Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kazaa I Transfer (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kazaa-transfer-11946/)

Ziele 28.10.2002 23:27

Hmmm.... tego to niewiedziałem że 1B=10b no ale to tylko przy przesyłaniu. Tak wogóle to 1B=8b. A jesli chodzi o pomiar predkości to używam netspeed'a. Wedłóg mnie to najlepszy predkościomierz. To fakt że to co pokazuje winda to wartości wzięte z choinki :)

Yahol 28.10.2002 23:05

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kazaa I Transfer

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)

Widze że coraz więcej ludzi myli pojęcia i chwalą się dziwnymi predkosciami. Na przykład 128kbit/s = 16KB/s a nie 2MB/s. A skoro się juz chwalic to ja mam łacze 1Mbit/s czyli 128KB/s a wewnątrz sieci 5MB/s (tak dla przypomnienia: b/s - bit na sekunde B/s - bajt na sekunde, a 1B =8b bo to dla wielu jest niestrawne).

...tak dla dokladnosci: 1B=10 bitow, bo dochodzi bit kontrolny i bit parzystosci:P
A co do transferu, to roznie, czasami przeklamania Windy, czasami siec robi takie numery, czasami trafi sie transfer z sieci wewnetrznej. Roznie :-D

Ziele 28.10.2002 22:56

Re: Re: Re: Re: Re: Kazaa I Transfer

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)

Nik sie nie kloci!
To jest jakgdyby dalszy ciag dyskusji? chwalenia sie? ile to mozna wyciagnac na swoim laczu!
Np. na 128kb/sek wyciagaja 2MB/sek!

Widze że coraz więcej ludzi myli pojęcia i chwalą się dziwnymi predkosciami. Na przykład 128kbit/s = 16KB/s a nie 2MB/s. A skoro się juz chwalic to ja mam łacze 1Mbit/s czyli 128KB/s a wewnątrz sieci 5MB/s (tak dla przypomnienia: b/s - bit na sekunde B/s - bajt na sekunde, a 1B =8b bo to dla wielu jest niestrawne).

suchy503 28.10.2002 14:10

Ilość załączników: 1
panowie a może ktoś ma napisy do tego filmu After the Storm

GOLOMB 27.10.2002 18:47

Niewie ktoś gdzie można dostać PARTITION MAGIC 8.0 na www.wanadoo.nl/tillema/ jest ale zabezpieczony hasłem...ma ktoś może jakiś program do złamania hasł ;(

Yahol 27.10.2002 17:36

Re: Re: Re: Re: Kazaa I Transfer

Cytat:

piatal.prv.pl napisa***322;(a)

ja tam mam SDi i mam transfer 10kb/s i mi z tym dobrze a wy sie klucicie nie wiem po co i o co!! leee ale

Nik sie nie kloci!
To jest jakgdyby dalszy ciag dyskusji? chwalenia sie? ile to mozna wyciagnac na swoim laczu!
Np. na 128kb/sek wyciagaja 2MB/sek!

piatal 27.10.2002 16:56

Re: Re: Re: Kazaa I Transfer

Cytat:

GOLOMB666 napisa***322;(a)

Nieprawda.Mogę to udowodnić.

ja tam mam SDi i mam transfer 10kb/s i mi z tym dobrze a wy sie klucicie nie wiem po co i o co!! leee ale

GOLOMB 27.10.2002 16:14

Z tych wszystkich filmów co sciągasz najlepszy wg mnie jest PRZEKRĘT a reszte mam perfect storm też :)

Yahol 27.10.2002 13:46

Cytat:

CO TO ZA FILM THE PERFECT STORM ?!?!?!?!??! YAHOL POWIEDZ PROSZE.
polski tytul "Gniew oceanu". Koszmarny sztorm, lodka rybacka, dramat, gina glowni bohaterowie (rybacy). Nie ma hepy endu.

GOLOMB 27.10.2002 10:39

CO TO ZA FILM THE PERFECT STORM ?!?!?!?!??! YAHOL POWIEDZ PROSZE.

Yahol 27.10.2002 09:48

Pokaz mi prawo ktore ZABRANIA sciagania plikow z sieci!!!
NIE MA TAKIEGO!!!
A to moj staly transfer z dzisiaj STALY!!!
Lacze 128/64

-Sid-The-Rat=> 27.10.2002 09:32

to co masz wpisane w win nie ma ZADNEGO znaczenia - beda cie namierzac po IP - i co jest najgorsze twoj dostawaca mimo iz moze odmowic poda RIAA czy BSA wszystkie twoje dane kiedy go tylko poprosza

GOLOMB 27.10.2002 09:30

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
NIE ZARTUJE
stwierdzielm ze mi sie to nie oplaca - kozysci sa duzo mniejsze niz straty - jednak podkreslm - ja chce wyjechac za granice, konkreteni do stanow - jakiejest tam prawo kazdy wie - wole byc czysty, bo napmierzyc mozan kazdego - co prawda przz osla najtrudniej, ale sie da...

Kazy nie uzywalem nigdy (to odpowiedz dla Sayana) wiec tu boje sie najmniej - te wszystkei skanery sieci p2p wykorzystuje wlasnie protokol FastTrack - czyli tak jakby Search z kazyy i tych jest najlatwij namierzyc - potem wystarczy pogadac z ISP i po frytkach [ciekawe jak firma tropiaca piratow dostala do reki specyfikacje protokolu z kazyy? czyzby firma grala na 2 frnty?]

modemiarza tez mozna namierzyc

nie iwem jak jest z direct connect czy prywatnymi ftp'ami - tu chba najtrudniej kogos trafic - choc wystarczy zrobic podstawiony warez a potem wszystkich wylapac

poza tym - prgaramow juz od dawna staram sie uzywac darmowych, gry pozyczam od kumpla testuje i oddaje - jesli mi sie spodoba to kupie, jesli nie - kasuje, bo po co mi archiwum?
z muza bedzie najgorzej, ale jakos sobie poradze - choc w sieci bylo tyle fajnych nagran... :(

no nic - wysiadlem, mam nadzieje ze nei za pozno

EEEE tam komu by się chciało w polsce sprawdzać kto narusza prawa autorskie.Najbardziej takie akcje są skupione w Rosjii i Prawie całej Azjii. A pozatym i tak niemam ŻADNYCH swoich danych wpisanych w WINBLOWSIE. Najwyżej XYWE. A le fakt Sciongam dużo od 2 tygodni jak już mam to łącze to niema co już sciągać wszystko mam kiedy to film scionga sie wciągu 3 h ..... I wszystkie nowości już mam. Pozatym też staram się nieudostępniać filmów i muzy. TYLKO ŚCIĄGAM .POZDROOFKA;p

-Sid-The-Rat=> 27.10.2002 09:15

NIE ZARTUJE
stwierdzielm ze mi sie to nie oplaca - kozysci sa duzo mniejsze niz straty - jednak podkreslm - ja chce wyjechac za granice, konkreteni do stanow - jakiejest tam prawo kazdy wie - wole byc czysty, bo napmierzyc mozan kazdego - co prawda przz osla najtrudniej, ale sie da...

Kazy nie uzywalem nigdy (to odpowiedz dla Sayana) wiec tu boje sie najmniej - te wszystkei skanery sieci p2p wykorzystuje wlasnie protokol FastTrack - czyli tak jakby Search z kazyy i tych jest najlatwij namierzyc - potem wystarczy pogadac z ISP i po frytkach [ciekawe jak firma tropiaca piratow dostala do reki specyfikacje protokolu z kazyy? czyzby firma grala na 2 frnty?]

modemiarza tez mozna namierzyc

nie iwem jak jest z direct connect czy prywatnymi ftp'ami - tu chba najtrudniej kogos trafic - choc wystarczy zrobic podstawiony warez a potem wszystkich wylapac

poza tym - prgaramow juz od dawna staram sie uzywac darmowych, gry pozyczam od kumpla testuje i oddaje - jesli mi sie spodoba to kupie, jesli nie - kasuje, bo po co mi archiwum?
z muza bedzie najgorzej, ale jakos sobie poradze - choc w sieci bylo tyle fajnych nagran... :(

no nic - wysiadlem, mam nadzieje ze nei za pozno

paput2000 27.10.2002 00:03

Cytat:

nie golab nei scaiga z wlasnej sieci - ma bardzo mocne lacze radiowe - i wykorzystuje jego moce do granic mozliwosci - ja mam 512kbit czyli 4 razy wolniej i mam tyle samo tylko podzeilone przez 4...

zreszta musze sie przyznac ze ostatni posuniecia panow z prewencji antypirackiej sklnoly mnie do zrezygnowania z p2p - skonczylem z mulem, oslem, kazyy nie uzywalem nigdy - dla mnei - a chce emigrowac - jest to za duze ryzyko ze mi tego nie wyciagna gdzies np. przy podaniu a amerykanska wize...

i wszystkim ktorzy wiaza swoj los z wyjazdem za granice radze sie powaznie zastanowic nad tym krokiem - dodam ze 'smutni panowie' jeszcze sie ze mna nie kontaktowali - wiec jest to samodzielan decyzja

pozdrawaim sciagaczy - ja wysiadlem...

Sid ty żartujesz, czy nabawiłeś się manii prześladowczej?

ZiP 26.10.2002 23:15

Ja też nie mogłem się powstrzymać i musiałem się pochwalić!! Nie śmiać się, okażcie chociaż trochę serca i wspomóźcie mnie dobrym łączem za małe pieniążki!

sayan 26.10.2002 22:59

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)
(((( Więcej nie zamieszczajcie takich obrazków, bo tylko robię się zły na mojego ISP. Ja też tak chcę, a mam tylko 15 KB/s:'( :'( :'( :'( :'(

niełam sie :)

ja mam tylko modemik .. max .. to 6kb
a czasami musze sie pogodzic z ... 0.5kb/s

ZiP 26.10.2002 22:56

Więcej nie zamieszczajcie takich obrazków, bo tylko robię się zły na mojego ISP. Ja też tak chcę, a mam tylko 15 KB/s:'( :'( :'( :'( :'(

Yahol 26.10.2002 22:32

Cytat:

SID. To trochę smutnie i groźnie brzmi ...... Ale ja jestem z tobą !:'( :'(

Jakos tak dziwnie! I sciagasz i popierasz!?
A namierzyc moga kazdego, na modemie tez!
I co dalej?
Jestem w glebokim niepokoju:-D ze moga mnie namierzyc:P i co?

GOLOMB 26.10.2002 22:23

Cytat:

tomgoo napisa***322;(a)

a czy jak mam modem to mnie moga namierzyć?
czy mogą tylko tych co mają stałke?
Ponieważ nie wiem czy rezygnować czy jeszcze troche sie poscigać

TEŻ JESTEM CIEKAW.

tomgoo 26.10.2002 22:21

Cytat:

nie golab nei scaiga z wlasnej sieci - ma bardzo mocne lacze radiowe - i wykorzystuje jego moce do granic mozliwosci - ja mam 512kbit czyli 4 razy wolniej i mam tyle samo tylko podzeilone przez 4...

zreszta musze sie przyznac ze ostatni posuniecia panow z prewencji antypirackiej sklnoly mnie do zrezygnowania z p2p - skonczylem z mulem, oslem, kazyy nie uzywalem nigdy - dla mnei - a chce emigrowac - jest to za duze ryzyko ze mi tego nie wyciagna gdzies np. przy podaniu a amerykanska wize...

i wszystkim ktorzy wiaza swoj los z wyjazdem za granice radze sie powaznie zastanowic nad tym krokiem - dodam ze 'smutni panowie' jeszcze sie ze mna nie kontaktowali - wiec jest to samodzielan decyzja

pozdrawaim sciagaczy - ja wysiadlem...

a czy jak mam modem to mnie moga namierzyć?
czy mogą tylko tych co mają stałke?
Ponieważ nie wiem czy rezygnować czy jeszcze troche sie poscigać

GOLOMB 26.10.2002 21:11

Re: Re: Kazaa I Transfer

Cytat:

Patrix napisa***322;(a)

Pewnie ściągasz od qumpla z własnej sieci :)

Nieprawda.Mogę to udowodnić.

Patrix 26.10.2002 18:47

Re: Kazaa I Transfer

Cytat:

nie mogłem sie powstrzymać musiałem sie pochwalić.8) Licze na waze opinie szczegulnie ZiP'a i Sid'a.narka. To jest jeden z mniejszych.
Pewnie ściągasz od qumpla z własnej sieci :)

tomgoo 26.10.2002 18:23

Cytat:

i kto z was słyszał piosenke SCOOTER-NESSAJA świetna nieprawdaż
ja słyszałem
mam ja na dysku;)

GOLOMB 26.10.2002 17:45

2MBIT/s !!!! za 70zł miesięcznie. Ps co to za fil sciongasz THEPERFECT STORM ? i kto z was słyszał piosenke SCOOTER-NESSAJA świetna nieprawdaż.

Yahol 26.10.2002 17:33

Nie wiem, na czym polega twoj zachwyt? Jaki masz transfer (bo nie chce mi sie liczyc!)

GOLOMB 26.10.2002 17:11

Kazaa I Transfer

nie mogłem sie powstrzymać musiałem sie pochwalić.8) Licze na waze opinie szczegulnie ZiP'a i Sid'a.narka. To jest jeden z mniejszych.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:01.