![]() |
Cytat:
|
690....691...
Jest niezle, nawet bez tych automatow. Jak tak dalej pojdzie to i tak CDRinfo wygra 8) |
T prawda, sprawa dosyć ryzykowna.
Po dłuższych rozmyślaniach ;p , stwierdziłem, że nie warto ryzykować z takim automatem, a poza tym będziemy mieli o wiele większą satysfakcję, jeśli bez pomocy jakichkolwiek "dodatków ulepszających" ( czyt. automaty, banner'y, etc...) CDRinfo będzie na pierwszym miejscu. Tak mi się wydaje. No chyyyyba, że ktoś napisze skrypt, który będzie 'działał' nierównomiernie w przedziale od 30 do 60 minut, z dokładnością do jednej sekundy :) . Nie znam się na tym, ale myślę, że jest to bardzo trudne do zrobienia. :blee: A więc nie pozostaje nic innego, jak dalej klikać na stronkę, wysyłać e-mail'e reklamowe lub reklamy przez GG :) PS"" 646 głosów - całkiem nieźle, aczkolwiek ... ;) :)"" |
Cytat:
|
cholerka pisze taki mały automacik - tylko myslałem ze dostałem bana bo nagle przestał mi działać, a okazało sie ze nasz serwer wyciagnał kopyta 3 raz w ciagu miesiaca - cholera cos sie popaliła ale jeszcze niewiemy co albo hdd albo płyta albo pamiec ... procek .... karta sieciowa
no i co ile odswierzanie robic czytałem ze co 15 min mnie po nawet 20 wyskoczył bład ze za czesto wiec ile mozna tak 30min? no i przydało bysie zrobic taki bannerek ze otwierajc cdrinfo - otwiera sie automatycznie głosowanie a co ;) |
Cytat:
|
Kazdy z Was jest taki dobry, a nie potraficie napisać prostego skryptu :D
Ja nie umiem profesjonalnie robić www toteż skleciłem coś na prędce. Jeżeli macie ochotę i umie ktoś z Was to napiszczcie np. w PHP skrypt, który losowo w przeciągu od 20 do 30 minut odświeża/otwiera strone z tym konkursem. Skrytykowac jest łatwo a już zrobic coś samemu to tochę trudniej. Przecież ten automat.html to nic innego jak pop-up window, który sie odświeża co 20 minut. czekam aż ktoś coś wymyśli i będę sie mógl nauczyć czegoś ciekawego :) |
Na gwiazdkę dzieciaki dostały komputery i teraz kopiują sobie pokemony.
|
przeciez nie pisze ze zle swiadczy - tylko zastanawiam sie nad przyczynami - przeciez jeszcze w listopadzie zdarzalo sie ze bylo pusto w ciagu dnia...
|
Ja odrabiam zaleglosci poswiateczne :)
A tak btw Sid gratuluje awansu :) |
To że rośnie zainteresowanie świadczy tylko dobrze o całym serwisie.
|
w sumie - dzis ok 14 jak zagladem tu z uczelni stron aladowala sie 2 (dwie) minuty...
koszmar czy nie zauwazyliscie naglego wzrostu zainteresowania forum? srednio 20+ w godzinach normalnych... |
Widzę, że znaleźliśmy sobie nowe godziny na dyskusje(przynajmniej łącze jest teraz mniej obciążone i strona się lepiej otwiera).
|
mnie to sie tez srednio podoba... ale coz...
banner by sie przydal na stronie - nie powiem, ale tu juz ten moj announcement wystarczy automaty radzilbym odstawic - albo zrobic je DOBRZE |
Cytat:
|
Cytat:
|
trzeba jeszce nie pisać o tym na forum... ostatecznie, skąd wiesz, że nie jestem z mi6?:chytry:
|
to trzeba rozrzut losowy tego czasu wprowadzic - bo ROWNO co 15 minut glosuje tylko komputer - ale co 18.34, 19.05, 15.32, 28.04 - moze glosowac zdesperowany user :)
|
Cytat:
wystarczy zauważyć, że z jednego takiego ip 50 razy pod rząd zostały wysłane zgłoszenia w odstępiach wynoszących 15 minut. |
a jakim cudem mozna rozpozanc czy ktos oddaje glos recznie czy automatycznie, co ?
nie mozna !!! moje ip zmienia sie np. co 10 h czy chcem czy nie... ja chcialem tylko pomoc... ale skoro tak :) :buu: ide spac... dodam jeszcze Jak chcecie cos powiedziec, ze sie da wykryc lub cos podobnego to konkrety prosze... nawet jak bedziecie mieli racje to ja wowczas zdobede nowe... ciekawe informacj nt. prowadzenia ankiet i glosowan :) |
Cytat:
a co z moim apelem o banner na stronkę lub trick podobny do tego z napisy.pl? |
Cytat:
"(...)Wykrycie korzystania z automatu w celu fałszowania wyników będzie skutkowało permanentnym usunięciem adresu z bazy i jego blokadą(...)" Mysle, ze ten automat bardziej zaszkodzi niz pomoze. Takie moje zdanie. A jest to bardzo proste do sprawdzenia - wystarczy sprawdzic adres IP logowania i po zawodach. |
Tu jest mały wyciąg z regulaminu:
- Oceny stron z katalogu dokonują wyłącznie czytelnicy, którzy mogą oddać z danego adresu IP tylko jeden głos dziennie - Wykrycie korzystania z automatu w celu fałszowania wyników będzie skutkowało permanentnym usunięciem adresu z bazy i jego blokadą. |
Ilość załączników: 1
spróbujcie tego :chytry:
|
Cytat:
PS" A link do głosowania masz w moim podpisie " |
Cytat:
|
Cytat:
wystarczy wejść na linka :) wystarczy ustawić to co 15 minut :) |
Akurat w linuksie jest to dość proste do zrobienia ale: czy myślicie, że oni są tacy naiwni, że zliczają głosy na podstawie otwarć? Ja się nie znam, ale wydaje mi się sensowne, że z jednego ip można oddać 1 głos powiedzmy na 24h. To też da się obejść, ale powoli nakład pracy staje się tak duży, że cała ta zabawa staje się bezsensowna.
|
da sie ale jak zrobic ten refresh co 20 min?
|
ciekawe czy wystarczy wejsc raz na oddanie glosu i ustawic refresha ??? na np. 20 minut
|
srypt windows kurcze cos takiego jest zeby to zrobic!
a w harmonogramie zadan nie da sie bo nie ma powtarzaj czynnosc co ... minut. Trzeba cos wymyslec. Stronka MUSI WYGRAC!!!!!!!! |
to by było niezłe, he he :)
a można zrobić tak... chyba jeszcze nie prbowałem ustawić harmonogram zadań albo coś co działa n apodobnej zasadzie, aby otwierał stronę z głosowaniem na cdrinfo.pl co 20 minut :) ale beda jaja jak większość z nas zostawi kompa na kilka dni włączonego, he he muszą to dzisiaj spr. w domu :D |
SKRYPT WINDOWS potrzebny do glosowania na cdrinfo.pl
przydalby sie programik moze jakis skrypt pod windowsa ktory by odswiezal dany adres albo otwieral w przegladarce adres co 15-16 sekund albo co 1 minute. Ktos to potrafi?
ps. przydaloby sie to wszystkich ktorzy maja stale lacza jak zostawiaja na noc kompu albo na dzien to zeby takie cos zostawili i wtedy by glosowali na cdrinfo!!!!!! |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:41. |