![]() |
Cytat:
Hehe:-D :-D Lepiej juz teraz rob pelen backup dysku bo mozliwe ze zaraz wlaczysz i Ci pokaze ze padnie za 5 minut i to juz koncowe odliczanie hehe :-D :D |
Mi pisalo unknow, az do przed wczoraj. Wczoraj byla data padniecia 8 listopad, na wieczor byl grudzien chyba 12 a teraz jest kwiecien:-D :-D :-D Uwielbiam ten program:-D
|
Wyluzujcie sie chlopaki z tym programikiem to jakas porazka...
Tak jak Pawel_k pisal to jakas propaganda ktoregos z producentow dyskow. Pewnie niedlugo wyjdzie nowa wersja i bedzie mozna sobie poogladac testy innnych dyskow i sie okaza ze jakis dysk trzyma odpowiednia tempereture i tylko taki trzeba kupic.:-D :-D |
a u mnie cały czas pisze "unknown"
ale z tym programem jest fake bo tak naprawde jest strasznie małe prawdopodobieństwo że w tym miesiącu który ci poda program to właśnie dysk padnie . małe ale jednak mozliwe;) Nie wieże temu progzowi:) i już ląduje w koszu. |
Nie mam pojecia , sam stwierdzilem ze lepiej jest zainwestowac w 5400.
|
Cytat:
A tak wogole to nie wie o ile gdzies spadnie temperatura tego dysku? |
Ja biore na powaznie to forum wiec joke tylko przechodza w tematach jokeowych a to jest temat powazny bo robia w jajo jakims programem przepowiadajacym zywotnosc twardziela. Ale spoko juz sie uspokoilem.
|
Cytat:
|
Jakie gowno prawda, mniej obrotow mniej grzania sie, poszukaj sobie troche o wydzielaniu ciepla przez twarde, wiekszosc dyskow 7200 grzeje sie bardziej od 5400, a szczegolnie baracudy, Mialem baracude pierwsza , III i IV i kazda z nich parzyla czasami po pracy w nocy. Mam teraz 5400 i jest chlodniutki jak trzeba wiec mnie nie wkurzaj bo sie zdenerwuje.
|
Cytat:
Druss - gowno prawda:-D |
Cytat:
|
jakbys kupil 5400 to bys nie mial takich klopotow :-D
|
Kurde zaraz jade po wentylator na bartka bo temp 55 st mi nie odpowiada. Mozecie mi powiedziec o ile mniej wiecej spadnie temp. sadze ze o nie duzo.
P.S. Jade do www.tigerdirect.com zerknijcie co tam jest ciekawego z wentyli na HDD i doradzcie cos. |
a czego sie spodziewales po takim programie do wrozenia z fusow? :)zreszta jakby sie pomylil i dysk padl by ci wczesniej co wtedy?:o reklamacja u producenta dysku czy programu-wrozki (zakladamy ze obie rzeczy sa na gwarancji);) :-D :-D :-D
|
Sory ale z tym programem to jest jakas bzdura. Nie da sie okreslic dokladnie daty padniecia jakiegokolwiek urzadzenia elektronicznego.
|
Hehe:-D na szczescie to nie moja temperatura;) A tak serio to te Barracudy sie az tak grzeja???
|
Cytat:
|
Zrestartowalem kompa ale nadal pisze mi unknow. Temperatura skoczyla do 41 stopni!!:o
|
Murt,zresetuj kompa i uruchom ten program nie bedziesz miał unknown..
|
Ilość załączników: 1
Ja mam na BarracudaIV 60GB - temperaturka 26 stopni zywotnosc - unknow. A zreszta looknijcie sami:
|
Ja też mam WinME,i program działa a temp dysku 35st.C-widać na screenie u góry
|
U mnie takich nieporzadanych objaw nie ma. Ja mam WinMe jakby co. Jeszcze jedno, bo nie wiem, Jaka macie srednia temperature swojego HDD, najlepiej gdyby ktos podal kto ma Bartka4 80GB, ale inne tez mile widziane.
|
Cytat:
Powiem tak ten program zawiesza kompa podczas instalacji na amen !! Po zainstalowaniu w trybie awaryjnym winda nie ładuje sie ! Aha i w trybie awaryjnym wyskakują dziwne komunkikaty i ekran robi sie czrnobiały ! |
Cytat:
Cos mi napisal, chyba "sp......j", ale w obcym jezyku i nie do konca zrozumialem:-D Raz zadzialal i podal: unkdown! Pozniej - j.w. |
U mnie nie działa. Wywala jakis błąd. Moze to i dobrze...;D
|
Kurde musze sprawic sobie Wentylator na HDD bo aktualnie ma 53 st. C
W moich 2 dyskach pisze unknow, czyli nie wie kiedy padna:-D |
Witam !
mam bługarskiego IBM'a i z checią się dowiem kiedy mi dysk padnie ! |
co to za *******y?:o sprawdz tym programem procka ciekawe czy powie: "procek sie spali za 2 dni wymien na jedynego slusznego celerona 2.0ghz" ;) :-D :-D :-D
|
Soft do sprawdzania żywotności twardziela
Sciągnąłem ze strony http://www.drivehealth.com/ taki programik Drive Health,który podaje parametry i kondycję dysku i...pokazuje że dysk padnie 09.11.2002 .No nie ,mam go już 2 lata ale teraz..
Może z was ktoś sprawdzi u siebie to porównamy wiarygodność i ciekawe co powie na w miare nowy sprzęt. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:38. |