![]() |
Neverwinter Night's PL
Jak przegrać 3CD????
Chyba raczej się nie da???? Ma ktoś może programik usuwający tego Securom'a 4.83.66.0149???? (*****) |
A alkoholem albo clonem probowales??
Przeciez to sa najlepsze programy w tej dziedzinie. |
Alkoholem nie - nawet nie mam go zainstalowanego. Używam Clone CD.
Ten dysk zabezpieczony jest Securomem 4.83.66.0149. Chyba Mój Lite-on 48125S tego nie ruszy. Przynajmniej pierwsza próba wypadła negatywnie. |
Ja mam Litka 40125S clona 4.0.1.10 i wszystkie 3plytki wypalilem spokojnie.To jak 40x wypalila to 48x nie wypali??
|
A jakie ustawienia w Clonie, przy odczycie i przy nagrywaniu?????
|
Ja zgrywalem co prawda wersje oryginalna pochodzaca z Chin (na lg gce-8400b) ale mechanizm zabezpieczajacy pewnie pozostal bez zmian. Jesli sie przyjrzysz plytce orginalnej oczywiscie ;) to zauważysz pierscien na powierzchni i to wlasnie sprawia problem to bad sectory.
Ja ustawilem w Clonie odczyt 4x, odczyt danych subkanalowych, regenerate data sectors fast error skip na on b. sector scanner na 500 i przy nagrywaniu amplify i u mnie wszystko O.K. Powodzenia :D ! Aha dolaczam profil dla clona 4.x.x.x |
W polskiej wersji nie ma pierścienia, nie ma bad sectorów.
|
aj zgrałem przy pomocy alcohola i wszytko ok działa za pierwszym razem:cool:
|
Neverwinter Night
Cytat:
|
Re: Neverwinter Night
Cytat:
|
zapomnialem dodac ze mam nagrywarke LG 32x przerobionego na 40x z biosem 1.04 ;P
|
Jeśli "wyskakuje oko z ladnym okiem na czarnym tle,a gra nie startuje" to masz źle przegraną 3 cd. Ja na mojej spawarce bez problemu poradziłem se przy pomocy BlindWrite Suite v4.2.4 i BWABuilder który wchodzi w skład jego pakietu. 8)
P.S Tu masz to dokładniej opisane http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=12935 |
A ja proponuję tak:
Przegrać normalnie nawet nero - nie męczyć się :) Ściągnąc z www.gamecopyworld.com plik do wersji 1.26 - bo taka wersja jest w Polsce. Podmienić pliki. I wszystko śmiga :) |
Cytat:
Prosze o pomoc jak zrobic kopie 3 cd NWN PL na BlindWrite, z gory dzieki za info. Mozna mnie tez zlapac na GG - 2423337 po godz. 16 |
Cytat:
Cytat:
Jakby nagrywarka cie nie dała rady z BWA to moge podesłać gotowe pliki, mają one ok. 12 kb każdy, chociaż starczy tylko ten z 3 cd. :cool: |
Hmmm... dokładnie nie sprawdziłem, grałem może z 5 minut. Wersję angielską przeszedłem do połowy więc jakoś specjalnie mnie nie ciągnie :)
Bawiłem się trochę modami dołączonymi na 4CD. Dziennik u mnie działa - przynajmniej jest aktywny. Gadają po polsku, napisy są po polsku. W modach angielkich - jest pół na pół - czasami dźwięk jest po polsku np. witamy, a napisy po angielsku. W polskich wszystko jest po polsku.... Dziennik to jest to gdzie są zapisane misje????? Bo to na pewno działa - i to działa dobrze. Może masz jakiegoś innego cracka???? |
Fakt mi ten tez ***** dziala, ale mi chodzi by przegrac 3 plytke NWN PL tak by dzialala poprawnie bez uzycia cracka.
|
Ok.
Ale jedno pytanie: po co????? Taks sztuka dla sztuki???? |
Fakt, sorki za zamieszanie, znalazłem se innego cracka bodajże z Deviance i jest spox.
Cytat:
|
Kopiujesz zawartosc plyty do katalogu na HDD (pliki i katalogi), dodajesz cracka, wypalasz w Nero lub w innym programie zachowujac oryginalny CD-Label.
|
Próbowałem tak ale niestety mi sie nie udało. Gra sie instalowała ale cracka sie przegrać nie dało. Musisał bym sie temu troche bliżej przyjżeć to napewno by poszło ale nie mam potrzeby- działa bez cracka 8)
|
NO i przegralem NWN PL !!!
Zrobilem poprawnie dzialajaca kopie NWN PL ( chodzilo tu glownie o 3 cd ktory jest zabezpieczony) na swojej LG x32 przerobionej na x40. Udalo sie to zrobic w BlindWrite 4.2.4.21 Chodzi bez cracka o ktorym pisal Mark24. Prubujta ludziska moze i wasze smazalnice to zrobia :P bo z tego co narazie wiem to moj LG to zrobil i liteonek ;P |
:-D
Mnie nie udalo sie Clonem ale za to Alcohol dobrze wplynal na tego Securoma i wszycho ladnie chodzi |
Neverwinter Night
Niezła jazda byla z 3 plytką!A więc: Image zrobiłem ClonCD z dodatkiem
Profiler(ustawienia securom new ab 4.77) nastepnie BWA w Blindwrite (Phisical CD charcteristic)i Twinpeakiem połączyłem całość.Wypaliłem ClonyCd.Przed zgraniem pojawi sie:"Rozmiar pliku obrazu jest nie zgodny z danymi LeadOut zapisanymi w TOC" i tu należy zaznaczyć "TOC i plik obrazu płyty zapisz bez zmian".To byłoby w skrócie, orginał na półce a gierka śmiga. ;) Nie wiem dlaczego ale Blindwrite wypala mi tracki:( |
witam
tez mialem problem z 3 cd, dopiero co ciekawe, udalo sie to zrobic na lgx40 dzieki BWA z odczytem x1 (przy odczycie x4 nie dzialalo) i zapis na LGx16 BlindWriterem x4 pozdrawiam Mike |
a jak ja robie bwa to na 74 % sie zatrzymuje i nie idzie dalej ktos wie co jest?????
|
|
Cytat:
|
Jakby nagrywarka cie nie dała rady z BWA to moge podesłać gotowe pliki, mają one ok. 12 kb każdy, chociaż starczy tylko ten z 3 cd.
Mozna prosic te pliczki na binbim@poczta.fm binbim |
Re: Neverwinter Night's PL
Cytat:
No własnie czy istnieje takie cos jesli tak niech ktos powie z kąd to sciagnąć albo jak tego szukać i gdzie. bo ja osobiscie mam wersje z crackiem ale jak byłby taki programik to robir obraz CD i likwiduje zabezppieczenie wypalam ponownie i chasa mi juz bez cracka |
Alkoholem się udało
Ilość załączników: 1
A clonem nie próbowałem, może coś w ustawieniach?
Plik który załączyłem wesprze cię hipnozą... He He hehehe... |
Re: Re: Neverwinter Night's PL
Cytat:
|
no niestety u mnie sie nie uruchamia na orginalnym exe po spatchowaniu na 1.27, co do tamtego programu to nikt nic nie wie ??
Aha a moze wiecie z kad sciagnać obraz NWN PL w CD Clone, albo taki obraz plyty z którego komus bez problemów udalo sie poprawnie skopiować , chodzi mi o obraz 3CD ?? |
a ja wam powiem ze tez mialem wer nwn ktora nie chodzila ale przez przypadek sobie zaktualizowalem gre na wer 1.27 i o dziwo poszla bez probvlemow chyba baga maja wiec sobie zaktualizujcie lub sciagnijcie aktualizacje 1.27 i powinno isc
|
Ok troche poszperałem,poszukałem i znalazłem stronke gdzie był taki programik o którym mazyłem rzeby takowy był amianowicie chodzi o UNsecrom , po prostu trzeba mieć orginalną płytke lub od razu obraz w DAO RAW czyli np: obraz w CD Clone. Jak mamy już ten obraz to wystarczy przskanować go tym programikiem a on w jeśli wykryje secrom to go raz na zawsze usówa i po tym prostym zabiegu takowy obraz spalamy na CD i gra juz nie posiada rzednego zabezpieczenia i mozna ja palic wtedy w jakimkolwiek programie :jupi: myslalem ze takowy programik był tylko do SafeDisk ale okazuje sie, że nie !!!
Oto link z kad mozna go pobrać http://masku.rdx.net/gf/pt/unsecurom.zip Jedyne co to to, ze go nie sprawdzałem w praktyce z 2 powodów: bo on nie dziala pod Win 2000 ico najważniejsze nie mam orginalnej CD ani obrazu tej CD :( w pliku .info autorzy piszą ,ze program był sprawdzany na wielu grach nawet sa napisane tytuły no ale nie mialem tej przyjemności niestety. Mam w związku z tym WIELKĄ prośbę jak komuś się uda to niech udostępni to na FTP lub w jakiś inny sposób. |
Cytat:
Wszystko ladnie tyle ze on szuka plikow exe i nie skanuje obrazu z clona a szkoda bo zapowiadalo sie pieknie :( |
Cytat:
No właśnie , ja zrobiłem tak samo i gierka chodzi a u niektórych ludzi z forum nie. Ciekawe dlaczego? |
Cytat:
|
A ja dostałem obraz Alkohola, może CloneCD żle coś zczytuje? , ale co tam - juz skończyłem tą gierkę, może kiedyś odpalę mody naściągałem ich już trochę. Teraz "męczę" Morrowinda
A tak w ogóle to po zrobieniu obrazu i zamontowaniu w virtualnym CDRomie też nie działa? |
Mi sie udalo
Ilość załączników: 1
LG GCE-8320B bios 1.04, CloneCD v4.2.0.2, i profil w zalaczniku kopiowalem polski orginal
|
jeszcze inaczej...
***** nie wydaje mi się konieczny, istnieje jeszcze inny sposób.
Mam orginal NVN_pl i zależało mi na zrobieniu kopii 3 cd, gdyż przy każdej sesji, trzeba go umieszczeć w cd, przez co niszczy się. Mając sredni fart, udaje się zrobić jej kopię ALC lub BW+BWA. Można również tak: robimy kopię 3cd za pomocą clona na standartowym profilu (protect game), instalka, następnie nie uruchamiamy całości, tylko uaktualnienie. Pozwalamy dociągnąć updata do v1.27 i odcinamy cały proces. Od teraz całe Neverwinter chodzi doskonale w ogóle bez umieszczania 3cd. Płytki leżą w szufladzie, sumienie spokojne. |
Tylko w poisany wyżej sposób nie zainstalujesz patcha w całości.
W tej kwestii virtualny CD Alkohola jest górą, ponieważ problemy są przeważnie przy nagrywaniu zabezpieczonych płyt a nie odczycie. Robisz obraz i montujesz. I po kłopocie |
Re: Mi sie udalo
Cytat:
działa ci normalnie bez spatchowanie do V 1.27 Bo po przegraniu u mnie clonem (profil : GAME CD) pojawiało się logo NWN a następnie wszystko się wyłączało i lipa :'( dopiero po spatchowaniu SIE URUCHAMIA :jupi: |
wystarczy zainstalować patch 1.27 pl i gra nawet źle skopiowana działa
polecam |
Cytat:
(dobrze wiedzieć) |
Re: Neverwinter Night
Cytat:
Moje pytanie: Czy można ręcznie wymusić na profilerze żeby zastosował profil securom new ab 4.77.00.0028 zamiast 29??? |
a nie da się w alcoholu w profilu secu rom new ???
|
Niestety, pomimo wykonania wszystkichh kroków jak w opisach kolegów nie udało mi się stworzyć działającej kopii. Jestem początkującym na tym forum i może moje pytania dla "wyjadaczy" mogą być irytujące, więc proszę o pobłażliwość dla moich wypowiedzi.
Image z Clone CD uzyskał wielkość 709 524, a po przekonwertowaniu za pomocą Twinpeak uzyskał wielkość aż 731 762. Czy tak ma być, czy coś pokopałem z przekonwertowywaniem? Bo chyba taka różnica wielkości jest nieprawidłowa?! A może moja nagrywarka jest do kitu? Pytam się o to, ponieważ nie jest to model obsługujący kasowalne płyty, a jest to już 4 płyta i poza czasem, trochę szkoda mi tych zniszczonych płyt. |
Cytat:
|
No tak, oczywiście zapomniałem napisać. Przepraszam i nadrabiam to:
Nagrywarka SCSI Plextor PX-R412C - w tabeli z dwoma pojedynczymi szarymi barankami. To jest CD-R. Hihi, na pewno nie obsługuje płyt RW. Kiedyś jedną wypaliłem nią i kapota. Nawet nagrywarka z opcją kasowania nie potrafiła jej już nigdy skasować, choć była to płyta RW. Po prostu wypaliła powierzchnię na wylot, a nie jak w płytach RW zmieniłą strukturę materiału poprzez kąt odbicia. |
Prawdopodobnie Twoja nagrywarka sobie nie radzi ...
A próbowałeś tej metody z emulacją RMPS ?: http://clone.cd/phpBB/viewtopic.php?t=5 |
Polska wersja jest zabezpieczona SecuRomem "new" kopiowałem to i ClonemCd i Alcoholem. Sprawdziłem to, wystarczy jak zwykle ClonyXXL+Profiler albo Alcoholer. Działa bez problemu!
Mam Teac CD-W552E |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:06. |