![]() |
Kupi***263; Swap Magic, ale odradzam. Poczytaj sobie :taktak:
http://konsole.cdrinfo.pl/artykuly/PS2generalfaq/ http://www.cdrinfo.pl/artykuly/PS2swapshitFAQ/ |
bo patrz kupilem konsole i ma tego action replay 2 czyli te karty pamieci tylko nie ma plytek do tego bo ulegly zniszczeniu:/
to co mam robic nie chce zadnego chipa bo nie mam gdzie go zrobic |
Tak oczywi***347;cie, tylko PO CO? Uwierz mi, ***380;e odpowied***378; na to pytanie jest bardzo wa***380;na. Je***347;li nie posiadasz oryg. SM, nie masz wgranego exploita MRB lub modchipa na pok***322;adzie to zapomnij o uruchomieniu tego na konsoli.
|
czyli jakbym po***380;yczy***322; swapa od kumpla to da***322;bym rade z twoim instrukta***380;em go przegra***263;?:)
|
Pewnie, ***380;e si***281; da. P***322;yty dla PSX/PS2 mo***380;na zabezpieczy***263; przed kopiowaniem na hmm... trzy sposoby (mi znane ofkoz):
1.) Fa***322;szywy TOC, czyli wi***281;kszy toc ni***380; no***347;nik docelowy (we wrze***347;niu tutorial da zainteresowanych ;]). W***243;wczas wykonany obraz b***281;dzie wi***281;kszy ni***380; no***347;nik docelowy. 2.) Uszkodzone sektory na dummy. Nie da sie wykona***263; obrazu. I to jest np. Swap Magic i podejrzewam, ***380;e stare AR. 3.) Uszkodzone sektory na fa***322;szywych CDDA (tylko PSX/PS2CD). Wszystkie trzy metody to bana***322;, ale trzeba troch***281; pomy***347;le***263; ;P PS: No w***322;a***347;nie nie widz***281;. Lepiej ju***380; kupi***263; SM3.8, kt***243;ry korzysta z kod***243;w do AR2V2, a i pro***347;ciej si***281; odpala gry. |
hmm a jaki sens widzisz:) a da sie swapa skopiowac?:P
|
Wszystko si***281; da ;] Tyle, ***380;e ja od eon***243;w tego na oczy nie widzia***322;em. Chcesz to skopiowa***263;? Podaj LBA i tre***347;***263; komunikatu w programach kopiuj***261;cych i na pewno co***347; poradzimy. Pytanie tylko po co chcesz to kopiowa***263; - ja w tym sensu nie widz***281; ;]
|
mine***322;o pare latek i mam pytanie:) czy da sie to skopiowa***263; ?
ew. mam ten program na dysku bo sciagnalem z neta! co radzicie;) |
Bo 99% płyt jest zabezpieczona właśnie tym. A i musisz mieć PS2 przerobioną, bo inaczej nie będzie Ci chodziła żadna gra. Bo to zabezpieczenie czyta min. ATIP i jeżeli znajdzie cuś takiego na płycie z grą to jej nie uruchomi. Płyty tłoczone nie posiadają ATIPu.
|
odp
Cytat:
|
Witam, Alcohol120% 1.9.2.xxx. z profilem PS2.
|
Problem z zabezpieczeniem
Czy jest możliwość przegrania zestawu Action Replay 2 na PS2 ?? Dodam jeszcze ze ClonyXXL wykrywa zabezepieczenie typu Libcrypt. Bardzo bym prosil o jakies konkretne infy. tzn. np. jakim programem lub w jaki sposob. :bicz:
|
Wiesz co Ganrot? Najlepiej zainwestuj w nowy chip. Ja bym ci polecił Ripper'a 2 Gold (ale drogi jak h... ok 150zł), albo Duo(z tym,że nie odczytuje DVDR'ów)
Na AR2 to ty sobie długo nie pograsz (i nie we wszystko!) :blee: Dawid - ty mi ciekawą rzecz "powiedziałeś"! Miałem nie dawno problem z Soul Blade'm. Programy typu A-Ray, ClonyXXL itp. widziały zabezpieczenie jako Libcrypt, ale w żaden sposób "nie szło" mi tego skopiować. Spróbuję zrobić jak poleciłeś Ganrot'owi... :idea: |
Re: help
Cytat:
2. Zapomnij (przynajmniej na razie) o robieniu kopii oryginalnych plyt na PS2 domowym sposobem. W ogole AR 2 niektorych gier nie ruszy, wiec moja rada : do sklepu po Rippera 2. ModChip to zawsze ModChip, a nie jakies gowniane CeDeki. Ale AR 2 ofkoz sobie pozostaw jako cheat-baze... Snake? Snake?! Snaaaaaake!!!!!! |
help
czesc wszystkim mam taki problem odkupiłem ps2 do dziecka i do tego dostałem takom płytke do piratów o nazwie AR2 a jak to dzieci nie dbajom o płytki więc chciałem zrobic kopie tej cd ale dwie cd nagrane w clone cd ps2 nie widzi tych dwóch płyt a w alcoholu przy robieniu obrazu wychodzi bląd:'( :'( :'( :'( dzieki za odpowiedzi
|
Twoja nagrywarka powinna kopiować również dane z subkanału ,a mianowicie na sektor co najmniej 16 bitów subkanału (subkanałów P i Q), a jeszcze lepiej 96 bitów (subkanałów P do W). Te tryby pracy są nazywane odpowiednio RAW+16 lub RAW-PQ i RAW+96 lub RAW-PW. Generalnie obowiązuje zasada: im więcej danych z subkanałów zostanie skopiowanych, tym dokładniejsza jest kopia.
Najlepszym trybem zapisu kopii zapasowych dla PSX jest RAW-DAO-PW względnie RAW-DAO+96 ...;) |
masz przyklejony FAQ jak i co ustawic ...
|
Mała uwaga na początek: NIE KRZYCZ!! Jest to niemile widziane, a pozatym ciężko coś takiego się czyta. A jeśli będziesz pisał małymi literami to wszyscy i tak Ciebie zrozumieją i postarają pomóc.
A jak kończysz takie przegrywanie to płyta działa? Bo jak tak to chyba nie ma problemu ;) |
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pomocy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
CZESC WSZYSTKIM KTORZY MOGA MI POMOC I NIE TYLKO !!!
MAM WIELKI PROBLEM PROBUJE SKOPIOWAC PLYTKE "AR2" NA PLAY'A 2 KTORA JEST ZABEZPIECZONA LIBCRYPT'EM UZYWAM CLON'A.SKONFIGUROWALEM PROGRAM TAK JAK JEST TO POKAZANE NA STRONCE I WSZYSTKO JEST OK. ALE JAK ZACZYNA SIE KOPIOWAC PLYTKA, WYSWIETLA MI BARZDO DUZO BLEDNYCH SEKTOROW CZY TO JEST NORMALNE? I ILE MOZE TRWAC TAKIE KOPIOWANIE?? I JAK DOKLADNIE SKONFIGUROWAC PROGRAM DZIEKI WIELKIE ZA POMOC !!!!! |
Ok, to wiem.
Gdzie mogę znaleźć AR? Ile mega zajmuje całe AR? |
Cytat:
Ale dziala adres http://forum.psx.net.pl/ |
Cytat:
|
Cytat:
Wtedy jeszzce nawet nie bylo alcohola o ile dobrze pamietam. No ale jednak wkoncu ktos sie znalazl kto skopiowal i napisal. Hehe. Pozdro. |
Ja skopiowalem AR2 i chodzi, tylko trzeba kopiowac z orginalnego AR2 bo sa tam zapisane sub kanaly, Kopiowalem programem alcohol 120% (nie wszystkie nagrywarki to skopiuja bo nie wszystkie obslugyja subkanaly 96)
|
Re: Kopiowanie Action Reapley do PSX 2
Cytat:
|
Kopiowanie Action Reapley do PSX 2
Bardzo by mnie interesowało jak skopiować płytę od Action Reapley (PSX 2) .
|
jak przegrałem płytę startową, ale nie chodzi
jak przegrałem płytę startową, ale nie chodzi (na Lite on 48 z Clone). Przegrywała się 40 minut i się przegrała, ale lipa, była trochę porysowana, ale to chyba nie przez to nie chodzi ?
|
Re: Re: płyta startowa do psx2
Cytat:
|
Re: płyta startowa do psx2
Cytat:
WYDAJE MI SIE ZE DO TEGO MUSI BYC PROGRAM SPECJALNY JAK NP. JA KOPIUJE SOBIE GRY NA PS1 TO MAM PROGRAM PSX Copy .TY TAK SAMO MUSISZ POSZUKAC PROGRAMU DO KOPIOWANIA NA PS2 JAK ZNJDZIESZ TAKI PROGRAM TO JAK BYS MOGL NAPISZ DO MNIE OK IDE NA SZLUUUU:) 8) ::czytaj: |
płyta startowa do psx2
Wie ktoś może jak przegrać płyte startową od przeróbki na psx2? Prubowałem przegrać to CloneCD ale wogule nie chciało odczytać płyty, która zresztą nie jest płytą DVD tylko zwykłą CD.Jak by ktoś coś wiedział na ten temat to prosze o kontakt sloti2@wp.pl
|
Z tego co słyszałem, jest to niemożliwe (choć ponieważ wszystko jest możliwe, to może ktoś wie i napisze, więc pytać trzeba :) ).
Pozdrawiam wszystkich. |
Kopia Action Replay 2 v2 (ps2)
Czy wie ktoś jak zrocic dzialajaca kopie Action Replay 2 do PlayStation 2.
|
Cytat:
|
dzieki za odpowiedz dawid mam do ciebie jeszcze kilka pytan
czy mogłbys wyjasniec temat kopiowania segmentowego jakimi programamy to najlepiej wykonaci w jaki sposób sklejic pózniej płyte w całośc jestem zielony w tym temacie pozdr. |
Re: problem z przegraniem płyty startowej do ps2
Cytat:
Na pewno jest to cos innego. Kiedyś też próvbwoałem to skopiwoać i mogęc ci powiedzieć że perzypomnina to raczej zabezpieczenie Alpha Rom (kopię idzie wykonbac ale dosyć ciężko i trzeba płytę Cd odczytywać segmentami (ponieważ na płcyie CD występóją błędne sektory ale umieszczone w taki sposób że jeśli się odjdzoie do pierwszej seri to aż do końca bad sektory występóją i płyta CD staje się nieczytelna. Puki co żaden program etgo nie skopiuje. Możesz się pobawić w CDRWIn w zrzucanie fragmentaami a dopiero potemm je połączyć w całość. |
problem z przegraniem płyty startowej do ps2
witam grupowiczów
pewnie karzdy posiadacz konsoli ps2 z przerubką action rypley 2 lub 2v2 doswiadczył problemu płytki startowej ze względu na częste jej uzywanie z czasem zaczyna robić sie nie czytelna sprawa była by prosta zeby płyta nie była zabezpieczona ja mam jeszcze działający krążek nieco porysowana ale chce uniknąc problemu w przyszłości próbowałem przegrywać na różne sposoby ale nic z tego nie wyszło wiec prosze o pomoc znających temat pozdr. ps. program clony xxl rozpoznaje jako LibCrypt zabezpieczenie znane z psone ale ja mysle ze jest to cos innego |
właśnie o to chodzi, że clony xxl zrobił zwieche przy skanowaniu płyty. natomiast clone w każdym ustawieniu (wł/wył fast error skip, i inne bzdety) nie zczytał ani jednego procenta. to samo próbowałem na liteonie X40, lgX32 i ten sam rezultat. wiec powiedzcie mi co jest grane?
|
Cytat:
|
nie da się tego skopiować tak żeby działało, bo skopiować się da
|
To nie jest plyta dvd i strasznie trudno ja skopiowac.
Wszystko zalezy od poprawnego zrobienia obrazu.Co nie jest niestety latwe poniewaz niewiele jest czytnikow umozliwiajacych poprawne zrzucenie obrazu .Z tego co pamietam umozliwial to plextor ale teraz nie pamietam czy to byla nagrywarka czy cd-rom.A napewno nie wiem jaki model.Musisz probowac clonem. |
jak nie wiesz jaka jest różnica między płytą DVD a CD to lepiej tego nie kopiuj
|
PSX BootCD
Czy komuś udało się przeciąć płytkę botującą z PSX'a 2? Jeśli tak to proszę o wskazówki i ew. instrukcję jak i czym to zrobić. Mam Plextora x40 i clonem tego nie mogłem przeciąć. Słyszałem, że jest to płyta DVD (wiec chyba zrozumiałe dlaczego nie można) ale DVD też tego nie łyka. Proszę o pomoc
pozdrawiam wszystkich - ch4 |
Rozgladalem sie po forum psx i natrafilem na link do innej strony, tam gosciu napisal, ze jest nie do przegrania.
|
Najpierw zaznaczam, ze nie mialem okazji z gierkami na konsole......
ale kiedys trafilem na gre (na peceta) zabezpieczona i nagrana w multisesji. Troche sie z nia nameczylem i w koncu udalo mi sie ja przegrac clonem, ale przy nagrywaniu w RAW SAO+sub. Inne opcje konczyly sie fiaskiem, dodam ze kopiowalem pirata. Moze to nie ma zadnego zwiazku, a moze jest to jakis pomysl? W kazdym razie sprobowac nie zawadzi. |
Cytat:
|
To jest ta sama plyta o ktora sie pytalem kilka dni temu.
Ona jest specjalnie zabezpieczona i nagrywana w multisesji. Podobno kilka osob w Polsce udalo sie ja skopiowac i to chyba po przerobieniu nagrywarki.(koles tak mowil) Zycze sukcesow. |
tnx za link.
Ciekawe forum. A mi wlasnie chodzi o to aby skopiowac AR |
Cytat:
|
niema to jak AR i odpalisz kazda gre bez chipa i jakis tam plyt bootujacych
polecam http://forum.psx.net.pl/cgi-bin/ultimatebb.cgi |
może płyta wymaga patcha ,zajrzyj w linka stronka jest po angielsku ale można coś z niej uskubać informacji
http://www.megagames.com/ps2/ps2.shtml pozdrowienia |
Cytat:
|
spróbuj nero ustaw:
tryb 2 raw pod spodem wybierz"zapisz błędy takimi jakie są" mi na takich ustawieniach się udaje Pozdrowienia |
Actipn Replay
Udało sie komuś z was przegrac orginalną płytę dl PS2 Action replay?? Wiem że jest zabezpieczona Libcrypte, (jakaś nowa wersja). Każdy program zrzuca ja inaczej: blindread (14 b łednych sektorów), CloneCD (4000 bad sect)/. Odczytywałem na tak jak na PS1 tylko że tu po nagraniu nie działa w oruznieniu do PS1 wiecie czym to skopiować (nie pytam z jaimi opcjami bo wiem że cloneCd i Blindreaw\write nie da rady z rzadnymi opcjami)
Z góry dzieki za pomoc. |
Wiec z ta plyta to chodzi oto zeby odpalic pirata na konsoli to najpierw wkladasz plyte(bootujaca), ona cos tam odpala w konsoli wyjmujesz ja i mozesz zaladowac pirata, i grac.
Z tego co slyszalem to tylko kilku gosci w Polsce udalo sie ja skopiowac(?).I to prawdopodobnie po przerobieniu nagrywarki(sa to wiadomosci nie sprawdzone i rownie dobrze moga byc nie prawdziwe). Takze jak bedziesz mogl to sprawdz. Ja ja skopiowalem tylko, ze nie dziala w konsoli(moze to wina, ze moja nagrywarka nie posiada dao-raw?). |
Sopiowałem kiedyś Tekkena 4 na PSX2 bez broblemu (oryginał) ale nie siedzę w temacie PSX2 i nie wiem co to jest płyta bootująca???
A chętnie bym spróbował bo znam kilka gości co mają PSX2... tylko czy to będą mieli? pozdro |
problem z przegraniem płyty AR2
Tak jak w temacie.
Jestem ciekawy czy komus sie to udalo? Z tego co sie zorientowalem to posiada ona kilka zabezpieczen i jest nagrywana multisesyjnie. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:35. |