![]() |
...::: help (pilne)... grafika komputerowa
Ilość załączników: 1
nie wiem czy dobrze wątek nazwałem, ale...
widzicie ten napis Polska... musze ten napis zastąpić nowym, ale zeby ten nowy wyraz był tego samego rodzaju (kroju itd. chyba wiecie o co mi chodzi)... w czym to moge zrobić ? myslałem ze ClipArty z Worda mi pomogą, ale niestety nie... pozdr. |
Użyj Adobe Photoshop Elements 1.0 lub lepszy 2.0 ;)
|
Cytat:
eeeeeeeee..... a nie ma czegoś prostrzego ?... :( |
Cytat:
to nie jest takie trudne... |
Cytat:
wow... mam to... ale nigdy nawet tego nie zainstalowałem... :o moze jakiś ogólny instruktaż ? to dla mnie ważne tym bardziej że ze mnie jezeli chodzi o grafike komputerową istny *****... |
Więc poszukaj pliku mspaint.exe w katalogu systemowym system32 i go otwórz:D :D :D :D :D
|
Cytat:
1. właczasz gp dajesz plik -> nowy -> podajesz rozmiar x na y np. pixeli potem dajesz na pasku narzędzi po prawej stronie na znaczek T potem naciskasz na obszarze edycyjnym wpisujesz dowolny tekstm jak się nie mieści to nic... po prostu wpisujesz u góry pojawia się pasek z wyborem czcionki, rozmiarem koloremitp. itd. .... pokombinuj.... jest tam też odkształcanie np. łuk potem muisz dać na tym pasku znaczek potwierdzenia wówczas tekst będzie wyglądał normalnie 1 narzędziem po prawej str, na pasku (strzałka z krzyżtkiem) możesz przesuwać pbiekt,,,, ctrl+t możesz go skalować (jak trzymasz przy skalowaniu wciśnięty shift to skalowanie jest proporcjonalne) robisz tak 1 część napisu potem dajesz z menu wartswa -> nowa -> warstwa -> ok robisz tak jak wyżej 2 napis i przesuwasz go pod ten 1 z innym formatowaniem i masz .... mam nadzieję to co chciałeś po prawej str. możesz przełączać między warstwami ............ :o idę spać |
Ilość załączników: 1
o np. cos takiego można zrobić! możesz sobie wstawic na pulpit ;) :)
|
Cytat:
|
LeWaP... dzieki... juz mi coś zaczyna konkretnego wychodzić... http://widzew.home.pl/phpBB2/images/...icon_beer1.gif
|
Cytat:
Jakos nie moglem tego wyszukac jakim programem to zrobiles? |
aha juz skumalem A.Photoshop ok!
A jak zrobiles zeby to bylo przezroczyste ze nie ma bialego tla mam wersje pol! |
Cytat:
robisz w phptoshopie przeźroczystą warstwę lub dajesz kolor tła taki jak ma forum (można to spr. np. za pomoca eydropera) |
niewiem czy dobrze robie ale jak klikam na new to wybieram trzecia opcje transparent i pojawia mi sie cos na styl szachownicy tam robie grafe i jak zapisuje razem bez tego tla to i tak jest biale!
A ma ktos stronke ze spolszczeniem tego, aha jak zrobic polskie czcionki a AP6 |
to moze jeszcze ja dozrzucze swoje 3 grosze. mianowicie chcialbym zszyc ze soba kilka wybranych fragmetow z obrazkow tak zeby tworzyly spojna calosc. jak mam to zrobic??
P.S. chodzi mi o stworzenie loga na strone |
Cytat:
wybierz że to ma być gif i przeżrocze / transparent i wówczas w okienku podgladu widać jak będzie wyglądał i ile będzie zajmował rysunek poslkie fonty ?? :) a jaki masz system i jakiego photoshopa 6.01 CE ? |
Cytat:
bo czasami nie opłaca się szczywać razem tylko mieć slicey czyli kawałki, bo szybciej wczytują się małe elementy... można zastosować: adobe photoshop lub image ready / macromedia fireworks |
Cytat:
|
Cytat:
1. masz obrazek x 2. wycinasz z niego fragment(y) który cię interesuje(ą) 3. za każdym razem jak zaznaczysz obszar, który cię interesuje robisz ctrl+c i ctrl+n (nowy plik, będzie miał rozmiar taki jak plik w buforze). Wklejasz daną rzecz z bufora. Za 1 wklejeniem możesz zwiększyć sobie odpowiednio obszar roboczy (opcja w menu) i wklejać resztę wycinków. Każdy z nich będzie na osobnej warstwie, ale przy zapisie do pliku graf. warstwy się połączą. ?? jeżeli o to chodziło to chyba pomogłem ?? |
a jak mam uzyskac taki fajny efekt laczenia, np jezeli te obrazki sa na innych tlach itp, zeby nie bylo widac tych laczen, zeby tworzyly spojna calosc?
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:27. |