Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne CD (https://forum.cdrinfo.pl/f2/)
-   -   Wymagania systemowe?? (https://forum.cdrinfo.pl/f2/wymagania-systemowe-14790/)

egeba 01.01.2003 18:58

Wymagania systemowe??

Witam!

Mam pewien dylemat, padl mi cd-rom i musze cosik kupic wiec wybur padl na najtansza nagrywarke Lg 48/24/48, tylko sie zastanawiam czy ja odpale u siebie.Muj sprzet to p-166MMX 64mb ram 6gb HDD.
Czy wogule istnieje cos takiego jak wymagania systemowe ???

SEBAW 01.01.2003 19:03

Re: Wymagania systemowe??

Cytat:

egeba napisa***322;(a)
Witam!

Mam pewien dylemat, padl mi cd-rom i musze cosik kupic wiec wybur padl na najtansza nagrywarke Lg 48/24/48, tylko sie zastanawiam czy ja odpale u siebie.Muj sprzet to p-166MMX 64mb ram 6gb HDD.
Czy wogule istnieje cos takiego jak wymagania systemowe ???

Nie kupuj LG. Dużo ludzi ci to samo powie. Poszukaj na forum, a się dowiesz czemu ci odradzam. Ja polecam Liteona lub Asusa.

Laser 01.01.2003 19:19

Witam !

Istenie takie cos jak wymagania systemowe - zazwyczaj na www producenta sprzetu jest napisane obok danego urzadzenia jakie sa minimalne wymagania sprzetowe.

Hmm nic sie nie powinno zdarzyc jak podłaczysz te nagyrwarke pod taki sprzet - nie osiagniesz poprostu max predkosci zapisu i tyle.

Krzycho83 01.01.2003 19:28

Re: Wymagania systemowe??

Dla Litka 48125S producent podał następujące wymagania: Pentium 166MHz lub wyżej, 64 MB ramu minimalnie. Więc mieścisz się w tych granicach. A co do L.G. to lepiej pomyśleć nad inną firmą;)

Pozdrawiam

fido2001 01.01.2003 19:39

Polecam dla Ciebie LiteONa 48/12/48 "W". Tym bardziej jezeli ma on sluzyc za czytnik.... Umiesc go jako Primary na drugim kanale i wszystko bedzie oki. Natomiast co do LG to nie mam doswiadczen, ale duzo "Weteranow" forum odradza zakup nagrywarek z tej stajni...

Pozdrawiam.

kikucijo 01.01.2003 21:08

Re: Re: Wymagania systemowe??

Dla Litka 48125S producent podał następujące wymagania: Pentium 166MHz lub wyżej, 64 MB ramu minimalnie. Więc mieścisz się w tych granicach.

To nie jest całkowicie tak znajomy ma właśnie LITEONA P133 64 RAM i jakis dysk chyba 4.3. Działa świetnie aż dziw bierze !!!!!

Czasami wystarczy dorzucić RAM i jest super !!!!

pozdrawiam

Remix 01.01.2003 22:02

dolaczam sie do kolegow i odradzam LG jednoczesnie polecaja Litka :)

Maciej 01.01.2003 22:56

Miałem LG x12...kiedys tam.Zawiodłem się strasznie juz po kilku dniach zaczeła mnie denerwować.NIe potrafiła skopiować najprostrzych zabezpieczeń antypirackich...ehhh..Sprzedałem ją pierwszemu lepszemu i kupiłem sobie LiteOn...:) x32..ehhhh szczęscie moje trwa do dziś...
Nie zawiodła mnie ani troszkę...

----------------------------------------------------------------------

:) :) :)

/||\aster 01.01.2003 23:24

Cytat:

Maciej napisa***322;(a)
[B]NIe potrafiła skopiować najprostrzych zabezpieczeń antypirackich...ehhh.. [B]
Jak sie nagrywac nie potrafi nagrywac to pozniej takie zonki wychodza
:klnie:

Maciej 01.01.2003 23:46

Cytat:

/||\aster napisa***322;(a)
Jak sie nagrywac nie potrafi nagrywac to pozniej takie zonki wychodza
:klnie:

A po co umieć nagrywać jeśli LiteOn robi to za mnie...:)

Sniper 01.01.2003 23:54

Cholera tez mam LG16/10/40 od chyba juz 8 m-cy i.... tez przegrywa - tylko chciałbym zobaczyc jak litek "SAM" przegrywa zabezpieczonka ;)))) (pewno z dodatkowym katalogiem typu ***** ;)))

A co do LG nie mam najmniejszych problemów z w/w nagrywara i jestem b. z nije zadowolony -

Maciej 02.01.2003 00:20

Cytat:

Sniper napisa***322;(a)
Cholera tez mam LG16/10/40 od chyba juz 8 m-cy i.... tez przegrywa - tylko chciałbym zobaczyc jak litek "SAM" przegrywa zabezpieczonka ;)))) (pewno z dodatkowym katalogiem typu ***** ;)))

A co do LG nie mam najmniejszych problemów z w/w nagrywara i jestem b. z nije zadowolony -

Jak byś chciał zauważyc wyżej to miałem na mysli LG x12...
który nie ma correct EFM encoding a twój LG x16 posiada korekcje EFM....:)

fido2001 02.01.2003 00:28

Panowie, dajcie spokoj z tym przekomazaniem sie - wiadomo ze kazdy chwali swoj sprzet, a Egeba poprosil o doradzenie sprzetu, a nie o nauke "skakania kto wyzej".

Mysle Egeba ze najlepiej bedzie jak napiszesz do czego chcesz uzywac wypalarki glownie, na czym Ci najbardziej zalezy : kopiowanie zabezpieczen, jakosc + trwalosc, cena, wytrzymalosc... Do czego glownie bedziesz uzywal tej maszynki...

Pozdrawiam.

PS. Kazda obecna nagrywara pojdzie na Twoim sprzecie... A jezeli jakas nie zadziala - to nie zadziala zadna.... To jest kwestia standardu. Ja jednak mysle ze nie powinno byc zadnego problemu...

Sniper 02.01.2003 01:50

;)

A niewiem czy pamietacie na forum ankiede o długosc pewnej czesci ciała - każdy niby obruszony a odpowiedzi tez duzo było ;)

A tak serio każdy sprzet ma swoje za i przeciw np do litków jestem uprzedzony walił sie ejden za drugim a lg jestem naprawde zadowolony (hmmm tak jak z dyskami ibm teraz to wrogowi prezencik w postaci ibm mozna dac ;))))

MacGyver 02.01.2003 12:19

Re: Re: Wymagania systemowe??

Cytat:

SEBAwl napisa***322;(a)
Nie kupuj LG. Dużo ludzi ci to samo powie. Poszukaj na forum, a się dowiesz czemu ci odradzam. Ja polecam Liteona lub Asusa.
No własnie sam mam LG i cholernie :klnie: narzekam
Polecam Liteon-a

egeba 02.01.2003 12:39

WItam!

Dziekuje za odpowiedzi.
Odpowiem na czym mi zalerzy naj bardziej a na czym najmniej:
1.Cena
2.Jakosc
3.Predkosc
4.Zabezpieczenia

Nagrywarka bedzie mi glownie sluzyla do odczytywania plyt, przypuszczam ze jak ja kupie to nagram kilkadziesiat niepotrzebnych nikomu plyt zeby sie pobawic a pyzniej bede nagrywal max. kilka plyt co 2-3tyg.
Z tego co piszecie i co czytalem to najlepsza dla mnie byla by
Lte-on 48/12/48 ktora miesci sie w przedziale cenowy tak do 300zl

TOMMYx 02.01.2003 12:50

Oj Panowie, Panowie, ile razy można powtarzać to samo, ile razy można się wykłócać o to, która wypalarka lepsza. :cisza:

Ja natomiast polecam taki 'bajer' jak Opcja SZUKAJ

:3msie:

fido2001 02.01.2003 14:57

Egeba, jezeli dla Ciebie jest wazne to co podales i w takiej kolejnosci, to jednak na Twoim miejscu zastanowil bym sie nad wolniejszym modelem ale za to z "gornej" polki - np. TEAC 40x. W Krakowie takiego Teaca w wersji OEM mozna dostac za 320/330 zl.
Cena jest niska jak widac, co do jakosci to chyba nie musze komentowac, po za jakoscia, w Teacach szanuje jeszcze duuuuuza trwalosc, predkosc jest tez ok, natomiast co do zabezpieczen to nie zrobisz tylko ostatnich "wynalazkow", zreszta zadna obecna nagrywarka nie zrobi kopii ostatnio wymyslonych zabezpieczen ( SecuROM 4.8 i wyzej, Tages, i wiele wiele innych.....

TEAC to taki MAXymalny kompromis pomiedzy cena a jakoscia.....

Pozdrawiam.

egeba 03.01.2003 22:53

Nagrywarka kupiona

Witam

Jak juz napisalem w temacie kupilem juz nagrywarke wybur padl na
Lite-On 48/12/48 48125S BOX za 299zł. Jak na razie jestem zadowolony
wypalilem jedna plytke(kopia pirata z muzyka) z predkoscia 32x mimo ze pokazal sie jakis blad. Co dziwne jak chce odtworzyc na kompie to sie nie da(pierwowzoru terz) w Nero Buring Rom widzi plytke, jednak jak wloze plytke do dicmana to odtwarza(co do innych napedow to jeszcze nie sprawdzalem).

Pozdrawiam Egeba

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 00:19.