Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Has³o w biosie (https://forum.cdrinfo.pl/f5/haslo-biosie-13294/)

Ziele 29.11.2002 10:56

Has³o w biosie

Mam za³o¿one has³o w biosie (Award) mojego komputerka przez firme w której go kupi³em. Potrzebujê jaki¶ program który poka¿e mi jakie jest has³o. Usuwanie go lub kasowanie biosa nie wchodzi w grê bo utracê czê¶æ gwarancji.

ThanatoS 29.11.2002 12:09

Chodzi ci o has³o dostêpu do Bios-u? A komp normalnie chodzi?

Spróbuj has³ami serwisowymi wej¶æ do biosa:
alfarome
award_?
AWARD_SW
AWARD?SW
awardsw
awkward
aPAf
AW
AWCRACK
aLLy
AWARD?PW
BIOS310
biostar
BIOSTAR
biostar
condo
CONDO
CMOSPWD
Compleri
CONCAT
CTXA
efmukl
HLT
j64
j256
j322
j262
KILLCMOS
lkw peter
LKWPETER
lkwpeter
Sxyz
SWITCHES_SW
SZYX
Syxz
SER
SKY_FOX
syxz
SKY FOX
ttptha
wodj
Wodj
zjaaadc
zjaaade
Zbgn
589589
SERSKY_FOX
ally
589721
awkword
Condo
01322222
aPAf
?award
award
award_ps
biostar
condo
awkward
CONCAT
\\\z
\\bb
SER
ZBAAACA
ZAAADA

+++LeWaP+++ 29.11.2002 12:23

Re: Has³o w biosie

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)
Mam za³o¿one has³o w biosie (Award) mojego komputerka przez firme w której go kupi³em. Potrzebujê jaki¶ program który poka¿e mi jakie jest has³o. Usuwanie go lub kasowanie biosa nie wchodzi w grê bo utracê czê¶æ gwarancji.
program raczej nie poka¿e, ale wygeneruje za pomoc± sumy kontrolnej podobne has³o

jak wiesz co musisz ustawiæ z biosie i nie masz plomb na obudowie to po prostu zrób Clear CMOS

w/w program widzia³em gdzies kiedy¶ na stronie bios.pl lub cos takiego...

jakbys nie mógl znale¼æ to daj znaæ ... mam chyba go w domu :)

Laser 29.11.2002 14:58

Ilo¶æ za³±czników: 1
Witam !

Chm spróbuj najpierw czy dzia³aj± te hase³ka uniwesalne bo sam je koedy¶ zamie¶ci³em i jestem ciekaw czy dzia³aj± a co do progsu
to sprawd¼ za³acznik !

+++LeWaP+++ 29.11.2002 17:55

Ilo¶æ za³±czników: 1
a ja jeszcze ze swojej str. zaproponujê poni¿szy program

jak dzia³asz pod xp

to. rozpakuj go do g³ównego kat. np. do folderu biospswd

daj na star->uruchom->cmd [enter]

wpisz
c: [enter]
cd biospswd [enter]
bios p [enter]
program powinien podaæ ci has³o wylicozne na podstawie sumy kontrolnej

esem 29.11.2002 18:57

Poszperaj na www.bios.help.pl. S± nie¿li.8)

HelpMAN 29.11.2002 19:34

wyciagnij baterie z plyty glownej i BIOS sam ci sie zresetuje!!

see ya!!

Laser 29.11.2002 21:04

Cytat:

HelpMAN napisa***322;(a)

see ya!!

Witam !

Odpada bo jak ma plomby to musi je zerwaæ a wtedy to napewno straci gwarancjê.

Ziele 29.11.2002 21:21

Cytat:

+++LeWaP+++ napisa***322;(a)

jak wiesz co musisz ustawiæ z biosie i nie masz plomb na obudowie to po prostu zrób Clear CMOS

Cytat:

Ju¿ mówi³em ¿e czyszczenie biosa odpada bo nie znam has³a jakie za³o¿yli, a wtedy by siê zorientowali ¿e by³ kasowany.
Je¶li chodzi o plomby to je zerwa³em bo gwarancja mi na to pozwala. Pozak³adali za to te¿ plomby na ka¿d± czê¶æ w ¶rodku. Zerwa³em bo mamia³em do za³o¿enia nagrywarkê (wiadomo :)), dysk, kieszeñ i sieciówkê. Zreszt± komputer otwieram srednio dwa razy na tydzieñ.
Dziêkujê za programiki, zaraz je przetestuje. Jakby nic nie wysz³o to jeszcze tu napisze. Narazie

faco 30.11.2002 06:49

Co to za firma, co plombuje ka¿d± ¶rubkê.:o

-Sid-The-Rat=> 30.11.2002 11:36

microhard?

Weron 30.11.2002 11:54

Czaicie sie i czaicie z tym haslem w biosie.
Zreszta taki post juz chyba byl wczesniej a nikt i tak nic konkretnego tam nie wymyslil. A czy ktos probowal czego takiego:

Z poziomu BIOS-u uruchom program debug. Mo¿esz to tak¿e uczyniæ za pomoc± okna Start|Uruchom w Windows. Gdy program debug zostanie uruchomiony, wpisz kolejno nastêpuj±ce polecenia ("-" na pocz±tku linii oznacza znak zachêty, nie wpisuj go):
-o 70 2e
-o 71 ff
-q

W ten sposob zresetujemy ustawienia CMOs-u i haslo zniknie.

-Sid-The-Rat=> 30.11.2002 12:38

weron - obejsc haslo (wykasowac o nie problem) on chce miec to haslo zeby go nie wywalac - bo mu kompa pozbawia gwarancji...

dlatego pyta - jak wydobyc haslo, a nie jak sie go pozbyc...

Weron 30.11.2002 13:11

Rzeczywiscie moj blad.

To niech pozniej wpisze inne.
A jak mu ktos udowodni, ze to nie to?
Nie ma takiej mozliwosci.
Ja bym tak zrobil a jakby co to od razu walic do rzecznika praw konsumenta czy cos w tym stylu i naskarzyc, ze jakis kit mu wciskaja z haslem.
W ogole to jakies kompletne nieporozumienie aby zakladac haslo na bios.
Co to za firma?!
Totalny badziew.
Ziele podaj nazwe niech kazdy wie gdzie niezalezy nic kupowac!!!

ROBDOB 30.11.2002 13:28

Przecie¿ ten program, który poda³em umo¿liwia dostanie siê do biosu bez zmiany poprzedniego has³a !!

po prostu odpalasz program
wpisujesz w biosie wygenerowane has³o, bêdzie ebzsensown, ale jego suma kontrolna bêdzie siê zgadzaæ z tym za³o¿onym
zmieniasz co ciê interesuje
zapamiêtujesz, a stare has³o zostaje!!!

8)

+++LeWaP+++ 30.11.2002 13:30

Ale jaja! jaki¶ lamuch siê nie wylogowa³! a ja siad³em w szkole na tym samym kompie i my¶la³em ¿e bêde siê musia³ zalogowaæ gdy bêde próbowa³ odp.

Powtórka:

Przecie¿ ten program, który poda³em umo¿liwia dostanie siê do biosu bez zmiany poprzedniego has³a !!

po prostu odpalasz program
wpisujesz w biosie wygenerowane has³o, bêdzie ebzsensown, ale jego suma kontrolna bêdzie siê zgadzaæ z tym za³o¿onym
zmieniasz co ciê interesuje
zapamiêtujesz, a stare has³o zostaje!!!

8)

Ziele 01.12.2002 01:21

Niestety nie dzia³aj± u mnie te wyci±gacze hase³. :(

+++LeWaP+++ 01.12.2002 02:08

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)
Niestety nie dzia³aj± u mnie te wyci±gacze hase³. :(
Mam nadziejê, ¿e nie dzia³aj± w sensie, ¿e wygenerowane has³a, a nie, ¿e program siê ni w³±cza ? ;p

Je¿eli faktycznie tak jest to zosta³ Ci clear/kill cmos... Albo zworka, albo jaki¶ program do resetowania cmosu. Przecie¿ ju¿ otworzu³e¶ obudowê, aby zainst. nagrywarkê. A CMOS mo¿e siê zresetowaæ zawsze podczas np. skoku napiêcia :)

Ka¿dy ma prawo grzebaæ w biosie... po to on jest..., a dzwoni³e¶ do tych lamuchów i pyta³e¶ siê czy ci podadz± has³o. Jak powiedz±, ¿e co¶ zepsujesz to powiedz im ode mnie, ¿eby siê poca³owali w D...Ê :-D

Ziele 01.12.2002 13:40

Programiki siê w³aczaj± tylko generuj± to samo has³o: ALACALZW które nie pasuje :(. Co oni w biosie poustawiali to nie wiem dlatego nie zabardzo chce kasowaæ. Mo¿e nie do siê dobraæ do niego bo to nowy bios Awarda. Pokazuje wesje 6.00PG

ksviper 12.01.2008 12:07

odkopi***281; temat ;)
kumpel przywi***243;z***322; z Germany laptopa Panasonic CF-29. Ja nazwa***322;bym to narz***281;dzie do samoobrony ni***380; laptop ;) I jest problem z has***322;em w BIOSIE. Trzeba je poda***263; ju***380; po uruchomieniu lapka. No i oczywi***347;cie nikt nie zna tego has***322;a. Uruchomi***263; z p***322;ytki nie idzie. Bios jest Phoenixa. Nie chce mi si***281; go rozkr***281;ca***263; bo to troch***281; niepewna robota ;) Znacie jaki***347; spos***243;b na usuni***281;cia hase***322;ka ?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:18.