![]() |
LotR: Two Towers
Jest juz Lord: Two Towers=
1. na 4 cd w formacie SVCD - bdb jakosc 2. na 2 cd w formacie Xvid oczywiscie na Osle (Mule) kto lubi niech sciaga! PS: linkow nie podaje, bo wladza czuwa i usuwa :cisza: :buu: :D || ^_^ :cisza: :fiu: |
wladza czuwa... :)
a tak serio teraz zapytam - jest tu KTOKOLWIEK kto sciagnie te filmy i obejzy PRZED wizyta w kinie? |
Cytat:
ale czekam na 31 stycznia, zrobie to legalnie :D i wybiore sie do kina |
Ja tez nie bede sobie psul smaku denna kinowka i pojde do kina.
|
Screenera na 3cd juz mam i obejzalem! Dzwiek troche kiepski, ale OK!
Film bardzo dobry! Troche to sobie inaczej wyobrazalem, ale w 90% zgadzam sie z wizja rezysera. SVCD na 4 cd nie sciagam mimo ze jakosc jest bardzo dobra, widzialem. Ale ripa Vivx sciagam! PS: po prostu nie lubie sal kinowych, a obraz na monitorze czy TV absolutnie mi wystarcza, wiem, ze kazdy ma inne wymagania, ale mnie to wystarcza. |
AAaaAAaAAAA!
coz - podziwiam - ja wszystko moglem obejzec na monitorze - z wyjatkeim LOTR... |
sciagnalbym jakbym mial stalke! Ale do kina ide
|
Ja już zasysam wersję 2CD.Dystrybutor zakpił z fanów i zamiast premiery tak jak w całym cywilizowanym świecie to mamy dopiero 31 stycznia.I to wszystko przez kaszaniarskiego Harrego Pottera.Do kina oczywiście też pójdę,ale nie mogę sie doczekać i jak ściągnę to napewno obejrzę.
|
Cytat:
|
Ja mam na 4CD SVCD ale jakosc jest BRZYTWA!! ;p
Nie ogladalem wole isc do kina!! |
Moj kolezko ma wersje ripowana z DVD, ale nie ogladalismy, lepiej jest isc do kina z cala paczka.
|
jeśli ktokolwiek z was dysponuje wersją 3cd niech to od razu wyrzuci bo szkoda oczu [ i kompa i prądu marnować i w ogóle] natomiast wersja 2cd [xvid] i 4 cd [SVCD] to już zupełnie inna bajka...
|
Ja tam mam lepszą propozycję, zebrać 30 osób, zapłacić po 300 pln i kupić coś co się nazywa projektorem.... potem poszukać dużej ściany.... i płacić tantiemy :D
Kiedyś, dawno, dawno jakiś tam projektor.... na ścianie drugiej kamienicy, za plecami DT 3500 Creative.... odtwarzane ze zwykłego DVD x16... to chyba był mój (jedyny) ulubiony serial Friends ... i w sumie dalo sie to ogladac, tylko mi okna przeszkadzaly :D A na poważnie... to nie ma chyba lepszej inwestycji w rozrywkę niż zakup projektora... |
takiego filmu nie mozna bezczescic ogladajac go na jakims monitorze no chyba ze jest to 42 calowa plazma
mam pod reka na 2 cd z poprawionym glosem i idealnie sparowanymi napisami ale nie dam sie skusic nawet kumplowi kazalem sluchawki zalozyc zeby nie slyszec muzy z filmu jedyne co widzialem to trailera kino rulez zwlaszcza w takich przypadkach |
tak właściwie zastanawiam się dlaczego panuje na całym świecie schiza na punkcie władcy pierścieni ??
|
Cytat:
Wiem, ze dla mnie: -to jest kultowa ksiazka (Tolkien wymyslil, stworzyl, opisal i zabil ta jedna ksiazka caly nowy gatunek literacki) -to jest dla mnie kultowy film, po raz pierwszy wizja kogos innego zgadza sie z tym co widzialem czytajac ksiazke. Czasami trzeba byc dzieckiem. I tyle. |
Oj bedzie duzo nowych fajnych filmów w tym roku!
Władca 2 , Matrix 2 , Gladiator 2 !!! Trzeba iść do kina!!!:o |
ja na ekranizacje Władcy czekałem od chwili kiedy przeczytałem ksiązke, wiec jakies 5 lat, mój ojciec czekał jakieś 20 lat, więc zaczekamy jesczze i sobie pójdziemy do kina, nie 31 stycznia, a 1 albo 2 lutego, będzie mniejszy tłok
jak byłem w premiere na Drużynie Pierścienia to wiekrzosc ludzi znalazła sie tam zupelnie przypadkowo (tzn. nie dlatego ze tu Władca, ale dlatego że piątek godzina 19:00 :)), i hasła z tyłu w stylu "hyhy on ma owłosione nogi" :P (swoja drogą nieźle to brzmiało :P) oglądanie jakiegokolwiek WIELKIEGO filmu na ekranie monitora, wiedząc ze idzie sie do kina, jest TURBO-BŁĘDEM :) teraz tylko módlmy sie aby pan Jackson nakręcił jeszcze film na podstawie "Hobbita" i żeby był on równie dobry albo nawet lepszy niż dwa filmy które już są Delenda Carthago (tak zakańczał o Wielki Katon swoje przemówienia) |
Cytat:
i do tego 2??? hmm... |
Cytat:
A o 2 już krążą mnie słuchy...:cool: |
Ja obejrzałem Ja obejrzałem Władcę (1 czesc) w kinie ,a później wna monitorze.Muszę potwierdzić ten fil robi olbrzymie wrażenie ,ale na dużym ekranie ;)
|
moja siostra widziala juz wladce (Two Towers - w stanach) i niestety bardzo sie rozczarowala, a jedynke - podobnie jak ja - uwazala za rewelacyjna. Mam nadzieje, ze to tylko jej opinia, ale obawy pewne we mnie zasiala....
|
Cytat:
|
Lord of the Rings rules!!Sciagam sobie 2 CD
|
niemogl by ktos tego sciagnac i wsadzic na FTP???
bo z tej strony to sie bedzie strasznie dlugo sciagalo. ale nawet jak sciagne to nieogladne tylko poczekam na premeire. ale fajnie byloby miec juz ten film8) |
Cytat:
fajnie byloby miec stale lacze, zeby mozna sobie bylo samemu ta sciagnac. No, ale moze juz niedlugo....:) |
Cytat:
sorry za zamieszanie w twoim poscie - ale teraz juz mi sie 'edytuj' z 'odpowiedz' myli... |
nie probowalem sciagnac bo nie mam stalego.ale moj kolega oglby mi sciagnac.wiem ze ona ma strasznie slabe transfery z zagranicznych stron.wiec pomyslalem ze z FTP bedzie szybciej.
a moze ktos to ma na DC??? |
A tak przy okazji chciałem się spytać czy ktoś ma napisy do tego filmu ;)
Do wersji: The.Lord.Of.The.Rings.The.Two.Towers.CD1.DVDScr.Xv iD-ViTE The.Lord.Of.The.Rings.The.Two.Towers.CD2.DVDScr.Xv iD-ViTE Bo link ze strony pol-osiol, mi nie dziła :buu: Nara |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Mam juz na hdd "2tower" zdziabywane z dvd - boje sie że sie złame przed pójsciem do kina - wytrzymałem juz 4h(agrh!!!!!) - Boże dodaj mi sił przed tą pokusą .........
|
Ja najpierw obejrze w kinie, potem zalatwie DVD.
|
Witam
ja ostatnio oglądałem Two Towers (4CD) na kompie i niestety muszę powiedzieć że troche się zawiodłem. Ale i tak do kina pójdę. |
Cytat:
|
pamiętajcie, że wyprawa trwa...i idziemy do kina!
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
To ja z innej beczki. Mam wersję TwoTowers na 2 CD
Mam 98SE, divx3.11, 5.02 i cośtam od PowerDVD. Powiedzcie co mam zainstalować, żeby nie mieć takich pasków jak w załączniku i móc ten film obejrzeć? |
Cytat:
|
Cytat:
|
|
Dzięki Patrix
Już sobie sprawdzam |
Na 2 CD film musisz s-fix-owac, bo ma bledy, fix-y sa na osle i na forum osla. Oprocz tego na 2cd rozjezdza sie dzwiek. Na 7,58 jest przeplot, pomaga fix.
|
Yahol troszke jaśniej proszę ...
też ściągam na 2 CD i nie wiem teraz o co chodzi ... |
wlasnie skonczylem ogladac Dwie Wieze.
Musze stwierdzic, ze tworcy sprostali zadaniu na medal. Film jest za***iscie za***isty :) :) :) |
Wersja VITE ma bledy! D poprawienia potrzebne sa fixy.
Blad 7.50 d1 ed2k://|file|lotr-ttt-framefix.zip|844406|2d7a83e152963930bc8ffb87b6b67a 74|/ Blad 54.52 d1. ed2k://|file|lotr-ttt-framefix2.zip|1161976|23a6772bf86d3e1d4aa35d5af850 47cb|/ Blad 1.12.35 d2 ed2k://|file|lotr-ttt-framefix3.zip|1445648|0c4ca1edf8b6a87332bed687c7e1 90a6|/ to sa linki, jak widac do osla. A jak sie fix-uje. Film obie plyty wgrywamy do katalogu, zmieniamy nazwy na : ttt-cd1-xvid.avi", ttt-cd2-xvid.avi" i odpalamy fixy. Najpierw oczywiscie sprawdzamy film, jakie ma bledy. Nie pamietam, czy nie trzeba usunac rozszerzenia .avi? |
Zdcydowanie polcam wersje 3 plytowa, z dzwiekiem AC3, brak bledow, lepszy dzwiek, jakosc ta sama, zrodel multum.
Wersje 2 plytowa wywalilem. |
Cytat:
pozdro |
Cytat:
Bo jakoś mi nie wchodzią. Po ich wgraniu już nie ma błędów ?? |
Witam!
Ostatnio byłem na giełdzie i jakiś goste proponował wersje zgraną z DVD!!!! Primo: chyba bzdura Secundo: i tak co tydzień ze starą ide do kina! :P ^_^ |
Wyp******m wersje 2 plytowa z dysku i fixow tez juz nie mam!
Po wgraniu fixow, bledy sa likwidowane! Na gieldzie oferuja DVD robione z wersji 3 plytowej! A co do samego filmu: -odstepstwa (nieuzasadnione) od wersji ksiazkowej! -wprowadzenie wydazen ktorych nie ma w ksiazce! -Frodo snuje sie robiac glupie miny (tak!) -konczy sie (film) w zupelnie innym momencie niz 2-gi tom! -Gandalf w adidasach (serio-zobaczcie jak wsiada na konia) -i jeszcze cale mnostwo innych bugow! Zagadka: jakiej plci jest kon Gandalfa - Cienistogrzywy? Podpowiedz :) powinien byc ogier:) Powodzenia w ogladaniu :) |
Ale mi wstyd !!!!!!!
Złamałem się i obejrzałem przed kinem :buu: No nic mam wersje 2cd DVD-rip - kopia xvid fakt był 1 błąd na cd1 ale nandub-em wyciełem 30klatek i nikt nawet nie zauważy . dzwięk ok zero rozjazdów - musze mieć inną wersje niż niektórzy tu pisali. Co do części merytorycznej: 1.Film mi się podobał 2.Duże brawa dla scenarzystów - zachowali spójność książki 3.Zmiany w stosunku do książki były wymagane dla potrzeb zmieszczenia się w 3h (fakt fragment z entami był moim ulubionym momentem w książce - a ty strasznie pociachany) 4.Ogólnie wszystko i tak by mi się podobało po tym co zrobili z Wiedźmina ;)) 5.Nie ma co ukrywac film jest wart obejrzenia 6.Reżyser już zapowiedział że "powrót króla" bedzie trwał 3.45h(!!!) to rezyserska ile ? 4.30 ? 7. ale to bedzie uczta ogladac całą trylogie nonstop 3.30h(1 reżyserska)+3.30(2 zakłądam że reżyserska tez tle bedzie zajmować)+4.30(3 część)=11.30h(!!!) kurde a tu jeszcze rok. 8. a dlaczego inaczej skończyli niż w książce ? no cóż zakończyło się tak żeby amerykańce sie posikali z niecierpliwości - bo nie ma co ukrywać gdym nie czytał i skonczeniu 2 części z gardłą bym wyciągnał knige i czytał ;)) |
2 Towers - miodzio :)
osobiscie niewiem czy sie do kina wybiore jak mnie dystrybutor traktuje jak ostatniego pacana ktory sobie grzeczne na film poczeka, troche pomarudzi ze ma takie opoznienie w stosunku do innych krajow a do kina tak czy tak pojdzie :boks: (( Sadze jednak ze na Matrix 2 pojde do kina bo z tego co czytalem narazie to bedzie na co isc - oczywiscie jesli znowu do kin trafi pozniej niz w ameryce wydadza wersje DVD to zostane w domu :blee: |
ok fixy ściągnęły mi się przez noc ...
|
Cytat:
|
Mam pytanko do posiadaczy LOTR 2 Wierze na 2CD
Otoz jestem nieszczesliwy i nie posiadam owego filmu wiec jesli ktos chcialby sie wymienic na cos za ten film to bylbym wdzieczny!! Otoz moge zaoferowac od siebie tez cos ciekawego wiec prosze o kontakt na PRV (mam duzo DiVX-ow)!! Z gory dziekuje!! Pomozcie :'( :buu: :blee: |
Dzieki ze pomogliscie mi ale film juz mam i nie ogladam
bo wole isc do kina (szczerze mowiac potrabowalem go w innym celu) :D |
Mam 3-płytową wersję z sieci- jakość bardzo dobra (to nie jest screener). Też jednak wolę obejrzeć to najpierw w kinie. Co do różnic filmu w stosunku do książki (przynajmniej na podstawie pierwszej części) nie jest aż tak źle - przypomnijcie sobie co w Polsce zrobili z Wiedźminem.
|
niestety w Two Towers jest wiecej różnic ( i innych dziwnych rzeczy) Ja jak mówiłem wcześniej troszkę się zawiodłem na TT.
|
ja tez mam juz TT na 3cd.jakosc z*******a.
mam nadzieje ze wytrzymam przed premiera:chytry: musze!! |
widzialem
2 tyg temu. wersja 2 CD, w XviDzie chyba byl. Ale zawioslem sie :\
jedynka o wiele bardziej mi sie podobala. |
moja wersja sie nie rozjezdza.
fakt, pierwsza czesc byla troche lepsza (mysle, ze to wiaze sie z m.in z faktem, ze byly lepsze plenery - a moze i nie? ). ale i tak jest super. szkoda, ze na kolejna przyjdzie czekac rok :'( |
A ja właśnie ściągnąłem wersje na 2 CDekach (ViTE), zrobiłem fixa,
obejrzałem i jest ok. 8) |
Cytat:
Aha, i ile zajmuja te cale Fixy? Lacze sie przez modem wiec to tez ma dla mnie dosc duze znaczenie. |
Pare postow w gore pisalem o fix-ach!
Sciagasz je z osla, sa male! Wgrywasz obie czesci filmu do jednego folderu i odpalasz fixy! Musisz miec ok. 1,4 gb miejsca na to, pozniej wywalasz stare pliki i masz LotRfix. Naprawione. |
Cytat:
1) http://bellsouthpwp.net/d/c/dcjoedog...t-framefix.zip 0,82MB 2) http://bellsouthpwp.net/d/c/dcjoedog...-framefix2.zip 1,13MB 3) http://bellsouthpwp.net/d/c/dcjoedog...-framefix3.zip 1,41MB |
Cytat:
Sorry, musialem to przegapic. Post ciagnie sie juz dosc dlugo i widac cos mi umknelo. Dzieki za instrukcje, sciagne te fixy i zobacze, czy mi cos z tego wyjdzie. Dzieki Y@nkee_PL za linki. |
Cytat:
rozpakowuj i uruchamiaj te fixy kazdy po kolei, osobno zeby te fixy wogole zadzialaly to filmy musza miec nazwy: 1) The.Lord.Of.The.Rings.The.Two.Towers.CD1.DVDScr.XV iD-ViTE.avi 2) The.Lord.Of.The.Rings.The.Two.Towers.CD2.DVDScr.XV iD-ViTE.avi |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:36. |