![]() |
Has³o w biosie
Mam za³o¿one has³o w biosie (Award) mojego komputerka przez firme w której go kupi³em. Potrzebujê jaki¶ program który poka¿e mi jakie jest has³o. Usuwanie go lub kasowanie biosa nie wchodzi w grê bo utracê czê¶æ gwarancji.
|
Chodzi ci o has³o dostêpu do Bios-u? A komp normalnie chodzi?
Spróbuj has³ami serwisowymi wej¶æ do biosa: alfarome award_? AWARD_SW AWARD?SW awardsw awkward aPAf AW AWCRACK aLLy AWARD?PW BIOS310 biostar BIOSTAR biostar condo CONDO CMOSPWD Compleri CONCAT CTXA efmukl HLT j64 j256 j322 j262 KILLCMOS lkw peter LKWPETER lkwpeter Sxyz SWITCHES_SW SZYX Syxz SER SKY_FOX syxz SKY FOX ttptha wodj Wodj zjaaadc zjaaade Zbgn 589589 SERSKY_FOX ally 589721 awkword Condo 01322222 aPAf ?award award award_ps biostar condo awkward CONCAT \\\z \\bb SER ZBAAACA ZAAADA |
Re: Has³o w biosie
Cytat:
jak wiesz co musisz ustawiæ z biosie i nie masz plomb na obudowie to po prostu zrób Clear CMOS w/w program widzia³em gdzies kiedy¶ na stronie bios.pl lub cos takiego... jakbys nie mógl znale¼æ to daj znaæ ... mam chyba go w domu :) |
Ilo¶æ za³±czników: 1
Witam !
Chm spróbuj najpierw czy dzia³aj± te hase³ka uniwesalne bo sam je koedy¶ zamie¶ci³em i jestem ciekaw czy dzia³aj± a co do progsu to sprawd¼ za³acznik ! |
Ilo¶æ za³±czników: 1
a ja jeszcze ze swojej str. zaproponujê poni¿szy program
jak dzia³asz pod xp to. rozpakuj go do g³ównego kat. np. do folderu biospswd daj na star->uruchom->cmd [enter] wpisz c: [enter] cd biospswd [enter] bios p [enter] program powinien podaæ ci has³o wylicozne na podstawie sumy kontrolnej |
Poszperaj na www.bios.help.pl. S± nie¿li.8)
|
wyciagnij baterie z plyty glownej i BIOS sam ci sie zresetuje!!
see ya!! |
Cytat:
Odpada bo jak ma plomby to musi je zerwaæ a wtedy to napewno straci gwarancjê. |
Cytat:
Cytat:
Je¶li chodzi o plomby to je zerwa³em bo gwarancja mi na to pozwala. Pozak³adali za to te¿ plomby na ka¿d± czê¶æ w ¶rodku. Zerwa³em bo mamia³em do za³o¿enia nagrywarkê (wiadomo :)), dysk, kieszeñ i sieciówkê. Zreszt± komputer otwieram srednio dwa razy na tydzieñ. Dziêkujê za programiki, zaraz je przetestuje. Jakby nic nie wysz³o to jeszcze tu napisze. Narazie |
Co to za firma, co plombuje ka¿d± ¶rubkê.:o
|
microhard?
|
Czaicie sie i czaicie z tym haslem w biosie.
Zreszta taki post juz chyba byl wczesniej a nikt i tak nic konkretnego tam nie wymyslil. A czy ktos probowal czego takiego: Z poziomu BIOS-u uruchom program debug. Mo¿esz to tak¿e uczyniæ za pomoc± okna Start|Uruchom w Windows. Gdy program debug zostanie uruchomiony, wpisz kolejno nastêpuj±ce polecenia ("-" na pocz±tku linii oznacza znak zachêty, nie wpisuj go): -o 70 2e -o 71 ff -q W ten sposob zresetujemy ustawienia CMOs-u i haslo zniknie. |
weron - obejsc haslo (wykasowac o nie problem) on chce miec to haslo zeby go nie wywalac - bo mu kompa pozbawia gwarancji...
dlatego pyta - jak wydobyc haslo, a nie jak sie go pozbyc... |
Rzeczywiscie moj blad.
To niech pozniej wpisze inne. A jak mu ktos udowodni, ze to nie to? Nie ma takiej mozliwosci. Ja bym tak zrobil a jakby co to od razu walic do rzecznika praw konsumenta czy cos w tym stylu i naskarzyc, ze jakis kit mu wciskaja z haslem. W ogole to jakies kompletne nieporozumienie aby zakladac haslo na bios. Co to za firma?! Totalny badziew. Ziele podaj nazwe niech kazdy wie gdzie niezalezy nic kupowac!!! |
Przecie¿ ten program, który poda³em umo¿liwia dostanie siê do biosu bez zmiany poprzedniego has³a !!
po prostu odpalasz program wpisujesz w biosie wygenerowane has³o, bêdzie ebzsensown, ale jego suma kontrolna bêdzie siê zgadzaæ z tym za³o¿onym zmieniasz co ciê interesuje zapamiêtujesz, a stare has³o zostaje!!! 8) |
Ale jaja! jaki¶ lamuch siê nie wylogowa³! a ja siad³em w szkole na tym samym kompie i my¶la³em ¿e bêde siê musia³ zalogowaæ gdy bêde próbowa³ odp.
Powtórka: Przecie¿ ten program, który poda³em umo¿liwia dostanie siê do biosu bez zmiany poprzedniego has³a !! po prostu odpalasz program wpisujesz w biosie wygenerowane has³o, bêdzie ebzsensown, ale jego suma kontrolna bêdzie siê zgadzaæ z tym za³o¿onym zmieniasz co ciê interesuje zapamiêtujesz, a stare has³o zostaje!!! 8) |
Niestety nie dzia³aj± u mnie te wyci±gacze hase³. :(
|
Cytat:
Je¿eli faktycznie tak jest to zosta³ Ci clear/kill cmos... Albo zworka, albo jaki¶ program do resetowania cmosu. Przecie¿ ju¿ otworzu³e¶ obudowê, aby zainst. nagrywarkê. A CMOS mo¿e siê zresetowaæ zawsze podczas np. skoku napiêcia :) Ka¿dy ma prawo grzebaæ w biosie... po to on jest..., a dzwoni³e¶ do tych lamuchów i pyta³e¶ siê czy ci podadz± has³o. Jak powiedz±, ¿e co¶ zepsujesz to powiedz im ode mnie, ¿eby siê poca³owali w D...Ê :-D |
Programiki siê w³aczaj± tylko generuj± to samo has³o: ALACALZW które nie pasuje :(. Co oni w biosie poustawiali to nie wiem dlatego nie zabardzo chce kasowaæ. Mo¿e nie do siê dobraæ do niego bo to nowy bios Awarda. Pokazuje wesje 6.00PG
|
odkopi***281; temat ;)
kumpel przywi***243;z***322; z Germany laptopa Panasonic CF-29. Ja nazwa***322;bym to narz***281;dzie do samoobrony ni***380; laptop ;) I jest problem z has***322;em w BIOSIE. Trzeba je poda***263; ju***380; po uruchomieniu lapka. No i oczywi***347;cie nikt nie zna tego has***322;a. Uruchomi***263; z p***322;ytki nie idzie. Bios jest Phoenixa. Nie chce mi si***281; go rozkr***281;ca***263; bo to troch***281; niepewna robota ;) Znacie jaki***347; spos***243;b na usuni***281;cia hase***322;ka ? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:18. |