Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Liteon 52/24/52 to wielkie ***** i *** (https://forum.cdrinfo.pl/f2/liteon-52-24-52-wielkie-13829/)

rslubin 15.12.2002 06:46

POTWIERDZAM w/w !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alg79 14.12.2002 22:52

A czy dobrym wyborem był LG 48x24x48? Nie powiem, cena mnie skusiła.

bassys 14.12.2002 22:42

To dobry "KLAPS"

To dobry "KLAPS" -NIECH UCZY SIE KULTURY-

Sprezyn 14.12.2002 22:11

Re: Re: Ale jaja sobie robi

Cytat:

Bartez napisa***322;(a)

Na nie wiem czy taki dobry ;)
Nie wyszedl na tym najlepiej...
Co widac w podpisie pod jego nickiem ;)

o kurde to powinno byc na forum smiechu.
Juz dawno sie tak nie uhahalem
Bartez Ty to masz ciety humor:D

Bartez 14.12.2002 21:51

Re: Ale jaja sobie robi

Cytat:

bassys napisa***322;(a)
Ale jaja sobie robi.On tylko chcial w ten sposob zdobyc wasze opinie
bardzo dobry chwyt:-D :-D :-D

Na nie wiem czy taki dobry ;)
Nie wyszedl na tym najlepiej...
Co widac w podpisie pod jego nickiem ;)

bassys 14.12.2002 21:48

Ale jaja sobie robi

Ale jaja sobie robi.On tylko chcial w ten sposob zdobyc wasze opinie
bardzo dobry chwyt:-D :-D :-D
pozdrawiam8)

djsaint 14.12.2002 02:57

Re: Re: Re: Re: Lite-on 48x12x48x

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)

To chyba jednak sie mylisz;p

Chyba jednak sie nie myle ;)
Poczytaj troszke :)

andrzejj9 13.12.2002 16:36

Mount Rainier

InCD naturalnie jest, ale z tego, co wiem, to to nie jest program do Mount Rainiera. Do tego sluzy WriteCDRW, natomiast InCD jest do nagrywania pakietowego. No i wlasnie. Na czym w koncu polega roznica, bo przyznam sie, ze juz nie rozumiem. Z mojej wczesniejszej wiedzy wynikalo, ze przy nagrywaniu pakietowym mozna co prawda uzywac plytki jako zwyklej (oczywiscie odpowiednio bardziej pojemnej) dyskietki, ale trzeba ja najpierw sformatowac, co dlugo trwa. Natomiast dzieki funkcji Mount Rainier i odpowiedniemu oprogramowaniu nie trzeba tego robic. Ale sprawdzilem (juz sciagnalem ten program) i okazuje sie, ze rowniez trzeba. Fakt - za pomoca InCD trwalo to jak normalny format plytki czyli prawie 10 minut, natomiast tutaj moglem dac jakis szybki format (nawet go nie wybieralem, samo sie tak ustawilo) i trwalo to moze z 20 sekund. Ale mimo wszystko format byl potrzebny, a spodziewalem sie, ze bede mogl np dograc do juz nagranej plytki kilka plikow, czy tez w "zwykly" sposob pokasowac te, ktore juz sa. A okazuje sie, ze nie moge dopoki plytki nie sformatuje. A wtedy przeciez i tak strace wszystkie dane.
Chcialem miec te funkcje i ciesze sie, ze mam nagrywarke, ktora potrafi jej uzywac, ale juz do konca nie wiem, na czym ona w koncu polega.
Jesli ktos z was ma wieksza ode mnie wiedze, albo doswiadczenie z ta funkcja bylbym wdzieczny za wszelkie porady.

Dzieki i pozdrawiam

andrew

Goodson 13.12.2002 14:58

Takiej Lamie (autorowi tego tematu :P) nawet i Plextor nie pomoze jak nie potrafi płyt nagrywać :-D :-D :-D :-D :P

Krzycho83 13.12.2002 11:09

Re: Re: Re: Lite-on 48x12x48x

Cytat:

djsaint napisa***322;(a)

Moze sie myle, ale InCD a Mount Rainier to 2 inne bajki ;)

To chyba jednak sie mylisz;p

Sebastian997 13.12.2002 10:41

Re: Liteon 52/24/52 to wielkie gówno i syf

Cytat:

Travis napisa***322;(a)
Witam. Uważam że Liteon to wielki syf. Ja mam Asusa 40/12/48 i jest o wiele lepszy od tego gówna zwnaego Liteonem. Firma da nie dawno wdarla sie na rynku i to wielkim fuksem i nikt jej nie poleca. A i jeszcze jedno. Nagrywarka ma problemy z subkanałami i z subkodami i nie da sie tego ominąć. Sprzedajcie to i kupcie Asusa BOX
Coz, chciales sie nam pochwalic Asusem ? Rozumie, gratulacje :D A mozesz cos blizej powiedziec o tym jak to kulturalnie nazywasz "g....." ? Jakie masz zastrzeżenia ? Kiedy miales problemy z subkanalami ? W jakich okolicznosciach ? Bo ja juz troche plyt wypalilem na tym "g...." i zadnych problemow nie bylo. Coz, nie bardzo rozumie intencje tego twojego posta, ale ponoc zyjemy w wolnym kraju.... Jaki autor taki post... 8)

Bartez 13.12.2002 03:58

Mt. Rainier:
http://www.cdrinfo.pl/cdr/porady/mou...untrainier.php

djsaint 13.12.2002 03:24

Re: Re: Lite-on 48x12x48x

Cytat:

Krzycho83 napisa***322;(a)

Jesli masz wersje BOX Litka, to powinienes dostac standardowo na plytce oprocz Nero jeszcze InCD, ktory jest do obslugi Mount Rainer (zapis pakietowy). Poza tym mozesz sobie legalnie zauktualizowac ten soft (jesli oczywiscie masz to, o czym napisalem).;)

Pozdrawiam

Moze sie myle, ale InCD a Mount Rainier to 2 inne bajki ;)

Kolumb 13.12.2002 00:40

Gówno wiesz

Naucz się nagrywać .I znajdź drugą z takim dobrym stosunkiem ECONO od litka.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

amada2 13.12.2002 00:16

witam nie wiem czy ten gosciu od asusa wie kto jest podwykonawca jego wspanialej nagrywareczki :D jesli nie wie to niech glupio nie gada

Krzycho83 12.12.2002 22:52

Re: Lite-on 48x12x48x

Cytat:

andrzejj9 napisa***322;(a)
...No i ma funkcje Mount Rainier, chociaz jej jeszcze nie wyprobowalem, bo dopiero sciagam demo programiku, ktory ja obsluguje.
Jesli masz wersje BOX Litka, to powinienes dostac standardowo na plytce oprocz Nero jeszcze InCD, ktory jest do obslugi Mount Rainer (zapis pakietowy). Poza tym mozesz sobie legalnie zauktualizowac ten soft (jesli oczywiscie masz to, o czym napisalem).;)

Pozdrawiam

andrzejj9 12.12.2002 22:31

Lite-on 48x12x48x

Ja tez uzywam Lite-ona, dokladnie 48x12x48. Co prawda mam go dopiero od dwoch dni, ale wydaje mi sie, ze jest to calkiem dobry sprzet. Chodzi bardzo ladnie, bez problemu odczytuje wszystkie plytki. Szybko nagrywa. Zrobil mi tez niespodzianke bo plyte 870 MB, ktora bylo przeznaczona do predkosci max 16x, nagral 32x i wszystko dobrze dziala. Poprzednio przez tydzien mialem AOpen o podobnych parametrach i uwazam, ze Lite-on jest jednak lepszy. No i ma funkcje Mount Rainier, chociaz jej jeszcze nie wyprobowalem, bo dopiero sciagam demo programiku, ktory ja obsluguje.

Tak wiec jesli ktos przymierza sie do kupna nagrywarki to moge mu Lite-ona spokojnie polecic. A jesli zamierza to zrobic w najblizszym czasie, to jesli sie pospieszy to we wroclawskim (dokladnie w Dlugolece) Selgrossie maja je po bardzo przyzwoitej cenie 279zl za wersje BOX. W innych halach pewnie tez sa.

Krzycho83 12.12.2002 18:25

Ja mam Litka 48125W i tez chce potwierdzic, ze to bardzo dobra firma. Wypala bez najmniejszych problemow nawet na plytkach po 80gr:P, przy czym wspolczynnik ceny nagrywarki do jej jakosci jest bardzo wysoki:)

Laser 12.12.2002 17:55

Cytat:

-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
a ja zpytam prawie OT - co jest 'ostatnio' zlego w plytach glownych firmy ASUS? bo kupilem p4b-533e i jestem BARDZO zadowolony... cos z nia nie tak?

Witam !

Nie sid z ASUSEm jest wszystko OK tylko jeden z jego włascicieli popadł w zaduzy zachwyt z tej firmy i dobrze się dla niego to nie skończyło :) ;)

Laser 12.12.2002 17:53

Cytat:

eko napisa***322;(a)
Znowu wojna..tyle ze teraz to juz nie lg vs liteon tylko
litek kontra asus..bo asus najlepszy..hehe..box oczywiscie .rotfl
heh..travis - za duzo rozumow zjadles.

Witam !

Nie bedzie zadnej wojny - punkt zapalny został ugaszony !

eko 12.12.2002 11:33

Znowu wojna..tyle ze teraz to juz nie lg vs liteon tylko
litek kontra asus..bo asus najlepszy..hehe..box oczywiscie .rotfl
heh..travis - za duzo rozumow zjadles.

dj_anion 12.12.2002 10:40

Cze wszystkim!

Od długich już lat pracuję na montownii komputerowej, tak długich, że pamiętam jak CD-rom 8x był luksusem a nagrywarki istniały tylko w wersjach SCSI i o CD-RW nie miały pojęcia! :)

Tyle co tego namontowałem to stwierdzę, że każda nowa nagrywarka posiada jakąś gwarancję, więc jak coś komuś nie pasuje to zawsze może zwrócić się do sprzedawcy z reklamacją, a duże znaczenie ma tutaj konfiguracja systemu, odpowiednie sterowniki i oprogramowanie, a przede wszystkim wiedza o samym pojęciu nagrywania płyt.

Ja osobiście zaczynałem od Philipsa CD-R 2x/6x SCSI, z którym nie zawsze było spoko, bo jak spalił płytę to był ból (czysty CD-R kosztował wtedy 40 zł). Potem był Memorex, po drodze LiteOn 16x, LiteOn 24x, trochę LG-ków, wreszcie Teac z którym też ostatnio baaardzo dużo walczyłem (zobacz: post "Niesforny Teac") ale nigdy nie powiedziałem złego zdania, chociaż nagrywarka zjadła mi trochę nerwów. I to właśnie dzięki wielu życzliwym użytkownikom tego forum udało mi się dojść do sedna problemu.

Dlatego apeluję do autora niniejszego tematu, aby zanim zacznie obsypywać producenta zakupionego przez siebie sprzętu różnymi nieprzychylnymi epitetami, spróbował innej strategii - przedstawił problem, z którym nie może sobie poradzić (Nobody's Perfect - sam mam wiele doświadczenia ale wszystkich rozumów nie wyzjadałem i zawsze może znaleźć się ktoś, kto życzliwie może Ci pomóc), zapytał na spokojnie jak ów problem rozwiązać itp itd.

Człowieku! Nie szarp innym nerwów, nie uskuteczniaj przepychanek słownych, chcesz się wyszumieć to wejdź sobie na jakiś czat z małolatami ... A jak już ochłoniesz i dorośniesz to porozmawiaj jak cywilizowani ludzie.
Zobaczysz - efekty będą widoczne od razu.

Pozdrawiam nieszczęśliwego posiadacza Litka i wszystkich przedmówców.

Pedros 12.12.2002 09:59

Cytat:

Travis napisa***322;(a)

ciach!!!/B4rtez

Wiedzieć sobie możesz bardzo dużo. Ale słownictwo masz koszmarne.
Na tym forum jesteś nowy i powinieneś trochę przystopować.
A tak wogóle to idą święta i jest mróz więc doradzam herbatkę z dobawką - będzie jak znalazł na skołatane nerwy :-D

Acha - byłbym zapomniał - palnik gazowy RULEZ. :)

Thoom 12.12.2002 09:43

A moze by tak admini pana Travisa uspokili? Po jaką cholerę cały ten szum??? Powoli zaczyna sie robic nieprzyjemnie.

Rambler 12.12.2002 09:32

Moja babcia ( ŚP ) zawsze mówiła:
kiepski pływak zawsze twierdzi , że ma wodę za rzadką! Albo facet miałeś pecha i trafiłeś na felerny egzemplarz. Mam LG ,kolesie używają m/n Liteony i chwalą więc.... po co ta awantura?
Pozdrowienia dla all!

-Sid-The-Rat=> 12.12.2002 08:46

dobra rada - moderatorow to forum ma lagodnych (choc niektorzy troche sa juz za dorosli jak na poziom dyskusji jakie tu czasem prowadzimy :)) ale takie teksty w stylu 'jestem lepszy niz ty kacpie jeden' moga twoj IP narazic na solidnego bana, a wszystkie twoje posty na lot w zapomnienie

nie wiem ile wiesz o komputerach - ale mowisz jak 12 latek co daje ci malo czasu na zdobycie tego co w tym sporcie najwazniejsze - czyli doswiadczenia (nie mowie o grze w q3...)

Travis 12.12.2002 08:37

Cytat:

sayan napisa***322;(a)
ASUS BOX tak .. bo pisałeś wcześniej że OEM to gówno ? tak

a wiesz przynajmniej czym to sie różni :) :) :)

szczęsliwy posiadacz LiteOn 24102b

ciach!!! - Travis uwazaj, zeby ten ASUS Ci nie odlecial ;) /B4rtez

Prześladowca 12.12.2002 05:24

Travisa chyba laska rzuciła albo mama go już nie lubi:-D
Tylko ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS ASUS aż rzygać się chce.
Niedawno kupiłem sobie DVD ASUSa, szkoda, że nie powiedziałeś mi wcześniej bo kupił bym sobie BOXa:-D :-D :-D 8)

-Sid-The-Rat=> 12.12.2002 03:23

a ja zpytam prawie OT - co jest 'ostatnio' zlego w plytach glownych firmy ASUS? bo kupilem p4b-533e i jestem BARDZO zadowolony... cos z nia nie tak?

djsaint 12.12.2002 03:23

Heh, gosc nie wie o czym mowi. No comment. :D

Face OFF 12.12.2002 02:18

Ja tez przezylem juz kilka nagrywarek i to roznych producentow. Zaczynalem od HP pozniej Ricoch, LG i teraz TDK. za pierwsza nagrywarke wybulilem 1150zl:o :o To byly czasy.

Mam teraz TDK ktora moge pochwalic i uznaje ja za najlepsza nagrywarke jaka posiadalem do tej pory. Na LG nie moge nazekac bo tez mi sie sprawowaly super ale sprzedane zostaly bo trafily na dobrego kupca. TDK mam od niedawna model 4800B i kupilem go tylko dla za***istej tacki koloru BLU :D :D :D Mialem kupic Liteonka x52 ale kasy mi starczylo na TDK.
Powiem ci LOSIU (autor posta 8) ) ze dla mnie to wiekszosc nagrywarek jest dobrych. Teraz przed kupnem kazdy dokonuje rozeznania co do mozliwosci wypalary i ludzie ktorzy tu siedza sami kupili to co chcieli. Wiec LOSIU uszanuj ich wybor bo to ich prywatna sprawa !!!!

Masz LOSIU swojego ASUSKA no to sobie miej i sie ciesz ale tak powaznie to jak dla mnie ASUS liczyl sie tylko jako producent plyt glownych co teraz mu najlepiej nie wychodzi. Co do napedow optycznych tej firmy no to nie bede sie wypowiadal bo ich nie znam osobiscie lecz tylko z opinni kolegow ktorzy mieli ten sprzecik. I wiesz co ??? Pozbyli sie Susukow i kupili Liteonki, LG, Teac, TDK.

To jednak o czyms swiadczy co ??

jacoob 12.12.2002 01:39

hmm...mam liteona 12x jest już stary wypalił zdrowo ponad 1000 i pali dalej jak narazie niespotkałem zabezpieczenia z którym by sobie nie poradził

o czymś to chyba świadczy prawda

P.S. Jak wypali tyle płyt i będzie taki tary i będzue działał dalej to wpadnij i powiedz że "MÓJ ASUS JEST DE BEST" (Mercedesy klasy A też były super dopuki nie przeszły testu "Łosia")

lukaszsk 12.12.2002 00:04

Asus :) hehe Ja jestem posiadaczem juz piatej nagrywarki a trzeciej z kolei firmy liteon. Pierwsza jaka mialem byla yamaha 8/8/24 sprzedalem po roku bo stala sie za wolna kupilem ricoha 12/10/40 za kosmiczna cene 1100zl :( (dokladnie dwa lata temu) potem mialem liteona 24/10/40 nastepnie liteona 48/12/48 teraz mam 52/24/52 lubie miec szybka nagrywarke po prostu kupuje nagrywarki firmy liteon poniewaz nie zawiodlem sie na tej firmie i nie mialem z jej nagrywarkami zadnych nawet najmniejszych problemow POLECAM WSZYSTKIM !!!

Sprezyn 11.12.2002 23:23

A ja mysle, ze ten biedny kolega
nie mial nigdy stycznosci z LiteOnem
kit mu w ucho. Niech sie zabawia z
Asusem:-D
Bo nagrywc to trzeba umic:P

Druss 11.12.2002 22:47

Cytat:

sayan napisa***322;(a)

Co za LOL z zakladacza tego tematu. :-D :-D :-D Box mu dziala lepiej niz oem :-D :-D :-D

Pio 11.12.2002 22:23

A co Ty wiesz o subkanałach.... :)

A jak kupię Asusa OEM to będzie gorszy???

Zastanów się nad sobą, czy przypadkiem nie jesteś zbędny na tym świecie. Jak znasz zespół Łzy to mieli kiedyś taką fajną piosenkę: "Zabij się, zabij się nikt nie lubi tutaj Cię". Może to o Tobie?

monka 11.12.2002 21:56

Mam Liteona 40125S i jest naprawde spoko, popsulem na nim kilka plyt ale uczylem sie dopiero wypalac, natomiast od jakiegos juz czasu zero strat, pali az milo. Jezeli wezmiemy pod uwage cene w/w nagrywarki, 2 letni okres gwarancyjny oraz szybkosc to nie ma lepszej nagrywarki na rynku w chwili obecnej! Pozdrawiam uzytkownikow Liteonow!

miszko 11.12.2002 20:31

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
To jest bardzo dobre i mądre stwierdzenie. Sam jestem posiadaczem Liteon-a 40x12x48W i nie widzę aż tak drastycznych niedociągnięć w moim napedzie. (czas mija, a technika gna do przodu...)
Ja mam 2 kompy, jednego w chacie i tam mam Plextora 12x (chodzi ekstra juz prawie ... chmm 2 lata) i teraz kupiłem sobie
do kompa ktorego mam na studiach nagrywarke Liteona 52x, jak narazie
spisuje sie dobrze, mialem pewne dylematy czy ja kupic... ale
przekonalo mnie ze obsluguje Safedisk =>2.51 i Mt.Rainer i
w testach wypada dobrze.

Jak sie zepsuje... to mam 2 lata gwarancji!!! (Bo tyle daja, co patrzac (nie chce obrażać) na Plextora daje on tylko 1 rok,
ale wszyscy wiedza ze i tak te nagrywarki (Teac równiez) sa najlepsze!)
Jak mi sie zepsuje Liteon, to przytargam mojego Plexa 12x z chaty... ;)

SEBAW 11.12.2002 20:14

Cytat:

gaucho33 napisa***322;(a)
Skąd te pretensje do LiteOn'a? Nie pasuje Ci ta firma to nie kupuj a nie wyjeżdżaj z postami ni z gruszki ni z pietruszki...
To jest bardzo dobre i mądre stwierdzenie. Sam jestem posiadaczem Liteon-a 40x12x48W i nie widzę aż tak drastycznych niedociągnięć w moim napedzie. (czas mija, a technika gna do przodu...)

Pawel_k 11.12.2002 20:01

Cytat:

Ziele napisa***322;(a)
Liteon to bardzo dobra nagrywarka. Mam LTR-40125S i jestem z niej bardzo zadowolony. Nie zepsuła mi jeszcze ani jednej płytki!
Potwierdzam - 40125S is O.K. :) :)

sayan 11.12.2002 19:54

Ziele 11.12.2002 19:34

Liteon to bardzo dobra nagrywarka. Mam LTR-40125S i jestem z niej bardzo zadowolony. Nie zepsuła mi jeszcze ani jednej płytki!

tomgoo 11.12.2002 19:19

Cytat:

Travis napisa***322;(a)
Witam. Uważam że Liteon to wielki syf. Ja mam Asusa 40/12/48 i jest o wiele lepszy od tego gówna zwnaego Liteonem. Firma da nie dawno wdarla sie na rynku i to wielkim fuksem i nikt jej nie poleca. A i jeszcze jedno. Nagrywarka ma problemy z subkanałami i z subkodami i nie da sie tego ominąć. Sprzedajcie to i kupcie Asusa BOX
Człowieku jak sie nie umie nagrywać to wszystko jest syfiaste.
Jednak jak juz sie nauczyc nagrywać to okaże się że liteon to nie syf lecz bardzo dobra spawara.

Bacardi 11.12.2002 19:16

Cytat:

Majonez napisa***322;(a)

z tego jak sie wypowiadasz o liteonie moge wyciagnac jak na razie dwa wnioski
albo pracujesz w asusie i macie na zbyciu partie w wersji box
lub miales liteona i sie przejechales

albo przejechal sie na asusie i go tak zachwala aby znalezc kupca :-D

gaucho33 11.12.2002 19:04

Skąd te pretensje do LiteOn'a? Nie pasuje Ci ta firma to nie kupuj a nie wyjeżdżaj z postami ni z gruszki ni z pietruszki...

Majonez 11.12.2002 18:09

Travis uwazaj teraz juz przeginasz z tymi postami
ostrzegam uspokoj sie

i zebys nie myslal ze pracuje dla liteona
mialem teca mam yamahe a moja dziewczyna ma liteona
i gdyby byl taka nagrywara jak mowisz to na pewno bym go nie kupil - znam sie troche na nagrywaniu hehe

z tego jak sie wypowiadasz o liteonie moge wyciagnac jak na razie dwa wnioski
albo pracujesz w asusie i macie na zbyciu partie w wersji box
lub miales liteona i sie przejechales

Travis 11.12.2002 18:06

NIE MA ZADNEO

MOJ ASUS nie ma takeigo problemu bo juz probowalem to jest najlepszy naped oprocz yamahy i plextora

SEBAW 11.12.2002 18:00

Każdy napęd posiada potrzebna funkcie, które nie ma inny napęd. Nawet twój Asus ma ten problem.

misz_masz 11.12.2002 17:43

No tak Kolega jest nowy i musi sie wyszumieć. Sam też raczej nie kupiłbym LiteOna lecz tak od razu wszystko besztać .....to brak szacunku dla posiadaczy Litków.

Użytkownik LG i Teaca.

SEBAW 11.12.2002 17:34

Cytat:

Travis napisa***322;(a)
Witam. Uważam że Liteon to wielki syf.
No jak jest brudny to tak w zasadzie się mówi. Wystarczy szmatkę i spirytu żeby był czysty. (nie bądź taki do przodu... )

Travis 11.12.2002 17:24

Liteon 52/24/52 to wielkie gówno i syf

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:46.