![]() |
nagrania audio w nero
Moze ktorys madry powie, dlaczego nagrywajac audio w nero w trybie DAO pojawiaja sie przerwy pomiedzy trakami 2sek, obojetnie w jakim trybie czy CD-audio czy CD-extra tak robi sobie jak chce. Ten sam motyw jest na drugim kompie bo mam dwa. Przgladalem nastawy powinno byc ok, chyba jakis spec od nero bedzie wiedzial oco chodzi.
pozdrowka |
Re: nagrania audio w nero
Cytat:
|
Paput nawet jak zmienisz nagra ci przerwy 2s :( bo pluje sie ze brak przerwy jest niezgody ze standartem audio :( A audio polecam nagrywac programem Feurio! W nim mozna nagrac przerwy 0s :)
|
A ja sie ciesze ze w nero jest 2s przerwy.To jest dobre.
Przynajmniej jak sobie slucham audio to wiem kiedy leci nastepna piosenka.I to jest to. |
Cytat:
Nero poda ci komunikat "niezgodności ze standardem audio" jezeli pierwsza przerwa będzie mniejsza od 2 sek, a na to akurat zwróciłem uwagę w moim poprzednim poście. Nero bez problemu nagra kompilacje z zerowmi przerwami w pozostałych trackach. Po za tym wymagana zerowa przerwa w pierwszym tracku i tak jest przerwą wystepującą na początku płyty więc w zasadzie nie ma ona znaczenia dla całości kompilacji. Oczywiście do nagrywania płyt audio jak najbardziej polecam Feurio. Jest to wyspecjalizowany program i posiada on wiele przydatnych funkcji takich jak idealne łączenie utworów (przydatne np. w przypadku płyt koncertowych gdzie poszczególne utwory zostały zrippowane w osobnych plikach) lub fukcja podziału utworu przydatna w przypadku gdy np. płyta koncertowa została zrippowana w całoći do jednego pliku. Generalnie to co lubie w Feurio to całościowy wgląd i możliwośc edycji kształtu całej kompilacji. |
w nero mozna zaznaczyc wszystkie sciezki, zmienic we wlasciwosciach na 0 sekund i wlaczyc nagrywanie, nero odpowie ze to niezgodne i zaproponuje zmiane na 2 sekundy (ale zmieni nastawy tylko dla 1 sciezki, reszta bedzie bez przerwy)
|
nota do nagrywania
ale winoncd nie robi problemu i nie wstawia przerw tylko chrzani cd extra w utawieniach jest ok a nie dogrywa plikow tzn na plycie niby sa ale ich nie nagrywa, stalo sie od czasu intalacji win xp nie probowalem jeszczelatek do winoncd, co do nero cd extra sa extra poza tymi przerwami ale dzieki za info
|
Feurio
Feurio nagrywa np.cd-extra bez ograniczen czy tylko audio, bo nie znam tego softu
|
Re: Feurio
Cytat:
Oczywiście posiada tak że różne funkcję związane z audio tak jak: zgrywanie ścieżek z płyt (ripp), obsługa CD-TEXT czy współpraca z ODBC. |
Feurio i CD-extra
do ripowania uzywam extraktora a Feurio jeli nie robi CD-extra to lepij sobie dac luz i meczyc z nero lub winoncd
|
chester co Ty za głupoty wypisujesz? przecież jak zdefiniujesz brak przerw przerwy to i tak na płytę zostaną naniesione znaczniki...myślisz, że jak nie będziesz miał przerw to nie będziesz wiedział kiedy leci następna piosenka? oryginalne płyty (chyba, że z góry zaplanowano inaczej) też nie mają przerw (oprócz pierwszej piosenki)....dodatkowo bardzo często piosenki kończą się krótką ciszą...jak nie wierzysz to podejrzyj parę oryginalnych płyt w EAC'u....
PS. a tak przy okazji...której opcji używacie (chodzi mi o te dwie pierwsze) jeśli chodzi o nierobienie przerw w Feurio?...zawsze używałem zaokrąglanie do pełnego sektora (według mnie najdokładniejsze), ale chciałem znać zdanie innych.... |
Czy to sa glupoty to nie wiem.Mi poprostu pasuja 2s przerwy miedzy utworami i tyle.jak ktos lubi inaczej to moze sie bawic w zmniejszanie przerwy itp. Takie jest moje zdanie na ten temat.
|
Chester jest jedno "ale". Słuchałeś może nagrań koncertowych z dwusekundowymi przerwami pomiędzy kolejnymi nagraniami. Czasem są płyty studyjne, gdzie w zamierzeniu autorów było łączenie utworów w pewien ciąg, zachowując jednak ich odrębność w oznaczeniach.
Miłego dnia |
Tak wiem wtedy jest maly problem.Ale ja najczesciej nagrywam audio skladane z roznych piosenek.
|
odnoszę wrażenie chester, że nie wiesz o co w tym chodzi....brak przerw między utworami nie oznacza, że piosenki są połączone....
|
przerwy
Oto chodzilo, po zmianie nastaw nie ma przerw i tak trzymac bo moje nargania sa na zywo a wiec co to za sluchanie jak co chwile cos nieprzadanego sie dzieje. A traki sa zachowane, jak ktos lubi Live z przerwami to jego brocha, bo ja nie.
pozdrowka dla "spec nerowcow" |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:54. |