![]() |
CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty
Nie wiem o co chodzi w tych zabezpieczeniach????????????????
Kiedyś przeczytałem o nowym zabezpieczeniu, a że jestem bardzo ciekawy kupiłem sobie ( pewną ) płytkę oznaczoną właśnie taką naklejką! Postanowiłem pościągać prograny do łamania zabezpieczeń ..... i ................ nic!? Ale włączyłem NERO i nie było żadnego NAJMNIEJSZEGO problemu!!! Wszystkie piosenki z tej płyty są na moim twardym w mp3!! :P Nie wiem o co chodzi w tym poście na glównej stronie CDRinfo????? Pozdrówka yo11. |
Nie wiem co tam kupiles na plyte, ale poczekaj az trafisz na taka ze twoj naped nie zobaczy na niej zadnych trackow albo 'zerowe tracki'. Wtedy dopiero zaczyna sie gimnastyka.;)
|
Wiem o czym piszę!!!!!!
Napęd nie widzi żadnych tracków. Jak masz taką płytkę to wyprubuj NERO 5.5.9.17 i sam się przekonaj!!!!!8) |
A jutro sprawdzę na 5.5.100, i dam znać. Jak ktoś chce to podam "step by step" Ale to jest zwykłe przekładanie na mp3!!! 8)
|
Re: CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty
Cytat:
ale bede one zabezpieczone przed kopiowaniem innymi slowy kupisz np plyte britney np za 20 zl ale 99% userow nie bedzie moglo jej skopiowac dzieki czemu zmniejszy sie piractwo a zwieksza zyski wytworni plytowych tzn wytwornie zrozumialy nareszcie ze glowna przyczyna piractwa jest wysoka cena plyt z muzyka dlatego bedzie taniej przy zakupie legalnych plyt a trudniej przy piraceniu |
Re: Re: CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty
Cytat:
|
Re: CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty
Cytat:
|
WOW!
No to mam nowy sposób na spiracenie tych audio! ;) |
Re: Re: CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty
Cytat:
Ale jeśli tak to juz lece do sklepu;) |
Re: Re: Re: CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty
Cytat:
moze to pierwszy krok ... |
Re: Re: Re: Re: CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty
Cytat:
|
Re: Re: Re: Re: Re: CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty
Cytat:
np ja kupie i to sporo w chwili gdy w obecnej cenie oryginalnej plyty bede mial dwie - innymi slowy obnizka o 50% |
No panowie bo rozpoczołem ten temat a jak narazie nikt nie potwierdził moich rewelacji. Czy to znaczy że tylko mi to się udało, a może problemem jest btak takowych orginałów???
Pozdrówka yo11 8) |
I jeszcze jedno. Sprawdziłem na najnowszym NERO (5.5.10.0) i ten nowy program zabezpieczający jest do du**. Niewiedzieć po co dają nowe zabezpieczenie, jeżeli płytki z muzyką mają kosztować 20 - 25zł??? To się troszkę mija z celem!!!!
poz yo11 8) |
Ja i mój stosunek do papierowych gazet:
1. Nie lubię czytać gazety na monitorze, nawet jak już czytam jakiś dłuższy artykuł z netu to poprostu go drukuję, ale generalnie gazetka/książka musi być papierowa.
2. Płytki w cenie 20 zeta chętnie kupię, w tej chwili zanim kupie płyte za 45-80 zeta dość poważnie się zastanawiam, co do zabezpieczania płyt: - z mojego punktu widzenia jest to trochę pozbawione sensu ponieważ jak wyjeżdżam gdzieś to zabieram ze sobą moje płyty w postaci mp3(łatwiej targać 1 płytę z 150 utworami niż 10 płyt po 15 i nie szkoda jak zginie). Właśnie nagrywam sobie płytki na wyjazd sylwestrowy. Co do utraty jakości to przy 192 kbitach jest na tyle znośna, że w samochodzie czy na jakiejś małej imprezce to nie przeszkadza. |
Cytat:
gdyz tania plyta znajdzie wieksze grono nabywcow i bedzie spotykala sie z wieksza iloscia podejsc do wykonanania kopii w naszym kraju dla niektorych wydatek 1 zl to duzy i dla zasady beda piracic dobre zabezpieczenie tanich plyt to dobry pomysl i mam nadzieje, ze w sytuacji gdy plyta bedzie o 50% tansza niz obecnie to zabezpieczenie bedzie bardzo trudne do zlamania ,,, |
Cytat:
pozdrawiam:) |
Re: Re: Re: Re: Re: Re: CD w Polsce: ceny i oznakowane kompakty
Cytat:
|
Cytat:
dodam jeszcze, ze ladny kawalek czasu prowadzilem kursy komputerowe i w miedzy czasie zbieralem coraz lepsze recenzje ksiazki - w firmie od kursow slyszalem po co ja to pisze zamiast prowadzic 2 razy wiece zajec - teraz w nagrode dostalem obnizke (jak wszyscy) o 50% ;) i rozstalem sie z ta firma to chyba tez dziwne prawda - taki pracownik raczej w normalnym ukladzie powinien byc ceniony ... takich przykladow Ormianim znajdziesz jeszcze duzo, duzo wiecej (jedne z najwyzszych podatkow w europie, droga benzyna, chore emerytury, itd) |
Cytat:
Ja i tak jestem w calkiem niezlej sytuacji, sa ludzie ktorzy tego nie maja... poza tym gdybym nie dorabial "nocami" to wogole wegetowalbym chyba, pijac tanie piwo w weekendy i majac z tego najwieksza przyjemnosc... marazm... realnie zastanawiam sie nad emigracja... czesc rodziny juz wyemigrowala i ... coz licze na tych ludzi, |
A co z ripowaniem nowego zabezpieczenia?? Czy ktoś sprawdził czy tylko ja jestem taki genialny?????
Pozdrówka yo11 8) |
macie tyle szczęścia, że mozecie dostac to czego słuchacie w Polsce...inaczej pozostaje zamówienie....ale jezeli płyta kosztuje w USA prawie 70 zł (w firmie, która wydaje!) to plus przesyłka....lepiej nie mówic....na szczęście mam z kim się wymieniac w ape dlatego na razie mnie to nie obchodzi, a musiałby niestety zamawiac...tylko trochę trwa...ale znowu nie tak długo, aby trzeba było byc szczególnie cierpliwym...
|
jesli ktos nie chce z jakis powodow sciagac plyt z netu zawsze zostaje jeszcze Poczta Polska...
|
Cytat:
jednak pozniej gdy pojawi sie zona (wtedy jeszcze sie da) i dzieci (to juz spory problem) zaczynaja sie pietrzyc problemy ja narazie nie mysle by sie oddalic z tego kraju ale to pewnie kwestia czasu... |
Cytat:
|
Cytat:
Na wybory nie chodze (pojde tylko glosowac w referendum do unii i bedzie to po raz pierwszy od chwili gdy skonczylem 18 lat) gdyz szkoda mi zdartych zelowek w butach ktore sa jednym z drozszych w europie. Od czasu do czas ogladam telewizje, czytam gazety i bardzo mnie cieszy, ze system fiskany jest lagodniejszy dla autorow ktorzy maja podwyzszone koszty uzyskania przychodu a co za tym idzie fizycznie placa tylko 10% podatku od dochodu z ksiazek i nic wiecej. Szlag mnie trafia natomiast z powodu tego, ze blisko 50% moich dochodow ze stalej pracy zjada fiskus z zusem i innym do spolki. Emerytury i tak nie bede mial z tego powodu lepsze i dlatego sam dbam o to by bylo mi lepiej w przyszlosci placac sobie 3 filar. Kazda nowa decyzja lub pomysl rzadu sprawia, ze jestem wiekszym frajerem niz bylem - np abolicja ktora na szczescie nie przeszla. Jak mam tylko mozliwosci to na zakupy jezdze za granice bo chodz mozna mnie zaliczyc do klasy srednie to raczej nie stac mnie na wiele rzeczy w naszym kochanym kraju ktory ewidentnie ma aspiracje stania sie mekka snobow i konkurencja dla Hoolywood. Jak narazie zaluje jednej rzeczy - tego, ze moj angielski jest taki jaki jest. Gdybym znal go duzo lepiej to pewnie pisalbym dla wydawnict za wielkiej wody i tam mieszkal zyjac dostanio. Nie oznacza to jednak, ze byloby mi dobrze bo czuje sie Polakiem. Co do poprawy to moim skromnym zdaniem predzej czy pozniej musi ona nadejsc. Sklanialbym sie raczej ku temu, ze nastapi to raczej pozniej. Moim zdaniem nasze pokolenie (mam 27 lat) jeszcze nie bedzie mialo mozliwosci cieszenie sie caloscia poprawy jaka da nam unia. Dopiero moje dzieci gdy dozyja podobnego wieku jak ja powinny czuc ewidentna poprawe. Jednak to dosc odlegla przyszlosci i nikt nie wie czy do tego czasu nie bedzie V rozbioru Polski lub nie wybuchnie 3 wojna swiatowa. Patrzac na Irlandie unia daje nam ogromne szanse. Jednak jak zestawimy je z ludzmi majacymi ster w naszym kochanym kraju droga do poprawy bedzie bardzo daleka. Az by sie chcialo powiedziec Pilsudski wroc! |
Pod tym co napisał BD podpisuję się wszystkimi kończynami, widzę że mamy podobne odczucia i braki :P
A co do płyt - tematu szerokiego jak każdy wie - muszą zniknąć te bajońskie opłaty, z ktorych żaden artysta g*wno ma, zarabia wytwórnia i setka pośredników, żyją jak pączki w maśle, a rzeczywisty artysta o ile nie jest na TOPie, musi zapylać normalnie do roboty bo by zdechł z głodu. Każdy może zostać dziś wydawcą tłoczonej płyty, wystarczy mieć materiał i udać się do odpowiedniej firmy, np w czechach, a oni to obrobią, wytłoczą z nadrukiem, zapakują w co tylko się podoba, okładkę też mogą zrobić wg dostarczonego wzoru i do tego nawet zafoliować, nic tylko wrzucać na sklep... I wcale nie kosztuje to tyle, ile przychodzi nam płacić za płytkę w sklepie. Poza tym rynek wschodni traktowany jest zawsze inaczej. Póki nie znikną podziały, typu 'inne wydanie za granicą, inne u nas' np, bez bonusów na CD, albo w wersji 1CD gdzie juz w Niemczech nawet jak na całym świecie można kupić wydanie 2CD danej pozycji z dodatkami itp, do tego u Nas wielu pozycji nawet się nie da zamówić! Dopóki się to nie zmieni - piracenie / ściąganie z netu - nie zniknie, i nie pomogą tu żadne zabezpieczenia, poza tym co człowiek wymyśli inny na bank ominie, kwestia czasu. |
optymizm przez Was przemawia 8)
nie bedzie obnizek albo bedą nieznaczne albo na te tytuły których aqrat nigdy bym nie kupił, a co do odczuć na temat naszego kochanego kraju i polityków&prawa specjalnej troski to się podpisuje alles chwytnymi kończynami tak jak Monter -> świeta klimat poprawiły :) idę na piwo bo mi się od czytania o real świecie klimat psuje i muszę go sobie prostą chemią organiczną ? / no chyba to organiczna :)/ poprawić pozdro |
Cytat:
Cytat:
wracajac jednak do tematu to ze wszystko robili sami zaowocowaly tym, ze ich plytac kosztuje dwadziescia pare zlotych i sami na niej zarabiaja a jedyne koszty jakie poniesli to produkcja i dystrybucja jak widac da sie! tylko szkoda, ze mlodzi i wybijajacy sie artysci tak wlasnie mysla natomiast stare wygi maja to gdzies ... chodz brathanki cos zaczynaja kombinowac walczac z monopolem ZAIKS, ktory rowniez dba o to by plyta nie byla za tania ... |
Cytat:
do wejscia do Unii Europejskiej i jest dzialaniem sztucznym. W warunkach deflacji zyskuje zlotowka i zarabiajac dzis 1500 zlotych Masz 385 euro, a za rok bedziesz mial 405 euro, a wiec place zbliza sie o te 20 euro do plac obowiazujacych w Unii. Jednoczesnie te 20 euro - i znacznie wiecej - sciaga sie za pomoca systemu podatkowego, zeby ludziom nie bylo za dobrze. Co do poprawy to moim skromnym zdaniem predzej czy pozniej musi ona nadejsc. Sklanialbym sie raczej ku temu, ze nastapi to raczej pozniej. Moim zdaniem nasze pokolenie (mam 27 lat) jeszcze nie bedzie mialo mozliwosci cieszenie sie caloscia poprawy jaka da nam unia. Dopiero moje dzieci gdy dozyja podobnego wieku jak ja powinny czuc ewidentna poprawe. Jednak to dosc odlegla przyszlosci i nikt nie wie czy do tego czasu nie bedzie V rozbioru Polski lub nie wybuchnie 3 wojna swiatowa. [/QUOTE] Ale wedle wszelkiego prawdopodobienstwa polska droga do Unii jest droga hiszpanska, a nawet moze bardziej i ostrzej. Hiszpania w rok po wejsciu do Unii osiagnela 28% bezrobocia, i potem dopiero to bezrobocie malalo w tempie 2% na rok. Malalo dzieki dwom czynnikom. Po pierwsze, emigracji, glownie do Francji. Po drugie, wlaczenie Hiszpanii do UE spowodowalo boom turystyczny, bo znikly cla, podwojne opodatkowania itp. W Polsce nie ma galezi gospodarki, ktora moglaby spelniac role hiszpanskiej turystyki. Hiszpanom pomogli Francuzi, dajac prace. W naszym wypadku ta rolke mogliby spelnic Niemcy, ale oni juz od razu obwarowali sie okresem ochronnym 7 lat. Dlatego ja wyrokuje ze w roku 2005 gospodarka Polski zalamie sie, dojdziemy do bezrobocia okolo 33%, po czym w kolejnych latach bedzie ono malalo po 0,5% rocznie. Kryzys zostanie przezwyciezony w koncu, ale stanie sie to okolo roku 2012 kiedy mina okresy ochronne na prace w UE i na kupowanie polskiej ziemi - ktora do tego czasu z powodu permanentego kryzysu w Polsce utraci 3/4 wartosci, bedzie tania jak barszcz, i pewnie o to chodzi, pewnie dlatego UE trak latwo przelknela nasze dlugie okresy ochronne. Patrzac na Irlandie unia daje nam ogromne szanse. Jednak jak zestawimy je z ludzmi majacymi ster w naszym kochanym kraju droga do poprawy bedzie bardzo daleka. Az by sie chcialo powiedziec Pilsudski wroc! [/QUOTE] Mniej wiecej mamy podobne zdanie. W 2012 roku Bedziesz miec 37 lat, a to bedzie dopiero poczatek poprawy. Co do V rozbioru - ja tego raczej nie widze w obecnej rzeczywistosci, chyba ze sie pokusimy o jakas wojne domowa. Wtedy kraj moze peknac mniej wiecej na linii Wisly i Pilicy i to co na wschod bedzie wolalo zapisac sie do ZBIRu pod warunkiem zachowania dominacji jedynie obowiazujacej religii, a to co na zachod bedzie wolalo podzielic sie na Pommern, Wartheland i Schlesien i jako trzy landy przylaczyc sie do Niemiec. Pilsudski nie wroci bo mu sie juz dawno zakrecilo w glowie - on tam w grobie nie przewraca sie tylko kreci sie niczym mlynek. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
ale dlugi okres czasu spedzalem w Raciborzu u laski i Wodzislawiu u jej znajomych |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:26. |