Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Komputery - oprogramowanie i sprzęt (https://forum.cdrinfo.pl/f113/)
-   -   Do użyszkodników sieci ACN(głównie z W-wy) (https://forum.cdrinfo.pl/f113/uzyszkodnikow-sieci-acn-glownie-wy-12644/)

oldgringo 12.11.2002 21:39

Do użyszkodników sieci ACN(głównie z W-wy)

Panowie.Jasna cholera mnie już bierze.Od około tygodnia mam straszną bryndzę z dostępem do sieci.Po prostu tragedia.Już lepiej ciągnie na łączu telefonicznym.Miła pani z obsługi klienta cały czas tłumaczy to awariami lub przebudową.Czy wy macie jakieś kłopoty z ACN?

jacoob 12.11.2002 21:48

To prawda u mnie też chodzi fatalnie myślałem że to wina mojego kompa a konkretnie programów jakie testowałem. trochę mnie pocieszyłeś ale tak sobie teraz myślę że to moze być wina udostępniania sieci nowym zabudowaniom .Po drugiej stronie osiedla Acn zostało dopuszczone do kablowania i na gwałt robią instalację , wcześniej nie było to możliwe bo agencja wojskowa nie wydawała zezwolenia więc jeżeli w całej wawie osiedla wojskowe na to zezwoliły to może to jest powód?

oldgringo 12.11.2002 21:53

Co prawda żadna to pociecha ,że i u ciebie kiła, ale przynajmniej jest nadzieja, że to tylko przejściowe kłopoty.Dzięki za odzew jacoob.Pozdrówka.

Yahol 12.11.2002 22:00

Przejscowe:-D klopoty w calej ACN:-D U mnie tez!

oldgringo 12.11.2002 22:13

Cytat:

Yahol napisa***322;(a)
U mnie tez!
Witamy w klubie ! :(

Smoczek 12.11.2002 23:03

Witam czy ewent. ktos mi powie co to za siec ta ACN. jestem z Warszawy i żywo interesuje sie dost. do sieci .dosłownie kilka szczegów dzieki .

oldgringo 12.11.2002 23:36

Cytat:

Smoczek napisa***322;(a)
Witam czy ewent. ktos mi powie co to za siec ta ACN. jestem z Warszawy i żywo interesuje sie dost. do sieci .dosłownie kilka szczegów dzieki .
Aster City Net - kablówka.Zerknij tutaj

Smoczek 12.11.2002 23:52

dzieki za info powinienem sie domyslec po -ACN

Yahol 13.11.2002 09:07

Zdaje sie, ze chodzi o to, ze na 200.000 przylaczy chodzi obecnie 300.000 uzytkownikow:-D ( i to maja wykupione abonamenty nie po 128 kb/s, ale wieksze!) i ich liczba wzrasta! W koncu cos musi ustapic:-D
Pada transfer, serwery i wszystko (pod takim obciazeniem to sie nie dziwie) A teraz ACN po raz kolejny zmienia wlasciciela - to i ilosc uzytkownikow ma znaczenie8)

acn 09.02.2011 20:36

ACN stoi w miejscu

ACN stoi w miejscu. Miało być tanio - przez chwilę było, potem pojawili się konkurenci i dzisiaj nie ma już właściwie niczego, co można zaproponować klientowi. Nawet GSM odstrasza bo lepszą ofertę klient dostanie w salonie.

Bartez 09.02.2011 23:38

Kolego acn, jakbyś nie raczył zauważyć, to ta dyskusja skończyła się ponad 8 lat temu. Następny taki wybryk i się pożegnamy.

andy 09.02.2011 23:57

To chyba rekord... :D :niepow:

Wawelski 10.02.2011 00:30

Cytat:

Napisany przez acn (Post 1144486)
ACN stoi w miejscu

Tak pomijając zaawansowaną archeologię (gratulacje) - to przecież Aster (jeżeli o tym mowa) zniknięciu ulega - czyli rusza się pionowo do dna.
6 grudnia 2010 r. został sprzedany - szczęśliwym nabywcą jest UPC. Pewnie zintegrują (jak to zrobiła Vectra ze Spray) i marka zniknie z rynku.

Bartez 10.02.2011 00:34

Może chociaż będzie można się dodzwonić na ich blue line w rozsądnym czasie. Bo teraz bez wiszenia godzinę na telefonie jeszcze mi się nie udało. Nie mówiąc już o kilometrowych kolejkach w BOK-u.

Musze jednak przyznać, że na internet od astera nie narzekam. Mam nadzieję, że po przejęciu przez UPC to się nie zmieni :)

Reetou 10.02.2011 00:44

Lepiej niech się zmieni :D Na standardy UPC - nie będziesz rozczarowany...

Bartez 10.02.2011 00:53

Aż tak dobrze w UPC? :)

Reetou 10.02.2011 01:03

Miałem Astera, zmieniłem na UPC - i mam szybciej, tak samo stabilnie, za mniejsze pieniądze.

acn 10.02.2011 08:52

Finalizacja transakcji z Aster>UPS będzie dopiero teraz, pytanie czy UOKiK się zgodzi, powstanie dość duża platforma która może mieć spory udział w rynku zarówno w telewizji, internecie jak i komórkach - bo Aster ma je w ofercie od dawna.
Zajmowanie się sprawą przez UOKiK jest trochę dziwne bo w zasadzie na rynku kablówki konkurencji nie ma - jest masa "miejskich" osiedlowych sieci o niewielkim zasięgu, więc takie przejęcia przez UPC to będzie teraz standardzik. A duży może więcej. Moim zdaniem jakość będzie lepsza - bo wbrew pozorom o tego samego klienta konkurują inne podmioty - Polsat, Cyfra, TPsa, Orange, Play itp.
A co do odkopywania i archeologi.. Dlubie w sieci i szukam informacji o ACN bo na północy Polski jakby się nowe "natarcie" zrobiło - poszukują mnóstwo przedstawicieli, organizują dużo spotkań. Przepraszam, już się poprawię.

Bartez 10.02.2011 10:04

Ta ilość komórek w aster to iluzja, puste liczby nie poparte niczym. Miałem tego przykład, gdy ostatnio przy przedłużaniu umowy konsultant zaproponował SIMa z astera, rzekomo za darmo, dla stałych klientów blablabla. Faktycznie, kilka dni po rozmowie przyszła notatka z rozmowy z warunkami przedłużenia i wszystko było ok. Do czasu pierwszej faktury, a tam: aktywacja 2,5 PLN, abonament 9 PLN/mc. Na szczęście reklamacja pomogła.

Wniosek taki, ze te ich pseudo komórki wciskają każdemu, a później piszą, że mają ileś setek tysięcy abonentów.

acn 10.02.2011 11:03

Poniekąd masz rację, to trochę tak, jak wciskanie prepaidów, żeby powiedzieć że się ma większy zasięg niż konkurencja. Działam w Play i Orange więc wiem jak to robią te sieci. Później okazuje się, że ilość aktywnych kart SIM jest 3x większa niż liczba ludności na świecie ;)

Natomiast prawda jest taka, że ceny w tym biznesie (mam na myśli kable) będą raczej stały z tendencją do wzrostu. Zamiast obniżać ceny, będą dodawać usługi dodatkowe - "w cenie".

Tak z założenia miał działać właśnie ACN - ceny nieco niższe niż TP (to prawda, ale wyższe niż inni operatorzy) + dużo usług dodanych. Niestety - przynjamniej w Polsce - nic z tego nie wychodzi. Wprowadzili do oferty Plusa jako GSM i kropka. A miało być pięknie - operator energetyczny, telekomunikacyjny, telewizyjny i internetowy - wszystko w pakiecie, niska cena, wysoka jakość. No i pasywny dochód dla sprzedawcy. Niestety, coś w Polskim wykonaniu nie wyszło. Ale to nie pierwszy raz, gdy Amerykańcy myślą, że zawojują Polskę. Tak było już z Ebay i Allegro.

Jarson 10.02.2011 11:32

Cytat:

Napisany przez Bartez (Post 1144537)
Aż tak dobrze w UPC? :)

:taktak:

pali 10.02.2011 14:41

Bardzo dobrze, że słabo wychodzi sprzedawanie wszystkich usług w pakiecie.

Taki model prowadzi do tego, że duże firmy próbują ograniczyć użytkowników łącza internetowego do pobierania swoich treści; do aktywności w obrębie swojej sieci.

Przykładami takiego modelu są Facebook, sklep Appla, niektóre posunięcia Google, czy właśnie sieci kablowe, ale na Zachodzie.

Mi TP nie chce przedłużyć umowy na neo bez pakietu TV, który dodaje "za darmo". A wała, albo będzie bez TV albo wcale. Dla zasady. Bo sieć ma być demokratyczna :)

joujoujou 10.02.2011 16:07

Cytat:

Napisany przez acn (Post 1144585)
[...] Później okazuje się, że ilość aktywnych kart SIM jest 3x większa niż liczba ludności na świecie ;)

[...]

...co jednak może wcale nie być dalekie od prawdy, przynajmniej jeśli chodzi o ludność krajów mniej więcej :mruga: rozwiniętych.

Sam używam 7 kart SIM, w tym 2 polskich. :D

//Dyskusja przeniesiona do kompów. ;p

Jarson 10.02.2011 16:29

Cały harem :P Ale weź je później utrzymaj, skoro każda krzyczy o doładowanie ;)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:48.