![]() |
Dzieki oczo za rade !!! W koncu udalo mi sie zaladowac tego flasha i juz wszystko dziala..
|
Nie moge tego biosu zaladowac, pokazuje mi sie Flashing.. i komp sie wiesza, po restarcie jest 1.0, a tak wogole to jak dlugo powinno trwac ladowanie tego biosu ???
|
Troche sie boje ja flashowac (to nie telefon;) zreszta juz w sumie wczoraj probowalem to robic i flasher zawiesil mi sie od razu a razem z nim caly komp. na szczescie nic sie nie stalo i nagrywara dziala ale ciagle soft 1.0 i wciaz tylko 16X, sproboje jeszcze raz zaladowac ten nowy bios..
|
Witam. Mialem dokladnie ten sam problem tylko ze na markowych plytkach zamiast 16x bylo czasami 24x - 32x. Jeśli masz bios w wersji 1.0 (taki mialem na poczatku) jaknajszybciej śmigaj na stronkę www.asus.com sciągnij biosik i programik flashujący (ja zapakowalem wersje 1.11 i wszsytko cacy).Mam nadzeję, ze to pomoze. NARA
|
Zainstalowalem Via 4in1 i najnowsze Nero, wciaz mam tylko 16X, jutro ide z tym !@# do servisu..
|
Cytat:
|
No sproboje nowe Nero, dzieki, ale nie wiem czy to cos da bo jak sprawdzam we wlasciwosciach nagrywary w winXP (wlasciwosci napedu/recording) (bez plyty to pokazuje dostepne predkosci od 1X- 48X) to z plytka od razu spada do 16X wiec nie wydaje mie sie zeby to mialo jakis zwiazek z Nero.. ale sprobowac mozna..
|
hhehehe tomgoo qrcze jaka zgodnosc nawet cytujemy to samo
|
Cytat:
wiec sciagnij sobie upgrada i sprawdz czy wszystko pojdzie ok stare wersje programow moga poprawnie wykrywac predkosc nagrywarek ale nie umozliwiac zapisu z taka predkoscia poza tym nie wiem jak jest w tym asusie ale pewnie masz gdzie opcje wlaczania/wylaczania kontroli jakosci nosnika sprobuj ja wylaczyc i sprawdz czy nagrywa z maks predkoscia reszta porad jak wyzej |
Cytat:
najlepiej ściągnij sobie 5599 jak nie znajdziesz to napisz do mnie na maila to ci dam linka;) |
aha: Nero powinno pasowac bo to byla nagrywara BOX i ta wersje Nero z nia dostalem..
|
No pewnie z probowlaem na plytkach 48X, zaczelem od platinumow ale pozniej pomysllem ze to w koncu troche syfne plytki wiec kupilem EMTEC 48X i to samo i wtedy pomyslalem ze cos z nia nie tak..
|
Aha, ktos mial podobny problem z LG. Przyczyna okazala sie uszkodzona tasma IDE. To tez sprawdz.;)
|
Czasami najprostsze rozwiazanie problemu jest najlepsze :) Ostatnio ktos mial problem z Litkiem na usb. Po upgrade'dzie biosu mb, komp nie widzi nagrywarki. No i odpowiedzi typu: aspi, tasmy ide, kontroler, i inne cuda, a okazalo sie, ze usb nie bylo w biosie wlaczone :-D Ale to tak juz "by the way" ;)
W kwestii problemu Mille : kup jakas plytke 48x i sprawdz na niej co sie dzieje (np. TDK D-view). |
hahahaha:-D ahhahaa dobre dobre :)
|
A testowales na plytkach z indeksem predkosci powyzej 16x ? :D
|
moze uzylbys nero 5.5.9.17 lub 5.5.9.9 w ogole to uzywaj najnowszych wersji programow bo te starsze moga nie widziec tej nagrywary. Wlacz DMA jak nie masz wlaczone, zainstalu ASPI, najnowsze stery do plyty itp.
|
ASUS 4816A uszkodzony ???
Kupilem ASUSA 4816A ( 48/16/48 )ale mam problem bo nie moge wypalic na niczym ponad 16X, probowalem rozne plytki od akosow i platinumow po emteki i verbatimy i wciaz tylko 16, probowalem tez innym softem niz Nero (5.5.8.0) i nadal bez zmian, nero wykrywa nagrywarke jako 48 ale w momencie wlozenia dowolnej plytki od razu mam tylko 16..
aha jeszcze sprawdzalem na innym kompie i to samo.. jesli jest walnieta to oczywiscie srevis, ale moze ktos z was wie co z nia jest ??? |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:35. |