![]() |
czy jestes zadowolony ze zmian jakie ostatnio zaszly na forum?
pisze te ankiete w bardzo zlym nastroju
od mniej wiecej 2 tygodni na forum dzieje sie zle, dzieje sie nawet BARDZO zle... zrobilo sie niemilo, atmosfera a ktorej mowa w zyczeniach swiatecznych poszla sobie gdzie indziej - daleko stad mam nadziej ze kiedys wroci mam kilka pytan do swiata jako ogolu: czy podobaja wam sie ruchy 'wladz' ktore mielismy nieprzyjemnosc obserwowac ostatnio: a) zablokowanie opcji kasowania postow b) zablokowanie edycji postow - ten 5 min czas to chyba pomylka c) wprowadzenie NERWOWEJ atmosfery - grozby i konkretne posuniecia ze strony wladz - usuwanie userow, grozenie usunieciem... d) bardzo negatywna reakcja na powstanie nieoficjalnego czatu milsonikow nagrywarek e) nerwowa reakcja na informacje o nowym forum podana przez lasera... dla podkreslenia znaczenia pytan dodaje ze jeszce miesiac temu nie bylo tak nieprzyjemnie... zmiany - ich drastycznosc i wedlug mnie bezsens sklaniaja mnie - jak i wielu innych stalych bywalcow i zasluzonych dla tego forum ludzi do ograniczenia liczby wizyt, zaprzesatnia pisania czegokolwiek i ogolnego odsuniecia sie od serwisu ktory naprawde polubilsmy szczytem 'zlego' bylo (chwilowe na szczescie) zamkniecie temtu wigilijnego - czyn ten pozostawie bez komentarza pytanie do wladz - czy zmiany w stosunku do uzytkownikow zostaly przemyslane? bo groza one smiercia serwisu - odejsciem nas - klientow... kilka dobrych zmian - podzial na wiecj dzialow - tez ma swoje zle strony - powstaja dzialy do ktorych pies z kulawa noga nie zaglada (np. ten) a spojne do tej pory offtopic - dziela sie coraz bardziej (a to off'y decyduja o jakosci forum), bardzo podoba mi sie dzial zabezpieczenia, nowe mordki mam nadzieje uatrakcyjnia posty - to plusy staralem sie zachowac obiektywizm - ale nie moge ukryc ze od kiedy dzieje sie tak a nie inaczej zagladam tu coraz zadziej nie wiem czym sie skonczy dla mnie ten post - banem, ograniczeniem do zera i tak szczuplego wachlarza przywilejow - nie wiem - ale mam nadzieje ze post zotaeni przeczytany i przemyslany przez tych od ktorych zaleza zmiany przywroccie forum ludzka twarz! |
W sumie Sid napisal wszystko i nie mam za wiele dodania do tej wypowiedzi bo calkowicie sie z nia zgadzam dodam jeszcze jedno, widac wyraznie, ze jednemu z admininstratorow serwisu forum puscily nerwy, nie wiem dlaczego i to tylko sprowadza forum na gorsza droge. Zawsze zmiany maja pozytywne i negatywne skutki, ale prosilbym o poprawienie tych negatywnych bo naprawde czasami juz nie wiadomo jak ma sie odpowiadac zeby nie byc banem postraszonym. Jeszcze 4 miesiace temu byla tutaj inna atomsfera, a teraz nie zabardzo.
Monter nie bierz tego do siebie bo do ciebie nic nie mam i nigdy nie mialem:uscisk:, chce takze zebys pozostal w serwisie cdrinfo.pl powiedzialem (Sid powiedzial, ale ja sie z tym zgadzam) tylko kilka rzeczy nad ktorymi warto popracowac, bez ciebie to forum bedzie zupelnie inne, w negatywnym oczywiscie znaczeniu. Zostan z nami, popraw troszke bledow a wtedy kazdy bedzie :jupi::jupi::jupi::jupi: |
... a no niestety, jest coraz gorzej za sprawą wiadomo którego moderatora :wsciekly:, tylko Sid żale tu niewiele pomogą, wystarczy trochę konkurencji, kulawej narazie, ale jednak. Od razu nerwowa reakcja (patrz info Lasera o nowym forum). Niech żyje konkurencja, jakakolwiek. :spoko:
|
Zaglosowalem i powiem szczerze, ze wynikiem, dotychczasowym!, glosowania, jestem troche, momo wszystko zaskoczony!
Co do moderatora - to jestem tepy:) |
Cytat:
jak poruszyliscie ten tematy to proponuje by go dokonczyc i jasno wywalic kawe na lawe - konkretne dzialanie moderatora + argumenty, ze bylo nie wlasciwe no i oczywiscie o kogo chodzi ja ze swej strony gwarantuje, ze szczerosc i argumenty nie beda nagradzane banem jak sie tego obawiacie ale postaramy sie wyciagnac z nich wnioski byloby milo by temat zostal doglebnie poruszony przed niedziela poniewaz pozniej redakcja zajme sie dyskujami we slanym gronie nad zaistniala sytuacja i rozpatrzy wasze propozycje i zale |
powinieneś dodać do ankiety:
na razie nie, ale kto wie, już niedługo ;) ? albo jest mi to obojętne ..... [na razie] |
Powiem tylko jedno SID, zle sie dzieje nie od 2 tygodni ale znacznie dluzej. Bylo to juz wczesniej poruszane, ale zdaje sie dopiero ten twoj post spowodowal reakcje wladz tj na razie wypowiedzial sie Bartek i wyglada ze jest szansa na przemyslenie tej kwestii przez redakcje. Gdyby nie ten fakt, pewnie w ogole nie zajalbym tu glosu. To ze starzy wyjadacze coraz rzadziej sie tu wypowiadaja juz jest widoczne i jest to wielka strata dla tego wspanialego forum. Ostatnio po prostu zaciskanie pasa stalo sie bardziej odczuwalne, trzeba bardzo wazyc kazde slowo odpowiadajac i dlugo sie zastanawiac czy o rzecz ktora cie interesuje w ogole mozna tu zapytac, wiele problemow juz teraz rozwiazuje sie poza forum, chocby na gg. Nigdy wczesniej nie bylo potrzeby moderowania moich postow, ale ten rygor po prostu odbiera, jakze wazny, komfort psychiczny ktory kiedys tu byl. Wydaje mi sie ze dla dobra tego forum trzeba w koncu cos z tym zrobic. To tyle ode mnie.
PS Odnosnie ankiety - wzialem w niej udzial i wyobrazcie sobie ze sie pomylilem, zaznaczylem pierwsza od gory opcje i odpowiadaloby to mojej opinii gdyby bylo w niej slowko "nie", nie mam pojecia jak to sie stalo, nie mozna tego skorygowac. Tak wiec przepraszam ze te pomylke i wezcie to prosze pod uwage przy koncowej ocenie ankiety. |
Cytat:
daj mi linki to przeczytam poprosty jak mamy rozmawiac to musi byc o czym - wasze argumenty kontra nasze - inaczej sie nie da |
Odkąd po raz pierwszy zajrzałem na forum (a było to konsekwensją poszukiwania rozwiązania na poprawne skopiowanie pewnego zabezpieczenia) czyli od ponad póltora roku - zawsze traktowałem je (forum) jako miejsce spotkania grupy ludzi w sieci związanych pewną tematyką, sposobem myślenia itd...
Dla mnie identyfikowanie się z tą grupą to jednocześnie identyfikowanie się z określonym miejscem spotkań. Odsyłanie nas (z różnymi potrzebami i pytaniami) na czaty, gadu-gady, czy maile jest więc dla mnie rozmywaniem się tej grupy - grupa dzieli się na tych co są tam, są gdzie indziej... Jeśli w/w sposoby komunikacji wystaczają do spotkania się z własną grupą w sieci to wtedy to forum staje się niepotrzebne - oczywiście nie neguję tu wymiany plików, wiadomości, informacji np. mailownie - ale dotąd stanowiły one dla mnie uzupełnienie tego forum. Zaglądam na forum jako zwyczajny zjadacz treści zero-jedynkowych. Nie piszę artykułów, nie wyszukuję nowości w necie - brak mi na to czasu - jestem teraz raczej odbiorcą treści. Ale zwracałem już nieśmiało uwagę, że na nic się zda straszenie userów. Forum w dużej części samo będzie regulowało netykietę. I niepisane prawo TEGO forum. Mnie - zwykłemu użytkownikowi - wydaje się, że nerwowość wśród adminów przełoży się na nerwowość userów. Co do zmian - na razie im się przyglądam - coś ostatnio częste te zmiany działów. Powiedzmy, że akceptuję forum w takiej postaci w jakiej jest. Ale żeby nie było tak, że lepsze jest wrogiem dobrego. Podobają mi się nowe mordy (szczególnie boks), ale brak mi takiej zielonej z wyszczerzonymi kłami - była kiedyś ;) Ograniczenia usuwania własnych postów i edycji uważam za nieporozumienie - tj. nie wiem dlaczego tak ma być. Na razie nie głosowałem Sid - zastanawiam się A tak przy okazji - jakie konta poza pewnym "Help..." zostały usunięte lub zabanowane bo jakoś nie jestem w temacie ??? Czy mógłby mi ktoś powiedzieć? |
Witam :)
Popierajac slowa Bartka, prosilbym o podanie konkretow. Dodam, ze idea forum brzmi: forum jest stworzone dla uzytkownikow i to im ma sluzyc, a administratorzy sa po to aby pomagac jego uzytkowniom. Od siebie dodam, ze dopilnuje aby wiekszosc z Was byla zadowolona. Ew. pomysly i postulaty dotyczace usprawnienia forum sa mile widziane. Pozdrawiam Misiek4 |
Znalazlem jeden link, bylo ich wiecej ale teraz po dlugim czasie trudno sie do nich dokopac, czesto Bgn w swoim stylu narzekal a ja, i nie tylko, popieralismy go. Poglady Pedrosa, Brzuszki czy Zetoxy (sorry za podanie waszych nickow) sa chyba znane. Obar odszedl zdaje sie gdzie indziej, kilku innych wlasciwie przestalo pisac.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...threadid=13028 |
Cytat:
bo ja przeczytalem ten watek i po czesci rozumiem, o co chodzi ale nie do konca jestem przekonany, ze tylko to bylo przyczyna odejscia niektorych forumowiczow |
Cytat:
PS. przepraszam za chaotyczność wypowiedzi, ale ździebko zdenerwowany jestem. |
tez sie naraze - choc uwazam juz i tak sie sporo narazilem
MISIEK - oto konkrety, rzeczy ktore uwazam zostaly zrobione napredce, bez gruntownego przemyslenia, mozliwe ze nawet bez konsultacji z kimkolwiek - edycja postow - czas 5 min, miejsce - planeta Ziemia - przepis jest GLUPI! nie zmniejszy ilosci bluzgow (z wyjatkiem travisa i helpmana - zerowej), cracki i seriale ludzie 'zaawansowani' wiekiem zalatwiaja inaczej - nowi sie szybko ucza (lub tak jak ostatnio sa blyskawicznei usuwani przez Montera) - teza o glebszym przemysleniu tresci posta i nie pisaniu glupot nie broni sie... bo jakiz czlowiek wie i jest calkowicie pewnien ze robi dobrze? a sila czlowieka jest nauka, na swoich i cudzych bledach - dajcie nam sie poprawic - bo i tak mamy swoisty wyscig szczurow - teraz posty mozna nabijac sobe w majestacie prawa - bo jak inaczej uzupelnic wypowiedz? a jesli ktos jeszcze 'wskoczy' pomiedzy posty to mamy chaos i... klops - kasowanie postow - malo w sumie istotne - ale czasem kasowalem swoje posty widzac ze ich rola juz sie skonczyla - sprawa byla pilna, osobista i zaltwiona (badz nie) po co mam tu smiecic - to przeciez tez moje podworko - agresja ze strony Montera - rozumiem reakcje na nazwanie czatu cdrinfo - tu sa argumenty (niestety SAM je musialem znalesc) by nazwe zmienic - nasza nie kontrolowana przez WAS dzialalnosc pod waszym szyldem moze wam zaszkodzic - nie rozumiem jednak AGRESJI na informacje o powstaniu nowego forum - straszenie wywaleniem konta? banem? kurcze a nie mozna wytlumaczyc? poza tym jesli to forum jest dzialalnoscia niekomercyjna, to jak reklamowanie czegokolwiek moze szkodzic czyims interesom? nie dobieramy przeciz reklamodawcow? - jest jeszcze kilka mniejszych (ale BARDZO przykrych) objawow agresji Montera i sprawiana wrazenia ze cos kogos ugryzlo... praktycznie kazdy post (a mozna je przejzec) ktory napisal w czasie ostatnich paru tygodni jest co najmniej jadowity... przykre to i to wlasciwie tyle - poruszylem konkretne problemy - jest ich wiecej, ale ja tak jak wiekszosc mam inne zajecia i musze wrocic do obowiazkow - zajze tu wieczorem i chetnie dopisze reszte wnioskow... ciesze sie ze post nie wylecial po cichutku, ze ja jeszce moge pisac - bo bralem pod uwage taka ewentualnosc i mamy merytoryczna dyskusje... to plus, DUZY PLUS |
dobrze przeczytalem co napisaliscie
i czekam az SID wieczorem dopisze reszte jak narazie widze, ze jest prowadzona nagonka na Montera czy jeszcze o cos chodzi? |
Cytat:
hit*** czy jak mu tam ;)) [/QUOTE] MISIEK - oto konkrety, rzeczy ktore uwazam zostaly zrobione napredce, bez gruntownego przemyslenia, mozliwe ze nawet bez konsultacji z kimkolwiek Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Pozdrawiam Misiek4 P.S. bardzo prosze kierowac bezposrednio do mnie problemy tzw duzej wagi (dotyczace forum i serwisu) - czyli np takie jak te poruszane w tym watku - niestety nie mam mozliwosci uczestniczyc na biezaco w zyciu forum :( |
Cytat:
|
nie czytałem zbyt dokładnie powyższych wypowiedzi (tylko powierzchownie), ale napiszę (zacytuję) jedno - "jak tak dalej pojdzie - znikam"
chociaż ostatnio się nieco polepszyło za sprawą magicznych mocy Miśka :zeby: zacytuję też fragment, do którego się czesciowo zastosowałem: "zmiany - ich drastycznosc i wedlug mnie bezsens sklaniaja mnie - jak i wielu innych stalych bywalcow i zasluzonych dla tego forum ludzi do ograniczenia liczby wizyt, zaprzesatnia pisania czegokolwiek i ogolnego odsuniecia sie od serwisu ktory naprawde polubilsmy" |
Cytat:
... ale historycznie rzecz biorac atmosfera,a wlasciwie nerwowe i nie do konca przemyslane decyzje MENTOROW zaczely sie z twoimi uprawnieniami ktore od Miska dostales. Zreszta ilosc Cenzorow nie przeszla w jakosc i wlascie jedynym, ktoremu nie odbilo jest Majonez, ktory jak sie zagalopuje to potrafi powiedziec sorry. Montera nie znam, ale cenie jego wklad w rozwoj i upowszechnianie tematyki forum i mysle,ze obecne zachowanie jest wynikiem 'swoistego " stylu bycia i nieograniczonej wladzy ktora wam Misiek przekazal. To jest blad Miska wynikajacy zapewne z jego glebokiego przekonania o wyzszosci racjonalnosci dzialania na emocjami i gleboko skrywanym ego. Za duzo jest cenzorow i to jest to co atmosfere wali. Ale jak to mowia, nie moj cyrk nie moje malpy - jesli nie wyciagniecie wnioskow z ankiety Sida, to wasza sprawa, chociaz mysle, ze jesli zwrococie sie do Kinji, to podesle wam fachowa literature;) |
Cytat:
poza tym mam tez propozycje - eksperyment - dla najbardziej doswiadczonych uzytkownikow tego forum, ktorzy spedzaja najwiecej czasu na forum i dobrze znaja spora czesc uzytkownikow... proponuje aby paru z Was (ochotnicy mile widziani) zostalo moderatorami - jestem przekonany, ze pozwoli to wprowadzic taka atmosferę jaką sobie zyczycie tutaj zastac... :) Czekam na chetnych :) Pozdrawiam Misiek4 |
Cytat:
Wiadomo kto bedzie najbardziej obcinal! (podpowiem - zawsze byly user jest naj....gorliwy:)) Mimo, ze jestem na forum kilkanascie razy dziennie - nie pretenduje do moderowania, ale POWODZENIA:) |
bartek nie dam rady dopisac duzo wiecej - nie spie juz 43 godziny i chyba to ciezko odchoruje w najblizszym czasie - ile mozna jechac na coli, redbullach i zielonej powalajaco mocnej herbacie?
powiem tak - w skrocie i niestety niezbyt skladnie - to forum tworza ludzie, MY uzyszkodnicy (nie wiem kto wymyslil ten termin ale najprawdopodobnej wladza :)) - jest to nieliczne forum ktore wyksztalcilo wlasna kulture - bez bluzgow, wycieczek osobistych, postow o tresci ':)' i nic nie wnoszacych glupkowatych tekstow o d... maryni, bylem ZAKOCZONY srednia wieku userow - dobrze ponad wiek studencki, poziomem intelektualnym, emocjnalnym i merytorycznym zawsze przychodzilem i wciaz przychode tu z przyjemnoscia - jednak cos sie psuje - i to nie dlatego ze my se starzejemy - jaka jest roznica miedzy 34 a 35 lat? ze swiat jest w kryzysie - nie... cos padlo tu, na forum - i to niestety przez was - zarzadcow - majonez, szanowany przez wszystkich potrafil tu jakos porzadek utrzyamc bez straszenia banankami, i o zgrozo - uzywania ich, potem stalo sie cos co bylo poczatkiem problemow - pojawilo sie w krotkim czasie 2 nowych moderatorow - ktorzy nie liczac sie zupelnie z tym jak to forum funkcjonuje wprowadzilo swoje co zrozumiale nie spodobalo sie do userom - bo inaczej jest kiedy rzadzi ktos znany i lubiany a zupeeelnie inaczej kiedy ktos obcy probuje ustawiac mechanizm ktory dziala bez zarzutow zrobilo sei nerwowo - forum stracilo swojskosc - czesc userow zniknela juz wtedy, potem dlugo nic - az w koncu 'atak klonow: helpman ostateczne zwarcie' i wszystko padlo wyczuwalny 'obowiazkowy' stosunek do wykonywanej pracy zniechecily nas do moderatorow i wladz jako takich - stad niedaleka droga do tego co dzialo sie przez ostatni tydzien kiedy mnie, laserowi, tommyxowi monter grozil wyrzuceniem za uwaga uwaga: dopisanie 'dzieki' do postu informujacego o cracku, potem sprawa forum lasera - i tez gorzba bananka - tomo82 bananka dostal - za podobna blachostke, paru innych tez... ten caly chaos wypowiedzi - sorry ale juz sie tlumaczylem w jakim jestem stanie - sprowadza sie do jednego - nie wiem co trzeba zrobic DOKLADNIE zeby bylo lepiej - bo bym to napisal - ale jak tak dalej pojdzie ze stalych bywalcow - pamietajacych czasy swietnosci nie zostanie wielu... dziekujemy za zainteresowanie sie tematem i powazne podejscie do sprawy - to jest cos czego brakowalo (lub moze nie wyrazalismy naszych zali dostatecznie jasno) dziekuje i ide pic kawe bo jeszcze 15 godzin przedemna... |
Ja byłbym bardzo chętny:)
Spędzam tutaj duuużo czasu:) i mam zapał:) licze na pozytywne rozpatrzenie mojej kandydatur:) |
Jestem na forum od (data obok)jest to chyba dość długi staż. może nie jestem omnibusem ale troszkę tam wiem a przede wszystkim chcę się uczyć i pogłębiać znajomość tematu i dlatego tak długo tu trwam pośród forumowej braci. Jak każdy mam swoje sympatie i antypatie do poszczególnych użytkowników i moderatorów. Niestety z przykrością stwierdzam że chęc pytania i odpowiadania na niektóre zagadnienia(niechodzi mi o cracki)rozwiewa się po przeczytaniu niektórych "upomnień". Chciałbym posiedzieć na tym forum jeszcze długo ale obawiam się że coraz więcej ludzi będzie się od niego odwracać przez te wszyskie niemiłe ekscesy. Liczę na to że nasza dyrekcja coś z tym zrobi i podpisuję się pod większością wypowiedzi kolegów.
P.S. A tak nawiasem mówiąc moderator to bardzo niewdzięczna rola. |
Ja takze zlozylem moja aplikacje na zostanie moderatorem, ale wyslalem ja Miskowi na priv :)
|
zablokowanie możliwości usuwania i edycji własnych postów to jakaś tragiczna pomyłka, żeby nie powiedziec bzdura. to chyba dobrze jeśli forumowicze sami dla siebie są moderatorami. a teraz?
|
Witam,
Nie wiem od czego zacząć, ale może tak... 'Kontakt' z internetem mam od ponad trzech lat. Stałe łącze posiadam niewiele ponad rok. Jeszcze nigdy, powtarzam, nigdy w życiu nie spotkałem się z takim 'cudem' jak Forum CDRinfo.pl Zapisałem się do niego w kwietniu 2002 roku. Nie wiedziałem, jak zostanę przyjęty przez Forumowiczów, przez Władze tego serwisu. Na moje szczęście nie rozczarowałem się. Stałem sie jednym z użyszkodników CDRinfo.pl i byłem bardzo zadowolony. Wiedza, jaką posiadłem uczestnicząc w dyskusjach, czytając problemy Forumowiczów i ich rozwiązania, jak również swoje, wzrosła kilkakrotnie, a nawet więcej. Ostatnimi czasy, jak już moi przedmówcy wspominali, wszystko zaczęło sie psuć, Forum straciło dawny klimat, stali bywalcy przestali być 'stałymi' (heh, co za zdanie skleciłem). Sam przestałem tak często nawiedzać Forum. Obawa przed wrzuceniem 'błednie sformułowanych' i niezgodnych z tutejszym prawem topic'ów i post'ów jest niepokojąco duża. Wiele problemów, które ostatnio pojawiły się na mojej drodze rozwiązuje w inny sposób, wolę kontaktować się z Forumowiczami przez GG, ponieważ w ten sposób mam pewność i odczuwam wewnętrzny spokój, że nie zostanę 'zjechany', nie dostanę nagany, czy też ban'a. Kolejny punkt zwrotny w życiu Forum - nieoficjalny czat, działający u każdego, wspaniały pomysł, możliwośc lepszego poznania kolegów - Forumowiczów, rozmowy o wszystkim, o kobietach :), wymiana opinii na wiele tematów, a to wszystko prawie jak w rzeczywistości. Czat miał swoich 'Moderatorów', którzy byli nadzwyczaj wyrozumiali, aczkolwiek wzorowo wywiązywali się ze swoich obowiązków. Nie było gróźb, krzyków, nikt sie z nikim nie kłócił, nie było ban'ów (no może kilka - ale to byli wulgarni intruzi z 'zewnątrz':chytry: ) Oczywiście nie trwało to zbyt długo, skończyły się święta, czas wolny, ludzie wrócili do codziennych obowiązków, czat miał swoje 'pięć minut' i dobrze je wykorzystał. Jeśli chodzi o ograniczenia na Forum, według mnie to lekka przesada. te 5 minut na edycję, brak możliwości usunięcia topic'a czy post'u, i kilka innych sprawia, że ludzie zniechęcają się do 'tego miejsca'. Forumowicz Kowalski zacznie pisać post, ale wie, że musi ująć w nim wszystko, bo na ewentualne zmiany ma tylko pięć minut, no i oczywiście nie może zapomnieć o 'warunkach umowy', na które niekoniecznie się zgadzał podczas rejestracji, ale które po pewnym czasie pojawiły się. A czy nie mogłoby być tak, że przykładowo kolega Admin wrzuca na Forum topic: "Myślę nad wprowadzeniem 5 minutowego ograniczenia czasowego dla edycji post'ów. Czekam na Wasze opinie." Nie byłoby tak lepiej, bezpieczniej, bez zbędnych uwag i rozczarowań ze strony TYCH, którzy tak naprawdę tworzą to Forum ? Szanowni Admini i Moderatorzy, zastanówcie się nad tego typu kwestiami, bo jak tak dalej pójdzie, to CDRinfo.pl będzie znane tylko jako stronka-portal o nagrywaniu. Czy tego właśnie chcecie ? Przepraszam za moje wywody, ale jakoś tak mnie naszło na wstukanie tych wszystkich literek. Jeśli kogoś uraziłem, bądz mój post jest dla kogoś niezrozumiały - wybaczcie. |
Witam !
Dziekuje serdecznie wszystkim, ktorzy zglosili swoje kandydatury :). Jednoczesnie chcialbym oswiadczyc, ze nowymi moderatorami zostali koledzy -Sid-The-Rat=> oraz ThanatoS. Pozostaje mi zyczyc powodzenia oraz jak najmniejszych problemow z uzytkownikami i samym forum. :) Pozdrawiam Misiek4 |
Panowie, nie wiem czy wam gratulowac, czy nie.
Jak siegam pamiecia problemy zaczely sie z nadmiaru moderatorow, a tu Misiek dorzucil jeszcze. Wyroznienia wam gratuluje:idea: koncepcja ,ze ilosc przechodzi w jakosc jakos mnie jednak nie przekonuje P.S. Lukam jescze raz do tabelki - a tu wsrod Mentorow brakuje poprzednich. Jesli to nie przeoczenie - to odszczekuje to co wyzej napisalem i pozostawiam tylko GRATULACJE |
Skoro rozpoczęła się jakaś dyskusja, a ja od odwiedzam to forum regularnie od 23-09-2001 (chociaż nie postuję często), chciałbym zabrać głos:
CDRinfo.pl przybrało postać zimnowojennej, zmurszałej i skostniałej instytucji państwowej. Za dużo regulaminów, obostrzeń, dosłownie bzdur i niepotrzebnych utrudnień. To skrót moich myśli i poprzednich wypowiedzi użytkowników. Chcielibyśmy aby atmosfera uległa poprawie. |
Cytat:
|
Jestem tu zalogowany od niespełna godziny , ale wcześniej oglądałem forum jaki guest co nie dawało dużo możliwości :). Teraz gdy już się zalogowałem i zagłosowałem na opcje ostatnią moge stwierdzić że forum mi się podoba . Narazie tylko pod względem emotek i kolorystyki . Ale teraz idę przeglądać działy dalsze i stwierdze jak to jest ||
|
Jednym z bardziej cenionych przeze mnie użyszkodników /fajne to/ jest dla mnie ZIP.Konkretny,rzeczowy,bez zbędnych emocji,aż za mało osobisty-ale to na tematycznym forum akurat nie wada.I zniknął,teraz wiem dlaczego.Jesli tacy ludzie maja odejść to trzeba coś zrobić.
Na porządnych uniwerkach to studenci decydują,kto ich będzie prowadził.I jesli my mamy byc traktowani powaznie,to to my powinniśmy decydowac,kto moderuje.Ustalenia ogólne znamy.Pipki potrafimy gonić sami. Do Miśka - może my,użyszkodnicy wybierzemy sobie moderatorów?Ty Miśku masz oczywiście głos ostateczny8) |
Wolna erekcja ...oopss elekcja, jestem za, a nawet przeciw:)
Chyba juz za pozno, mleko zostalo rozlane:) |
Cytat:
Misiek jawi mi sie jako gość z głowa,sercem i jajami.Jeśli problem wróci,warto to rozważyć.Demokracja to q..wa,chyba,ze na kształt wspólnoty kozackiej. A poważnie,powinniśmy miec wpływ na to kto moderuje i Misiek chyba wyszedł nam naprzeciw dalej niż to wprost wynika z jego wypowiedzi. Ja nie moge pojąć jednego,czemu czat przy forum jest do dupy? A pzrzeciez da sie - i byłoby bez nerw.:jupi: |
brzuszki - sprawa NA RAZIE wygalda tak - wladza od tego czasu jestem ja i thanatos... - ekipa z miskiem, majonezem, bd i zbiegiem zajmuje sie TYLKO strona administracyjna...
byly rozwazane rozne kandydatury na moda, sam bylem zaskoczony tym ze ja nim zostalem - ale z tego co wiem wybor byl przemyslany - dluuugo staram sie nie wykonywac nerwowych ruchow, wywalac cracki po cichu (bo naprawde moze sie nam oberwac i serwis zniknie - i tak juz teraz jest BARDZO blisko granicy prawa) - i oglnie ugladzac powrot do starego troche zajmnie, bo i psulo sie dlugo - ty tego brzuszki nie pamietasz - ale jest mozliwy czat przy forum nie dziala z nieznanych mi przyczyn - ale pogadam z Miskiem - moze da sie go podmienic na jakis inny - czesto ejdnak takei ruchy nie sa mozliwe - bo soft do czatowania kosztuje, a ten ktory tu jest jak widac sie ne sprawdzil po moim (tym) poscie gora naprawde stara sie cos zrobic - zlikwidowano kilka bezsensownych ograniczen - teraz PMy maja 5000 znakow i da sie tam powaznie na problem odpisac, mozemy robic z wlasnymi postami co tylko chcemy, niewykluczone ze bedzie tez mozna robic do woli z podpisami nad obrazkiem - bo czemu nie? zobaczymy co zrobi CALE forum - bo to nie zalezy tylko od wladzy... a niestety cracki i seriale trzeba usuwac - to nie jest zachcianka tylko ostroznosc... zawsze zostaje pm, mail, gg, czat i www.wykaz.prv.pl kolegi zipa... - wiec rozwiazanie zawsze sei najdzie (tak jak np. w poscie kolegi fido2001) |
Ja też dołożę swoje 3 grosze: Po co te dodatkowe działy? Po co dzielić cdr na 2 ? ? ? a ten dział doskonale mieścił się w offtopic'u, a tak z racji oglądania strony w 800x600 muszę przewijać stronę.
|
Cytat:
1. zgłosiłeś kandydaturę więc mogłeś się tego spodziewać bo: 1. masz odpowiednie łącze 2. dałeś się poznać jako osoba rzeczowo odpowiadająca (pisząca) 3. dałeś się poznać jako osoba potrafiąca panować nad emocjami.... ... wystarczy, żeby nie było, że się podlizuję ;) Acha - a jak teraz odpowiadać w ankiecie? Powoli staje się nieaktualna :) he,he Teraz żartobliwie - niezły przewrót Sid ;) |
ankiete chyba zamkne...
a za jakis tydzien - dwa poddamy sie z Thanatosem waszej ocenie - w podobnej ankiecie... i wciaz niecierpliwie czekamy na propozycje zmian - nawet drobnych i pozornie nieistotnych PS. zaraz splone rumiencem... :ok: |
Cytat:
to prawie 'aksamitna rewolucja', ktora Sid wywolal, taki cichy palacowy przewrot. :fiu: a jesli chodzi o zmiany ... proponuje wywalenie tej czesci regulanimu, ktora mowi o linkach. Jesli ja mam jakis soft, lub wiem gdzie jest, to moge to innym potrzebujacym powiedziec i jest to moja sprawa, nie widze tu zadnej wady prawnej ktora mialaby szkodzic istnieniu forum ( wtedy moglbym ew,przebolec zakaz umieszczania seriali) |
Rewolucja styczniowa :D :D :D
|
no to nowy admini admini forum pozdrawiaja wszystkich userow i modow
PS wlasnie siedze sobie z majonezem i bartezem w jakies kafejce interowej i czekamy az dobije do nas reszta ekipy ... tylko czemu do okola siedza same dzieci i szpilaja w qwaka ... |
Cytat:
Sobal!! (( ;) |
Cytat:
|
Cytat:
czekaj musze sie zakrecic na krzesle to cie zobacze ;) |
qrcze ale fajnie tutaj
BD Bartez :pisze: |
Cytat:
|
... przepraszam bardzo, czy byli cenzorzy może mają stypę ??? :glaszcze:
|