![]() |
Cytat:
|
Cytat:
Wymieniamy tylko swoje spostrzeżenia na temat konkretnych produktów dostępnych na polskim rynku. Ja osobiście lubie litki, schodzą jak ciepłe bułeczki, tylko że za dużo reklamacji, co czasami przyprawia o ból głowy. LG tez lubię, również schodzą jak ciepłe bułeczki, ale reklamacji jest mniej. A doradzam Teac'ki, droższe, ale praktycznie raklamacji jest tyle, co Świąt Wielkanocnych w roku ;) :) |
Rozbrykaly sie dzieciaki, co Sid? hehehe Ludziska dajcie spokoj... porownywalne firmy. Awaryjnoscia sie nawzajem nie straszcie bo prawda jest taka ze wszystkie napedy potrafia sie zepsuc. Podobna dyskusja juz ostatniu tu byla radze poszukac. W skrocie:
Liteon oferuje UDMA i to jest jego bezsprzeczna zaleta wzgledem LG. Niestety jest glosniejszy i brzydszy (kwestia gustu), za to wszelkie 'upgrade' sa ladnie rozpisane i nie ma problemu z wszystkich napedow jakie aktualnie sa dostepne zrobic X48. Aha ktorys z was stwierdzil ze sa problemy z uzyskaniem gwarancji 2 letniej na Litka - bzdura. Co ma Liteon do tego ze niektorzy sprzedawcy ulatwiaja sobie zycie kosztem klientow? Poza tym Liteon ASFAIK kopiuje Securoma... |
chlopaki - spokoj!
dosc - bo zaczneicie zaraz sobie do gardel skakac! kazda sroka SWOJ piecyk chwali - to normalne kazdy piecyk ma swoje zalety i wady i kazdy chce byc 'naj' i wszystko jest ok. kiedy konczy sie na mowieniu ze to JA jestm 'NAJ' bo mowienie ze to ON jest 'beee i fuuu' piekne juz nie jest wiec pax panowie, pax |
Cytat:
|
Cytat:
Z tego co wiem (a wiem, bo sam sprzedaję) to LiteOn wcale nie jest takim mało awaryjnym sprzętem. I zapomniałem jeszcze dodać - LG ma 8MB bufor i 24 m-ce gwarancji bez żadnej łaski :P |
Tylko nie Samsung!! Ja sam wymieniealem 3 razy w cigau 1,5 roku.... za kazdym razem dostalem nowy sprzet, ktory dziala gora 2 miesiace (przy malym wykorzystaniu - 2-3 plyty tygodniowo...)
|
Cytat:
narka |
i jeszcze liteon ma tryb udma
a także jest mała awaryjność tego sprzetu a o lg każdy wie:P |
Cytat:
Tomgoo , zapomniałeś dodać, że LiteOn'y NIE dają sobie rady z Securomem. A co do cichej pracy - to chyba masz szczęście. Bo normalnie LiteOn'y nie są cichymi napędami. Reasumując, nie wymieniłeś zalety, którą ma LiteOn, a której nie ma LG. 8) |
wszystki te cechy ma tez lg...
|
Cytat:
szybki odczyt ścieżek audio zapis w trybie DAO-RAW odczyt i zapis CD-TEXT'u odczyt/zapis płyt 800 MB odczyt/zapis płyt 870 MB odczyt/zapis danych subkanałowych możliwość wykonania prawidłowych kopii zabezpieczenia SafeDisc w wersji 2.51 bardzo dobra korekcja błędów overburning cihca praca nagrywarki (przynajmniej u mnie) Wsparcie dla formatu Mount Rainier |
Cytat:
Ad 2: Nie prawda, skąd Ty to wziąłeś ? Ad 3: Problemy z nim są i NIE TYLKO TO WINA UŻYTKOWNIKÓW ale także samego sprzętu. Ad 4: Mówimy tutaj o nagrywarkach, tostery i suszarki zostawmy w spokoju. Moje skromne zdanie jest takie: obie nagrywarki reprezentują ten sam poziom, ta sama półka, z tą różnicą, że LG ma ładniejszy 'design'. :) PS 'Tomgoo, słabe argumenty, a większość nich wyssana z palca.' |
Cytat:
Skąd ta pewność? Próbowałeś? Jakieś dowody na potwierdzenie twojego stwierdzenia |
Cytat:
1.jest lepszy od lg 2.kopjuje najpopularniejsze zabezpieczenia nie to co lg 8) 3.problemów z nim brak albo sa ale to wina niekompetencji użytkowników(no ale przeciez każdy kiedyś zaczynał) 4.nigdy na sprzęcie tej firmy się nie zawiodłem nie to co na lg Jeszcze mógłbym napisac więcej zalet tego sprzetu.;) |
Re: Ja mam LG
Cytat:
;] |
Cytat:
|
Cytat:
|
No coz dziekuje za wypowiedzi, wiec zalozmy, ze sprzedaje LG, czemu mam kupic LiteOna?
|
Cytat:
a ja mam w jednym komputerze, objawy te same co wyzej, rozpedza sie jak Syrena, nie przegapie jak pracuje- wszyscy slysza. Czytac to mi tam czyta, nie wyrzucam, bo rzadko potrzebuje go uzyc |
Nie da się zrobić upgredu na LG z 40x na 48 na 100%
|
Re: Ja mam LG
Cytat:
ale kumpel .. moze miec wypalare np. 8x :) :) hehe .. Szybciej nie znaczy lepiej :) |
czy ja wiem lg na samsunga wkoncu to jedna i ta sama dolna półka:-D
nie lepiej wziasc liteona 40 poszukac gdzies i tanio go kupic i sie wcale na nim nie zawiesc? |
Ja mam LG
8) Ja mam LG 40.... (cos tam) i dzial mi rewelacyjnie. Nie mam za duzego porownania z innymi, ale qmpel ma jakas inna nagrywarke i w porownaniu z moja to szajs. Na wszystkich stanowiskach w firmie zalozylem teraz LG(nagrywarki) i jestem bardzo happy. Plytke muzyczna (z mp-trojek) nagrywa w okolo 2,5-3 min, podczas gdy qmpel robi to w 10. Wg mnie to jest roznica.
Pozdrawiam |
Cytat:
i jeszcze dobre monitory a co do wypałek to ja nie narzekam na swojego szajsunga /sw216b z q001 bo te nowsze mi się jakosc nie bodobały biosiki/ i wymieniać na szybszego już nie zamierzam bo po co? czy wypalał 7 minut czy 10 czy 3 to jest mi obojetne ( a audio zawsze wolno wypalam sd2 zresztą też) /a tyle co on płyt wypalił to z zgodnie z opiniami o trwałości szajsungów to już parę razy nie powinien żyć ( i do tego był uzywany przez parę miesięcy intensywnie jako normalny czytnik bo markowy dvd obie świat zwiedzał a next czekamłem na inny :)/ wszystko zależy od potancjalnych mozliwości zaqpionego modelu i jednostkowej trwałości / mnożyć przez współczynnik szczęścia w zaqpach ;)/ pozdro |
Cytat:
8) |
Cytat:
|
Cytat:
|
W sobote widzielem w sklepie (K-ce, ul. Rozdzienskiego) LiteOna x40 w promocji za 195 zł. I Samsung na pewno mu nie podskoczy 8) Jak dobrze poszukasz to w Piotrkowie tez znajdziesz cos ciekawego.
|
Cytat:
|
czy ja wiem... za 270-280 zl mozna dostac LiteOn'a x40...;p
|
Witam !
Spawary porównywalne - ja bym nie zmienial tylko kłopot nic chyba nie zyskasz ! |
Każdy człowiek uczy się na błędach.;)
|
Samsunga bym nie tknął.
|
nagrywarki z nizszej polki...
Bedac w naglej potrzebie wypalania pobieglem do sklepu i kupilem LG GCE8400B za ok. 250zl trudno powiedziec, zebym byl jakos szczegolnie rozczarowany, no ale jakiez bylo moje zdziwienie, gdy w ulotce midia marktu znalazlem samsunga 40x za 199zeta :( Prawdobodobnie bede mogl sie pozbyc tego LG, czy ten Samsung jest ok?
I takie pytanko przy okazji, czy da sie wgrac bios od LG48x do tej mojej 40x? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:15. |