![]() |
? Peugeot 206 czy Renault Clio ?
206 czy Clio ?
Mam niezly dylemat co kupic. Jest jeden warunek: musze sie zmiescic w ok. 35 tys.zl Czekam na opinie forumowiczow :) PS. Sklanialbym sie raczej w strone Clio ale.. T. |
stawiam na Clio, konstrukcyjnie ciutkę jest nowszy od Peugeota.
|
Cytat:
Tego jeszcze tu nie było !!!! No dobra ide porównać ceny i parametry ... |
ja doswiadczen w jezdzie nie mam za duzych prawko dopiero za 2 latka:( ale podoba mi sie bardziej to sportowe to srebrne wiecie jakie Clio! A jako normalne auto to 206.
|
Re: ? Peugeot 206 czy Renault Clio ?
Cytat:
Na Świeta i Nowy Rok trzeba sobie sprawić przyjemność.;) :-D |
Witam !
Kurde za 35tys w obydwu przypadkach masz tylko 1.2 60KM - co jak co ale za taką kasiore ja bym kupił jakiegos dwu latka z Niemiec i by grała muzyka samovhody sa bardzo porównywalne nie wypowiem sie na temat prowadzenia itp z bardzo prostego powodu ;) ale to jest cos w stylu którą nagrywarke wybrac Plex czy Yamaha dwa podobne urzadzenia o podobnych mozliwosciach i cenach. Nie dało by sie jeszcze dociułac z 5 Tys miałbyć przynajmniej to 1.4 75KM / wiem wiem tak to mozemy w nieskończoność - ale ze wszystkim tak jest / Nie wiem co Ci doradzić - ja bym porostu porównał w tym przypadku koszta exploatacji, czesci, awaryjność ale ... nie mam jeszcze nawet prawa jazdy wiec nie kieruj sie moimi wnioskami. Pozdrawiam i zycze dobrego wyboru |
Cytat:
Teraz potrzebne mi male autko do jazdy po miescie. Dlatego ma miec silnik 1.1/1.2 i moge wydac max 35 tys. zl W sumie chyba sie zdecyduje na Clio, ale jeszcze musze do salonu zadzwonic i sie spytac co maja mi do zaoferowanie ;) Cytat:
T. |
Witam !
To trzeba było gadać tak od razu ze limuzyne jush masz a teraz potrzebujesz samochód dla służącej zeby mogła jeździć po zakupy / tak jak to jest w USA pan jeździ V 12 999KM a dla gospodyni domowej kupuje to co u nas w Polsce jest Mercedesem / czytaj czyms nieosiagalnym / Do rzeczy wiedze ze sie skaniasz do clio bo masz jush jeed wóż tej wirmy i Ci nie podpadł - co jest zrozumiałe jesli ktoś produkuje dobre rzeczy to sie nie kombinuje i kpuje jego produkty. PS: Sam jeżdze samochodem Hiszpańskiej produkcji w kolorze wina z 75 konnym silnikiem na którego głowicy jest wielki napis PORSCHE / to nie sa jaja! Seria SEAT'ów z 91 roku przejsciówka te mniej kanciate miały wtrysk i jakis system zaporzyczony własnie od Porsche. Nie wazne - kup co ci najbardziej leży ... Pozdrawiam |
Ja stawiam na Clio!
|
Torwald ja radzę clio .A tak z przymrużeniem oka zobaczyłem w profilu że masz 18 lat więc się pytam na nazwisko masz kulczyk czy gudzowaty :) :) :)
|
Hehe Kojak czy co ? :-D
A tak serio: starszy kupuje fure dla mnie. Wlasciwie to juz kupil - Peugeot 206. Z lepszym wyposazeniem i silnikiem niz Clio. Troche zaluje ale co tam ;) niech strace hehe. T. |
[QUOTE]Torwald napisa***322;(a)
[B]Lagune 2 juz mam :-D Teraz potrzebne mi male autko do jazdy po miescie. To Ty jesteś Bonzo, ja mam małe autko do jazdy po mieście i..... nie tylko.:) A czemu postawiłeś tylko na te dwa modele? |
Bo wedlug mnie sa najlepsze ;)
A poza tym Laguna raczej nie jezdze czesto (wiecie jak to jest.. starszy kupil-starszy jezdzi):-D Poprostu te modele najbardziej mi pasuja i juz. T. |
A ja bym kupił Opla Corsę :D
|
:( a ja mam dwa motocykle i nie da się teraz jeżdzić i muszę popylać na nóżkach :(
|
Cytat:
Zyć nie umierać - starszy mu kupił a ten jeszcze wybrzydza - jak go nie chcesz to mozesz mi go dać na gwiazde - z miła checią sie nim zaopiekuje. Szerokiej drogi !:-D ;) |
Cytat:
|
wsrod tych dwoch dla faceta fajniejsza chyba 206:)
Mialem podobny dylemat dwa lata temu ale skusilem na.... Dla kobiety to pewnie powiedzialbym Yaris:) Milego "docierania" |
Cytat:
|
bez stresu...
....powiem szczerze ze bez zadnego zastonowienia wybral bym
peugota 206, spox autko |
bierz 206, lepiej sie prezentuje, w szczegoly nie bede wnikac :D
|
206 !! jest poprostu ładniejszy i lepszy (chodzi mi o dopracowanie techniczne)w clio jest duzo denerwujących w późniejszej eksploatacji mankamentów bo dane techniczne są podobne
|
Witam !
Panowie panowie - nie czytacie dokladnie ! Przeciesh kolega Torwald napisał : "...A tak serio: starszy kupuje fure dla mnie. Wlasciwie to juz kupil - Peugeot 206. Z lepszym wyposazeniem i silnikiem niz Clio. Jest po Waszej mysli - bedzie jeździł 206'stką |
Przy pomyslnych wiatrach autko bede mial przed swietami (Mikołaj sie w tym roku postaral ;) ).
Czerwona 206-ka (bo jak wiadomo czerwone sa szybsze :-D ). Tyle ze musza go ze Stalowej Woli sciagnac z innego salonu... Dzieki za rady i mam nadzieje ze wspolpraca z autkiem bedzie owocna i bezawaryjna 8) T. |
Cytat:
Gratulacje wyboru koloru ! czerwony RULEZ 8-) |
Pierwszego swojego PEUGEOTA (A BYŁA NIM 205) kupiłem bedąc kompletnie pijany. Ta metoda okazała się baardzo skuteczna.
|
Cytat:
|
No chyba tak zrobię tylko jest jeden mankament ten jeden to kawa klr600 z 1986 a ten drugi to cbr 600fs z 2001 no i jatkąś budkę na środek by trza było cobym nie zamarzł ;)
|
Cytat:
|
Re: ? Peugeot 206 czy Renault Clio ?
Cytat:
mialem przez 3 lata Clio II 1.4 (75 km) - przejchalem 57 tys i bardzo sie ciesze ze juz nie mam tego auta. ponizej maly wykaz awarii jakie mnie spotkaly w ciagu 3 lat: 1. padl silnik tylnej wycieraczki (po tygodniu od kupna) 2. wyrwaly sie kolka od paskow klinowych z walu korbowego - 2 tygodnie auto stalo na serwisie - ogolnie to nie bylo wspomagania, ladowania i paru innych rzeczy ktore czasem sie przydaja poza tym grozilo spadnieciem paska rozrzadu 3. po 10 miesiacach wymieniono mi tapicerke przednich foteli - rozlazila sie i pekala na szwach a gabka kruszyla sie z palcach 4. wymieniono mi pompke spryskiwacza i dysze spriskiwaczy - padly 5. padlo tylne zawieszenie (pekly OBIE sprezyny) 6. po raz drugi wyrwaly sie kolka od paskow klinowych - tym razem naprawili juz w 2 dni 7. po 9 miesiacach zassalo uszczelke pod kolektorem ssacym 8. w moim Clio wspomaganie to bylo ale czy dzialalo to do dzis nie wiem bo strasznie ciezko sie krecilo kierownica to tylko kilka awarii jakie mnie spotkaly a teraz pora na serwis 1. jak pierwszy raz stanalem na drodze (na szczescie 500 m od domu) byla to 24 i przez 1 godzine dzownilem do renault assistans do wawy by mnie sciagneli - godzine sluchalem melodyjki zanim ktos raczyl odebrac 2. 3 lata po fakcie zaproponowano mi mozliwosci dokupienia dodatkowych 2 lat gwarancji - tak sie sklada, ze juz nie mialem tego zloma 3. serwis w katowicach i Pietrzaka to pomylka - oddaja auto w gorszym stanie niz przed. Oddalem Clio do przeladu, wszystko zrobili zaplacilem i wracam do domu a tu cos smiedzi - mysle ze pewnie paprochy popackaly silnik olejem i musi sie wypalic. Smierdzialo 2 dni - zagladam pod maske i widze oslone ktorej nie zamontowano po wymienia pompy spryskiwacza pod komora silnika - oczywiscie spalona 4. problemem jest dostanie wydruku wszystkich napraw mojego samochodu - po 2 dniach dostalem jak powiedzialem co bylo robione zrobisz co chesz ale ja 2 clio ani renault nie kupie juz wiecej teraz jezdze SEATEM LEON i dopiero teraz wiem co to niemiecka solidnosc i hiszpanski temperament ;) PS Clio nie jest nowsza konstrukcja od 206 ja kupilem swoje Clio w chwili gdy 206 weszla na rynek a Clio juz bylo na nim od roku. Oczywiscie teraz zmieniono swiatla, atrape i takie tam ale nic poza tym. Zalowale, ze nie kupilem 206 ale nie moglem sobie pozwolic na 5 miesiecy czekania na auto. I co zachecilem odpowiednio do kupna Clio? |
Cytat:
zobacz Leona CUPRE R :) |
Cytat:
PS cholera sie napisalem a tu widze, ze to stara dyskusja ;) Laser i bijesz u mnie plusy - nie ma jak SEAT :) |
[QUOTE]Torwald napisa***322;(a)
[B]Lagune 2 juz mam :-D Teraz potrzebne mi male autko do jazdy po miescie. *************************** to wez w lising tramwaj:) |
Cytat:
hehe ORYGINALNY Seat IBIZA 1.2 75KM 3dzwiowy CZERWONY wtrysk z 91' i kurde jeźdźi i co pare tygodni mam za wycieraczką numer telefonu z dopiskiem " Jesli na sprzedaż ..." ;) Starszy powiedział ze jak zmieniac to tylko na SEATA ... :-D |
NIe ma to jak pozadny rower ;)
|
Hehe rower ROX :-D
Teraz przekopuje sie przez oferty sklepow z czesciami do 206-ki. Szukam sportowego wydechu (tylko tlumik, bo na wiecej mnie na razie nie stac [stary stwierdzil ze to glupota,ale co on tam wie...;p] ). Mam nadzieje ze cos ciekawego znajde.. T. |
Cytat:
A REMUSIK, ALU , to według mnie wystarcza - na poczatek potem mozna fantazjowac ! |
Cytat:
auto kupuje sie w z takimi dodatkami na jakie cie w danym momencie stac a pozniej nie zmieniasz i nie dodajesz juz nic chyba, ze sie cos zepsuje |
Cytat:
ja tez tak mysle (moje ma dopiero 3 miesiace i 7 tys przebiegu) PS moje podoba mi sie bardziej od golfa IV |
Cytat:
|
Cytat:
A Ty dokładnie to jakiego tego Leonka masz - ten samochój jest poprostu za***isty / nie mogłem sie powstrzymac wybaczcie / !!?? |
Re: Re: ? Peugeot 206 czy Renault Clio ?
Cytat:
|
Ludzie - kup.to czy tamto..Jeśli ja dobrze zrozumiałem,auto już jest-206 i git-fajne auto-ładne,zgrabne i niezawodne.Sam mam 205 i trzymam,bo twierdze,że mimo rocznika /'91/ jeździ spoko-przebieg 220tys.:)
|
Cytat:
pelne wyposazenie (klima, 4 poduszki, sportowe fotele, skora na kierownicy i skrzyni bieglow, abs i inne *******y) kolor bezowy (taki jak ten zastrzezony dla modelu CUPRA R). Tutaj jest link do Cupry R o takim kolorze http://www.leonclub.xtd.pl/LEON_1.820VTCUPRA-R.htm a tutaj wiecej fotek http://www.leonclub.xtd.pl/Zdjecia2.htm PS jedyne co wymienilem po zakupie to radio bo to fabryczne bylo na kasete a ja nie wiem jak to sie obsluguje :) - zmienilem na pioneera ze zmieniarka na 12 CD. |
Torwald mam nadzieje szukasz calego sportowego tlumika a nie tylko piedzacej koncowki, ktora tylko na beke wkreca polowie ludzi stojacej na ulicy!!Poszukaj calosci! zainwestuj troszke, wywal katalizator i walcz niech moc bedzie z toba!"Cywilny" 206 wyglada ladniej od clio, zmina nastepuje dopiero po malych modyfikacjach (na korzysc clio, ale to sa moje odczucia)!
PS "..3 litry i 250 KM - dziadostwo.."??? bo to jest samochod nie na nasze drogi i trzeba umiec nim jezdzic! Ja natomiast wole predkosc podrozna 80 km/h in town tak wiec jezdze Fiatem SC(Green Edition) ktory siem do tego idealnie nadaje!! |
Cytat:
ale to dziadostwo bo ma znaczek RENAULT - przeczytaj co sie dzialo z moja cliowka |
Oczywiscie ze chce zmienic caly tlumik a nie tylko koncowke. Ale zeby zmienic caly uklad to trzeba miec kase a z tym u mnie niestety cienko (starzy stwoierdzili ze nie beda mnie sponsorowali w tej kwestii :'( )
T. |
Cytat:
Koleżanka go sobie kupiła i bardzo chwali, ale ja się trochę samochodami interesuję i wiem coś zupełnie innego... Latający kufer:( Tak jak napisałeś, nie ma to jak niemiecka solidność. Ja mam Passata 1997 1.9 TDI :) |
no jak kazdy reklamuje swoje to ja tez a co!
AC Nissan Club strona Klubu Nissana moze Almera nie jest najlepszym samochodem na swiecie, ale ma 3 lata gwarancji:-D - z ktorej korzystam, gdy tylko mam fantazje8) Samochodzik jest zreszta bardzo przyjemny:o |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:16. |