![]() |
Działa!!!!!!!!!!! Wilkie dzieki Fantomas!!!!!! forceASPI pomogło. Zresztą wszystkim którzy dawali rady tez dziekuję!!
|
Mam nero 5.5.9.14. Nagrywarke mam jakies 2 miesiące. Zainstalowałem to nero i pochodziło pare dni a potem zawieszał sie przy przeszukiwaniu magistrali. Robiłem wtedy reinstala nero i jakos to było. Teraz jestem po reinstalacji systemu może z tydzień. Zainstalowałem sobie nero i zrobiło się dokładnie to samo. No ale teraz nawer reinstalacja nero nie pomaga. Także zmeniałem połaczenia na tasmie i nic. Nie wiem co dalej zrobic a systemu reinstalowac nie chcę.
|
Może spróbuj forceASPI - ja tego używam pod 98 (jest w centrum plików na cdrinfo). Aha, i nie wgrywaj neroaspi. U mnie ono powodowało jakieś kłopoty.
|
Jeszcze pytanie co robiles, instalowales, skoro na swiezym Win nero dzialal a skaszanilo sie dopiero pozniej.
|
jest jeszcze chamska metoda, czyli instalacja jakiejkolwiek starszej wersji na twoją (nie wiem jaką masz) nie przejmuj się komunikatem, że wersja jest starsza tylko zainstaluj.
|
Do nagrywania mam tylko nero i clonecd. Incd nie uzywam. A te aspi jest do win2000/xp a ja mam win98. Ma ktos jeszcze jakis pomysł?
|
... albo zainstaluj aspi Neronowe do pobranie w centrum plików.
|
Wywal soft do nagrywania pakietowego, jesli masz zainstalowany.
|
Czy juz nikt nie wie w czym jest błąd?? Prosze pomóżcie!!!
|
Plik instalacjyjny mam dobry bo w przeciwnym razie winrar by sie przyczepił ze jest uszkodzone archiwum. Szprzęt mam ok ram też. Po reinstalacji windowsa nero chodził jak potrzeba tylko pare dni potem coś takiego sie zrobiło i nawet reinstal nero nie pomaga a windowsa nie chce mi się znowu instalować. Na poprzednim systemie (też win98) zrobiło się to samo. Clone cd chodzi jak potrzeba więc to cos z nero. Moze ma ktos jakąś radę?
|
Coś się dzieje z pamięcią ram.
|
Cytat:
|
Wiesza się nawet przed podaniem kodu. Pare razy musiałem właczać nero znim go wpisałem. Tak więc to chyba nie wina kodu.
|
Odinstaluj to Nero i zainstaluj na nowo z prawidlowym numerkiem. Mialem podobnie - i pomoglo!
|
To nie wina taśmy. Sprwdziłem dokładnie. Przepinałem nagrywarkę(liteon 40125S) też w inne gniazda i nic.
|
U mnie była podobna sytuacja, tylko przyczynom był kabel IDE (taśma), która została nie do końca wepchnieta.
|
Dziwne działanie NERO. Pomocy !!!!!!
Nie wiem co sie dzieje ale to wygląda tak: włączam nero i czekam
pare sekund na jego uruchomienie a powinno się odrazu pokazać okno programu. Gdy juz pojawi się okno przeszukuje magistrale i w takim stanie pozostaje. Jest totalnie zawieszony tak ze dopiero ctrl+alt+del go ubija. Jeśli szybko po zawieszeniu go nie zamknę wyzej wspomnianym sposobem to zawiasza się cały system (mam win98). Jestem świeżo po reinstalu systemu bo przedtem też tak było. Daziałał przez pare pierwszych uruchomień a potem zaczął się wieszać. Próbowałem juz reinstalacji nero ,a takze instalacji starszych wersji ale dalej to samo. Clonecd na przykład działa poprawnie więc to nie może być wadliwy sprzęt. Nie działają też programy w pakiecie nero jak nero drive speed czy nero express. Wieszają się zaraz po uruchomieniu. Nie wiem co robić. POMÓŻCIE mi!!! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:20. |