![]() |
Czy komuś udoało się skopiować płytę zabezpieczoną safediscem 2.80.010
Mam nagrywarkę LG 8160b 16x10x40 i chciałbym skopiować płytę zabezpieczoną safediscem 2.80.010. Może mi ktoś napisać jak mam to zrobić.
Z góry dziękuję. |
Żeby skopiować płytę z zabezpieczeniem musisz mieć odpowiedni napęd i program.
|
Cytat:
|
Przeczytaj to: http://www.fileforums.com/showthread...threadid=36666
|
Re: Czy komuś udoało się skopiować płytę zabezpieczoną safediscem 2.80.010
Cytat:
Od kilku dni walcze z SafeD 2.8 (Need for Speed Hot Pursite 2) i SecuRomem 4.83.66.0149 ( Neverwinter Nights PL). Jak narazie bezskutecznie. Na moim Liteonie 32125w, mimo uzycia zarowno clona ( 4.1.01) jak i alkohol 120% (1.3.5.1.1.1.2), efekty sa negatywne ( w momencie odpalania gry po kilku sekundach "mielenia" plansza tytulowa znika - bez zadnych komunikatow o niepoprawnej plytce). W sumie dziwne bo ten model Litka powinien radzic sobie przynajmniej z Safedisck-iem... Moze warto pobawic sie jeszcze BlindWrite? Zobaczymy.... |
Re: Re: Czy komuś udoało się skopiować płytę zabezpieczoną safediscem 2.80.010
Cytat:
|
Re: Re: Re: Czy komuś udoało się skopiować płytę zabezpieczoną safediscem 2.80.010
Cytat:
Mistrzu, jakbys uwaznie przeczytal mojego posta to wynika z niego ze do odczytu/zapisu uzywam nie "jakiegos dziadostwa cd-rom/dvd lg)" ale nagrywarki (gwoli przypomnienia LTR-32125W). Nie jest to moze na dzis super-wypas ale zeby odrazu "dziadostwo"....:( Nie ucz ojca dzieci robic:P , no chyba ze faktycznie masz konkretne i najlepiej sprawdzone info na temat problemu z tymi zabezpieczeniami. Super jakby odnosilo sie jeszcze do konkretnego modelu, tj. mojego - nagrywarki; bo to ze na litku 52326S pojdzie to wiem, ale nie zmienia to mojej i kolegi-zalozyciela tematu sytuacji..pozdrawiam:) |
nie wiem czemu ale moja plyta NFSHP2 jest zabezpieczona safedisckiem v2 w clonecd a moze clone pokazuje v2 zamiast 2.8? tez masz komunikat v2 czy v2.8?
|
Re: Re: Re: Re: Czy komuś udoało się skopiować płytę zabezpieczoną safediscem 2.80.010
Cytat:
z ciekawosci sprawdzilismy The Sims - Zwierzaki (SD 2.8) na litku x32 i tnie az milo. musisz miec cos z ustawieniami. |
Ja mam Litka 40125S i S.D. 2.8 idzie spokojnie przekoipowac na clonie.
Jednym slowem wszystko gra:) |
Cytat:
ja tez mam W540e i nie mam problemu jak dotąd z żadnym safedisciem tyle że pomaga mi "clony xxl" i do niego "profiler" 8-) posdrofionka ;) |
Re: Czy komuś udoało się skopiować płytę zabezpieczoną safediscem 2.80.010
Cytat:
Teac'a W54xE i twoje problemy się skończą!!! 8-) :) ten lg nawet safedisca 2.51 nie złamie nie chce cię dołować ale takie są realia |
Cytat:
nie mówię że litki są dziadostwem ale w porównaniu do jakości teaca i plextora to lite on to jakiś shit w ładnym opakowaniu :-D |
Re: Re: Re: Czy komuś udoało się skopiować płytę zabezpieczoną safediscem 2.80.010
Cytat:
|
Re: Re: Re: Re: Czy komuś udoało się skopiować płytę zabezpieczoną safediscem 2.80.010
Cytat:
|
Nie uwazam litka ze lepszego od Teaca czy Plexa, po prostu litki radza sobie z nowymi zabezpieczeniami lepiej. Ja sam mam Teaca (524E)i wcale nie przeszkadza mi ze nie kopiuje sd2.5x i wyzej, w koncu dorzucenie cracka nie stanowi problemu. Nie tak dawno byl tu koles ktory sie zaklinal ze jego teac, taki sam jak moj, przecina wszystko razem z tagesem. Z kazdym nowym zabezpieczeniem trzeba troche pokombinowac, w koncu ktos nad tym mysli zeby nie bylo latwo to skopiowac, a niektorym sie wydaje ze wystarczy miec liteona i on sam wszystko zrobi.
|
Cytat:
http://www.cdrinfo.pl/software/stron...eid=2036011752 A tak na sam koniec to dodam tylko ze jestem posiadaczem zarowno Teac'a jak i LiteOn'a. I nie bylbym taki jednoznaczny w porownaniu napedow obu tych firm. Wydajesz zbyt pochopne opinie, ktore moim zdaniem sa mocno przesadzone, a w dodatku nie sa poparte zadnymi konkretnymi argumentami. Nastepnym razem chociaz troche konkretow, a mniej pustych slow. Latwo jest mowic ze jakis sprzet jest lepszy od innego. Szczegolnie gdy dziwnym zbiegiem okolicznsci jestesmy posiadaczami takiego wlasnie sprzetu 8) Ja uwazam ze zarowno Teac jak i LiteOn maja zalety i wady, i nie mozna mowic jednoznacznie ze jeden jest lepszy od drugiego. To zalezy czego sie oczekuje od sprzetu. A jesli znasz sposob na to by Teac skopiowal zabezpieczenia wyzsze od SF 2.51 to naprawde bylbym ci wdzieczny za pomoc. Ja probowalem na rozne sposoby i nic. A bardzo bym chcial zeby Teac to potrafil pozdrawiam Sebastian |
Cytat:
a nie ich możliwości .testowałem obie firmy razem z plextorem i yamahą przez jakieś trzy lata z innymi ludźmi posiadającymi przeróżne nagrywarki jeśli chodzi o ilość nagranych krążków na 26 nagrywarek najlepiej wychodzi plextor zarówno 12x jak i te wyższe modele na czwartym miejscu plasuje się teac W516E na trecim W524 na drugim również ten sam teac W524 innego posiadacza lite on może i jest nie przecze doskonałym łamaczem ale znalazł się na 11 miejscu co nie jest najgorszym wynikiem ale sprawdza się twierdzenie że co drogie to i tanie a co tanie to drogie jak widzisz testy te były prowadzone na nagrywarkach maksymalnie 32x i nie są podparte żadnymi ściemami a ponadto żadna nagrywarka oprócz teaca i plextora nie przekroczyła granicy 7500 kopii co ciekawsze gośc posiada plextora 16x najdłużej z nas i możesz nie uwierzyć ale audio z niej do tej pory nie sprawiły nikomu problemu i tnie dalej czy te dane ci wystarczą? jeśli nie przyśle ci skanu notatek które sporządzaliśmy z przyajciółmi przez ponad 2 i pół roku a było nas ponad 30 osób byc może sprawa egzemplarzy mniej lub bardziej udanych wypacza trochę te dane ale dlatego też zrobiliśmy to na taką skalę żeby miec najbardziej przyblizone dane dla twojej informacji Dla w540E!!! ( i to jest najważniejsze) safedisc 2.80 nie stanowi żadnego problemu oczywiście z konkretnym softem mogę ci wysłać zrobioną kopię dowolnie wskazanej gry dla 32X i z sd 2.51 jest problem nie przecze pozdrowienia ps jeśli masz zestaw W540E, clonyxxl 2010 z profilerem, deamon tools 3.2 clone cd 4 to nie wierzę żebyś nie zrobił na przykład nowego NFS tam bodajże jest 2.8 ja zrobiłem wyrazy szacunku za krytykę :) :) 8-) |
???
Cytat:
po jaka cholere ci dobrze skopiowana plytka jesli masz emulator.... ??? |
LG16
Zrobiłem kopię "orginalną" dla Ice Wind'a 2 PL za pomocą tego LG. Działa prawidłowo i bez błędów. Soft: Alcohol 120 1.3.5 1112 i
CloneCD 4.1.x. Kwestia doboru ustawień i prędkości , metodą clony xxl i ćwiczeń.( x4) Nośnik Verbatim Metal AZO. Obraz płyty ( drugiej :) ) sprawdź daemonem wersji 3.2x i musi działać. Wypalasz z EMF. Ten safedisc jest do zrobienia na tym LG. Powodzenia :) |
LG16 suplement :)
Mówiąc o drugiej płycie miałem na myśli IW2 ,sorry. W daemonie
nie włączaj emulacji :) |
Cytat:
|
Cytat:
w takim razie jedynym rozsądnym rozwiązaniem jest odpowiedzieć sobie na pytanie czy mamy do czynienia z różnymi produkcjami Teac'a W540E?\ czy to zależy od egzemplarza? tego jeszcze nie wiem ale jak na razie dwie nagrywarki W540 z tym samym 1.0h zachowują się inaczej na tym samym sprzęcie!!! co ciekawe wyglądają na takie same po dokładnych oględzinach po testach jedna łamie i robi dokładną kopię sd2.8 bez uzycia emulatora (sprawdziłem) a druga bez emulatora nie da rady (podchodziłem kilkukrotnie) poza tym spokałem się już dwukrotnie z innymi egzemplarzami teac'a podobno takimi samymi (wewnątrz) a jednak inaczej wygląda szata graficzna panelu przedniego (mimo że modele są te same) panowie jestem w kropce!!!! |
Na Litku 40x i 48x SD2.8 poszedł bez problemu na LG 40x, też. A jesli chodzi o Teac'a to był kiedys model 24x z biosem w wersji A, który rąbał SD2.x a póxniej były 24x z biosem B i wtedy to juz du.a.
|
tak u mnie na lg16x poszło bez problemu SD2.80.010, przy kożystaniu z alcohola.
1. odpal alcohola 2. ustaw w opcjach->emulacja->emulacja błędnych sektorów 3. zrób obraz 4. nagraj go 5. oczywiście używaj cały czas profilu dla sd2.8 tak napewno chodzi. zrobiłem już z 5 kopii simów: zwierzaki i chodzą |
o tak...teac to bardzo trwała stacja...a dla mnie mozliwość kopiowania tego czy innego zabezpieczenia to tylko bonus, a nie zaleta...wszystko zależy do czego danej stacji używa się...plextor? chyba ostatnio za bardzo się cenią - na necie na różnych forum czytałem mało pochlebne opinie na temat ich stacji (biorąc pod uwagę ile kosztują)...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:07. |