![]() |
Instalacja Win
Pierwszy raz mnie to spotkalo!
Po uruchomieniu instalatora Windows, ekran robi sie czarny i nic nie rusza! Co jest grane? Konfiguracja kompa chyba nie ma znaczenia? Co siada? karta graf? dyski? czy co? Tasmy zmienilem, monitor zmienilem, co jeszcze? |
Re: Instalacja Win
Cytat:
|
Re: Instalacja Win
Cytat:
Wiem, ze problemy (nie wiem czy akurat takie)wystepowaly przy instalacji XP i mialo to cos wspolnego z jakas karta graficzna. Nalezalo wtedy na czas instalacji podmienic karte na inna. |
Dowolny Windows: Me i 98SE!
Po uruchomieniu instalacji, (z plyty) pojawia sie ekran "intaluj" wciskam "enter" i mam czarny ekran! i STOP! Konfig: Athlon 750, Karta graf - jakis Gforce z duzym coolerem - chyba 64MB? 256RAM Bios - egzotyczny - dla mnie - nie pamietam! |
Cytat:
|
Zbieram informacje!
Mam 1 monitor, 1 klawiature, 1 mysz, 2 komputery, albo moge byc na forum , albo kombinowac przy 2 kompie! |
Cytat:
Kumplowi to pomoglo jak mial cos z karta graficzna. A wymieniales ostatnio cos w kompie? |
Chyba: karta graficzna i CDroom?
To nie moj komp! |
Nie wiem czy to cos ma do rzeczy, ale powiem. Gdy majstrowalem przy kompie (podlaczalem HDD) to gdy skonczylem i chcialem zaloczyc kompa to sie nie dalo, mianowicie byl czarny ekran i pikalo cos w kompie. Nie wiem czemu ale pomoglo wyciagniecie kosci RAM i wlozenie je odwrotnie (bylo 1-1 2-2 a dalem 1-2 2-1 czyli zamienilem sloty). Jeszcze dawniej cos mi sie z kompem stalo i gdy go chcialem zaloczyc to bylo to samo ale pomoglo docisnieie tasmy IDE do HDD. Wiem ze nie na temat ale nic wiecej nie moge pomoc.
pozdrawiam |
Cytat:
Proonuje sprawdzic wkladajac inna. |
Moje propozycje:
- sprawdzic w BIOSie czy nie jest wlaczona opcja o nazwie "boot ector virus protection" lub jakos tak - nie pamietam - chodzi i wylaczenie mozliwosci podmiany MBR dysku a instalacja Windozy tego wymaga - podmienic karte graficzna na inna - sprawdzic RAM - uruchomic instalacje z nieudokumentowanym parametrem /IS tzn wpisac: SETUP.EXE /is - powoduje to pominiecie scandiska i zignorowanie bledow na dysku ... koniec pomyslow |
Spotkałem sięz tym samym problemie przy instalacjii WIN 98 SE na moim kompie.(K7S5A , Durak 1000, Ge force 4 MX440, Maxtor D740-6l 60GB,512 PC 2100 DDR RAM)Okazało sie że instalka nie rusza nawet po wpisaniu SETUPCOR.exe musiałem zmienić grafike na s3 virge. Problem u mnie polegał na tym że po wpisaniu setup i wyświetleniu kilku wierszy instalacyjnych w czasie gdy miałem nacisnąć enter aby scandisk sprawdził dysk. EKRAN robił sie czarny i nic sie nie działo.:(
|
ja tez mialem taki klopot wystarczylo zmienic karte graf. i wyjac 1 kosc ramu a pozniej po instalacji wlozyc jak po staremu dograc stery i ladnie pieknie dziala do teraz 8-)
|
Cytat:
|
Karta graficzna:'(
Po wymianie ruszylo! Win 98SE zainstalowal sie, ale nie mozna zainstalowac sterownikow grafiki - podaje komunikat- "Blad ochrony systemu" (( |
tez takie cos mialem :'(
|
Właśnie walcze z notebookiem i miałem rózne inne śmieszne komunikaty, np. nie chciał mi bootować z płyt które bootują na dużym kompie itd. Pomogła dopiero chamska interwencja tzn. start instalatora(98) z potwierdzeniami a potem instalka xp.....
grr. jak ja nie lubie być uczynny(przez to ustrojstwo zarwałem sporo czasu) |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:39. |