![]() |
Nagrywaj na "AKOS" "PLATINIUM" wiele niestracisz a po co ci inne plytki:) te sa fajne. Ewentualnie skop komputer az mu farba odprysnie(powinno pmuc, mi pomoglo) tylko zeby sie nie porysowala obudowa:)
|
Nie wiem całkiem mozliwe, w tym momecie to mnie to wali,,,, pozbyłem sie jej ;)
|
Może bios był przestażały i nie miał "wpisanych" najnowszych nośników.
|
Miałem taki problem z yamahą 16x10x40 tyle ze przy symulacji dochodziło do 99,100% i bład tak było za kazdym razem. Przełozyłem ja do kompa brejdaka a tu lipa niebieskie ekrany sie posypały. Poszedłem do kumpla lipa wogule jej system nie wykrywał. Była jeszcze na gwarancji wiec pojechałem do serwisu, tam kolo powiedział ze wypalił na niej po kolei 8 najrózniejszych cd. Ja sie wkurzyłem zabrałem ja spowrotem do domu i dziw zaczeła działąć, co prawda nadal nie wypalał all cd, ale jakos działa. Pewnego dnia zamaniło mi sie na upgrate biosu i przy 50% komp sie zwiesił noi lipa. Pojechałem spowrotem do serwisu, po 2 tyg wruciła z nowy biosikiem i działała jak nowa. Nie wiem wkoncu co jej dolegało.
Spróbuj troche pokombinowac ze swoja obczaj czy tak samo dziej sie w innym kompie.Zamien tasmy itd. moze cos zadziała, jesli nie to opchnij ja na allegro moze jakies wiejski maniak sie da złapac ;PPP |
Ja mam jeszce starego zabytkoe
wego Dysana 4x który nagrywa na każdej płycie. |
Ok, ale ja nia wypalalem 1, gora 3 plyty na tydzien i po 3 latach juz siadla??? Cos musi byc ze sprzetem... 2 rodzaje plyt mi nagrywa... Nie mam kasy na nowy sprzet... nie jestem piratem, ktory kopiuje po 10 plyt dziennie, a potem je sprzedaje malym dzieciom za 10zl.
|
Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zmiana nagrywarki była by to moja trzecia.
Pierwszą PHILIPS 8x4x32 zajechałem w niecały rok zaczynała szwankować w ten sam sposób na początku nie chciała nagrywać niektórych płyt aż wreszcie klękła. AOpen 12x10x32 mam już prawie 2 lata i to samo. Zastanawiam się nowi producenci płyt nie próbują w ten sposób zmusić nas nad zmianą nagrywarek. Pozdrawiam wszystkich;) |
LG 8080B
Nagrałem na LG 8080B nagrywarce już pare setek płytek. Ostatnio wyszły jakieś dziwne płyty, bo przebijane naklejki HIT.
Dziwne, bo moja nagrywarka ich nie nagrywa, a nigdy nie miałem problemów z płytami. Ostatnio też mi się zdażyły CD-RW których nie moge nagrać. Też nie wiem co mam z tym robić Pozdrawiam |
zjedz ją
smacznego !!!
|
Nie moge wypalic niektorych rodzajow plyt - HELP!
Mam podobyn problem ze sprzetem Yamaha 4416S.
Otoz nagrywam mi jedynie plytki EMTEC... czcasmi jakiegos Dysana, ale potem sa problemy aby go odczytac na kompie lub wiezy. Co robic??? Nigdy z nia nie mialem problemow! Help!!! Mumin. |
Re: Re: Dlaczego nie moge wypalac plyt
Cytat:
...i z kopa ja i z kopa ja... ...hehe.... :P |
Ale mnie to wcale nie smieszy((
Cz jest tu ktos co moze cos poradzic:'( :'( :'( pozdrawiam8) |
Re: Re: Dlaczego nie moge wypalac plyt
Cytat:
Najpierw Wyłącz komputer! Potem włącz to niesforne cacko!!! Wyceluj nogą w obudowe I wypowiedz magiczne zklecie "A masz ty H** Je... ty k*** Za*** PI**** " Na właczonym kompie koputer będzie "żywy" i będzie wiedział kto tu rządzi. :-D :-D :D |
Nadal nie nagrywa
Nadal nie nagrywa. Próbowałem na różnych programach do nagrywania i nic, laser czyściłem 2 razy
Zero poprawy np. na Philpsa płytach chodzi bez zarzutu TDK też, ale WERBATIM odpada nagrywa każdą płytę RW. W tej chwili wchodzą na rynek płyty do nagrywania z dużymi prędkościami może w tym problem. Kupiłem ostatnio Płyty MEDIASONIK 25 sztuk w opakowaniu przedtem 50 sztuk VISION jak widać płyt mi przybywa, ale nie użytecznych dla mnie. Wymieniłem się z kumplem na płytę TRAXDATA i na nich nagrywa. Czy można jeszcze coś zrobić? |
sprawdz, czy masz wlaczona kalobracje mocy lasera. jesli tak, to wylacz (o ile to mozliwe, nie kazdy program to umozliwia). mialem podobny problem, tyle ze z plytami princo.
ewentualnie zabrudzona soczewka. |
Re: Rozumiem kupic nowa ale jakiej firmy
Cytat:
Jeżeli masz odwage to rozkręć naped i go wytrzyj (laser) miekką flanelową szmatką spróboj sprezonym powietrzem przedmuchać (płty czyszczą ce zdecydowanie odradzam!!!!!!!!!) |
Rozumiem kupic nowa ale jakiej firmy
Rozumiem kupic nowa ale jakiej firmy 8)
|
Re: Dlaczego nie moge wypalac plyt
Cytat:
Włącz komputer! Wyłącz komputer! Wyceluj nogą w obudowe I wypowiedz magiczne zklecie "A masz ty H** ty k*** Za*** PI**** " Później go włącz Moze zadziała! A jak nie to idź na pifko może mu przejdzie ale pewne jest że po tym co mu przed chwilą zrobiłeś napewno cie nie bedzie słuchał przez dłuższy czas! :) Pzdr ZIBIX :) |
Dlaczego nie moge wypalac plyt
Dlaczego nie moge wypalac plyt. Moja nagrywarka to AOpen 12/10/32
od jakiegos czasu moge wypalac tylko na plytach "AKOS" "PLATINIUM" i moze jeszcze jakis 2 firm, wymienilem bios na nowszy i to samo nagrywarka widzi plyte ze jest pusta ale wystartowac nie chce co robic???:o |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:13. |