu za to :) Szybszy napęd jest mi niepotrzebny, nigdzie mi się nie spieszy ;) I to by było wszystko z mojej strony :) Pozdrawiam i życzę TRAFNEGO wyboru. PS'Sorry za ewentualne błędy, ale ostatnio mało sypiam' |
Acha, a sprawę typu "LG i LiteOn a łamanie zabezpieczeń" pozostawiam bardziej zaawansowanym w tym temacie Forumowiczom.
|
Ja miałem okazję przetestować dwa Liteony (oba 40125W) oraz poczciwą 16x LG. Wiem, ze nie ma tu co za dużo porównywać bo max prędkosci obu napędów różnią się troszke ,ale odrazu powiem,że ta 16 to była jedna z lepszych nagrywarek jakie miałem (działa do dziś u kolegi), natomiast Liteony padły oba - jeden wypalił około 400cd, drugi jakieś 20. Wiem, że miałem pecha na Litki, ale nie zmienia to faktu,że zraziłem się co do jakości tych nagrywarek. Trudno wypowiadać mi się na temat 40 LG poniważ znam je tylko z testów na stronach www, ale wydaje mi się ,że są porównywalne do 40 liteona, obie posiadają dużo zalet oraz wady dlatego spór czy wybrać jedne czy drugie oraz które są lepsze pozostanie zapewne nie rozstrzygnięty. Polecam dostosowanie sprzętu do swoich potrzeb:)
|
ja uzywam litka jest naprawde dobry radzi sobie z
zabezpieczeniami bez problemow i nigdy nie mialem z nim klopotow jezeli chodzi oo awarie sprzetu:) |
Cytat:
Cytat:
no ale czy np plextor albo tak sa az takie ladne ? |
Ja tylko podalem swoje spostrzezenia bez mowienia czy Plex czy Teac sa ladniejsze... nawiasem mowiac jak dla mnie to najladniejsze sa TDK pozniej LG, Plextor a dalej -tak samo brzydkie :-D - Teac i Liteon hehehe
|
Taa Teac moze i jest brzydki .....ale ma charakter i bogate wnetrze ;)
O. |
Witam !
Stara ale obra metoda gdy ma się do wyboru dwie porównywalne rzeczy ! Bierz monetę 1PLN i jak reszka bierz LiteOn'a jak orzeł LG jak na krawedzi bierz PLEXTORA i tyle ...;) |
Cytat:
|
mam Litka i jestem z niego bardzo zadowolony (od maja), opieralem sie glownie na opiniach zawartych na tym forum. Mam chyba niezly sluch i jakosc muzyki mi pasi (skonfigurowalem poprawnie EAC:)
Polecam |
JA mam Liteona, mialem LG i uwazam ze nagrywarki tych firm sa bardzo dobre. Nigdy nie zawiodłem sie na LG i jak dotad nie zawiodlem sie na Liteonie. Jak kupisz jedna czy druga to pewnie bedziesz zadowolony.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:57. |