Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   A_p_e_l (https://forum.cdrinfo.pl/f5/a_p_e_l-12067/)

Majonez 04.11.2002 11:43

Cytat:

bgn napisa***322;(a)

a nie wzial bys sie za jakies konkretne zajecie, zamiast wymyslac kolejne unifikacje dla nas.

bgn to nie tak ze wymyslam jakies pkty regulaminu - probuje ulatwic po prostu poruszanie sie po forum wiem ze jezeli przeszkadzaja mi czyjesc podpisy w czytaniu postow to moge sobie wylaczyc ich pokazywanie i juz
a ten pkt akurat byl juz kiedys gdzies poruszony wiec po prostu tak mi sie przypomnial i dopisalem to
gdybym chcial zablokowac mozliwosc robienia dlugich podpisow to wystarczy nalozyc ograniczenie ilosci znakow i juz ale po co ja nie widze w tym zadnego rozwiazania

dlatego to co pisze to jest apel ktory mogl wystosowac kazdy z nas (czyt forumowiczow) nie zostanie to dopisane do regulaminu bo po co przeciez nie zmusze kogos do stosowania sie do tych zasad
- napisalem ten apel - mam zamiar dopisac to do faqa i tyle nie bede latal za kazdym postem i sprawdzal kto jak cytuje ale przyznaje sie ze czasami wywalam jakies cytaty jak mnie to wkurzy ;p

a co do tego zebym wzial sie za konkretne zajecie - uwierz mi mam i to sporo i nie mowie tu o zajeciach na PWr :)

Pedros :) wlasnie dlatego odsylam wszystkich do Ciebie po korepetycje w cytowaniu ;)

pozdrawiam Was serdecznie

Pedros 04.11.2002 11:26

Heh bgn - to se ne wrati (czy jak tam mówią) ;)
Nastał czas kłodek (to taki sport - wy piszecie, my zamykamy - ciekawe kumu się znudzi?) i bananów. I tropicieli.
A nad wszystkim czuwa § 12. ;)

bgn 04.11.2002 10:55

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)
dodalem pkt piaty apelu prosze zerknijcie na pierwszego posta
a nie wzial bys sie za jakies konkretne zajecie, zamiast wymyslac kolejne unifikacje dla nas.
Ah, jakie to byly przyjemne czasy kiedy Misiek wsystkim rzadzil i obywalo sie bez tych wsystkich regulaminow, zasad i tym podobnych bzdetow

Pedros 04.11.2002 09:46

Co do "po czwarte" to występuje czasem taka sytuacja, że w jakimś temacie chcę się odnieść do wypowiedzi, która była wcześniej - przed innymi odpowiedziami. Oczywiście muszę ją wtedy zacytować, bo tak jest łatwiej - mam przycisk "odpowiedz z cytatem", mam tę odpowiedź przed oczami - nie muszę pisać do kogo piszę, i wszyscy wiedzą o co mi chodzi.
Oczywiście - czy cytować całość, czy tylko część to kwestia konwencji - ale ja akurat, jak pos jest długi to robię "ciach" i po sprawie.
Co do "po piąte" to oczywiście też kwestia przyjętej konwencji, Twój pomysł jest ok - pytanie tylko, czy odpowiadającycm zechce się wchodzić w czyjś profil i sprawdzać jaki sprzęt ma pytający.

A tak na boku - te zasady mogłyby przecież być ujęte w regulaminie - prawda?

Majonez 04.11.2002 01:08

dodalem pkt piaty apelu prosze zerknijcie na pierwszego posta

Patrix 03.11.2002 19:51

dzięki juz mam

Adik 03.11.2002 19:16

Cytat:

Patrix napisa***322;(a)

Jak na nią wejść??
20 minut nad nią przesiedziałem i kicha :'(

musisz znać hasło...;)

Cytat:

ZiP / Majonez napisał:
"Tutorial by Majonez: aby zdobyć hasło, nie klikaj myszką, tylko pomyśl; nie śpiesz się również z ruszaniem kursora; jeżeli hasełko się nie pojawia, to przejdź do menu Narzędzia -> Opcje internetowe -> zakładka Zaawansowane -> włącz "zawsze rozwijaj tekst....."
the truth is out here...;)

Patrix 03.11.2002 18:48

Cytat:

lopus napisa***322;(a)

NOOOO...ja to hasło znalazłem ale mysle że ci z 997 mieliby problemy ;)

Jak na nią wejść??
20 minut nad nią przesiedziałem i kicha :'(

Majonez 03.11.2002 14:07

przyznaje sie bez bicia ze to moj dodatek ;)
ale to tak dla rozluznienia atmosfery :D

Nol 03.11.2002 12:13

A ponadto tym linkiem zapchaliście mi modem :) Tylko teraz nie wiem czy ilością danych czy zawartością. A swoją drogą, w wakacje był taki topic: "Szalejące bufory i zbyt niska prędkość". :cool: Hit sezonu. Ktoś to jeszcze pamięta?

Nol 03.11.2002 12:09

Re: www.wykaz.prv.pl

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)
[B]Strona z linkami jest dostępna pod adresem www.wykaz.prv.pl.
Zip lub/i Majonez! Wy zbereźniki! Fajne linki na samym dole... :-D

bgn 03.11.2002 10:45

Cytat:

lopus napisa***322;(a)

chyba sie mylisz, mozna by ten login i haslo wypisac na samej gorze, bo 997 jakby chcialo - to znalazlo by je bez klopotu.
Podawanie linkow nie jest zadnym przestepstwem, ani wykroczeniem, podawanie numerow tez - przestepstwem jest korzystanie z oprogramowania bez zgody autora lub producenta lub stosownej umowy , ktora rowniez moze byc faktura zakupu.

Majonez 02.11.2002 23:21

a teraz prosze o powrot do glownego tematu tej dyskusji - chyba ze juz wszystko zostalo powiedziane :)

lopus 02.11.2002 23:13

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)
chester nie wiem do czego tyczy sie pierwsza czesc Twojej odpowiedzi ale moge ustosunkowac sie do drugiej

nie sadze zeby haslo znali tylko ci ktorzy osiagna pewna ilosc postow bylo dobrym rozwiazaniem - zreszta to mija sie z celem - ktorym jest przeniesienie linkow warezowych na osobna stronke poza forum zeby juz go nie zasmiecac tym wszystkim - ZiP napisal juz co i jak wiec bawcie sie dobrze tylko cierpliwi badzcie w szukaniu haselka

Majonez 02.11.2002 22:52

chester nie wiem do czego tyczy sie pierwsza czesc Twojej odpowiedzi ale moge ustosunkowac sie do drugiej

nie sadze zeby haslo znali tylko ci ktorzy osiagna pewna ilosc postow bylo dobrym rozwiazaniem - zreszta to mija sie z celem - ktorym jest przeniesienie linkow warezowych na osobna stronke poza forum zeby juz go nie zasmiecac tym wszystkim - ZiP napisal juz co i jak wiec bawcie sie dobrze tylko cierpliwi badzcie w szukaniu haselka

ZiP 02.11.2002 22:43

www.wykaz.prv.pl

Strona z linkami jest dostępna pod adresem www.wykaz.prv.pl. Jest ona zabezpieczona hasłem (tak na wszelki wypadek), które jednak z łatwością odnajdziecie pass na stronie logowania :). Witryna jest cały czas uaktualniana - jeśli masz jakieś uwagi, propozycje, nowe linki - pisz na e-mail'a. Nie będę już wysyłać nikomu hasła z wiadomej przyczyny, ale poradzicie sobie (można rozprowadzac na pm na forum :P).

Tutorial by Majonez: aby zdobyć hasło, nie klikaj myszką, tylko pomyśl; nie śpiesz się również z ruszaniem kursora; jeżeli hasełko się nie pojawia, to przejdź do menu Narzędzia -> Opcje internetowe -> zakładka Zaawansowane -> włącz "zawsze rozwijaj tekst....."

chester 02.11.2002 21:57

Powiem krotko.Nie mam tylu postow co wy ale widze tez jedna wade.
Nie piszcie ciagle jaka wybrac nagrywarke bo to jest juz nudne!!
Niech kazdy zainteresowany pojdzie sobie na cdrinfo.pl tam ma
kazda nagrywarke opisana szczegolowo.Niech sam podejmie decyzje.
A co do tego kto bedzie mial dostep.Tutaj mysle ze nie powinno byc
zadnych "ograniczen postowych".Ja sam jestem modemowcem i trudno by mi
bylo uzyskac np.350 lub 450 postow.A chetnie bym z takiej strony skorzystal.
pozdrawiam.

Laser 01.11.2002 10:36

Witam !

Panowie spokojnie ta stronka narazie jest robiona / z tego co Zip pisał wcześniej to ma jakieś problemy /

Napewno jak dzieło zostanie ukończone to dadzą na m znać - tymczasem kożystajmy z sygnaturki Zipa, ja osobiscia przezuciłem wszystkie adresy Zipa do Ulubionych bo tak mi jest praktyczniej nish szukac posta Zipa żeby znalesć adres !

Tymczasem.

jacoob 31.10.2002 23:34

POPIERAM MAJONEZA

P.S. rozumiem że znalezione linki ślemy do ZIPa

misz_masz 31.10.2002 21:42

No właśnie jakie? I jeszcze jedna sprawa, skoro dostęp do owej strony miałby być możliwy dla Kolegów,którzy mają po ileś tam postów to możliwosć taka wydaje mi się odrobinkę niepoważna. Bo przecież wówczas każdy z forumowiczów będzie pisał co mu ślina na język przyniesie czy będzie to potrzebne czy nie. Wychodzę zaś z założenia,
że na darmo i bez powodu to nie ma co "gęby" otwierać aby tylko licznik się nabijał.
Pozdrowionka.

mati1700 31.10.2002 19:00

Cytat:

Luke napisa***322;(a)
popatrz ja nie mam jeszcze tyle, a juz mam chyba pewien staz co nie? a jak ktos ma modem to szybko mu te 150 nie przyjdzie. to bez sensu, zreszta nie wiem czemu mialoby to chronic przed organami sciagania. w koncu ta strona i forum jest o robieniu kopii bezpieczenstwa;).
jak ktoś mam modem to raczej kopii nie bedzie sciągal.Jesli ma net w dialogu to sobie nabije tą ilośc postów.Poza tym ja dalem tylko przykład i jak zwykle zostałem skrytykowany.Fajnie majonez ,że zrobiłeś stronke z hasłem ;) przynajmniej przez jakiś czas nikt się do niej nie dorwie (chodzi mi o ludzi spoza forum)

ZiP 31.10.2002 17:46

Cytat:

Monter napisa***322;(a)
Poza tym jak wróci Majonez to coś wymyślimy z tymi "linkami" (w zasadzie już prawie wymyślone)
Już wymyślone, zabieram się do kolekcjonowania linków. Chciałbym tam jeszcze wprowadzić skrypt, który po kliknięciu linka otwierałby stronę w nowym oknie, ale nie wiem jak to zrobić :(

Monter 31.10.2002 17:20

A ja stoję sobie za wszystkimi (tak wiecie... z tyłu ;p ) i patrze :D:):D

|| Pozdrawiam ||

PS. Jestem za przycinaniem obrazków, w dobrym tonie jest nie wstawianie tutaj plakatów, każdy chyba zna kombinacje PRT_SCR lub lepiej ALT+PRT_SCR.

Co do podpisu ZIP'a to OK, nie chodzi o jego wywalenie tylko może zrobienie listy 'w poziomie' i oddzielenie znakami | ??? To tylko pomysł a nie prośba - żebyśmy się źle nie zrozumieli :D

Poza tym jak wróci Majonez to coś wymyślimy z tymi "linkami" (w zasadzie już prawie wymyślone)

C_YA

paput2000 31.10.2002 10:39

Jestem przeciw, ponieważ jestem za.:-D

TOMMYx 31.10.2002 10:36

Cytat:

Ice napisa***322;(a)
Jestem za a nawet przeciw ;) ;) ;)
Plagiat !! ;p :)

Ice 31.10.2002 09:13

Jestem za a nawet przeciw ;) ;) ;)

Pawel_k 30.10.2002 21:17

Re: Niech Ci będzie :D

Cytat:

ZiP napisa***322;(a)

???????????? Ja "jadę" w 1920x1440 i nie mam problemów, bo nawet większość całych tematów mi sie mieści na jednej stronie (nawet mój podpis się mieści) :) . Jeżeli jednak macie kłopoty z pomieszczeniem mojego "podpisu" na ekranie, to go po prostu usunę i wpiszę tam coś innego :o . BTW, sądzę, że to dobry pomysł z tą dodatkową stronką z linkami do dodatków :)
(CIACH)

[/color][/size]
[/code]

sorry ale niekazdy ma 20 calowy monitor :( sadze ze 90% ludzi leci na rozdzielczosci +/- 1024/780 (ja sam lece na 1152/864) takze problemy z przewijnaiem sa :(

Majonez 30.10.2002 21:16

ZiP nie chodzilo o to zebys kasowal swoj podpis jest jedyny w swoim rodzaju tylko co rusz ktos podaje nowa stronke wiec jakbys chcial kazda dopisywac to za jakis czas bylbys chodzaca stronka warezowa :D

na PM wysylam Ci haselko na stronke i jezeli mozesz to daj odpowiedz czy masz ochote zajac sie nia bardziej :)

Majonez 30.10.2002 21:15

hehe no ladnie ladnie - ok apel pozostanie jakis czas przyklejony zeby mozna bylo go ogladac :)

stronka jest juz wstepnie zrobiona
musze jeszcze dopisac pare linkow z podpisu ZiP'a i bedzie ok

a teraz najwazniejsza czesc - proponuje aby ta stronka zajelo sie kilka osob - z mojej strony sadze iz glownodowodzacym powinien zostac ZiP ale to zalezy od niego - wybierzcie jeszcze z jedna dwie osoby ktore beda dodawaly wpisy

oczywiscie wyglad stronki jest powiedzmy w fazie beta testow i jezeli ktos sie na tym bedzie znal to moze z niej zrobic full wypas

jak to bedzie wygladac samo wejscie - zerknijcie na http://wykaz.prv.pl

Pawel_k 30.10.2002 20:46

Cytat:

Luke napisa***322;(a)
popatrz ja nie mam jeszcze tyle, a juz mam chyba pewien staz co nie? a jak ktos ma modem to szybko mu te 150 nie przyjdzie. to bez sensu, zreszta nie wiem czemu mialoby to chronic przed organami sciagania. w koncu ta strona i forum jest o robieniu kopii bezpieczenstwa;).
od "innego" softu sa "inne" serwisy ;) ew. sieci p2p :)poza tym po co zasmiecac takimi rzeczami serwis? wg mnie linki na forum (w wiadomosciach)w zupelnosci wystarcza :cool:

oldgringo 30.10.2002 20:16

Majonez, dla Ciebie wszystko.8)

ZiP 30.10.2002 20:11

Niech Ci będzie :D

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)
...
po trzecie - to juz taka propozycja ode mnie - naszla mnie po przeczytaniu kolejnego pytania o stronke z "dodatkami" ;) i jednej z odpowiedzi zeby ZiP dopisal do swojej kolekcji - jak tak dalej pojdzie to trzeba bedzie 5 minut przewijac zeby przejsc miedzy odpowiedzia zipa i nastepna :D - moze zrobimy jakas stronke na ktorej bedziemy dopisywac kolejne adresy www - moge poswiec jedna ze stronek zalozonych przeze mnie - juz jej nie uzywam - i powiedzmy zrobie podwaliny pod to i dam dostep ZiP'owi i jeszcze kilku osob ktore bede sukcesywnie dodawac przydatne linki co Wy na to?
...

???????????? Ja "jadę" w 1920x1440 i nie mam problemów, bo nawet większość całych tematów mi sie mieści na jednej stronie (nawet mój podpis się mieści) :) . Jeżeli jednak macie kłopoty z pomieszczeniem mojego "podpisu" na ekranie, to go po prostu usunę i wpiszę tam coś innego :o . BTW, sądzę, że to dobry pomysł z tą dodatkową stronką z linkami do dodatków :)

Jakby co, to poniżej zamieszczam gotowy kod (sprawdźcie przez "odp z cytatem"). Swojego podpisu pod postami na razie nie będę zamieszczał.

TOMMYx 30.10.2002 19:50

Cytat:

mati1700 napisa***322;(a)
Może warto by jeszcze wprowadzić coś takiego ,że dostęp do "bazy softu" będą mieli tylko Ci którzy mają jakiś starz.Czyli hasło otrzymywać będą dopiero Ci którzy mają np. 150 postów.Uchroni to przynajmniej częściowo przed organami ścigania (ciekawe czy będzie chciało im się tyle postów napisać aby otrzymać akcess?).Napiszcie co o tym myślicie?
Mati, a może lepiej zrobić od 350 albo od 400 postów ??
Wtedy na 100 % nie będzie żadnych 'szpiegów'.
Albo po co się bawić w drobnostki - od 1000 postów i już. :D

Nieee, to jest bardzo zły pomysł.

Luke 30.10.2002 19:30

mati1700 30.10.2002 19:21

Może warto by jeszcze wprowadzić coś takiego ,że dostęp do "bazy softu" będą mieli tylko Ci którzy mają jakiś starz.Czyli hasło otrzymywać będą dopiero Ci którzy mają np. 150 postów.Uchroni to przynajmniej częściowo przed organami ścigania (ciekawe czy będzie chciało im się tyle postów napisać aby otrzymać akcess?).Napiszcie co o tym myślicie?

Luke 30.10.2002 18:56

nooo...ja bym to lepiej wymyslil, ale jak na ciebie to moze byc;)

lopus 30.10.2002 18:18

Zgadzam sie z Majonezem ale nie będę już go cytował tutaj tak jak prosił :)

tomgoo 30.10.2002 17:37

Re: A_p_e_l

no coż ja piszę sie na to;)

Laser 30.10.2002 16:20

Witam !

Może być ... ale minie trochę czasu jak się wszyscy przestawia - to musi wyjsc z nawyków które mam od lenistwa ;)

TOMMYx 30.10.2002 15:21

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)
Z racji tego ze krece sie (...)
Jestem ZA, a nawet przeciw ;)

Pedros 30.10.2002 15:09

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)

po pierwsze primo
po drugie
po trzecie

Stoi.

+++LeWaP+++ 30.10.2002 13:15

Czemu nie :)

ALT + PRINT SCREEN = kopiuj do bufora aktywne okno

można jeszcze włączyć np. photoshopa zapisać to w jpg/gif z opcją dla sieci web, wybrac paletę kolorów ... :) a może w odcieniach szarości... a może gif optimizer :)

czasami po prostu się nie chce lub nie ma czasu na taka zabawę

ALE OK

ThanatoS 30.10.2002 13:03

No cóż, kiedyś musiało to nastąpić, zgadzam sie z tymi punktami.:P

cana 30.10.2002 12:56

pasi alles
a haselko rozprogagowac przez PM
narka

Yahol 30.10.2002 12:37

[QUOTE]Majonez napisa***322;(a)
[B]
po pierwsze primo :) - prosze o zmniejszanie screenow zarzucnych jako zalaczniki

Baardzo sluszna uwaga!

po drugie - o wykorzystywanie maili lub privow czyli PM do kontaktowania sie

To wydaje sie dosyc oczywiste, kontakty tego typu, wylacznie na priv!

po trzecie - moze zrobimy jakas stronke na ktorej bedziemy dopisywac kolejne adresy www - moge poswiec jedna ze stronek zalozonych przeze mnie - juz jej nie uzywam - i powiedzmy zrobie podwaliny pod to i dam dostep ZiP'owi i jeszcze kilku osob ktore bede sukcesywnie dodawac przydatne linki co Wy na to?

A bedzie link, ze strony forum na te stronke? Warto miec to pod reka w kazdej chwili! Oczywiscie linki sprawdzone i opisane! Bez zadnych "dodatkow"!

PS: przyszlo mi do glowy, ze stronka moze miec haselko dla forumowiczow (obcym wstep wzbroniony:-D )

mati1700 30.10.2002 12:30

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)
Z racji tego ze krece sie troche wiecej po forum zauwazylem pare rzeczy ktore utrudniaja lub przeszkadzaja w czytaniu postow
W zwiazku z tym mam pare malych propozycji/prosb mam nadzieje ze sie ustosunkujecie do nich i ew dodacie cos od siebie

a zatem
po pierwsze primo :) - prosze o zmniejszanie screenow zarzucnych jako zalaczniki - jak ktos walnie 1024x1024 no to troszke ciezko zobaczyc o co mu tak na prawde chodzi i trzeba sie scrolami meczyc - jezeli chcecie zrobic zrzut tylko aktywnego okna to polecam uzywanie kombinacji ALT + PRINT SCREEN jezeli czegos innego to przytnijcie obraz tak aby pokazac na czym wam zalezy a nie caly swoj pulpit

po drugie - o wykorzystywanie maili lub privow czyli PM do kontaktowania sie w "roznych" ;) sprawach - PM i maila przeciez Wam nie skasuje :) - chodzi mi glownie o posty w ktorych nagle pojawia sie 20 postow o tresci "ja tez" "mi tez" "doszlo" "nie doszlo" - zalatwiajcie to poza forum bo taki post sie ciezko czyta i i trudno wylapac gdzie cos jest konkretnego zapisane

po trzecie - to juz taka propozycja ode mnie - naszla mnie po przeczytaniu kolejnego pytania o stronke z "dodatkami" ;) i jednej z odpowiedzi zeby ZiP dopisal do swojej kolekcji - jak tak dalej pojdzie to trzeba bedzie 5 minut przewijac zeby przejsc miedzy odpowiedzia zipa i nastepna :D - moze zrobimy jakas stronke na ktorej bedziemy dopisywac kolejne adresy www - moge poswiec jedna ze stronek zalozonych przeze mnie - juz jej nie uzywam - i powiedzmy zrobie podwaliny pod to i dam dostep ZiP'owi i jeszcze kilku osob ktore bede sukcesywnie dodawac przydatne linki co Wy na to?

na razie tyle jak cos jeszcze wymysle to dopisze a teraz czekam na Wasze reakcje i propozycje

Wszystkie punkty przypadły mi do gustu ,a szczególnie ostatni ;)

Majonez 30.10.2002 12:26

A_p_e_l

Z racji tego ze krece sie troche wiecej po forum zauwazylem pare rzeczy ktore utrudniaja lub przeszkadzaja w czytaniu postow
W zwiazku z tym mam pare malych propozycji/prosb mam nadzieje ze sie ustosunkujecie do nich i ew dodacie cos od siebie

a zatem
po pierwsze primo :) - prosze o zmniejszanie screenow zarzucnych jako zalaczniki - jak ktos walnie 1024x1024 no to troszke ciezko zobaczyc o co mu tak na prawde chodzi i trzeba sie scrolami meczyc - jezeli chcecie zrobic zrzut tylko aktywnego okna to polecam uzywanie kombinacji ALT + PRINT SCREEN jezeli czegos innego to przytnijcie obraz tak aby pokazac na czym wam zalezy a nie caly swoj pulpit

po drugie - o wykorzystywanie maili lub privow czyli PM do kontaktowania sie w "roznych" ;) sprawach - PM i maila przeciez Wam nie skasuje :) - chodzi mi glownie o posty w ktorych nagle pojawia sie 20 postow o tresci "ja tez" "mi tez" "doszlo" "nie doszlo" - zalatwiajcie to poza forum bo taki post sie ciezko czyta i i trudno wylapac gdzie cos jest konkretnego zapisane

po czwarte - heh dzieki matiemu przypomnialem sobie co jeszcze chcialem napisac - otoz chodzi o cytowanie - apeluje o cytowanie tylko wybranych fragmentow lub jezeli odpowiadamy na calego posta o nie cytowanie poniewaz wystarczy ze trzy osoby pod rzad zacytuja takiego posta jak moj i juz watek traci przejrzystosc w tej sprawie po korepetycje prosze sie zwracac do Pedrosa ;)

na razie tyle jak cos jeszcze wymysle to dopisze a teraz czekam na Wasze reakcje i propozycje

po piate - dodalem w profilu nowa opcje "Hardware" mozecie tam wpisywac jaki sprzet macie i jednoczesnie prosba aby nie podawac juz w swoich podpisach zbyt wielkiej ilosci danych na temat wyposazenia kompa - niech podpisy beda czytelne a nie staly sie mini informatorem o nas :)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:16.